"Двойно интервю" (24): Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 август, и продължава вторият сезон на двойните интервюта с Ваши любими екранни турски двойки от сериалите!
През следващите месеци всеки четвъртък предстои да публикуваме такива, като все още очакваме Вашите предложения под формата на коментари! Тазседмичното двойно интервю ще бъде с двама млади и изключително харесвани актьори, споделящи главните роли в един от хитовете на лято 2016 "Номер: 309" (№: 309) - Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ! Преди да започнем с интервюто, нека накратко се запознаем с техните биографии!

Демет е родена на 26 февруари 1992 г. в Коджаели, като е най-малка от трите деца в семейството. В момента е на 24 години, зодия риби. След като родителите ѝ се развеждат, тя остава да живее с майка си и по-голямата си сестра, като трите се местят в Истанбул. В юношеството си се занимава с танци. Първата ѝ телевизионна изява не е нито във филм, нито в сериал, а в клипа към песента на известния певец Мустафа Сандал "Запали огън и забрави" (Ateş Et ve Unut). Малко по-късно, през 2013 г., изиграва първата си роля в сериал, която, забележете, е главна - тази на Айлин в летния хит на FOX "Имам да ти казвам една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim). След това, през 2014-а, взема второстепенна роля в излъчения у нас исторически проект "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) - тази на Айля. През лятото на изминалата 2015 г. се включи с главна роля - тази на Аслъ, в сериала "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu). В момента пък се снима в най-гледания летен сериал за 2016-а "Номер: 309" (№: 309) на FOX, пресъздавайки героинята Лале.

Фуркан е роден на 27 октомври 1986 г. в турската област Коня. В момента е на 29 години, зодия скорпион. В юношеството си се занимава професионално с баскетбол в родния си град, жънейки голям успех. Влизайки в университета обаче, той се сбогува с тази своя страст. Следва кариера на модел и то каква само... През 2011-а се явява на престижния конкурс за красота "Най-добър модел на Турция" (Best Model of Turkey), който печели! Същата година представя родината си на международното състезание - "Най-добър модел в света" (Best Model of the World), след което също се окичва със злато! Следва актьорската му кариера, която се оказва най-успешното за него поприще. Първата си роля изиграва в хитовата младежка драма "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), пресъздавайки образа на Арас. Следва епизодично участие в най-харесвания турски сериал у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). Следват няколко роли в театъра. През 2012 г. се включва и в тоталния хит по това време на ATV "Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor). Впоследствие се снима и в провалилата се историческа драма с Хазал Кая "Son Yaz Balkanlar 1912". От това лято играе в най-успешния си сериал, с най-успешната си роля - в тоталния хит "Номер: 309" (№: 309) на FOX в образа на Онур. 

Демет Йоздемир:
Как вървят снимките на "Номер: 309"? По-трудно ли е да се снима през лятото?
След период от четири-пет месец почивка се завърнах на снимачната площадка, всичко се случи много бързо. Получихме много добри отзиви за първия епизод. Смятам, че успяхме да усмихнем зрителите. Снимачният процес е динамичен и бързо развиващ се. Екранната ми майка е Сумру Явруджук, това бе един от най-важните фактори, за да приема участие в сериала. С нея се снима и се играе много лесно и много приятно, тя дава на целия екип адски много. Иначе - не е трудно да се снима през лятото. Актьорите си създаваме една рутина и в един момент за нас вече няма значение ден или нощ е, лято или зима, студено или горещо. 

Разкажете ни повече за Вашата героиня Лале?
Лале винаги се стреми към доброто, успяла е да стане учителка, винаги е била честна, с висок морал и идеали. Изобщо - едно типично момиче, израснало в строго семейство. Но, от време на време, дяволчето в нея се обажда и тя, както всеки млад човек, прави по някоя и друга пакост. Но Лале никога не би принудила нещо или някого да се случи насила, тя винаги се оставя по течението. 

Приличате ли на героинята си?
Моята героиня Лале е много горделива. Аз, за добро или зло, наранявала може би доста хора с тази си честа, съм горда. И също като нея съм ревнива! Толкова много роли съм изиграла досега за крехката си възраст, че понякога наистина се обърквам и се питам - на коя най-много приличам. Все още не мога да си отговоря, може би защото всички съм ги играла твърде скоро. Иначе, също като Лале, и аз понякога ставам много лоша, някои близки са ме определяли като буря в такива моменти.

Как от танците преминахте към актьорското майсторство?
Започнах да танцувам благодарение на сестра ми, тя ме запали. Наистина обичам да съм на сцена! Нужно е само да чуя ритъма на дадена песен или мелодия, за да започна да танцувам на нея. Чрез танците аз винаги съм себе си! Но, пораствайки, близките ми ме посъветваха да се запиша на курсове по актьорско майсторство и така се случи всичко от там нататък. Не съжалявам, че обстоятелствата се развиха така, но пък и не съм се отказвала от танците.

Професионално ли се занимавахте с танци?
Да. Бях много добре подготвена физически, това е все пак един вид спорт. Разбира се, в момента съм изгубила форма и не мога да се развихрям както преди, но това не ми пречи да продължавам да танцувам, винаги щом чуя някоя по-интересна и ритмична песен. Просто не мога да седя на едно място в такива моменти. В това отношение съм много енергична!

Бихте ли играла танцьорка в някой филмов проект? 
За съжаление, искам още много неща, освен това, но времето все не ми стига, все е недостатъчно. Иначе една от най-големите ми мечти е именно това - да изиграя танцьорка в някой филм-мюзикъл.

Какви са плановете за кариерата Ви като актриса?
Преди всичко, искам да уча в чужбина! Но дотогава, моята екранна майка в "Номер: 309" Сумру Явруджук ще бъде моето гуру, тя му помага наистина много в различни по-особени ситуации, за да се справям по-добре пред камера. 

От тук нататък в романтични комедии ли ще продължите да се снимате?
Поведението и физиката ми очевидно са по-подходящи за този жанр проекти. От две години се снимам само в романтични комедии, последната ми драма бе "С Русия в сърцето". Въпреки всичко смятам, че в нея изиграх една доста добра роля, зряла и трезвомислеща. 

Къде се виждате сред младите звезди?
Виждам се на мястото си! Участвам в успешни проекти, имам обичащи ме фенове зад гърба си, продължавам да работя върху себе си и в личен, и в професионален план. Амбицията не е лошо нещо, стига да е в умерени граници. Не обичам да се сравнявам с останалите. На първо място се стремя да се грижа за себе си, за моя живот, за моята кариера. Не гледам в чуждите паници, а в своята. Смятам, че всеки трябва да го прави, иначе няма да е пълноценен и удовлетворен от себе си. 

Какво означава любовта за Вас?
Много специално усещане. Очите ми да се смеят, да усещам как тялото ми се променя. Да изживявам най-силните си и незабравими емоции. Не обичам да показвам, че съм влюбена. Често близките ми не знаят. Това не означава, че съм потайна, напротив - искрена и отворена съм, добра и лоша. Но любовта е моето слабо място, което няма как да разкрия пред всеки и всякога.

Имате ли планове за брак?
В момента съм се отдала изцяло на кариерата и образованието си. Мисля, че все още ми е рано да се омъжвам. Но, разбира се, и аз като всяка жена имам мечти за пищна сватба, булчинска рокля...

Фуркан Палалъ:
Най-добрият модел в света сте. Как го постигнахте?
На този международен конкурс най-добрите модели на всяка една държава се конкурират помежду си. Много важен фактор тук е излъчването и харизмата. Не си мислете, че професията "модел" е много лесна и лека, тя също има своите специфики и трудности. Гладът е едно от най-сложните неща тук. Иначе основните отправни точки при избора на най-добри модели са тялото, лицето, погледът, поведението... Комбинацията между всичко!

Ревността вгорчава ли човешкия живот?
Не мога да кажа, тъй като съм, и не съм ревнив. Не съм нито твърде горд, нито пък давам твърде голяма свобода на половинката си. Но бих казал, че по-скоро ревността не е хубаво нещо и не бива да присъства често в дадена връзка. Хубаво е мъжът да гали душата на жената, това я разтапя и това за нея е най-важното, поне според мен. Жените са наивни, малко им трябва. Мъжете не трябва да са строги и сурови към любимите си. Лошото е обаче, че жените не могат да вземат решения.

Как може да се победи ревността?
Не знам, нямам някаква формула или решение на този проблем. По-скоро имам призив, молба към жените - не бъдете толкова щателни и следящи всичко, това не прави щастливи нито вас, нито мъжете ви!

Съществуват ли подобни идеални отношения между мъжа и жената?
Първо трябва да повярваме, за да се случат, за да съществуват, нали? Нищо не е идеално, но винаги можем да го направи по-добро, нали? Много неща се променят с времето, но отношенията между хората - не.

Какво имате предвид?
Скромността от страна на истински влюбените, тяхната неувереност и срамежливост. Те винаги са част от влюбените, на колкото и големи непукисти да се правят. Липсата на разбиране също винаги ще си седи някъде дълбоко в нас. Забравянето на ценностите ни също. Гигантското его на всеки от нас също. Колкото и да се опитваме да се променим, понякога просто не може, не става!

Доскоро снимахте исторически филм за събития от 13 век. Сложно ли беше?
Не, не беше толкова сложно. За целта обаче трябваше да се подготвя, малко или много. Посетих Мевлана, запознах се с традициите, обичате, говорът там. Израснал съм в Коня и за мен не бе трудно да възприема навиците и поведението в малкия град. Много ми помогна и това, че съм силно вярващ и че имам страх от Бог. Смятам, че успях да дам своя принос на този филм. Впечатли ме това, че героите говореха не с ума си, а със сърцето си, вкл. и моят. Но тук от голямо значение е въздухът, който дишаме. В големия град той е мръсен и запушва пътят на интуицията, на чувствата ни. Докато в малките градчета и селца сякаш всичко си идва на мястото и се чувстваме по-истински от всякога!

Каква бе главната тема в този филм ("Somuncu Baba")?
Разказва се за легенди, поверия и приказки, предавани от поколение на поколение. Много хора не знаят историята си, а това е много лошо. Важно е човек да знае откъде е дошъл. Именно това много ме докосна в този проект, затова приех да участвам в него.

Какъв човек бе Вашият персонаж?
Точно като мен - тих, спокоен, сам! Насочил цялата си енергия не върху външния, а върху вътрешния си свят!

Наскоро взехте участие и в уличен театър...
Изживявам неща, които ме правят щастлив. Когато хората ни гледат на улицата, те са щастливи и аз много добре ги разбирам. Идват, за да се снимат с нас, разговарят с нас. Държат се с нас като с най-близките си приятели. Това още повече ме радва! Най-хубавото нещо на света - когато ти си щастлив, другите също да са щастливи! 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък,  1 септември, когато ще прочетете такова с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк от хита "Висше общество" (Yuksek Sosyete). Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта от първи сезон чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

1 коментар:

Анонимен каза...

Kerem Bursin i Hande Dogandemir,iskam da razbera prilichat li si s rolite,koito izigraha

Предоставено от Blogger.