"Турция представя..." (40): нови пролетни сериали по StarTV

Здравейте, приятели! Вторник е, 22 март, и днес предстои да прочетете поредното издание от рубриката ни "Турция представя...", в
която се информирате най-подробно за всичко около новите дългоочаквани и обещаващи проекти, стартиращи в южната ни съседка! В тазседмичното четиридесето подред предстои да научите повече подробности около двата нови пролетни сериала на StarTV - "46 изчезване" (46 Yok Olan) и "Селската дама" (Hanim Koylu)! Преди това обаче нека обобщим накратко какво се случи с тази телевизия от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г. досега! През септември в ефира ѝ се завърнаха хитовете "Твоят мой живот" (Paramparca) и "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun), които продължиха и с новите си втори сезони да отчитат доста високи рейтинги, но в края на декември м. г. вторият приключи с 50 епизода. Преди това обаче, през октомври, започнаха два нови проекта по медията - "Сърдечни спомени" (Hatirla Gonul) всяка неделя и "Черна обич" (Kara Sevda). И докато първият отчиташе незадоволителни рейтинги и приключи с 13 епизода в началото на тази година, вторият се превърна в тотален хит и продължава излъчването си с пълна сила и с огромен успех. През ноември, след редица отлагания и цяла година в очакване, започна дългоочакваното своеобразно продължение на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" - "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! Но колкото обещаваща и очаквана бе тази поредица, толкова голям провал постигна, напълно неочаквано, че дори великолепната Берен Саат не успя да я спаси! Въпреки това тя продължава да се излъчва всеки четвъртък, като се носят слухове, че през месец май ще бъде финализирана с 26 епизода. В началото на 2016 г., в средата на януари, като заместник на "Част от мен" във вторниците започна новият дългоочакван проект "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi), който с първите си серии отчете неочаквано ниски за себе си, но задоволителни рейтинги и попадаше в ТОП 10, но впоследствие тотално се провали и бе изместен дори в късния prime-time, като в момента дори е най-малко гледаният сериал сред всички, излъчващи се през седмицата! Звездното участие на Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм не успя да спаси положението и при тази така очаквана продукция, провалила се неочаквано. В началото на годината започна още един нов сериал - "Време на преселване" (Goc Zamani) с Вахиде Перчин, който с първите си няколко епизода отчете доста високи рейтинги и бе най-гледаният сериал всяка събота вечер, но напоследък доста понижи интереса към себе си, успявайки обаче да влиза в заветния ТОП 10. Ситуацията за StarTV става още по-лоша, след като тоталните ѝ хитове "Твоят мой живот", "Черна обич" и "Любов под наем" значително понижиха преди това високите си рейтинги, но въпреки това продължават да отчитат презадоволителни такива и продължават излъчванията си. Какво е подготвила телевизията тази пролет и ще успее ли да вдигне рейтингите си с двата свои нови проекта, предстои да разберем!

"46 изчезване" (46 Yok Olan):
Новият сериал на StarTV, за чийто старт съобщихме преди седмица в "Какво гледат в Турция?" стартира в Турция още тази неделя, 27 март! Криминалната лента с участието на Ердал Бешикчиоулу, снимал се за последно в провала от есента на 2014-а "Реакцията" (Reaksiyon), Ясемин Аллен ("Милост"), участвала за последно в неуспешния проект от пролетта на 2015-а "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), Мелис Биркан, Сайгън Сойсал, снимал се до миналата пролет в хита "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), Беркан Шал и други ще направи своята премиера изненадващо от 23.15 часа. Най-вероятно от 3 април (неделя) поредицата ще се върти вече всяка неделя с начален час 20.00 часа, като тогава се очаква да бъде изключително силен конкурент и да постигне високи резултати. Възможно е обаче заради по-тежки и нецензурни сцени в сериите на поредицата тя да продължи да се излъчва в късния prime-time, където шансовете ѝ са успех са минимални. "46 изчезване" (46 Yok Olan) предстои да се изправи в пряка битка срещу поредицата на FOX "Този живот е мой" (O Hayat Benim), тази на ATV "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) и срещу сериала на TRT1 "Баща-мечта" (Baba Candir). От тук можете да видите какво ще се случи в първата серия, която ще се излъчи на 27 март в 23.15 часа само по StarTV! Проектът ще бъде изключително различен от всички останали, въртящи се в момента в турския ефир. Освен че епизодите му ще бъдат с двойно по-малка продължителност от наложилата се през изминалите години 120-минутна - "едва" 60 минути, жанрът на поредицата също е несрещан досега там - психологически трилър. От StarTV в момента промотират проекта си със следното мото "Отворете очите си и се събудете!", което ясно показва, че той няма да бъде като останалите и ще разкрие истинската мощ на турското кино. Освен това от медията рекламират "46 отвличане" и с още една силна фраза - че целият екип на сериала ще бъде най-силният и обещаващ за този телевизионен сезон. В основата на сюжетното развитие стои героят на Ердал Бешикчоулу - Сердар Акар, който ще се впусне с едно пътуване без всякакви граници и предели. Мнозина виждат в лицето на новия необикновен сериал нов вариант на историите в други два по-различни от другите проекти със спорен в южната ни съседка успех - "20 минути" (20 dakika) и "Тайни" (Kayip), разкрили на зрителите една друга страна на турското кино. "46 изчезване" е един от най-интригуващите и очаквани сериали тази пролет в ефира на StarTV. 

"Селската дама" (Hanim Koylu):
StarTV обяви и още една своя нова продукция, която много скоро ще стартира в ефира на медията, като се очаква да привлече голям брой аудитория. "Селската дама" (Hanim Koylu) е новият сериал, който скоро ще се завърти в prime-time-a на StarTV. Той ще бъде комедиен, като рекламата му вече усилено се върти в Турция и можете да я видите от тук! В "Селската дама" участие ще вземат Юсуф Чим, който за последно се снима в "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu), Гюлсим Али, Мехмет Йозгюр (Сейфетин от "Чучулигата"), Али Ипин, Тойган Аваноулу, Айлин Кабасакал, Уур Демирпехливан (Гюлтен от "Двете лица на Истанбул"), която също за последно се снима в "Мирис на ягоди", Селим Ердоан (Ерхан от "Ифет"), Айтен Унджуоулу (баба Айше от "Мечтатели", Икбал от "Готова на всичко") и други, а сериалът ще бъде правен от GoldFilm. От тук пък можете да видите и втория трейлър на сериала! Това ще бъде типичната "селска" история, която да топли сърцата на милионите зрители в южната ни съседка и да ги разсмива, разкривайки бита и културата на обикновените хора, трудещи се с пот и много труд за прехраната си. В основата на сюжетното развитие стоят двама млади души и тяхната искрена и любов. Ферит (Юсуф Чим) се влюбва в момиче от малкото селце Саклъкьой, в близост до курорта Мармарис, като момичето изпитва същите чувства и към него. Тяхната връзка обаче дори не може да започне, тъй като в селото от дълги времена има строго наложени традиции, а те са, че младите момичета в него трябва да се омъжат само за момчета, родени в селото. Ферит не е такова и това прави връзката между него и любимата му почти невъзможна. Те започват тайно да се срещат, противно на правилата, но един всички в селото разбират за това и не оставят младата девойка, изиграна от Гюлсим Али, на мира, следейки я постоянно и забранявайки ѝ да се вижда повече с Ферит. Всичко това обаче няма да бъде представено по драматичен, както си представяте, а по изключително забавен и комичен начин. Обещаващата поредица предстои да започне съвсем скоро в ефира на StarTV, като е напълно възможно да замести "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi), приключващ в средата на април, във вторник вечерите. Повече информацията очаквайте скоро в "Какво гледат в Турция?"!

Освен "46 изчезване" и "Селската дама", през пролетните месеци в ефира на StarTV продължават да се излъчват "Твоят мой живот" (Paramparca) всеки понеделник, "Черна обич" (Kara Sevda) всяка сряда, "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) всеки четвъртък, "Любов под наем" (Kiralik Ask) всеки петък, "Време на преселване" (Goc Zamani) всяка събота и делничният "Прости ми" (Beni Affet). _________________________________________________________________________________

Очаквайте следващото седмо за сезона и четиридесет и първо подред издание от рубриката ни "Турция представя..." следващия вторник, 29 март! Тогава ще Ви информираме подробно за двата нови сериала тази пролет на друга също изключително гледана турска телевизия - ShowTV. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните броеве от поредицата чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.