"Какво гледат в Турция?" (121): от 1 до 7 август 2016 г.

След двуседмична извънредна почивка, СЕРИАЛИ в България се завръща с началото на новия месец август! 
Преди да започнем с тазседмичното
сто двадесет и първо издание от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", ще уточним, че тази сряда, 3 август, извънредно ще бъде публикувано интервюто с победителя в "Любима турска звезда 2016" Мехмет Акиф Алакурт, а от четвъртък, 4 август, стартират обещаните двойни интервюта с екранни турски двойки, като първото ще бъде с Бурджу Бириджик и Биркан Сокуллу от "Песента на живота". В събота, 6 август, предстои десетото за сезона и тридесет и осмо подред издание от "Любопитно", в което ще представим първите турски сериали, а в неделя, 7 август, идва ред на брой №82 от "Турските актьори 24/7"!
И така, нека преминем към новото издание от "Какво гледат в Турция?", в което ще представим рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 1 до 7 август 2016 г. В понеделник, 1 август, бе излъчен финалът на романтичната комедия "Селската дама" (Hanim Koylu) на StarTV, приключила само с тринадесет епизода, въпреки че отчиташе задоволителни рейтинги и винаги бе сред най-гледаните проекти. Във вторник, 2 август, няма да бъде излъчен нов епизод от кримката на KanalD "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) заради извънредна емисия новини, а в сряда, 3 август, също заради такива за трета поредна седмица няма да има нов епизод от "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV. Всички други сериали ще покажат нови епизоди през следващите седем дни, а какви рейтинги ще постигнат - предстои да разберем!

Рейтинги за понеделник, 1 август:
В първия ден от месеца и от новата седмица в турския ефир са показани, както обикновено, два сериала. Селската комедия "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX показа нов епизод, а нейната основна конкурентка в жанра - "Селската дама" (Hanim Koylu) на StarTV, излъчи своя финален тринадесети епизод. Интересно бе, че промяна в местата им няма и така редовната серия от продукцията с Йойкю Челик и Екин Мерт Даймаз се оказа по-гледана от последната от тази с Юсуф Чим и Гюлсим Али. 

1. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 20.45 до 23.53 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 3.95%; Пазарен дял: 14.36%

2. ФИНАЛ: "Селската дама" (Hanim Koylu) - от 20.43 до 23.34 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 3.60%; Пазарен дял: 12.89%

Рейтинги за вторник, 2 август:
Във вторник също са показани два сериала, въпреки че обикновено се излъчват три. Нови епизоди излъчиха романтичните комедии "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV и "Чудесният зет" (Sahane Damat) на StarTV. Първата отчита все по-високи рейтинги с всяка изминала седмица, докато втората отчита все така незадоволителни резултати и най-вероятно ще бъде прекратена в края на летния сезон. В програмата на KanalD не присъстваше нова серия от криминалната драма "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde), тъй като на нейно място беше показано специално интервю с министър-председателят на южната ни съседка. 

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 20.59 до 23.28 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 5.09%; Пазарен дял: 19.10%

3. "Чудесният зет" (Sahane Damat) - от 20.34 до 23.35 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 2.59%; Пазарен дял: 9.98%

Рейтинги за сряда, 3 август:
В третия ден от новия месец и от новата седмица също бяха излъчени два сериала, въпреки че обикновено се ротират по три. "Номер: 309" (№: 309) на FOX продължава да бъде лидер по гледаемост и да отчита изключително високи рейтинги. По-голямата изненада от деня е огромният ръст в интереса към основния конкурент на първенеца в сряда - романтичната комедия "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) на ShowTV, която записва с почти цял процент по-висок зрителски интерес и дори бе на косъм да оглави класацията за деня. От ATV за трета поредна седмица не показаха нов епизод от "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), тъй като предаваха целодневна емисия новини.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.45 до 23.44 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.31%; Пазарен дял: 18.66%

2. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - от 21.00 до 00.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.94%; Пазарен дял: 17.55%

Рейтинги за четвъртък, 4 август:
В четвъртък, както в събота и в неделя, се излъчва само един сериал и това е един от претендентите за хит на лято 2016-а в южната ни съседка с участието на Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк в главните роли - "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV. С поредния си нов епизод поредицата отчете все така високи и отлични рейтинги, но съвсем скоро ще трябва да се изправи срещу сериозна конкуренция в лицето на започващия след две седмици обещаващ младежки проект на KanalD "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali).

1. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 20.43 до 23.33 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.27%; Пазарен дял: 19.16%

Рейтинги за петък, 5 август:
Вече точно три седмици ATV предава целодневно емисии новини и не излъчва нови епизоди от летния си сериал "Колоритно" (Rengarenk). Националната TRT1 също продължават с тази практика и все още не е показан нов епизод от техния проект "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik). Въпреки че е единствена излъчваща се в петък и няма никаква конкуренция, романтичната комедия на FOX "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) не успява да се наложи сред зрителите и отчита ниски рейтинги.

3. "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) - от 20.44 до 23.30 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.69%; Пазарен дял: 10.45%

Рейтинги за събота, 6 август:
През летните съботи на 2016 г. се излъчва само един сериал и това е романтичната комедия на KanalD, започнала още през март т. г. - "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam)! Продукцията с Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Андъч е лидер по гледаемост сред всички телевизионни програми, но отчита сравнително слаби рейтинги в проценти.

1. "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) - от 21.13 до 00.17 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.16%; Пазарен дял: 13.63%

Рейтинги за неделя, 7 август:
В неделя, както обикновено през лятото, се излъчва само един сериал - романтичната комедия, излъчваща се по KanalD, с участието на Серкан Чайоулу и Ханде Доандемир "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski). За първи път вчера тя не само бе най-гледан сериал, но и най-гледана телевизионна програма, отчитайки обаче повече от ниски рейтинги...

1. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 21.12 до 23.52 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.58%; Пазарен дял: 10.05%

НОВИНИ:
1) След дълга реклама, най-сетне е ясно кога стартира най-дългоочакваният и обещаващ летен сериал на KanalD "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali)! Младежката поредица, в която участие ще вземат Тимучин Есен (комисар Чънар от "Любов извън закона"), снимал се за последно в "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), Шеввал Сам, Мурат Айген (Фарук от "Кварталът на богатите), снимал се за последно в "Марал" (Maral), Алперен Дуймаз, Топрак Саалам, Дилан Чичек Дениз, Хилмиджем Интепе, Серхан Онат, Бора Дженгиз, Езги Шенлер, Серел Йерели, Зехра Йълмаз и други, стартира на 18 август (четвъртък), като ще се излъчва всяка четвъртък вечер след 20.00 часа! Сериалът ще се изправя в пряка битка за рейтинг срещу един от най-големите хитове това лято - "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV, като дали ще успее да го победи, предстои да разберем след две седмици.

2) FOX официално обявиха началото на дългоочаквания сериал с участието на Кадир Доулу, Седа Бакан и Мустафа Юстюндаа в главните роли! Той ще носи заглавието "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) и ще бъде продуциран от продуцентска компания Ay Yapim. Очаква се да започне в края на настоящия месец август. Очаквайте повече подробности около началото му в следващите броеве на "Какво гледат в Турция?"! Вижте първия му трейлър от тук!

3) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой бе най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя най-гледаната телевизия през изминалата седмица - от 1 до 7 август 2016 г.!
Най-гледаният сериал за цялата седмица, който е и най-гледаната телевизионна програма, е "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда с 5.31% рейтинг. На втора позиция се класира основният му конкурент за хит на лято 2016-а - романтичната драма "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV от четвъртък, отбелязала 5.27% гледаемост. ТОП 3, на трето място, допълва комедията "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник, привлекла 5.09% зрителски интерес. На четвърта позиция се нарежда селската комедия "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник с 3.95% рейтинг. Петото място е заето от "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) на KanalD от събота, отбелязал 3.16% резултат. На шеста позиция се класира романтичната комедия "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) на FOX от петък с 2.69% гледаемост. И последното седмо място е за епизода на "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD от неделя, привлякъл 2.59% зрителски интерес.
И така, най-гледаната телевизия за периода от 1 до 7 август 2016 г. е FOX, която през изминалата седмица излъчи цели три свои най-гледани сериала! На второ място се класира KanalD с два свои най-гледани проекта. Трета е StarTV, а четвърта е ShowTV с по един свой най-гледан сериал. ATV е най-малко гледана и не излъчва мелодрама в ТОП 7.

Очаквайте новото издание №122 на "Какво гледат в Турция?" от вторник, 9 август. То ще бъде обновявано до края на седмицата всеки ден с рейтингите за предходния! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.