"Турция представя..." (45): нови летни сериали по ATV

Здравейте, приятели! Вторник е, 21 юни, и продължава една от най-успешните рубрики на СЕРИАЛИ в България "Турция представя...",
нови издания от която тепърва предстои да публикуваме през предстоящите летни вторници. Причината: започването на нови и нови проекти, които ще се вихрят в ефира на турските телевизии през започващия междинен летен сезон! В тазседмичното трето за сезона и четиридесет и пето подред издание ще се спрем на двата нови летни сериала на ATV - "Обича ме, не ме обича" (Seviyor, Sevmiyor) и "Колоритност" (Rengarenk)! Преди да започнем с тяхното подробно представяне, нека обобщим накратко какво се случи с тази медия през изминалия телевизионен сезон 2015-2016 г.! През есента в нейния ефир започнаха цели четири нови сериала. Първи бе криминалният "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) с Дениз Чакър и Октай Кайнарджа, който се излъчваше всяка вторник вечер и бързо успя да размаже конкуренцията и да заеме за постоянно лидерското място, носейки огромен успех на телевизията си с изключително високи рейтинги. Първият сезон приключи преди дни в южната ни съседка, като вторият започва на есен. Няколко седмици по-късно стартира и романтичната комедия "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) с Бирдже Акалай и Йълдъз Чааръ Атиксой, която се излъчваше всяка неделя и първоначално постигаше доста добри и задоволителни рейтинги, но в последствие те се понижиха драстично и така поредицата приключи тази пролет с 30 епизода. Третият нов есенен сериал на ATV бе "Завръщане у дома" (Eve Donus) с Джансел Елчин, който се излъчваше всяка сряда и също като "Омъжени и яростни" отчиташе страхотни резултати с първите си епизоди, след което обаче претърпя провал и бе финализиран в началото на 2016 г. с 22 серии. По-късно, в края на октомври, се завъртя обещаващата мелодрама на Ay Yapim "Майки и мащехи" (Analar ve Anneler) със Синем Кобал, Хазар Ергючлю и Окан Ялабък, която напълно неочаквано се провали и приключи с едва девет епизода. В последния ден от 2015-а - 31 декември, в ефира на оранжевата телевизия стартира криминалната драма "Достатъчно" (Yeter) с Пелин Карахан и Вилма Елес, чийто първи сезон приключва следващата седмица и която постигаше доста добри рейтинги всеки четвъртък, като именно заради това ще се завърне с нов сезон на есен. По-късно през февруари стартира семейната комедия "Семейна топлина" (Aile Isi), излъчвала се всяка сряда, но отчела провал и приключила с тринадесет серии. Последна през март стартира криминалната история "Кехлибар" (Kehribar), която с позиционирането си всеки петък първоначално отчиташе доста добри резултати и бе винаги в ТОП 10, но през последните седмици се провали и така приключва окончателно следващата седмица с петнадесети епизод. Като цяло обаче сезон 2015-2016 г. за ATV бе изключително успешен и през повечето седмици именно тя бе най-гледаната телевизия в Турция, тъй като излъчваше двата тотални хита "Оскърбени цветя" и "Без бандити светът е невъзможен". А дали ще бъде най-гледана и с новите си летни сериали, предстои да разберем!

"Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor):
Това е първият нов летен проект на ATV, който вече започна и се излъчва всяка сряда вечер след 20.45 часа, като с премиерата си отчете обещаващи рейтинги за по-нататъшен успех. В поредицата главните роли са поверени на непознати за българските зрители актьори - Зейнеп Чамджъ, Гьокхан Алкан ("Семейството на съпруга ми"), Ийт Каразджъ, Гонджа Саръйълдъз и други. Продуцентската компания, която създава проекта е, сравнително новата MF Yapim, която през изминалата година продуцира тоталния хит "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik). Режисьорът на сериала е Юсуф Пирхасан, а сценаристи са Хакан Бономо и Аксел Бонфил. Историята на "Обича ме, не ме обича" е изключително интересна, ето за какво се разказва в нея! Дениз (Зейнеп Чамджъ) е младо момиче, израснало в богато семейство. Като малка тя е била истинска красавица и звезда в училище, където всички са ѝ се възхищавали. Пораствайки обаче, тя губи своя чар и се превръща в типична мъжкарана. Докато е била малка, е учила в едно училище заедно с Ийт (Гьокхан Алкан), който по това време е бил зубърът на класа и момче, описвано от Зейнеп като "Грозното патенце", на което винаги се е подигравала. След като завършва, заможното семейство на Зейнеп фалира и така животът ѝ става труден, започва да води непознат за нея начин на живот... За сметка на това обаче "зубърът" Ийт заминава с баща си за чужбина, като продължава обучението си, но след години се завръща в родния град, за да започне собствена кариера, която се оказва доста успешна. Така, търсещата отчаяно работа Зейнеп, попада във фирмата на своя бивш съученик, на когото винаги се е подигравала - Ийт. Двамата, променени с годините, първоначално не могат да се познаят, но все още изпитват неприязън един към друг. Как ще продължи тази история и този обрат в съдбите на двамата главни герои, ще се случи ли любовта или не, предстои да разбираме в новите епизоди на сериала "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) всяка сряда вечер по ATV!

"Колоритност" (Rengarenk):
Това е вторият нов летен сериал на ATV, чиято дългоочаквана премиера ще се състои в петък, 8 юли, излъчвайки нови епизоди всяка петъчна вечер след 20.20 часа. Поредицата е изключително обещаваща и една от най-дългоочакваните това лято, тъй като в нея участие ще вземат двама любимци на турските зрители в главните роли - Селин Шекерджи ("Ангели-пазители"), снимала се за последно в "Горчива любов" (Aci Ask), и Каан Ташанер ("Пепел от рози", "Север-Юг" и "Тайни"), участвал до преди няколко месеца в хита "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul). Освен тях на други важни персонажи в историята живот ще вдъхнат певецът Джем Белеви ("Нарочно любов"), Серенай Акташ от "Survivor", Мерве Офлаз, участвала за последно в "Завръщане у дома", Юмит Кантарджълар, Ачейля Йълхан, Селин Йенинджи, Ибрахим Кендирджи (Дениз от "Мечтатели"), Фунда Гюрай, Ферди Санджар, Инджи Тюркай, Шебнем Дооруер (Шукран от "Мечтатели"), Шюкрю Тюрен, Муаммер Тали и други. Продуцентската компания, заела се със заснемането на проекта, е NTC Yapim. Режисурата е поверена на Керем Чакъроулу, а сценарият - на Ебру Хаджъоулу. В "Колоритност" се разказва за двамата млади Джем (Каан Ташанер) и Ренк (Селин Шекерджи). Джан е ветеринарен лекар, който след редица разочарования в интимен план е загубил вярата си в любовта и е започнал да живее ден за ден, откъснат от света. Ренк пък е негова пълна противоположност - тя е успешна и известна актриса, радваща се на изключително голямо внимание от обществото, но това не я прави щастлива и тя има нужда от спокойствие, от откъсване от света. По време на церемония, на която присъства и на която получава престижна награда, младата актриса заявява, че не е щастлива и че ѝ е омръзнало, че се е изморила да води такъв начин на живот. По време на снимките на своя най-нов проект, Ренк решава да избяга. Така, бягайки от своите продуценти, с които е сключила договор и които търсят обезщетение от нея, тя се среща съвсем случайно с Джан, който дори не я познава, въпреки голямата ѝ популярност. Какво ще се случи между двамата, предстои да разберем в епизодите на новия сериал "Колоритност" (Rengarenk) - от 8 юли, всеки петък след 20.20 часа, по ATV! Първият трейлър можете да видите от тук, вторият - от тук, и третият - от тук!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от третото за сезона и четиридесет и пето подред издание от рубриката ни "Турция представя..."! Очаквайте следващия брой следващия вторник, 28 юни, когато ще представим двата нови летни сериала на ShowTV "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) и "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter)! Припомнете си предишните издания то поредицата чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

И двата звучат интересно. :)Очакваме с нетърпение тоталните хитове на АТВ от сезон 2015-2016 и в българския ефир!

Предоставено от Blogger.