"Двойно интервю" (23): Ханде Ерчел и Бурак Дениз

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 18 август, и продължава вторият сезон на двойните интервюта с Ваши любими екранни турски двойки от сериалите!
През следващите месеци всеки четвъртък предстои да публикуваме такива, като все още очакваме Вашите предложения под формата на коментари! Тазседмичното двойно интервю ще бъде с двама млади и изключително харесвани актьори, споделящи главните роли в един от хитовете на лято 2016 "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - Ханде Ерчел и Бурак Дениз! Преди да започнем с интервюто, нека накратко се запознаем с техните биографии!
Ханде е родена на 24 ноември 1993 г. в Бандърма, Балъкесир. В момента е на 22 години, зодия стрелец. Учи изобразително изкуство в турския университет за изкуства "Mimar Sinan". През 2012 г. участва в конкурса "Miss Civilization of the World", проведен в Баку, като заема второ място и носи голям успех на родината си. Първата си роля в сериал изиграва година по-късно - в историческия хит "Чучулигата" (Calikusu). През 2014-а следва участие в младежката поредица "Çılgın Dersane Üniversitede" отново с малка роля. Същата година се включва в мелодрамата "Дървото на живота" (Hayat Agaci). През 2015 г. идва световният успех за Ханде в актьорството, като през лятото започва да се снима в най-добрия сериал за изминалата година според наградите "Златна пеперуда" (Altin Kelebek) - "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari). В него тя пресъздава една от главните роли, тази на Селин, като отново на "Златна пеперуда 2015" е една от носителките на приза "Най-добра изгряваща звезда". Това лято се включи в също толкова успешния проект на ShowTV, бележещ изключително високи рейтинги всяка сряда вечер - "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz), вдъхвайки живот на главната героиня Хаят. 
Бурак пък е роден на 20 октомври 1989 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 26 години, зодия везни.  Родителите му се развеждат, когато е малък. Изучава история на изкуството в университета. Актьорската си кариера започва през 2011 г, когато се снима в сериала "Години в колежа" (Kolej Günlüğü), а година по-късно - през 2012-а, участва в мелодрамата с Нургюл Йешилчай "Султан" (Sultan) в ролята на Тарък. През 2013 г. се снима в сериала "Беглец" (Kacak) като Бурак Топчуоулу. През 2014-а участва в няколко епизода от едноименния турски римейк на "Кварталът на богатите" - "Medcezir", въртящ се в момента у нас всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ, с ролята на Арас. През лятото на 2015 г. пък пресъздава образ на Топрак в друг турски римейк на хитова американска лента - "Сладки малки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar). На снимачната му площадка той се запознава и влюбва в актрисата Бюшра Девели, с която има връзка и до днес. В края на същата година се включва в сериала "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi)  в образа на Мерт. В момента се снима в хита на ShowTV "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) като Мурат Сарсълмаз. 

Какви бяха първите ви впечатления един от друг?
Ханде: За първи път се срещнахме и запознахме две седмици преди началото на снимките. И двамата бяхме много развълнувани, дори не можехме да говорим. Когато дойде време да започнем да се снимаме, това вълнение вече го нямаше, бяхме се отпуснали един с друг и не изпитвахме никакви трудности, играейки.
Бурак: За мен партньорките ми в който и да е проект са много важни. С Ханде не се познавахме преди сериала. В началото и двамата бяхме напрегнати, но това е нормално. Нито Ханде се опитваше да ме опознае, нито аз нея. Бяхме като срамуващи се ученици. Но в крайна сметка ще играем заедно цяло лято, а може и след това. В началото си казвах - с Ханде ни свързва само работата, нищо друго, но после осъзнах, че за да пресъздадем екранна двойка, която да плени зрителите, трябва да станем истински приятели. И успяхме! Ханде е изключително приятно и общително момиче.

Защо се съгласихте да участвате в "Любовта не разбира от думи"?
Ханде: Мен наистина много ме впечатлиха героите в тази история. Привлече ме, естествено, е изключително силният и необикновен сценарий. Моята героиня Хаят прилича доста на мен, това също ми допадна и бе фактор за решението ми. Тя е малко объркана, винаги се чуди какво да направи, да го направи ли или не, аз съм сходна. В действителност всички жени сме малко или много объркани, де... Любовта ни обърква! Упорита и силна, Хаят ще се опита най-сетне да си стъпи на краката.
Бурак: Сценарият е много интересен и забавен. Десет часа четох сценария за първите няколко епизода без прекъсване, толкова ме впечатли! Привлякоха ме многото емоционални и динамични сцени, които ще преобладават в епизодите. Допадна ми е увереността на продуцентите, които успяха да ме убедят да участвам. Това също е много важно. Ние, като част от сериала, знаем какво предстои и много се вълнуваме, не по-малко от зрителите. 

Каква двойка ще пресъздадат Мурат и Хаят?
Бурак: Мурат и Хаят са два контрастни и противоположни образа. Мурат ще се възползва от позицията на отчаяно момиче, в която е попаднала Хаят. Въпреки това, независимо от всичко, той ще се възхити от нейното безкрайно търпение.

Какво да очакват зрителите в първи епизод?
Ханде: Веселие, изобщо най-подходящата телевизионна програма за лятото, изпълнена с много младежка енергия, е "Любовта не разбира от думи". Първата серия ще бъде наистина увлекателна. Толкова, че няма и да си помислите да превключите на друг канал. Като актриса, мога да Ви убедя, че колкото забавно ще бъде на екран, толкова забавно ни е и на нас на снимачната площадка. 

До каква степен успехът на даден проект зависи от актьорския му състав?
Ханде: Много голямо значение има това. Но най-големият и важен фактор за успех е в екипа да цари разбирателство, веселие и желание за работа, това е разковничето за успех според мен. Никой сам не може да пожъне толкова голям успех, колкото когато работи в екип. Това важи не само за сериалите, за всичко!
Бурак: Всичко поотделно подрежда целия голям пъзел. Актьорите наистина са много важни, но според мен по-важното в случая е те да направят добро впечатление на зрителите и да ги влюбят в себе си още от първата серия. Това гарантира по-нататъшния успех, защото зрителите вече ще знаят защо си пускат новата серия, какво да очакват в нея.

Какво чувство ще изпитват най-често зрителите, гледайки "Любовта не разбира от думи"?
Ханде: Нашите сценаристи и режисьори са се постарали да има от всичко. Макар и да звучи килиширано, сериалът ще бъде като огледало на истинския живот. Но определено, поне в първите серии, ще преобладават весели и романтични моменти.
Бурак: Усмивка!

Как ще определите с едно изречение "Любовта не разбира от думи"?
Бурак: Животът се състои от съвпадения, които впоследствие ни определят като личности, а Мурат и Хаят ще се влюбят по съвпадение.
Ханде: Понякога, когато мислим, че някое съвпадение е съсипало живота ни, то всъщност може да ни срещне с любовта!

Кое е най-хубаво във взаимната ви работа?
Бурак: Ханде е много приятелски настроена и искрена. Бях много щастлив, когато разбрах, че ще бъде моя екранна партньорка. Тя излъчва неописуема положителна енергия. Работата с нея едновременно ме мотивира, но и успокоява.
Ханде: Бурак има свой собствен стил на игра, свой собствен начин на мислене и възприемане на света. Дори когато ми се кара понякога, успява да ме мотивира, а не обратното, както се получава срещу при кавги.

С какво ви промени актьорството?
Бурак: Може би започнах да се грижа повече за себе си и за външния си вид. Промених начина си на живот, хранителния си режим, навиците си. Започнах да ценя истински свободното си време, защото то вече е много по-малко, отколкото преди. Научих се и на концентрация. Да работиш шест дни в седмицата без спирка, да си често недоспал и уморен - много е трудно да се концентрираш в такива моменти. Но аз, някак си, се научих.
Ханде: Бурак каза много хубави неща, които важат и за мен. За мен да ценя истински свободното си време обаче беше много сложно и трудно. Преди бях почти постоянно свободна и не знаех какво да правя, с какво да се занимавам. Накрая, предлагайки ми редица възможности, от които аз не се възползвах, съдбата ми сервира нещо наистина коренно различно, явно с цел да се науча да ценя всичко в този живот. Но в никакъв случай не съжалявам.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 25 август, когато ще прочетете такова с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ от "Номер: 309" (№: 309). Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта от първи сезон чрез архива на рубриките ни от тукНЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.