"Двойно интервю" (22): Аджеля Топалоулу и Джан Яман

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 11 август, и продължава вторият сезон на двойните интервюта с Ваши любими екранни турски двойки от
сериалите! През следващите месеци всеки четвъртък предстои да публикуваме такива, като все още очакваме Вашите предложения под формата на коментари! Тазседмичното двойно интервю ще бъде с двама млади и изключително харесвани актьори, споделящи главните роли в най-гледания сериал на FOX от изминалото лято "Нарочно любов" (Inadina Ask), а именно - Аджеля Топалоулу и Джан Яман! Преди да започнем с интервюто, нека накратко се запознаем с техните биографии!
Аджеля е родена на 19 ноември 1986 г. в големия турски град Измир. В момента е на 29 години, зодия скорпион. Започва да се занимава професионално с актьорската професия през 2008 г., когато е на 22 години. Първата ѝ роля е в сериала "Любовта гори" (Ask Yakar). След две години, през 2010-а, участва с малка епизодична роля в хитовия криминален проект "Опасни улици" (Arka Sokaklar). Следва участие в телевизионния филм "Gece Sularinda Istanbul" през 2011 г. През 2012-а се включва с второстепенна роля в излъчената у нас мелодрама с Гизем Караджа и Мурат Хан "Опасна красота" (Eve Dusen Yildirim). През 2013 г. се посвещава на два филма, в които се снима - "Обичам се" (Beni Seviyorum) и "Между приятели" (Arkadaslar Arasinda). 2014-а обаче е първата по-успешна година за Аджеля, тъй като тогава се включва с главна роля в хитовата романтична комедия, излъчвала се през лято 2014 г. по StarTV и продължила след това до 2015 г. по TV8 - "Избягалите булки" (Kacak Gelinler). Година по-късно, през лятото на 2015-а, изиграва най-успешната си и последна до момента роля - тази на Дефне в най-успешния и гледан сериал на FOX за миналогодишния летен сезон "Нарочно любов" (Inadina Ask)!
Джан е роден през 1989 г. в Истанбул. В момента е на 26-27 години. Завършва Италианския лицей с отличие и е първи по успех в своя випуск, като още от тогава дава заявка за успешно бъдеще. След това следва в САЩ за адвокат близо пет години, но така и не се реализира в тази област за дълго. Работи като адвокат за малко - половин година, като през това време се занимава и с любимото си хоби, което по-късно се оказва неговото признание и негова професия, а именно - актьорското майсторство. Първата си роля изиграва през есента на 2014 г. в сериала на StarTV "Сърдечни работи" (Gonul Isleri). Там той пресъздава екранния партньор на известната млада звезда Синем Кобал, работейки още с Бену Йълдъръмлар и Селма Ергеч. През лятото на изминалата 2015-а се включва с главна роля в тоталния хит на FOX "Нарочно любов" (Inadina Ask), изигравайки ролята на Ялън Арас. Това лято - през 2016 г., пък зрителите го гледат в проекта на TRT1 "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik).

Аджеля Топалоулу:
Много години сте била посветена на танците. Защо не станахте танцьорка?
Истината е, че танците не са излезли от живота ми. Не мисля и че това някога изобщо ще се случи. Аз продължавам да танцувам, да измислям нови хореографии... Но това по-скоро е моето хоби. Винаги съм мечтала да стана танцьорка, още от малка, като майка ми ме запали по танците. Веднъж с танцовата група, в която участвах, трябваше да изпълним танц като фон на театрална постановка. Тогава за първи път се докоснах до актьорското майсторство и всъщност от тогава нататък нещата се развиха в тази посока.

Винаги Ви гледаме в летни сериали, чиито екипи са доста по-големи от тези през основния сезон...
Така се случва, да. Аз обичам около мен да има много хора, да ни е весело, да се забавляваме, да се смеем... Но всичко това се случва, само когато между целия екип има голямо разбирателство, иначе не става. Аз съм късметлийка, че съм попадала в подобни екипи!

Каква е героинята Ви в "Нарочно любов" - Дефне?
Дефне е изключително приказлива, говори много бързо, но - правилно. Много е интелигентна, но в нея кипи страшно много енергия, която понякога ѝ пречи. Много динамична, винаги е в действие и в движение.

Героинята Ви в "Избягалите булки" Алмила бе запомнена от зрителите със своите специфични жестове и мимики, с които и Вие самата свикнахте. Успявате ли да направите и Дефне в "Нарочно любов" така оригинална?
Смехът на Амила, мислите на Алмила, всичко нейно беше специфично. За щастие, тогава успях да се разгранича от нея и да не придобия нейните навици. Когато "Избягалите булки" приключи, трябваше да си почина доста, за да се отърся от героинята си и да стана отново напълно Аджеля, въпреки че ми предлагаха участия веднага след това. Беше му трудно, защото и след финала хората ме спираха по улиците и ме наричаха "Кралицата на мимиките". Дефне също има своите специфични качества, както казах, тя говори доста бързо и това според мен я прави не по-малко оригинална.

С какво "Нарочно любов" се различава от останалите проекти?
Предложиха ми участия в доста сериали, но аз неслучайно се спрях и приех именно този. На първия снимачен ден на "Нарочно любов" нашият режисьор Осман Сънав обясни на всички ни, че сериалът ще бъде своеобразна матрьошка и всяка връзка ще бива разплетена от следваща и т. н. Но, разбира се, тъй като жанрът на проекта го подсказва, няма да става въпрос само за някакви заплетени истории и случки, ще има и адски много комедийни и забавни сцени. Смятам, че зрителите имат нужда точно от подобно нещо - заплетено, но и забавно. Надявам се да продължим да работим и през новия сезон.

В сериалите биват показвани само красиви мъже и жени. Смятате ли, че това е правилно?
Според мен на зрителите вече донякъде им е омръзнало да гледат актьори и актриси с перфектни телосложения, лица, прически и стилове. Те вече се припокриват и става еднообразни. Има много театрални актьори, например, които не изглеждат по най-добрия начин, но пък играят превъзходно. Има пък телевизионни такива, които изглеждат като извадени от конкурс за красота, но пък стоят дървено пред камера. Аз не се приобщавам към тези красиви жени от сериалите, тъй като и аз имам своите визуални дефекти. Говоря най-вече за изкривения ми леко на една страна нос. Но той не ми пречи по никакъв начин на работата и нямам комплекси заради него, нямам и намерения да го коригирам чрез пластична хирургия.

Какви са плановете Ви?
Не живея в планове. Обичам да оставям на воля животът да ме изненадва. Разбира се, и аз имам своите съкровени мечти, но не се фокусирам главно върху тях, подобно на доста хора. Моят път е ясен, но аз съм отворена за още и още изненади, свързани с него. Обичам да вървя по ръба, в пряк и в преносен смисъл.

Има ли сцени, които не бихте изиграли в даден проект?
Ако сценарият го изисква, бих направила всичко на снимачната площадка. Аз играя по правилата на сценария и нямам право да поставям на целия екип, зависещ до голяма степен от мен, свои правила и условия. За един актьор не трябва да има такова нещо като отказ от заснемането на дадени сцени или категорично "не".

Коя е повратната точка във Вашия живот?
Все още съм твърде млада, за да определя, може би. Но иначе моментът, който е бил изключително важен в моя живот, може би дори най-важният, е когато майка ми ме записа на уроци по танци.

Обвързана ли сте?
Не, сама съм. Смятам, че това не е въпрос на търсене от наша страна. Не ние намираме любовта, тя намира нас. Досега никога не съм виждала човек, за когото да си кажа "Това е той!".

Джан Яман:
Смятате ли да продължите с актьорската професия?
Не знам. Към момента се чувствам много добре, снимайки се в сериали. Когато това ми омръзне и преценя, че вече не го правя с достатъчно желание и ентусиазъм, ще оставя тази работа. Най-важно е за мен, когато се занимавам с каквото и да е, да го правя с цялото си сърце и да го искам. Не мисля за бъдещето, по-добре е да се съсредоточа върху насладата от настоящето.

Има ли нещо в актьорството, което не Ви допада?
Мисля, че не. Актьорството ми позволява да изпитам много неща, които в нормалния живот не биха се случили. Аз, като актьор, живея други животи, пресъздавайки персонажите си. Тънка обаче е границата между реалния живот и този на снимачната площадка и е много важно да не бива премината и двете неща да не се объркат.

Какви са плановете Ви за бъдещето?
Не мисля нищо. И така е по-добре. Всичко, което се е случило с мен досега, е било спонтанно, изненадващо и неочаквано. А именно по този начин според мен се случват най-успешните неща, не насила и с предварителни очаквания.

Каква е идеалната роля за Вас?
Все още нямам достатъчно опит и достатъчно роли, за да я определя. Ролята на Ялън в "Нарочно любов" засега ми допада много! Ще започнем много забавно, но след това постепенно ще има и нотки на драма. Надявам се да се справим с прехода между тези настроения, които ще предадем на зрителите. Ще бъде трудно, тъй като за мен е по-трудно да пресъздадеш комедиен образ, а ние ще започнем именно с такива. По-трудно е, защото всеки зрител има различно чувство за хумор и понякога играта може да излезе извън контрол, хуморът да стане простащина. Докато е по-лесно, поне за мен, да играеш драматична роля, тъй като едни и същи комерсиални неща трогват голямата част от зрителите.

Бяхте ли изненадан от сценария на "Нарочно любов"?
Първите пет епизода не ме изненадаха особено, тъй като всичко беше точно така, както си го представях - романтична комедия, наблягаща на хумора. След това обаче започна да ме изненадва всичко. Приятно ме изненада как всичко се градира и става все по-интересно и по-интересно. Впечатляващо бе, че героят ми, преследвайки главната героиня, се хвърли дори в реката!

Какво правите в ежедневието си?
Няма нещо, което да не правя, в ежедневието ми. Единственото нещо, което не ми допада в актьорската професия, е, че не мога да излизам често навън. Затова, когато съм в почивка и не работя по даден проект, се възползвам максимално от тази възможност и оценявам иначе обикновеното и рутинно за повечето хора излизане навън. Работейки като актьор и лишавайки се от някои удоволствия, разбрах колко силна е волята ми. Така започнах да се гордея истински със себе си и с постиженията не в кариерата си, а в тези, случващи се вътре в мен!

Бихте ли разкрили изцяло личния си живот пред обществото?
Аз съм много отворен човек! Не крия нищо от никого, говоря това, което мисля, и правя това, което искам. Ако сега ме предразположите да се разкрия, ще го направя, единствено това е условието ми!

Тогава в момента обвързан ли сте?
Не, не съм обвързан, не съм влюбен. Ако бях, щях да ви кажа!

Имаше информация, че по време на снимките на "Сърдечни работи" и интимна сцена с Гонджа Вуслатери, сте се влюбил наистина в тази актриса?
Не знам как се появиха тези слухове и тези информации в медиите. Това, че работим като професионалисти и успяваме да пресъздадем емоциите на героите си по достоверен начин, не значи, те са истински и ние, като хора, също ги изпитваме. Всичко, което се изписа за мен и Гонджа, беше ненужно. Но тези странични неща са нормални в нашата професия и сфера.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 18 август, когато ще прочетете такова с Ханде Ерчел и Бурак Дениз от "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните двойни интервюта от първи сезон чрез архива на рубриките ни от тук! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОЧАКВАМЕ И ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА КОМЕНТАРИ!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.