Сечкин Йоздемир: "Не мога да живея без музика"

Здравейте, приятели! Преди три седмици започна новият трети сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2016 г.
И тази пролет, както предишната, всеки четвъртък предстои да публикуваме интервюта с всеки един от отпадналите участници в проекта. Четвъртък е, 24 март, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с втория елиминиран участник в проекта, отпаднал миналия петък - младият Сечкин Йоздемир! Той е роден на 25 август 1981 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 34 години, зодия дева. Първоначално, от 2002 г., когато е едва на 21 години, започва да води радио-програма по известна турска радио-станция. След това участва в няколко телевизионни реклами на известни компании, като "Ülker" и "Coca Cola". Първата му роля в сериал е през 2008 г. в продукцията на ATV "Дивата роза" (Yaban Gülü), в която пресъздава малка роля. Популярността обаче го спохожда три години по-късно, през 2011 г., когато взема участие в хита, направил премиерата си у нас в през 2014 г. по ТВ7 - "Момичето с червения шал" (Al Yazmalım), партнирайки си с Йозге Йозпиринчи и изигравайки главната роля. Година по-късно, през 2012 г., той взема специално участие в последните няколко серии от първия сезон на най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), пресъздавайки образа на руснака Лео, приятел на Александра (Хюррем), докато тя не е отвлечена от татарите за момиче в харема на султан Сюлейман. Роля, чрез която също печели голяма популярност, е тази на Коркут, в направилия премиерата си през изминалия летен сезон в prime-time-а на БТВ сериал "Една любовна история" (Bir Aşk Hikayesi). Последните му проекти обаче отчитат провали - през есента на 2014-а той се включи в "Грешници" (Gunahkar) на FOX, след това през пролетта на 2015-а в "Раджон - за моето семейство" (Racon Ailem Icin) на ATV и за последно в "Горчива любов" (Aci Ask) на ShowTV в началото на т. г. Време е да започваме с интервюто, в което той говори повече за героя си в "Една любовна история" и което е взето през 2014 г.!

Как попаднахте в актьорския състав на "Една любовна история"? 
Бях в Швеция, когато мениджърът ми се обади и ми каза, че имам предложение за роля в нов сериал. Върнах се извънредно в Истанбул, за да се запозная със сценария и героя ми. Още щом прочетох сюжета реших да участвам, а и за мен Коркут е много колоритен и необикновен образ, също и заради това реших да приема. 

Смятате ли, че сериалът постигна заслужен успех в Турция или можеше и повече?
Да, смятам, че "Една любовна история" се хареса на зрителите, пък дали интересът е бил достатъчен или е могъл да бъде и по-голям ще определят рейтинг-специалистите. Смятам и че героят ми Коркут беше много интересен за аудиторията, много необикновен и нестандартен, именно и заради това той е може би най-добрият ми персонаж, който съм пресъздавал. 

"Една любовна история" обаче е адаптация на корейска драма, гледахте ли я преди турската версия да започне?
Да, въпреки че не цялата. Всъщност намерих много разлики между моя прототип и оригинала, аз създадох много по-различен мъж. Всеки си мисли, че да играеш в адаптация на доказал се друг хит е много лесно, защото вече си гледал оригинала и знаеш какво да очакваш, какво да играеш... Но това изобщо не е така, самите ние, актьорите, и всички други колеги се нагърбихме с тежката отговорност да създадем една по-интересна и различна версия, което пък от своя страна е много трудно, тъй като зрителите са свикнали с предишните образи. И за щастие, смятам, че се справихме повече от добре, доказателство за това е и интересът, който "Една любовна история" предизвика.

Защо от музиката преминахте на театъра и киното?
Музиката винаги ще си остане незаменима за мен, без нея не мога да живея. Преди имах време за музиката, но сега вече не, за съжаление. След като завърших образованието си започнах да се занимавам с актьорската професия и именно от тогава музиката остана на заден план, но само в професионално отношение, иначе тя винаги ще заема специална част в сърцето ми.

Кое е най-голямото предимство на това човек да е актьор?
Поне за мен, не всеки може да бъде такъв и да се занимава с това. Актьорството е за хора-луди глави, които обичат да експериментират и не могат да понесат рутината, ежедневието, скуката. Аз съм човек, който иска постоянно да се вълнува и да пробва нови и нови неща, без да се страхува или притеснява. Най-голямото предимство на актьорската професия е това, че тя никога не е еднаква, винаги е различна спрямо ролите на един актьор, винаги те изненадва и очарова, човек пробва нови и нови неща и така се развива и като личност, и като професионалист.

За всички е много любопитно какво се случва на снимачната площадка по време на паузите между различните сцени, ще издадете ли подробности?
По време на паузите и почивките поне аз се стремя да се отпусна и да си почина малко. А това става слушайки музика, четейки книга или пък проверявайки twitter-а си, в който се опитвам да прочета всичко за мен, препоръки, забележки и хвалби, така че феновете да имат в предвид, че взимам под внимание всичко.

Кое е нещото или събитието, което в момента Ви вълнува най-много?
Естествено, това са последните събития от страната ни, надявам се скоро всичко да се оправи. 

Какви са мечтите Ви за Турция?
Мечтая, а и силно се надявам, в скоро време да започнем да живеем в една по-мирна и толерантна държава, да се уважаваме взаимно и да се обединим, така ще сме най-силни.

Как се представяте след 5 години?
Не знам къде ще съм след тези 5 години, надявам се дотогава в биографията ми да добавя още много качествени продукции и роли, които да се харесват на публиката.

Какви са похватите Ви, чрез които привличате женското внимание към себе си?
Нямам никакви похвати и начини, просто съм истински. Привличам женското внимание към себе си с положителни енергия и отношение, както и със съчувствие и разбиране при трудни моменти и с усмихнато лице.

В момента влюбен ли сте, имате ли си приятелка?
Към момента не.

Какво смятате да правите това лято, ще имате ли отпуск?
"Една любовна история" ще продължи през целия летен сезон, затова най-вероятно няма да успея да отида някъде на почивка ваканционно, до колкото знам ще имаме само 5 почивни дни, ще видя какво ще правя през тях, най-вероятно ще си почивам тук. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с третия елиминиран участник в "Любима турска звезда 2016", чието име ще стане ясно утре, 25 март (петък), следващия четвъртък, 31 март! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

Сериали в България, можете ли да попитате БТВ, дали могат да излъчат отново сериала Междузвездни войни войната на клонингите? Много ви моля!

Предоставено от Blogger.