"Закупени в България" (12): "Великолепният век: Кьосем"

На още една турска продукция предстои да се насладим в близкото бъдеще! Още един турски сериал е закупен в България и тепърва ще започва у
нас. Той е исторически, но въпреки очакванията, че бързо ще се превърне в истински хит, не постига високи рейтинги. И в момента се върти в южната ни съседка, където само след дни ще излъчи последния си за първи сезон епизод, а през септември, въпреки ниските си резултати, ще се завърне с нов втори! По традиция е време да припомним отново за кои сериали писахме в изминалите вече единадесет издания на "Закупени в България"! Тепърва предстои да гледаме "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi), "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede), "Този живот е мой" (O Hayat Benim), "Отново любов" (Ask Yeniden), "Мълчаливите" (Suskunlar), "Малкият господин" (Kucuk Aga) и "Любов под наем" (Kiralik Ask). Тази седмица ще разберем заедно кой е дванадесетият закупен у нас проект, а заедно с това ще научим и с кои други сериали върви в пакет, от коя телевизия е закупен, какъв успех е постигнал в родината си, кога се очаква да започне и още много други подробности! Мелодрамата е доста скъпа, а и вече е продадена в много страни по света. За кой исторически сериал говорим, разберете чрез по-долните редове на дванадесето издание от "Закупени в България"!

Поредицата започва в южната ни съседка само два месеца след началото на телевизионен сезон 2015-2016 г., като епизоди се предлагат всяка четвъртък вечер по StarTV. Първоначално показва добри резултати, попада в ТОП 10, но само с първите си два-три епизода - след това мигновено се проваля и до ден днешен е с ниски рейтинги. Главната женска роля изпълнява любимката на зрителите Берен Саат, която у нас сме гледали в три сериала - "Забраненият плод" (Ask-I Memnu), "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?) и "Щастливи заедно" (Aska Surgun), а заедно с нея в поредицата се включват и доста други популярни звезди. В историята става въпроса за управлението на единствената жена, застанала на трона на Османската империя. Сигурно вече Ви е ясно за кой сериал говорим - да, това е историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), която е купена в България от българска телевизия! Сериалът е закупен от bTV Media Group. Може би драмата ще стартира в ефира на БТВ или БТВ Лейди. Оставаме в очакване на това да разберем кога сериалът ще стартира у нас! 

Прехвърляме успеха на "Великолепният век: Кьосем" в Турция! Няма да се спираме много на него, тъй като той все още се излъчва, показвайки последни епизоди от първи сезон, а и можете да следите неговите резултати в изданията на "Какво гледат в Турция?"! Историческият сериал се завърта на 12 ноември 2015 г. (четвъртък), излъчвайки се всеки четвъртък в ефира на StarTV. Първият му епизод е с 5.88% рейтинг, който го нарежда на второ място, победен единствено от "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) на KanalD. Втората серия от 19 ноември класира поредицата на 7 място с 4.76% рейтинг-резултат. Третият епизод на сериала понижава рейтингите му отново, като го нарежда на 9 място с 4.01% рейтинг. Следващата седмица сериалът отново е на 9 позиция, но с по-висок резултат - 4.45%. От 10 декември рейтингите му рязко падат надолу, а поредицата се нарежда между 15 и 25 място, оставяйки рейтинг от 3-4%. На 24 декември (четвъртък) мелодрамата отново покачва резултатите си, като този път е на 6 място с 4.65% рейтинг, заради влизането на Берен Саат в нея. През новата година се появяват и други конкуренти в четвъртък - "Гордиев възел" (Kordugum) и "Достатъчно" (Yeter), които за постоянно отнемат мястото на историческата лента в ТОП 10. И досега "Великолепният век: Кьосем" остава с ниски рейтинги, но излъчването му продължава. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?", от която ще научавате за резултатите, които сериалът постига с всеки свой нов епизод в ефира на StarTV!

Ето за какво се разказва в сериала: Кьосем Султан е наложница на османския султан Ахмед I, майка и Валиде Султан на Мурад IV и Ибрахим I. Тя е най-влиятелната жена в Османската империя, която управлява самостоятелно два пъти – от 1623 до 1632 г. и от 1648 до 1651 г. Тя остава в историята, като единствената жена, управлявала официално и самостоятелно Османската империя. Кьосем Султан - име, което е единствен покровител на династията, име което печели любовта и симпатиите на народа и се смята за символ на власт и великолепие. Докато е позната като най-влиятелната жена, която изтокът някога е виждал, оставяйки отпечатък върху историята, нейната ослепителна власт ще ѝ отнеме всичко. Тя ще жертва мъжът, когото обича, семейството, приятелите и синовете си... Но най-вече, невинността си... (BG-MAMA).

Ролите в сериала са поверени на: Берен Саат, Екин Коч, Хюлия Авшар, Мете Хорозоолу, Аслъхан Гюрбюз, Кадир Доолу, Берк Джанкат, Надир Саръбъджак, Джихан Юнал, Мехмет Куртулуш, Есра Дерманджъоолу, Гюлджан Арслан и още много други.

Сериалът можете да гледате в интернет-пространството, където се превежда с български субтитри!

8 коментара:

Анонимен каза...

Защо не закупят и Yasak ("Забрана")? И той е исторически и много добре направен.

Анонимен каза...

koga shte svarshat sever ug i kvartalat na bogatite po btv lady?

Анонимен каза...

Може ли да ми кажете къде се превежда след 14 еп.

Анонимен каза...

Здравейте сериали в бг Великолепният век кюсем ще бьде ли изльчен по Тв а сериала Медици ще се завьрне ли много много искам да се завьрне защото е супер и надявам се от Диема Фемили да го пуснат скоро а Светлината на моят живот колко епизода е и скоро ще свьрши ли а вярно ли е че Малката булка започва да става като Дьрзост и красота аз мисля че Индиските сериали не са интересни и са супер скучни ама който иска да си гледа тях обаче според мен изобщо не са интересни а са скучни в тях няма любов вьлнение и там подобни и са дьлги като Дьрзост и красота и не ми харесват и не го не харесвам а Този Светлината на моят живот по 100 пьти го дават по Бтв лейди писна ми вече от този сериал срамота е и не е нито вьлнуващ нито интересен сьветвам Телевизиите да намалят Индиските сапунки а защо изместиха яките сериали Земя на честта и Тайните на времето те са супер яки сериали и са много вьлнуващи Лек ден

Анонимен каза...

Много странно, че закупуват сериал с много нисък рейтинг!

Анонимен каза...

"Кьосем" в Турция е с нисък общ рейтинг, но в групите на студентите и интелигенцията е с много висок. Продуцентите не са виновни, че шалварите от Анадола са мнозинство и искат да гледат сапунки със забрадки. Препоръчвам сериала, има всички епизоди с руски субтитри. Продаден е на "зелено" в около 20 държави, ще има и втори сезон. Отлична игра на всички актьори.

Анонимен каза...

Аз не го харесвам и разбирам защо и в Турция не са го харесали-няма нищо общо с интелигенция и ала-бала, това са оправдания, причината е много проста и тя е, че щом е "Великолепният век", хората искат да видят Султан Сюлейман и Хюрем. По същата причина кавъри на хитови песни и продължения на хитови сериали обикновено са неуспешни.

Анонимен каза...

гледах целия първи сезон,и бих казал че е на доста добро ниво,отново съм впечатлен от играта на актьорите,за мен са уникални

Предоставено от Blogger.