"Какво гледат в Турция?" (123): от 15 до 21 август 2016 г.

Започва третата седмица на месец август! Остават само броени седмици до началото на телевизионен сезон 2016-2017 г. в южната ни съседка, който
се очертава да бъде най-силният от последните години насам! Въпреки това все още има летни проекти, които предстои да започнат, макар и в края на междинния летен сезон... Става въпрос за изключително обещаващата и дългоочаквана младежка поредица "Бордрумска приказка" (Bodrum Masali), която ще направи своята премиера след дълга реклама този четвъртък, 18 август, в ефира на KanalD. Междувременно пък FOX първи стартират свой есенен сериал още тази събота, 20 август, след едва едноседмична реклама в ефира си - мелодрамата "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi) ще се излъчва всяка съботна вечер и своеобразно открива новия телевизионен сезон! Стана ясно още, че също по FOX миналия петък, 12 август, бе показан финалния пети епизод на "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) с Нилай Дуру и Нилпери Шахинкая, преустановен заради ниски рейтинги. Все още обаче продължават и вече започналите и наложили се летни сериали. Все по-голям става въпросът кои от тях ще се задържат в ефир и през есента и кои ще бъдат преустановени... Все още нищо не е ясно, като тепърва предстои да Ви информираме в изданията на "Какво гледат в Турция?"! А сега нека преминем към тазседмичното издание №123 от рубриката, в което ще представим рейтингите от 15 до 21 август 2016 г.!

Рейтинги за понеделник, 15 август:
След едномесечна пауза, в първия ден от новата седмица, в ефира на TRT1 с нови епизоди се завърна летният сериал "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) с участието на Селен Сойдер и Джан Яман в главните роли. Напомняме, че пилотната си серия проектът показа точно преди месец, на 15 юли (петък), но заради ниските рейтинги, които отчете тогава, националната телевизия взе решението да смени деня му на излъчване в понеделник. И това определено се оказа успешна стратегия, тъй като ако не друго, с втория си епизод поредицата поне попадна в ТОП 10. Но за пореден летен понеделник най-гледана бе селската комедия на FOX "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel). 

1. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 20.29 до 23.35 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.47%; Пазарен дял: 15.29%

10. "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) - от 21.00 до 23.22 часа:
Телевизия: TRT1; Рейтинг: 2.27%; Пазарен дял: 7.63% '

Рейтинги за вторник, 16 август:
Вторник е денят от седмицата, в който се излъчват най-много сериали през тазгодишния летен сезон в Турция. Категоричен избор на зрителите за пореден път е романтичната комедия на ShowTV с Памир Пекин "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter), която е един от най-големите хитове това лято. След нея, с посредствени резултати, но попадайки в ТОП 10, са "Чудесният зет" (Sahane Damat) на StarTV с Бурджу Йозберк и "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Usunde) на KanalD. Тези два сериала обаче е почти сигурно, че няма да продължат през започващия съвсем скоро основен телевизионен сезон 2016-2017 г. и ще бъдат преустановени. Този вторник лидерът бележи спад в гледаемостта си, докато останалите му два конкурента - повишение.

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 21.00 до 23.29 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.24%; Пазарен дял: 14.92%

6. "Чудесният зет" (Sahane Damat) - от 20.44 до 23.47 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 2.38%; Пазарен дял: 8.54%

10. "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) - от 20.44 до 23.27 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.90%; Пазарен дял: 6.64%

Рейтинги за сряда, 17 август:
Няма кой знае каква промяна в рейтингите на сериалите, излъчващи се в третия ден от седмицата. Те отново са два, отново запазват позициите си, но повишават значително рейтингите си, с по половин процент. "Номер: 309" (№: 309) на FOX с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ и "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) на ShowTV с Ханде Ерчел и Бурак Дениз са може би най-големите хитове на лято 2016 г., които е почти сигурно, че ще продължат излъчванията си и през основния телевизионен сезон, започващ до броени седмици.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.52 до 00.18 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 5.29%; Пазарен дял: 19.03%

2. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - от 20.59 до 00.19 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.96%; Пазарен дял: 17.82%

Рейтинги за четвъртък, 18 август:
В четвъртък дългоочакваната си премиера направи най-обещаващият летен сериал тази година на KanalD - "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali)! Младежката поредица отчете прилични като за начало резултати, но не успя да победи своя основен конкурент и един от най-големите хитове този сезон - мелодрамата с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV, която успя да запази първото си място. Въпреки това, заради новопоявилата се конкуренция, хитовата продукция записа значителен спад в интереса към себе си от около половин процент.

1. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 19.59 до 22.38 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.26%; Пазарен дял: 15.61%

2. ПРЕМИЕРА: "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) - от 19.58 до 22.31 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.17%; Пазарен дял: 11.60%


Рейтинги за петък, 19 август:
След като миналия петък романтичната комедия на FOX с Нилай Дуру и Нилпери Шахинкая "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) приключи преждевременно с финален пети епизоди, а тази на TRT1 със Селен Сойдер и Джан Яман "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) премести излъчването си в понеделник, единственият показан петъчен сериал тази седмица остана този на ATV със Селин Шекерджи и Каан Ташанер "Колоритно" (Rengarenk)! Липсата на конкуренция повиши интересът към него с почти цял процент, но той отново остана незадоволителен дори за междинния летен сезон. Въпреки това излъчването му продължава с пълна сила и през следващите седмици.

7. "Колоритно" (Rengarenk) - от 20.49 до 23.16 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 2.00%; Пазарен дял: 7.52%

Рейтинги за събота, 20 август:
През летните съботи досега се излъчваше само един сериал в турския ефир - хитовата романтична комедия на KanalD "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) с Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Андъч. Тази събота обаче за първи път тя трябваше да се изправи срещу проект на конкурентна телевизия и то нов - мелодрамата "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi) на FOX. Резултатите от този двубой са изключително интересни, тъй като досегашният категоричен лидер в съботите отстъпи първото място на новата есенна продукция. И двете поредици, въпреки че оглавиха класацията за деня, отчетоха не достатъчно високи рейтинги в проценти.

1. ПРЕМИЕРА: "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi) - от 20.00 до 22.22 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 3.09%; Пазарен дял: 13.02%

2. "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) - от 21.04 до 00.15 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.72%; Пазарен дял: 10.71%

Рейтинги за неделя, 21 август:
В последния ден от седмицата вече се излъчват два сериала - "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV, преминал наскоро от сряда в неделя, и "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD, бил допреди това лидер. Снощи в турския prime-time се случи нещо изключително интересно и имаме нов претендент за хит на лято 2016-а! "Обича ме, не ме обича" отчете рекордни рейтинги не само за себе си, но и за целия сезон, превръщайки се в сериала, привлякъл най-голям зрителски интерес сред всички останали досега! А "Любовта на живота ми" за пореден път се класира на много добра позиция, но с незадоволителен резултат...

1. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) - от 20.29 до 23.34 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 5.53%; Пазарен дял: 20.69%

3. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 20.46 до 23.45 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.49%; Пазарен дял: 9.30%

НОВИНИ:
1) Най-обещаващият и дългоочакван нов сериал тази есен на FOX - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat), стартира следващия петък, 26 август! Мелодрамата с участието на Кадир Доулу ("Малки тайни" и "Двете лица на Истанбул"), Седа Бакан, Мустафа Юзюндаа ("Милост") и Долунай Сойсерт ("Тайни") в главните роли ще се излъчва всяка петъчна вечер след 20.00 часа, изправяйки се първоначално в пряка конкуренция срещу романтичната комедия на ATV "Колоритно" (Rengarenk), а след това, през септември, и срещу завръщащите се с нови сезони сериали "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV и "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD. Очаква се поредицата на Ay Yapim да постигне голям успех и да се превърне в един от най-големите хитове през предстоящия телевизионен сезон, като рейтингите ѝ предстои да научавате първо в изданията на "Какво гледат в Турция?"!

2) KanalD пуснаха първия трейлър към една от най-обещаващите нови продукции този телевизионен сезон, за който писахме в предишното издание на "Какво гледат в Турция?" - "Татко и семейството ни" (Babam ve Ailesi)! Можете да го изгледате от тук! Очаква се семейната драма с участието на Айча Бингьол, Бюлент Инал, Джейда Дювенджи и Екин Коч в главните роли да започне през септември. Следете ни за повече актуална информация през следващите дни!

3) Ясна е стартовата дата на още един нов есенен сериал! Младежката поредица "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) на ShowTV ще направи своята дългоочаквана премиера следващата неделя, 28 август, в 20.00 часа! Продукцията на O3 Medya с режисьори Зейнеп Гюнай Тан и Дениз Колош, за чието начало Ви информирахме в предишното издание на "Какво гледат в Турция?", ще се изправи с премиерата си срещу два вече наложили се сред зрителите хитове - романтичните комедии "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV и "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD. Какви рейтинги ще постигне, предстои да научите първи в следващия брой на рубриката ни!

4) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой беше най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя - най-гледаната телевизия, за периода от 15 до 21 август 2016 г. в Турция!
Най-гледаният сериал за изминалата седмица и най-гледана телевизионна програма, изненадващо или не, е романтичната комедия на ATV "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) от неделя с 5.53% рейтинг. На второ място се класира досегашният седмичен лидер "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда с 5.29% резултат. Бронзът пък отново отива при селската комедия "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник с 4.47% зрителски интерес. На четвърта позиция застава "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV от четвъртък с 4.26% гледаемост. Петото място е за "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник с 4.24% рейтинг. На предпоследно шесто място се класира новият сериал "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi) на FOX от събота с 3.09% резултат. И на последна седма позиция застава "Колоритно" (Rengarenk) на ATV от петък с 2.00% зрителски интерес.
И така, най-гледаната телевизия в Турция за периода от 15 до 21 август 2016 г. за пореден път е FOX, попаднала в ТОП 7 с цели три свои най-гледани сериала! На второ място застава ATV с два свои най-гледани проекта. Третата позиция е за StarTV, а четвъртата - за ShowTV, влизащи с по една своя поредица в класацията. Най-малко гледана е KanalD, без свой най-гледан сериал.

ОЧАКВАЙТЕ НОВОТО ИЗДАНИЕ №123 ОТ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?" ОТ УТРЕ, 23 АВГУСТ (ВТОРНИК)! ТО ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ВСЕКИ ДЕН С РЕЙТИНГИТЕ ЗА ПРЕДХОДНИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА! 

6 коментара:

Анонимен каза...

http://www.vbox7.com/play:35971a9f9a

Ново интервю с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк

Анонимен каза...

Reyting ne sa vi tochni

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим за интервюто!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Кое по-точно не им е точно?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте. Вече няколко седмици не отчитате правилно седмичното класиране на филмите по места. За пореден път "Любовта не разбира от думи" не присъства в крайната ви класация въпреки високите си позиции в рейтингите. За тази седмица този сериал е на 3-то място с 4.96%, а посоченият от вас бронзов медалист "Радостта от живота" е на 4-то място.

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
Класацията в края на всяко едно издание от "Какво гледат в Турция?" е в ТОП 7 и в нея участват най-гледаните сериали за всеки един от седемте дни от седмицата. Миналата в сряда "Номер: 309" е победил "Любовта не разбира от думи" и следователно вторият не участва в класацията.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Аз няма да гледам "комедията" Любов под наем,такава боза,толкова много безидейни глупости събрани в един сериал много отдавна не бях гледала.50 серии и никакво развитие,а за лиготиите на Нериман няма да говоря,чудя се само къде трявба да се засмея.Аз лично приключих с този глупав филм.

Предоставено от Blogger.