"Закупени в България" (11): "Любов под наем"

В последната сряда на месец май ще Ви информираме за единадесетия закупен в България турски сериал! Започва издание №11­ на "Закупени
в България"! И тази поредица, за която предстои да научите подробности в по-долните редове, е изключително хитова в южната ни съседка, където и в момента се излъчва. Тя върви в пакет с два други сериала, които вече са излъчени или временно прекратени у нас, но очакват своето завръщане с нови епизоди. Преди да преминем към същинската част на днешния брой, нека Ви върнем назад във времето през изминалите повече от два месеца, за да припомним отново за кои сериали писахме във вече изминалите десет броя на рубриката ни! У нас са закупени "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi), "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede), "Този живот е мой" (O Hayat Benim), "Отново любов" (Ask Yeniden), "Мълчаливите" (Suskunlar) и "Малкият господин" (Kucuk Aga). Да насочим вниманието си към днешния брой на "Закупени в България", защото предстои да научите за още един сериал, чиито права за излъчване са взети от наша телевизия! Той е романтична комедия, при това доста хитова, започнала през изминалото лято. За кой сериал Ви говорим, с кои други турски поредици върви в пакет той, от коя телевизия е закупен, кога се очаква да стартира, какъв успех постига в Турция, за какво се разказва в него и кои актьори участват - всичко това и още разбираме сега! 


Тази романтична комедия започва излъчването си в южната ни съседка през лятото на 2015 г. и, естествено, се излъчва в prime-time-а на една от най-гледаните турски телевизии - StarTV. Епизоди се показват всеки петък, като още с началото си поредицата не само че привлича огромен брой зрители пред екраните, постига чудесен рейтинг и се превръща в истински рейтингоразбивач, но и актьорите, изпълняващи централните образи в него, бързо се превръщат в любимци на зрителите. Главната женска роля в него е поверена на Елчин Сангу, която българските зрители добре помнят от хитовете "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi) и "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura). Да, това е "Любов под наем" (Kiralik Ask), който е закупен в България! Правата над романтичния сериал са придобити от най-голямата медийна група у нас - bTV Media Group, като поредицата се очаква да стартира именно в ефира на БТВ. "Любов под наем" върви в пакет с дв изключително хитови други поредици - "Твоят мой живот" (Paramparca), който излъчи своя първи сезон в ефира на медията и през есента предстои да се завърне на екран с втория си, и "Част от мен" (Kaderemin Yazildigi Gun), въртящ се в момента всеки делничен ден от 20.00 часа по БТВ, който след месец ще покаже своя финал. БТВ закупуват "Твоят мой живот" като основен, най-успешен проект, а заедно с него придобиват правата за излъчване и на "Част от мен" и "Любов под наем". Кога можем да очакваме "Любов под наем" в ефир? Най-възможният вариант е сериалът да започне в prime-time-а на БТВ, т.е да се излъчва от 20.00 часа, като е много вероятно да се завърти следващото лято и да е част от лятната програма на медията. Друга възможност е поредицата да се ротира всеки делничен ден от 18.00 часа, отново през лятото, когато предаванията на медията са в почивка, но обикновено този слот е запазен за "Опасни улици" (Arka Sokaklar). По-малко възможно е "Любов под наем" да се завърти по БТВ Лейди, по която със сигурност ще има по-малка гледаемост. Там може да започне от 21.30 всеки делничен ден или пък всеки уикенд между 22.00 и 00.00 часа, когато доскоро се въртяха премиерни турски поредици. Турската лента със сигурност е една от най-очакваните у нас, като определено БТВ ще заложи доста на нея, пускайки я в най-гледаното време. 


По традиция ще се спрем на успеха на "Любов под наем" в Турция. Романтичната комедия стартира на 19 юни 2015 г. (петък) в ефира на StarTV, излъчвайки се всеки петък след 20.00 часа. Първият епизод превръща поредицата в най-гледания сериал за деня, като попада на 2 място с 5.04% рейтинг, победена от "Survivor All Star". Вторият епизод на 26 юни обаче превръща сериала в най-гледания такъв за целия ден, като той попада на 1 място със 7.13% рейтинг. Третият епизод от 3 юли отчита още по-високи резултати - 7.53%, но е на второ място в класацията. През следващата седмица сериалът отново е с рекордни за летния сезон рейтинги от 9.12%. През целия месец юли интересът към сагата се запазва изключително голям, като епизодът от 31 юли отново е с рекорден рейтинг - 9.15%. На 7 август се излъчва следващият епизод, който отново поставя рекорд и носи 9.43% рейтинг-резултат, като извежда лентата на първо място. Ръстът в гледаемостта продължава и през следващата седмица, когато романтичната комедия отбелязва 9.78% рейтинг. В последния ден на месец август - 31-ви, поредният нов епизод на лентата отбелязва и поредни и най-високи за нея рейтинги - 10.25%. През първата седмица на септември отново се забелязва рекорден резултат - този път сериалът е с 11.21% рейтинг, най-високият ѝ досега! Нищо обаче не свършва дотук, защото и през следващата седмица "Любов под наем" се радва на рекорден резултат. Епизодът на 11 септември 2015 г. е с 11.25% зрителски интерес. Това остават и най-високите рейтинги на сериала, тъй като след това те се понижават, но продължават да варират между 8 и 9.50%. От октомври "Черна роза" (Karagul) на FOX се завръща с новия си четвърти сезон и се изправя в пряк сблъсък с романтичната сага, като, разбира се, често я побеждава. В момента "Любов под наем" продължава своето излъчване в ефира на StarTV всеки петък след 20.00 часа, излъчвайки вече последните си епизоди от първи сезон. Сега резултатите на поредицата са далеч по-ниски от рекордните, които постигаше през лятото - варират между 4 и 5%, като поредицата бива побеждавана от "Опасни улици" (Arka Sokaklar) и "Черна роза" (Karagul). През юни предстои да се излъчи последният за първи сезон епизод, а през септември хитовата лента ще се завърне с втори сезон. Продължавайте да следите рейтингите на "Любов под наем" в изданията на "Какво гледат в Турция?"! 


Сериалът разказва за любовен триъгълник. Дефне Топал приема предложението за шест месечна любовна връзка на заможната Нериман Ипликчи. Съответно трябва да се сближи с Йомер Ипликчи - един от най-успешните бизнесмени в страната и неин племенник. Стига се до голяма бъркотия, защото се намесва трети човек, който наистина е влюбен в Дефне - Синан Каракая. Той е твърдо решен да сложи ред в любовния живот на Дефне и да извоюва обичта ѝ. Героите си задават един от истинските въпроси на живота: ние ли избираме нашата любов или тя избира нас? Йомер е преуспяващ дизайнер на обувки, който се е превърнал в работохолик, покрай бизнеса си. Тъй като няма родители, единствените му близки са неговият дядо, леля му и чичо му. Дядото на Йомер посещава лелята и чичото на момчето и им казва, че е крайно време внукът му да се ожени. В противен случай ще разпродаде цялото имущество на фамилията и никой няма да го наследи.

Актьорският състав включва звезди като Елчин Сангу ("Една любовна история", "С Русия в сърцето"), Баръш Ардуч, Салих Бадемджи ("Времето лети"), Синем Йозтюрк, Нергиз Кумбасар, Левент Юлген, Ферди Мертер, Айберк Атила, Мелиса Шенолсун, Деврим Ялчън, Елифджан Онгурлар, Исмаил Карагьоз, Ханде Агаоулу, Хикмет Кьоркмюкчю, Мелиса Гиз Дженгиз, Керем Фъртъна, Санем Йелес , Онур Бюуюктопчу, Осман Акча и други. 

Сериалът се превежда в интернет-пространството с български субтитри.

8 коментара:

Анонимен каза...

Имате грешка не Gunesin Kizlari, а Gunesin Beklerken !!!

Анонимен каза...

Здравейте, закупени ли са "Оскърбени цветя", "Без бандити светът е невъзможен" и "Достатъчно"(Yeter)? Това са любимите ни сериали за този сезон.

Анонимен каза...

Полезна информация, но дано е вярна.Имайки предвид невярното резюме на сериала, човек остава с впечатлението ,че и другото написано не е проверено като достоверност.За да се уважавате като медия, за да Ви уважават и читателите,наблегнете още малко на достоверността.

СЕРИАЛИ в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Благодарим за поправката, грешката вече е поправена.
Леки и успешни дни! :)

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Само можем да издадем, че "Достатъчно" (Yeter) не е закупен все още у нас, твърде нов е. Продължавайте да следите "Закупени в България" всяка сряда, за да научавате за закупените у нас турски сериали!
Леки и успешни дни! :)

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Информацията е вярна, да - поредицата е закупена у нас. Резюмето го взехме от един сайт, кажете ни къде са грешките в него, а ние ще ги поправим, за да няма и други читатели, които да бъдат подведени!
Леки и успешни дни! :)

Unknown каза...

iskam da zakupqt I Gunesin Kizlari zashtoto tova e nay prekrasniq I ynikalen tiin serial molq vi zakupete go iskam pak da go gledam :*

Анонимен каза...

Здравейте.
Преди време писахте,че е закупен Запомни любима(Hatirla Sevgili),но имате ли информация дали ще бъде излъчен по някоя Бг.Тв?И втория ми въпрос е ще се закупи ли Poyraz Karayel?
Благодаря предварително за отговорите и много успехи!

krisikit19kin каза...

Кога ще можем да видим "Черни пари и любов"?

Unknown каза...

Страхотна новина!Гледах в "Очакване на слънцето" и ми е много любим сега гледам и "Любов под наем" пак много ми харесва.Силно се надявам да ги пуснат по БТВ от 20:00ч защото всички знаем че това е най-гледаното време :)
Искам да попитам знаели се кой е закупил "В очакване на слънцето" и вероятността кога ще бъде излъчен?

П.С. Благодаря за инфото следя всяка ваша публикация :)

Предоставено от Blogger.