"Турция представя..." (39): новите пролетни сериали по FOX

Месец март дойде и пролетният сезон както в България, така и в Турция започна! Както знаете, всеки вторник в рубриката ни "Турция
представя..." се спираме на най-новите заглавия, които предстои да стартират в южната ни съседка и ги представяме до последната подробност. И тази пролет няма да направи изключение, тъй предстои да започнат още много обещаващи и дългоочаквани проекти по турските телевизии, като мястото, от което ще можете да се информирате за тях, е добре познато отдавна - именно новите издания от "Турция представя..."! Днес е 15 март (вторник) и предстои да представим двата нови сериала на телевизия FOX - "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever) и "Невиждана комедия" (Gorevimis Komedi)! Преди това обаче нека си припомним какво се случи с медията от началото на ТВ сезон 2015-2016 г. досега! Тогава FOX заложи на изцяло познати и любими на зрителите сериали, с които през телевизионен сезон 2014-2015 г. извоюва лидерското място сред всички останали конкурентни медии и всяка седмица бе най-гледана. През есента тя поднови с нови сезони пет свои големи хита и продължи излъчването на два летни такива. Уви, два от най-гледаните проекта на медията - "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) и "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), се провалиха и приключиха преждевременно с едва няколко излъчени епизода от новите им сезони. Лошата им участ последва и хита от лято 2015-а "В името на щастието" (Adi Mutluluk), който също бе финализиран по-рано от предвиденото с едва 17 епизода. В началото на 2016-а, след поредица от лоши рейтинги в четвъртък, а по-късно - и в сряда, FOX показа финала и на хитовата лятна романтична комедия "Нарочно любов" (Inadina Ask). Така в ефира на медията оцеляха само три нейни хита - "Отново любов", "Черна роза" и "Този живот е мой", но пък за сметка на това стартираха новите "Гордиев възел" (Kordugum) и "Двойно щастие" (Cifte Saadet), които макар да започнаха обещаващо, напоследък отчитат сериозни спадове в интереса към себе си. Същото важи и за най-гледаната романтична комедия през изминалата пролет "Отново любов" (Ask Yeniden), която вече месец е с незадоволителни рейтинги и понижи значително своите досега отлични рейтинги от над 5% вече на сравнително ниските над 3%...  Единствените сериали, отчитащи високи и задоволителни резултати, са двете хитови драми "Черна роза" и "Този живот е мой", въпреки че и те отчитат спадове в рейтингите си. Какво ще се случи с FOX, която от най-гледана през изминалата година вече е в доста нестабилно положение, предстои да разберем! Факт е обаче, че медията изключително много залага на своите две свежи пролетни продукции, за които се информирате сега!

"Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever):
Това е първият нов пролетен сериал на FOX и третият подред, започнал от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г. по медията досега! Жанрът на новата поредица е романтична комедия, като имайки се предвид актьорския ѝ състав, в който участват както добре познати и любими на аудиторията актьори, така и млади и не чак толкова популярни, а и интригуващия ѝ сюжет, се превръща в една от най-обещаващите и очаквани в южната ни съседка! Както вече Ви информирахме в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", главните роли в проекта са поверени на Седа Гювен (Шале от "Женско царство", Еда от "Сълзи над Босфора", Мелтем от "Пепел от рози"), Ерен Хаджисалъолу, Бусе Арслан ("Надежда за обич"), снимала се за последно в сериала "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), Исмаил Еге Шашмаз, участвал в "Слънчоглед" (Gunebakan), Илхан Шешен (Али от "Да върнеш времето назад", Етхем от "Огнено сърце"), Юнал Силвер (Бурхан от "Огнено сърце"), Йешим Гюл ("Цената на живота"), Ариф Еркин (дядо Мемик от "Брак с чужденец"), снимал се за последно в "Красивата селянка" (Guzel Koylu) и други. Продуцентската компания, заела се със създаването на "Любовта обича лъжите", е MiaYapim, продуцирала до миналата есен изключително успешната семейна комедия "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi). В новия проект се разказва за играта на любов между двамата главни герои Ферит (Ерен Хаджисалъолу) и Едже (Бусе Арслан)! Главата на една голяма фамилия - Хюсеин Кочоулу (Ариф Еркин), вече е на смъртния си одър, но неговата мечта - любимият му внук Ферит да се ожени, все още не се изпълнила. За да не огорчава своя дядо, когото много уважава и от когото винаги е взимал пример, Ферит решава да си намери фалшива половинка, която да представи за истинска пред възрастния човек. В този план му помага героинята на Седа Гювен, която е или негова сестра, или много приближена до семейството (не става ясно от трейлъра и резюмето, представено от FOX), която намира младата Едже, останала без избор и съгласила се на предложението ѝ. Срещайки се за първи път, Ферит и Едже се разпознават и възкликват: "Не е възможно!". Как са се запознали двамата, ще успеят ли да изиграят играта на любов пред дядо Хюсеин и дали тя ще прерасне в истина, предстои да разберем съвсем скоро в новия сериал по FOX "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever), чийто първи трейлър можете да видите от тук! Много вероятно е поредицата да започне скоро във вторник вечерите като заместник на скоро приключващия "Отново любов" (Ask Yeniden).

"Невиждана комедия" (Gorevimiz Komedi):
Този проект всъщност ще бъде телевизионна програма, съчетаваща в себе си жанровите особености и на сериала, и на предаването. Както можете да се досетите още от заглавието, той ще бъде на комедийна тематика, като предстои да започне съвсем скоро по FOX! Главните действащи лица в поредицата ще бъдат изпълнени от доказали се с годините и с големия си професионален опит в комедийния бранш актьори като Расим Йозтекин ("Любов извън закона"), Асуман Дабак ("Мръсната седморка" (Pis Yedili) и "Горчива любов" (Aci Ask)), Бурак Сатъбол, Бюлент Емрах Парлак ("Цвете от изтока" и "Любов извън закона"), Зейнеп Канконде ("Тайни"), Аджеля Топалоулу ("Нарочно любов" (Inadina Ask)) и други. Любопитно е, че въпросният сериал-предаване е по лиценз на световно-известен такъв, реализиран повече от успешно в редица държави по света като Холандия, Китай и седем страни в Африка и дори спечелил престижната награда "Emmy". Първия трейлър към "Невиждана комедия" (Gorevimis Komedi) вижте от тук, а втория - от тук! От FOX залагат изключително много и на този свой нов проект, като се очаква изключително популярната в южната ни съседка млада надежда на турското кино Аджеля Топалоулу, снимала се за последно с главна роля в хита "Нарочно любов" (Inadina Ask), да допринесе за него. Много вероятно е "Невиждана комедия" да се излъчва всяка съботна вечер като заместник на друг комедиен проект - "Двойно щастие" (Cifte Saadet), постигащ незадоволителни и нестабилни рейтинги. 

Към момента излъчванията си по FOX със сигурност продължават "Черна роза" (Karagul) всеки петък и "Този живот е мой" (O Hayat Benim) всяка неделя. Романтичната комедия "Отново любов" (Ask Yeniden) вероятно ще бъде финализирана в близките седмици, като вероятно същата съдба ще сполети и двата нови сериала на медията "Гордиев възел" (Kordugum) и "Двойно щастие" (Cifte Saadet), ако продължават да отчитат незадоволителни рейтинги и занапред. 
_________________________________________________________________________________

Очаквайте следващото шесто за сезона и четиридесето подред издание от рубриката ни "Турция представя..." следващия вторник, 22 март! Тогава ще Ви информираме подробно за двата нови сериала тази пролет на друга също изключително гледана турска телевизия - StarTV. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните броеве от поредицата чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.