Кадир Доулу: "Вдъхновявам се, гледайки филми"

Здравейте, приятели! Всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от участниците в приключилия трети сезон
на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2016 г.! Четвъртък е, 23 юни, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с класиралия се на пето място в него участник - харизматичния Кадир Доулу! Роден е на 19 април 1982 г. В момента е на 34 години, зодия овен. Любопитно е, че истинското му име всъщност е Абдулкадир Доулу. У нас е познат както от "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), където пресъздава образа на богатия Маджит, така и от тийн-драмата "Малки тайни" (Kucuk Sirlar). Става изключително популярен и чрез ролята си в неизлъчената у нас младежка поредица "Мръсната седморка" (Pis Yedili) от 2011 г. Любопитно е, че на снимачната площадка на "Двете лица на Истанбул" между Неслихан Атагюл - неговата екранна партньорка, и Кадир освен екранна се ражда и истинска любов, като и до днес двамата са заедно в живота! От есента на миналата 2015 г. той се снима в историческата мелодрама "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на StarTV с второстепенна роля, която обаче напусна. От август по FOX предстои да се завърти дългоочакваният нов проект с негово участие в главна роля - "Бяла нощ" (Beyaz Gece) на Ay Yapim. Време е да започваме с интервюто!

Бяхте водещ на сезона на музикалното шоу "X Factor", какви са впечатленията Ви от там?
Това е едно от любимите ми риалити-формати. Следя го от години както в Турция, така и в чужбина, където е още по-страхотно. Явих се на кастинга за водещ на шега, отидох на интервю и продуцентът реши, че съм подходящ и подписахме договора за участието ми, а и вече бях по-популярен и познат на аудиторията, макар и не чак толкова много. 

Връщайки се назад във времето, смятате ли, че ако бяхте започнал кариерата си именно в такова шоу, щеше да Ви е по-лесно?
За да стана актьор, аз работих много по себе си и като личност, и като игра. Учех се, много преди да стъпя за първи път на снимачната площадка. Застанах зад камерата след доста дълго и продължително обучение. По принцип според мен талантите, които се явяват на подобни състезания и кастинги, са с по-аматьорски дух и са твърде въодушевени, че ще постигнат лесна и бляскава кариера. Но в този живот всички става с много труд и аз изпитах това на гърба си. 

Разкажете повече за снимачния процес на "Двете лица на Истанбул"?
Работехме седем дни в седмицата и нямахме почивен ден. Всичко беше много уморително за всички, снимахме се по 18-20 часа на ден, беше дори нечовешко. Много се изморявах и психически, и физически, но не се оплаквах. Интересът на зрителите ме стимулира и мотивира адски много да продължа да работя и да не се отказвам. 

Как тогава отделяхте време за себе си?
Разделях свободното си време на няколко части. От екипа ни даваха по два-три часа почивка, през които правехме каквото си поискаме, иначе щяхме тотално да се скапем, ние не сме роботи. По принцип през останалото си свободно време, докато не се снимам в даден проект, релаксирам, гледайки филми, това ме вдъхновява най-много.

Какъв е Вашият приоритет в живота?
Най-големият ми приоритет в този живот е семейството ми, а след това е работата. Винаги се стремя едното да не страда за сметка на другото, тогава се чувствам неспокойно и зле. Опитвам се да отделям достатъчно време за семейството си, но и да не загърбвам работата. Стремя се тези две изключително важни неща в живота ми да са в хармония винаги.

Как върви връзката Ви с Неслихан Атагюл?
Не искам да разкривам подробности от личния си живот публично. Ако искате да Ви отговоря дали всичко между нас върви добре или зле, няма да го направя. Мисля, че спрямо самия мен можете да прецените.

Да поговорим за екранните Ви партньорки в сериалите!
Аз винаги съм бил много щастлив от това с какви актриси ми се е падало да играя, в това отношение съм голям късметлия. С Еда Едже в "Мръсната седморка" се разбирахме чудесно, както и със Синем Кобал, Ипек Карапънар и Мерве Болуур в "Малки тайни". А за Неслихан нямам думи, защото когато чувствата от екрана прераснат в реални такива в живота, то тогава чувството е неописуемо и именно това е най-големият късмет в живота ми!

След финала на "Двете лица на Истанбул" какви са спомените Ви от този сериал?
Много добри! Много ми е тъжно всеки път, когато се сбогуваме с екипа на даден проект, в който съм участвал, защото всеки един актьор влага изключително много от себе си в ролята си и в един момент тя става част от самия него, но за съжаление всяко хубаво нещо има своя край. Една мъничка част от моето сърце винаги ще бъде заета от Маджит, както и от всичките ми останали герои поотделно. Равносметката ми от работата в този сериал ми е, че всичко беше страхотно!

Приличате ли си с героя Ви Маджит?
Да, имаме доста свои общи прилики. В любовта много си приличаме, обичаме еднакво страстно и истински. И аз като Маджит не обичам да налагам контрол над хората и да ги следя изкъсо какво правят, защото след като аз искам да не бъде контролиран от своите близки и приятели, трябва да направя това и за самите тях. 
_____________________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с класиралия се на четвърто място в "Любима турска звезда 2016" Ибрахим Челиккол следващия четвъртък,  30 юни! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.