"Двойно интервю" (21): Бурджу Бириджик и Биркан Сокуллу

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 4 август, и днес започва дългоочакваният втори сезон на двойните интервюта с Ваши любими екранни турски двойки
от сериалите! През следващите месеци всеки четвъртък предстои да публикуваме такива, като все още очакваме Вашите предложения под формата на коментари! Първото двойно интервю ще бъде с двама млади и изключително харесвани актьори, споделящи главните роли в един от най-гледаните сериали на KanalD през изминалия сезон "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), а именно - Бурджу Бириджик и Биркан Сокуллу! Преди да започнем с интервюто, нека накратко се запознаем с техните биографии!
Бурджу Бириджик е родена на 4 май 1989 г. в малкото градче Елмалъ, област Анталия. В момента е на 27 години, зодия телец. Завършва университета по архитектура, но след това се ориентира към актьорската професия и започва като стажант в "Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu". Там изиграва първите си роли в театъра. През 2007 г. за първи път стъпва на снимачна площадка, като изиграва малка роля в сериала на ShowTV "Maçolar". Следва участие в късометражния филм "Денят на земята" (Toprağın günlüğü), а през 2011 г. печели риалити-форматът на KanalD "Artiz Mektebi". По-късно през същата година участва за кратко във "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), а през 2012-а и в "Майстор Кемал" (Ustura Kemal). През същата година се включва с по-голяма роля в сериала на ShowTV "Братя врагове" (Dusman Kardesler). Звездата ѝ обаче изгрява през 2013 г., когато се включва в "Обичай ме така" (Beni Boyle Sev) на TRT1, изпълнявайки ролята на Седа. През 2014-а пък става още по-популярна след участието си в младежкия проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi). Най-успешната ѝ роля обаче е последната ѝ - тази на Хюлия в изключително успешния нов сериал на KanalD, започнал през февруари т. г. - "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), който се завръща с нов втори сезон на есен. Преди дни Бурджу се омъжи за Емре Йеткин. 
Биркан Сокуллу е роден на 6 октомври 1985 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 30 години, зодия везни. Завършва университета "Maltepe Üniversitesi" със специалност "радио и телевизионни програми". Занимава се десет години професионално с баскетбол. През 2003-а участва на престижния моден конкурс "Best Model of Turkey", на който се класира на трето място. Актьорската си професия започва през 2008 г., когато изиграва поддържаща роля в младежкия хит "Ангели-пазители" (Melekler Korusun). По-късно през същата година се включва и в мелодрамата "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). В края на дебютната за кариерата си година участва и в "Елиф" (Elif). Славата го спохожда през 2010 г., когато изиграва първата си главна роля - тази на Демир в тийн-хита "Малки тайни" (Kucuk Sirlar). През 2012-а следва отново главна роля, този път в "Пропаст" (Ucurum). Година по-късно, през 2013, се включва в историческия провал "Завоевателят" (Fatih). Половин година по-късно, през пролетта на 2014-а, пък изиграва ролята на Петро в друг исторически проект, който се провали - "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). Последната му роля е тази на Керим в хита на KanalD "Песента на живота" (Hayat Sarkisi). Биркан имаше няколкогодишен брак с актрисата Аслъ Енвер, но двамата се разведоха и от началото на т. г. той има връзка с друга красавица - Беррак Тюзюндач.

Преди "Песента на живота" работили ли сте заедно?
Бурджу: Не, не сме работили никога заедно. Дори не се познавахме.

Когато се запознахте, какви бяха първите Ви впечатления един от друг?
Бурджу: Имах много лошо предчувствие, преди да се запознаем. Опасявах се, че като по-опитен и обигран от мен актьор, Биркан ще ме превъзхожда на снимачната площадка. Но когато го срещнах и когато се запознахме, всички лоши мисли в главата ми изчезнаха. Много си паснахме, моите първи впечатления от него оспориха очакванията ми.
Биркан: Бързо станахме близки един с друг. Срещнахме се една седмица преди началото на снимките. Говорихме си за героите ни и анализирахме предстоящите им действия. След това, когато заминахме за Берлин, имахме още по-голяма възможност да се опознаем и да свикнем един с друг.

Защо заминахте за Берлин?
Биркан: Заради снимките на сериала, там бяха заснети част от сцените, които зрителите ще видят в първите четири епизода.
Бурджу: В Берлин целият екип се климатизирахме и се опознахме, добре че снимахме и там.

Биркан, с какво се заминавахте след края на "С Русия в сърцето" и преди началото на "Песента на живота"?
Биркан: Отдадох се на почивка. Тъй като обичам да пътувам, обиколих доста европейски страни. В същото време прочетох доста сценарии, които ми бяха предложили. Не ми беше лесно да избера някой от тях. Когато прочетох сценария на "Песента на живота", истински му се насладих и се влюбих в него. Нашата сценаристка Махинур Ергюн свърши доста добра работа. Приех предложението за участие в сериала и започнахме!

Бурджу, а Вие какво правихте след края на "Въпрос на чест" и преди началото на "Песента на живота"?
Бурджу: Участвах във филма с Тюркан Дерия "По-далече, по-близко" (Çok Uzak Fazla Yakın). След това се отдадох на почивка. Аз съм малко усамотяваща се личност. Изминалото лято прекарах в Шри Ланка, далеч от всичко и всички. След това започнах да се снимам в "Песента на живота". 

Можете ли да разкриете повече за историята и героите в "Песента на живота"?
Бурджу: Историята представя на какво е способно едно малко момиче, влюбило се като малко, в името на любовта след много години. Това мога да разкрия.

Какво прави това момиче заради любовта си?
Бурджу: О, много интересни неща. Хюлия още от малка показва силен и борбен характер. Както става ясно и от трейлърите към първи епизод, тя още от малка казва, че ще се омъжи за Керим и това, след години, наистина се случва. 

Това детска любов ли ще е? Как ще продължи след това?
Биркан: Бащите на нашите герои са били много близки приятели. Семейството на моя Керим е заможно, а това на Хюлия - бедно. Двамата ни бащи в един момент спират да контактуват и се отдалечават един от друг. Но след време, за да прекрати създалата се вражда между двамата, бащата на моя герой отива и предлага на този на Хюлия да ме омъжи за една от двете му дъщери. Човекът решава да даде по-голямата си дъщеря, но Хюлия прави така, че не кака ѝ, а тя се омъжва за Керим, но по много подъл начин. Керим и Хюлия се женят, след това вече зрителите ще видят както ще се случи. 

Колко години минават между първата среща на героите Ви като деца и сватбата?
Биркан: Около четиринадесет години.

Значи ще се разказва за договорен брак...
Биркан: Да, може да се каже. Моят герой Керим обаче е много свободолюбив и, както можете да се досетите, нещата няма да се случат по начина, по който са били планирани.

Приличате ли си с персонажите си?
Бурджу: По-скоро не, аз не си приличам с героинята ми. Хюлия си поставя цели и е готова на всичко, за да ги осъществи. Една от целите ѝ е именно Керим. Аз не съм такава, оставям се на течението на живота да ме води и не обичам да си правя планове. Хюлия би водила война с всички средства, дори наранявайки най-близките си хора. Тя е изключително интересен персонаж, който зрителите хем ще обичат, хем ще мразят.
Биркан: И аз се различавам от моя герой. Но също като него, аз обичам и се стремя да търся по-различен смисъл на нещата, да намирам по-дълбокото им значение, което не се вижда лесно. И аз като него анализирам всеки символ, свързвам го по някакъв начин с нещо. Но като актьор съм създал механизъм, чрез който се разграничавам от героите ми и не позволявам да се слея с тях, дори и много да си приличаме.

Биркан, ако в живота срещнете момиче като Хюлия, какво ще направите?
Биркан: Аз, също като героя ми Керим, съм свободолюбив и най-вероятно ще постъпя точно като него и няма да се дам така лесно.

Бурджу, изпълнихте заглавната песен към сериала. Как се случи?
Бурджу: Беше много интересно за мен. Митхат Джан Йозер е автор на музиката. В една от сцените в първи епизод пеех на Керим, на нея присъстваше Митхат, след това ме привика, каза ми, че гласът ми много му харесва и му предложи именно аз да изпълня неговата песен. Аз се притесних, че не всички ще харесат гласа ми като нашия композитор, но въпреки това приех предложението му. В същия ден, в който я записах, в студиото беше и Сезен Аксу, тя ми вдъхна много кураж и благодарение на нейната подкрепа се справих, може би.
Биркан: Аз пък бих казал, че вече сме 2016 г. и че благодарение на напредналите технологии от всеки могат да направят певец! *смее се*


Бурджу, дядо Ви е гледал само два от Вашите сериали. Ако беше жив и имаше възможността да гледа "Песента на живота", какво според Вас би Ви казал?
Бурджу: Би се разплакал, може би! Докато ме гледаше по телевизията, дядо ми постоянно ме целуваше и ми се радваше. 

Биркан, как е Вашето семейство?
Биркан: Добре е. Сестра ми например наскоро започна да се занимава с пилатес и дори страна инструктор. 

Биркан, преди сте се заминавал с баскетбол...
Биркан: Да, така е. Започнах още от осемгодишен и продължих до осемнадесет, общо десет години. За този период от време станах професионален баскетболист. Мечтаех това да бъде моята професия, но животът с времето ми показа друго. В един момент трябваше да избирам между детската - да стана баскетболист, и настоящата си мечта - да стана актьор. Както всички знаят, избрах втората.

С коя холивудска звезда мечтаете да си партнирате?
Биркан: След като разбрах какъв талант притежава Бурджу, бих се отказал от партньорство с всяка друга актриса. Иначе много харесвам Дженифър Лаурънс.
Бурджу: Аз пък бих си партнирала с Джуд Лоу.

Притеснявате ли се относно рейтингите, които ще постигне "Песента на живота"?
Биркан: Не се интересувам от тези неща. За мен е важно да пресъздам образа си по възможно най-добрия начин, екипът ни да е единен и всички заедно да си свършим работата. Това са търговски неща, а все пак ние, актьорите, не сме търговци. По този въпрос имаме много добри мениджъри.

Бурджу, когато пристигнахте от малкия Ви роден град в големия Истанбул, как се чувствахте?
Бурджу: Когато дойдох да живея в Истанбул, бях на двадесет години. Мислех, че всичко, което ми се случва, е някаква магия, беше като сън. Когато човек е свикнал с начина на живот в малкия град, не му е толкова трудно да се приспособи към този в големия. По-сложно е обратното. Моят живот е малък.

Кои са най-близките Ви приятели в актьорската област?
Биркан: Със Салих Бадемджи сме много близки приятели. Другите са Ушан Чакър, Фарах Зейнеб Абдуллах, Бурак Ямантюрк, Кадир Доулу и Йозге Йозпиринчи. 
Бурджу: Аз нямам много приятели в тази област. По-близка приятелка съм с колежките ми от "Обичай ме така" (Beni Boyle Sev) Зейнеп Чамджъ и Бурджу Алтън.

Какво правите, когато сте с приятелите си?
Биркан: С Ушан Чакър обичаме да играем на шах. Иначе се забавляваме още с игри на PlayStation. А с една част от приятелите ми играем любителски баскетбол.
Бурджу: Настолните игри са ни любими, винаги намираме и купуваме нови. Но най-любимата ни е Монополи. 

Гледате ли някой от сериалите в Турция?
Биркан: Към момента не. Едните, които се провалят, са прекалено кратки, а тези, които успяват, пък стават много дълги, а това е проблем според мен.
Бурджу: И аз в момента не гледам сериали.

Кои са любимите Ви актьори?
Биркан: Шенер Шен, Халюк Билгинер и Четин Текиндор.
Бурджу: Чаалар Чорумлу. Други любимци са ми Енис Аръкан и Йозге Йозпиринчи. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 11 август, когато ще прочетете такова с Джан Яман и Аджеля Топалоулу от "Нарочно любов" (Inadina Ask). Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта от първи сезон чрез архива на рубриките ни от тук! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

17 коментара:

Анонимен каза...

Demet Ozdemir i Furkan Palali No 309

Анонимен каза...

Hande Ercel i Burak Deniz
Hazar Erguclu i Engin Öztürk
Kaan Urgancioglu i Neslihan Atagul
Can Yaman i Açelya Topaloğlu
Demet Ozdemir i Furkan Palali
Özge Gürel i Serkan Çayoğlu

Анонимен каза...

Hazra Erguclu i Engin Öztürk
Demet Özdemir i Furkan Palali

Анонимен каза...


Neslihan Atagul и Kaan Urgancioglu

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali

Анонимен каза...

Hande Ercel i Burak Deniz

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali
Hazra Erguclu i Engin Öztürk

Анонимен каза...

Вие не разбрахте ли че е ХАЗАР,а не ХАЗРА?

Анонимен каза...

Hazar Erguclu i Engin Ozturk

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali

Анонимен каза...

Burak Denis i Hande Ercel

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali

Анонимен каза...

Neslihan Atagul i Kaan Urgancioglu

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali
Hazar Erguclu i Engin Öztürk

Анонимен каза...

Burak Denis i Hande Ercel
Neslihan Atagul i Kaan Urgancioglu

Анонимен каза...

Demet Özdemir i Furkan Palali

Админ каза...

Добре, разбрахме с кои актьори искате двойни интервюта, няма нужда да пишете толкова много коментари.

Предоставено от Blogger.