"Какво коментират в Турция?" (1): от 10 до 16 септември 2016 г.

 Здравейте, приятели! Събота е, 17 септември, и днес стартира третата нова есенна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Какво коментират в Турция?"!
Както можете да се досетите от заглавието ѝ, тя ще си прилича по не един или два фактора с емблематичната ни и най-дълга такава "Какво гледат в Турция?", тъй като в нея ще представяме рейтингите на сериалите, излъчващи се в южната ни съседка. Но докато в тази с вече над 120 издания отразяваме телевизионния им интерес, в напълно новата ни ще информираме за този в социалните мрежи! През изминалата пролет тази информация представяхме в специален раздел в "Какво гледат в Турция?", но решихме, че тя може да бъде представяна по доста по-обширен и подробен начин. Идеята за "Какво коментират в Турция?" идва напълно очаквано, след като напоследък интересът към телевизионните програми в социалните мрежи става все по-голям, а и все по-важен за продуценти и телевизии. Признаваме, че първото ѝ издание не е от най-интересните, но така се получи заради празничната седмица в Турция, съвпаднала с началото на есенния сезон за СЕРИАЛИ в България. От следващата седмица, когато започва новият телевизионен в южната ни съседка, тя определено ще бъде доста по-интригуваща и интересна!

Рейтинги за събота, 10 септември:
В събота е излъчен един-единствен сериал, който е категоричен лидер както в телевизионния ефир, така и в социалните мрежи. Това е "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX, който става все по-коментиран в интернет-пространството.

1. "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX:
Рейтинг: 31.97%; Пазарен дял: 43.66%

Рейтинги за неделя, 11 септември:
В неделя биват излъчвани три сериала, но само два от тях успяват да се класират сред петте най-коментирани телевизионни програми в социалните мрежи - "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV и "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) на ShowTV.

2. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV:
Рейтинг: 12.84%; Пазарен дял: 13.60%

4. "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) на ShowTV:
Рейтинг: 4.45%; Пазарен дял: 4.63%

Рейтинги за понеделник, 12 септември:
В първия ден от седмицата в класацията с петте най-обсъждани телевизионни програми в интернет попада повторение на може би най-коментирания такъв през изминалия телевизионен сезон - "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV.

2. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV: 
Рейтинг: 11.24%; Пазарен дял: 40.59%

Рейтинги за вторник, 13 септември:
Във вторник ситуацията е сходна с тази от понеделник...

5. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV:
Рейтинг: 1.72%; Пазарен дял: 18.41%

Рейтинги за сряда, 14 септември:
И в сряда повторение на "Любов под наем" е единственият сериал, попаднал в класацията ТОП 5 на най-обсъжданите програми в социалните мрежи.

5. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV:
Рейтинг: 5.24%; Пазарен дял: 21.85%

Рейтинги за четвъртък, 15 септември:
Липсата на премиерни епизоди от хитовете в момента заради празника Байрам дава още един шанс на "Любов под наем"...

3. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV:
Рейтинг: 6.03%; Пазарен дял: 43.20%

Рейтинги за петък, 16 септември:
Цяла седмица повторения на "Любов под наем" царуват в социалните мрежи и са най-коментирани. В петък те обаче са цели две!

1. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV:
Рейтинг: 12.67%; Пазарен дял: 37.73%

5. ПОВТОРЕНИЕ: "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV:
Рейтинг: 7.34%; Пазарен дял: 17.49%

4 коментара:

Анонимен каза...

"Любов под наем"-възможно най-глупавият филм,който съм гледал до някъде и нямах нерви да продължа да гледам.Абсурдни 52 серии,че и втори сезон му правят хахахахах.

Анонимен каза...

Това е скучна рубрика!! Само коментара е с добър замисъл от всички ... акцентирайте повечее там! А тази я преустановете щом няма четения на блога ( вчера имахте 1300 близо с коментара а днес 600) ..

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Абсолютно съгласни сме с Вас!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението, но както казахме и в самото издание на "Какво коментират в Турция?", през следващите седмици то със сигурност ще става все по-интересно, тъй като с нови сезони се завръщат всички хитови сериали, а започват и напълно новите дългоочаквани такива. А и досега, за по-малко от ден, третата ни нова рубрика също като останалите две - "От кухнята на..." и "Гледна точка: зрител", отчита доста висока четаемост и интерес.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте,моята идея е да не пишете рейтинг,а нещо друго примерно:коментиране,социални мрежи,класация в социалните мрежи,споделяне,обсъждане или нещо такова.Така като напишете рейтинг и е малко объркващо,защото вече публикувате рейтинг от телевизиите.Хубав и успешен ден.Ще бъде хубаво ако направо качвате снимки на класацията,винаги има такива,кой колко е коментиран със снимка на сериала.Това е идея и според мен така рубриката ще е по-интересна и ще се отличава от "Какво гледат в Турция".Иначе според мен рубриката е хубава,защото има сериали,които нямат голяма гледаемост,но са много коментиани,което според мен е много важно и трябва да е фактор относно дали един сериал да бъде прекратен или не.Например "В очакване на слънцето" всяка седмица разбиваше всички от рейтинг в социалните мрежи и постоянно ставаше trend twitter в цяла Турция,което е голям успех,но за съжаление прекратиха прекрасния сериал. Хубав и позитивен ден.

Предоставено от Blogger.