"Турските актьори 24/7" (70): от 1 до 7 февруари 2016 г.

февруари 07, 2016
Здравейте, приятели! От 1 февруари до края на седмицата всеки ден предстои да обновяваме новото издание от най-четената ни и харесвана
рубрика "Турските актьори 24/7", което е юбилейно - №70! Изключително успешната ни поредица продължава да се публикува с пълна сила, тъй като тя продължава да отчита все по-добри резултати всяка седмица и да носи на най-добрия блог за сериали и теленовели у нас - СЕРИАЛИ в България, изключително много посещения и популярност, тъй като именно "Турските актьори 24/7" е една от нашите най-големи емблеми, която развиваме вече почти година и половина повече от успешно! В южната ни съседка в момента се случват изключително интересни събития - започват или се подготвят нови сериали, в които участие взимат едни от най-любимите актьори на зрителите. Всички най-актуални, ексклузивни и любопитни новини от седмицата около любимците Ви от турските мелодрами предстои да научавате първи само в "Турските актьори 24/7"! Време е да започваме!

Новини от понеделник, 1 февруари:
1) Вече официално е ясно кога и къде двама от най-харесваните и известни турски актьори Кенан Имирзалъоулу ("До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара") и Синем Кобал ("Малки тайни") ще сключат брак! Любимците на турските зрители, които имат връзка вече от година, нито ще се врекат във вечна любов през април, нито пък това ще се случи в дома на любимеца на милиони зрителки по света в истанбулския квартал Джихангир, както се спекулираше досега... Кенан и Синем ще сключат брак на 21 май т. г. в живописното курортно градче Айвалък, намиращо се на турския остров Джунда! Подготовката за сватбата между двадесет и осем годишната актриса и четиридесет и две годишния актьор вече е започнала, като е в началните си приготовления. 

2) Стартиралият преди три седмици нов сериал на StarTV "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi) бе един от най-обещаващите и дългоочаквани проекти още през изминалата година, като първоначално се очакваше да започне през пролетта на 2015-а, след това през есента, а в действителност направи премиерата си чак в началото на 2016 г., след една година в очакване от феновете на Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм в главните роли! Причина за всичките тези няколко отлагания на старта му, както Ви информирахме още миналата година в "Турските актьори 24/7", е бил един голям проблем със сценария на сериала! Чак сега, след като той започна, стана ясно, че продуцентите на "Кралица на нощта" са сменили цели 10 сценария, докато стигнат до сегашния единадесети, който реализираха и екранизираха. Любопитно е, че именно сегашния сценарий е изпълнен с най-много любовни и дори интимни секс-сцени между героите, които тепърва предстои да бъдат излъчвани и показвани в следващите епизоди от проекта, който с първите си три серии не се представи блестящо с рейтингите... 

3) Известната млада турска актриса Гизем Караджа, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир", няма да се омъжва в скоро време за своята половинка Кемал Екмекчи, каквато информация излезе в турските медии наскоро! Това обяви самата тя пред турски журналисти, които я засякоха да празнува рождения ден на майка си в малко и спокойно заведение. Относно връзката си с Кемал, с когото се запозна и влюби в началото на лятото м. г., Гизем сподели, че двамата продължават да са много влюбени един в друг и че всичко е наред в отношенията им. Караджа заяви, че не е получавала предложение за брак от него, както се тиражираше напоследък, и че ако все пак смята да се омъжи за него, ще уведоми за това феновете си и медиите. Във връзка с новия ѝ сериал, за който Ви информирахме първи още миналата седмица, чаровницата заяви, че вече е подписала договор за минимум 13 епизода от него и че е взела хонорара си за тях, който в момента харчи. 

4) Ще се завърне ли на екран Джансу Дере? Този въпрос отскоро е един от най-задаваните в турските медии, като напоследък изтичат доста слухове около бъдещите професионални планове на чаровната актриса, станала популярна след участията си в хитовете "Езел", "Завръщане" и "Великолепният век". Наскоро се появи официална информация, че Джансу е трябвало да се завърне на екран още през есента на 2015 г. в обявения от ATV нов проект на продуцентска компания Ay Yapim "Бяла нощ" (Beyaz Gece), но който след това неясно защо бе замразен и свален от сайта на най-гледаната турска телевизия в момента. Именно заради това в момента Дере, която тогава подписа договор с най-голямата турска филмова продуцентска компания, е в очакване на нов неин проект, в който да се включи от есента на 2016-а, с началото на телевизионен сезон 2016-2017 г. в южната ни съседка. 

5) Един от най-харесваните и обещаващи млади турски актьори Арас Булут Ийнемли, който даде впечатляващ старт на актьорската си кариера чрез участията си в тоталните хитове "Времето лети" и "Великолепният век" преди няколко години, предстои да се завърне на екран в нов сериал скоро! След като последният проект с негово участие "Марал - най-хубавата ми история" (Maral En Güzel Hikâyem), който приключи с 24 епизода и се провали с втория си сезон и в който Арас си партнира със звездата Хазал Кая, любимецът на хиляди млади зрителки по света направи много обмислено решение за следващия проект, в който ще се включи и който вече е избрал. Според последна информация Ийнемли предстои да изиграе главната роля в сериал, който ще бъде адаптация на известния американски ситком "Charles in Charge", състоящ се от пет сезона и 126 епизода. Все още не е ясно нито с кои други актьори Арас ще се снима заедно в новия си сериал, нито телевизията и продуцентската компания, които ще го създадат. 

6) Известната турска актриса Аху Яту, която в момента гледаме всяка делнична вечер като адвокатката Джандан в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca) по БТВ, наскоро записа своя син Кемал, който е плод на любовта ѝ с всестранния талант на южната ни съседка Джем Йълмаз, на уроци по конна езда. Любопитното е, че синът на известната актриса, която познаваме у нас още и чрез ролята ѝ в "Любов и наказание", ще се обучава на този изключително класен спорт при нейният колега и известен турски актьор Джемал Хюнал, с когото в момента Аху се снима заедно в "Твоят мой живот" и с когото стана доста добра приятелка. Актьорът, който е известен още от хита "Гордата Аси", отдавна се занимава с конна езда и вече така добре е усъвършенствал този спорт, че е готов да обучава други млади и начинаещи любители на умните и дружелюбни животни. 

7) Изключително популярният турски певец Мустафа Сандал наскоро сподели в профилите си в социалните мрежи свои стари снимки от преди доста години, които предизвикаха голям интерес от страна на феновете му и медиите. На едната от тях той е в младите си години, когато е бил тепърва развиващ се музикант и певец, но не тя, а другата събра хиляди лайкове и развълнува почитателите му! На нея се вижда как Мустафа и неговата съпруга Емина Сандал - известна турска актриса със сръбски произход, позната у нас като Лале от хита "Сезони на любовта" (Lale Devri), люлят своя няколкомесечен тогава син, за когото миналата седмица Ви информирахме, че е започнал да тренира футбол. Въпросното упражнение, което правели двамата влюбени съпрузи, радващи се на първия си син, не било случайно... Към стария фотос Мустафа сподели, че именно по този начин двамата с майка му го предизвиквали да яде, тъй като докато е бил бебе, Яман е бил много злояд и много трудно се е хранел. Странно, но факт! Сандал призова всички негови фенове, които в момента изпитват подобен проблем с малките си деца, да пробват и да се уверят в ефекта на това странно упражнение!

8) 2016 година предстои да бъде изключително интересна и силна за младия турски актьор Керем Бурсин! Както вече отдавна Ви информирахме още през м. г., съвсем скоро започват снимките по новия му филм "Добро утро, скъпи" (Günaydın Sevgilim), който предстои да направи премиерата си по кината тази пролет и в който ще си партнира със своята половинка в реалния живот и известна турска актриса Серенай Саръкая, позната чрез ролите си в хитовете "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите"! Сега стана ясно, че през предстоящото лято Керем предстои да се завърне и на телевизионен екран в нов сериал, който ще се излъчва по KanalD и който се очаква да постигне голям успех, за да продължи и през есента на 2016 г. Буквално преди малко в турските медии излезе информация, че по-рано днес Бурсин се е срещнал с представители на един от новите големи играчи на турския филмов и телевизионен пазар - Endemol Shine Turkey, в САЩ, където се е установил, с които той е подписал договор за участие в новия им сериал.

Новини от вторник, 2 февруари:
9) Наскоро известният турски актьор Озан Гювен, който е изключително известен с ролята си в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век", бе забелязан от турските папараци пред голям истанбулски търговски център. Сцената, която се разигра пред техните обективи, бе доста интересна и конфузна, тъй като Озан бе дошъл да прибере сина си Али Атеш от разходката му с майка му и бивша съпруга на актьора Тюкрян Дерия. Тъй като невръстното момче е доста по-привързано към баща си, отколкото към майка си, още щом го видя, то побягна към Гювен и го прегърна силно! Майката, с която малкият Али Атеш прекарва по-малко време, очевидно бе разстроена от това, но запази самообладание и излезе от ситуацията с усмивка на лице. Напомняме, че освен от "Великолепният век", българските зрители познават Озан Гювен и от класиката "Истанбулска приказка".

10) Стана ясна тайната на красивото лице на известната турска актриса Бурчин Терзиоулу, позната в България чрез ролите си в хитовете "Езел" и "Милост"! Наскоро самата тя разкри пред медиите в южната ни съседка, че поддържа лицето си все така гладко, меко и сияещо с една проста формула - всяка вечер преди лягане го маже със смес от белтък на яйце и лед! Разбира се, звездата, снимаща се вече година в хитовата криминална драма на KanalD "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), използва и традиционни козметични кремове на известни марки, но за красотата на лицето си разчита именно най-вече на специалната смес от белтък и лед. Бурчин не пропуска да си слага и хидратиращ крем, както и веднъж седмично да се подлага на дълъг масаж на цялото ѝ лице. Любопитно е, че методът за поддръжка на лицето с белтък и лед е бил широко разпространен и популярен преди стотици години сред жените в османската империя и най-вече сред тези от висшето общество.

11) Туба Бююкюстюн с поредно световно признание! Най-добрата и най-харесвана турска актриса с извънпланетарен талант наскоро бе номинирана от академията на "Международен филмов фестивал" (International Filmmaker Festivali) в категорията "Най-добра актриса" за ролята си в хитовата криминална драма "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), в която изигра може би най-добрата си роля до момента - тази на силната и бореща се за справедливост и любов Елиф! Престижното филмово събитие се организира от индонезийски екип, като тази година предстои да се проведе в английската столица Лондон. Напомняме, че освен в "Черни пари и любов", Туба преди години изигра изключителни роли в хитовете "Гордата Аси", "Под липите", "Огнено сърце" и "20 минути" (Yirmi Dakika). Да пожелаем успех на любимата турска звезда на България за 2014 г., тя определено го заслужава!

12) Преди няколко часа известната турска актриса-ветеран Небахат Чехре сподели в профила си в социалната мрежа Instagram своя снимка, която е заснета преди много години и на която любимката на няколко поколения турски зрители е млада. Към сензационния фотос, който предизвика интереса на нейните последователи, Небахат сподели, че той е направен от времето, когато тя е била манекенка. Чехре добави, че определено младостта ѝ липсва и ѝ се ще да се завърне в миналото, но доста от нейните фенове не бяха на това мнение, тъй като ѝ направиха изключително хубави комплименти от рода на "Годините минават, но не сте се променила, дори сте още по-красива"! Напомняме, че у нас ветеранката на турското кино е известна чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Късчета живот" и "Великолепният век", а за последно се снима в хитовата криминална драма "Черни пари и любов" през пролетта на 2014 г.

13) Най-обещаващият и дългоочакван сериал за 2015 г. "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) се проваля с всяка изминала седмица! Въпреки включването на мега-звездата Берен Саат в проекта в края на декември м. г., тя не успява да вдигне поредицата на крака вече месец, а даже напротив - тя постига още по-ниски рейтинги от преди. Именно заради това в момента ситуацията около сериала е изключително напрегната и съдбата му е неясна! За нещастие, кризата на "Кьосем" не опира само до резултатите, които постига... Наскоро немалка част от техническия екип на сериала, отговарящ за камерите, декорите, облеклата и т. н., а и няколко важни оператора, са го напуснали, като това буквално смазало продуцентът на проекта на StarTV Тимур Савджъ. Сега той е в търсене на заместници на напусналата част от екипа, но му е доста трудно, тъй като подобен сериал в историческа насоченост е изключително труден както за предварително подготвяне, така и за заснемане. Какво ще се случи с "Великолепният век: Кьосем" и ще приключи ли преждевременно, предстои да Ви информираме!

14) Продуцентска компания Ay Yapim подготвя един от най-обещаващите си проекти за есента на 2016 г.! В него своите грандиозни и дългоочаквани завръщания на екран предстои да направят двама от най-известните актьори в южната ни съседка - Кенан Имирзалъоулу и Фахрие Евджен, като те ще си партнират в един от най-обещаващите сериали през новия телевизионен сезон в южната ни съседка! Вече са ясни и хонорарите, които двамата ще получават за участията си в проекта: Кенан ще прибира по 100 000 на серия или 400 000 турски лири месечно, а Фахрие - по 50 000 на епизод или 200 000 лири на месец! Любопитно е, че двамата са получили авансов хонорар за първите тринадесет епизода от проекта, което означава, че банковата сметка на Имирзалъоулу вече е набъбнала с цели 1 300 000, а тази на Фахрие - с 650 000 лири. Любопитно е, че последните проекти и на двамата бяха именно на Ay Yapim - Кенан за последно участва в "Справедливостта на Кара" (Karadayi), а Фахрие - в "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura).

15) Стана ясно защо един от най-успешните сериали на KanalD, който продължава излъчването си вече година и половина в ефира ѝ и в момента е единственият турски сериал, започнал през лятото на 2014 г., който все още се излъчва, приключва след броени дни! Причина не е нито спадът в интереса към поредицата, нито пък изчерпване на сюжетното ѝ развитие, както се предполагаше, а... непрестанните кавги между актьорите, изпълняващи главните роли в проекта Дамла Сьонмез ("Една любовна история") и Баръш Кълъч ("Огледален свят")! Двамата не спирали да се карат на снимачната площадка на сериала, като лошите им отношение станали толкова непоносими за техните колеги и снимачния екип, че те възпрепятствали нормалното заснемане на сцените. Така продуцентът на "Войната на розите" Фатих Аксой вече не можел да издържа разправиите между Дамла и Баръш и така решил да финализира сериала! Екипът недоумявал какво толкова не могат да разделят двамата протагонисти на "Gullerin Savasi", но се носят слуховете, че причина за голямата кавга между тях е Сьонмез, която завиждала на далеч по-големия интерес и по-голямата популярност на екранния си партньор...

Новини от сряда, 3 февруари:
16) През 2014 г. една от най-известните турски актриси Нехир Ердоан се снима във филма "Silsile", партнирайки си с двама също толкова популярни и харесвани актьори - Илкер Калели ("Тайни") и Тарду Флордун ("1001 нощ"). Тогава чаровницата, позната у нас чрез ролята си в криминалната драма "Край или начало" (Son), се запозна и влюби в по-малко популярния актьор Ахмет Сесигюргил, изиграл една от второстепенните роли във филма, като половин година по-късно, през есента на 2014-а, двамата сключиха брак и след края на снимките на криминалния сериал "Реакцията" (Reaksiyon), в който Нехир изигра една от главните роли, те заминаха в Париж, където се установиха. Наскоро, след година и половина живот във френската столица, Ердоан и мъжът ѝ бяха забелязани от турските папараци да се разхождат в един от големите истанбулски търговски центрове, завърнали се в родината. Пред тях Ахмет сподели, че се е върнал в Турция заради частния си бизнес, а по същото време съпругата му обикаляше марковите магазини и дори си купи едно много красиво бижу от бижутериен магазин.

17) Известната германска актриса Вилма Елес, станала популярна чрез участието си в една от най-успешните турски семейни драми "Времето лети", снощи присъства на прием, организиран от една от най-известните марки шоколад в света "Lambertz", в германския град Кьолн. На престижното събитие, на което присъстваха редица популярни личности от висшата класа, чаровната блондинка, снимаща се в момента в новата криминална драма на ATV "Достатъчно" (Yeter), се срещна не с кого да е, а със сестрата на американския президент Барак Обама - Аума Обама. Любопитно бе, че афроамериканката знае и говори немски, като по този начин успя да проведе контакт с Вилма, който не опря само до "Здравейте" и "Как сте?", а двете побъбриха доста дълго време, та чак направиха впечатление на присъствалите германски журналисти, които отразиха срещата им в медиите си. На тръгване Аума и Вилма се снимаха за спомен, като фотоса можете да видите вдясно!

18) Младата надежда на турското кино Джейда Атеш е една от модните икони сред младите момичета в южната ни съседка. Нейната перфектна визия винаги е била мечта за жените в Турция, като и винаги е била доста обсъждана и дори подлагана под съмнения... Сред едно от най-големите е дали косата на звездата от хитовия сериал "Огледален свят" е в естествения си цвят или бива боядисвана. Наскоро чаровницата сложи край на тези съмнения, като сподели в профилите си в социалните мрежи своя снимка от детството си, която озаглави "Мъничката Джейда" и с която показа, че цвета на косата ѝ, за който много нейни фенки ѝ завиждат, е естествен. Сладкият фотос събра за отрицателно време хиляди харесвания, като умили истински последователите на Атеш, снимала се за последно в провалилата се драма от миналата есен на ShowTV "Безгрижен живот" (Gamsiz Hayat).

19) След като в края на миналата година известната турска актриса Седа Гювен, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Пепел от рози" и "С Русия в сърцето", се разведе със също толкова популярния актьор Керемджем, снимащ се в момента в хита на FOX "Този живот е мой" (O Hayat Benim), чаровницата има нов любим! Наскоро турските папараци заснеха как чаровницата и известният турски актьор Онур Туна, играещ в момента главната роля в историческия сериал "Филинта" (Filinta) на турската национална телевизия TRT1, се разхождат заедно в един от големите истанбулски търговски центрове. Интересното тук беше, че двамата поддържаха дистанция един от друг и не вървяха заедно, тъй като вероятно не искаха да предизвикват вниманието на околните към себе си и да разкрият връзката си. Искрите между Седа и Онур обаче не убегнаха на зорките погледи на папараците, които разкриха плана им.

20) Един от най-добрите турски актьори-ветерани Тунджел Куртиз ("Гордата Аси", "Езел" и "Великолепният век") почина преди повече от две години, през септември 2013 г. Наскоро се организира възпоменание в памет на феноменалния актьор от близките му, на което бяха поканени две от най-обсъжданите в момента светски двойки в южната ни съседка - Синем Кобал и Кенан Имирзалъоулу и Берак Тюзюндач и Биркан Сокуллу. Кенан и Берак, заедно с половинките им, почетоха паметта на своя колега, с когото от 2009 до 2011 г. се снимаха заедно в една от най-успешните турски криминални драми "Езел". Любопитно е, че те държаха доста странна дистанция един от друг, вероятно защото през лятото на 2014 г. имаше любовна авантюра между тях и папараците дори заснеха как в един летен ден те се усамотяват... Сега, намерили новите си половинки и започнали сериозни връзки, Кенан и Берак предпочетоха да не показват никаква близост помежду си, дори и приятелска, за да не се създадат проблеми и за да не ревнуват съответно Синем и Биркан.

21) Младата турска актриса Неслихан Атагюл все още не може да преодолее загубата на баща си! Чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Листопад" и "Двете лица на Истанбул" и която в момента се снима в хита на турската телевизия StarTV "Черна обич" (Kara Sevda), се сбогува с починалия си баща Яшар Шенер Атагюл преди около две седмици на погребението му, когато бе доста зле психически. Сега, след изминалите дни, изключително популярната актриса все още не може да се съвземе, според нейните близки. Наскоро тя дори бе забелязана от турските папараци да посещава гроба на починалия си родител, като изглеждаше доста обезсърчена и отчаяна, потънала в скръб. Това, естествено, не се отразява на перфектната ѝ игра в "Черна обич", което показва колко добра актриса и голям професионалист е Неслихан в професията си.

Новини от четвъртък, 4 февруари:
22) Една от най-известните и харесвани турски актриси Нур Фетахоулу предстои да роди следващата седмица! Чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век" и която за последно се снима в историческия сериал на TRT1 "Филинта" (Filinta), не смее да излезе навън, за да не се случи нещо на нея и на бебето, което расте вече девет месеца в утробата ѝ. Всички с нетърпение очакват появяването на бял свят на момиченцето, което Нур чака, като наскоро нейни много добри приятели я посетиха в дома ѝ в Балталиманъ, където тя живее в момента със съпруга си Левент Везироулу и където вече е напълно готова детската стая на дребосъчката, която предстои да се роди до броени дни. По последна информация Фетахоулу ще роди с цезарово сечение, а не по естествен път, тъй като така преценили нейните лекарите за по-сигурно и безопасно за нейното и здравето на бебето. Да пожелаем безпроблемно раждане на Нур и много щастливи моменти с момиченцето ѝ, което да бъде много здраво!

23) Една от най-коментираните светски двойки в южната ни съседка - Тимур Аджар и Еда Йозеркан ("Забраненият плод"), предстои да узакони връзката си и да сключи брак! Това разкриха наскоро пред турските медии близки до любимите актьори на зрителите, които доскоро си партнираха в криминалната комедия на ATV "Гущерите" (Kertenkele), но както писахме по-рано миналия месец, Еда е напуснала екипа ѝ. Аджар и Йозеркан, по последна информация, ще се врекат във вечна любов през месец юли т. г., като брачната церемония ще се проведе в една от най-известните и тузарски кафе-сладкарници в Истанбул "Hayal". Напомняме, че вече няколко месеца двамата влюбени живеят заедно под един покрив и са много щастливи един с друг!

24) Наскоро една от най-коментираните и обсъждани светски двойки в южната ни съседка Синем Кобал и Кенан Имирзалъоулу посетиха бижутериен магазин в тузарския истанбулски квартал Нишанташъ. Любопитно бе, че след като двамата любимци на турските зрители влязоха в бутика, той затвори вратите си за други посетители и дори бе заключен, вероятно по молба на двамата актьори, които предстои да сключат брак през май т. г. Това бързо предизвика интереса на журналистите, които започнаха да зяпат през витрините какво точно правеха Синем и Кенан вътре. Чак след един час внимателно избиране и много обсъждания с продавач-консултанта в магазина, двамата си тръгнаха, а той отново отвори. На излизане от него журналистите заляха с въпроси актьора и актрисата, като на тях Кенан отговори, че двамата с любимата му са избирали пръстен за рожден ден на тяхна много добра приятелка, но папараците се бяха подготвили и забелязаха, че двамата купуват два пръстена, много вероятно за сватбата си. Тогава всички представители на медиите започнаха силно да се смеят, тъй като не повярваха на лъжата, изречена от Имирзалъоулу.

25) Изключително популярният турски актьор Баръш Ардуч, който все още не сме гледали на роден екран, но е много известен сред българските интернет-потребители от хитовата романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask), бе изненадан от своите многобройни фенове! Наскоро цели 200 момичета и негови големи почитателки, събрали се от различни краища на Турция, се събраха в една голяма група и посетиха жилищния комплекс, в който живее идолът им. Тълпата се стече буквално пред дома му, от който обаче той не излезе с часове, за да уважи своите фенове и да им благодари за интереса. Въпреки това те не се отказаха така лесно и чакаха пред къщата на любимеца си в продължение на няколко часа, но Баръш отново не излезе. Така, на смрачаване, те се отказаха и си тръгнаха разочаровани, а и малко обидени на своя идол. Ясно е обаче, че ако бе излязъл пред феновете си, Ардуч щеше да потъне сред океана от негови фенки...

26) Наскоро младата турска актриса Гонджа Вуслатери, позната у нас чрез ролята си в тийн-хита "Малки тайни" и снимала се за последно в комедийния филм "Византийски игри" (Bizans Oyunu), бе забелязана от турските папараци да се среща със свои приятели в известно кафене в тузарския истанбулски квартал Джихангир, където отиде заедно със своя съпруг Месут Йълмаз. По-любопитно бе, че Гонджа, известна с бунтарския си и колоритен характер, пушеше цигари на воля и отпиваше глътки от чаши с алкохол. Това за пореден път развенча всичките слухове, че есктравагантната актриса е бременна, които се появиха наскоро в медиите в южната ни съседка. На тръгване от приятелското събиране, Гонджа обяви пред чакащите отвън журналисти, че не е бременна и че ако някога забременее, никога няма да пуши и да пие алкохолни напитки.

Новини от петък, 5 февруари:
27) След като във вторник Ви информирахме за кризата, настъпила сред екипа на историческия сериал "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и масовите напускания и уволнения на работници след тоталния провал, който сериалът отчита всяка четвъртък вечер по StarTV, сътресенията за проекта продължават! Поради настъпили финансови затруднения продуцентите на най-обещаващия и дългоочакван проект за 2015 г. предложили на двете най-големи звезди, участващи в него - Берен Саат и Хюлия Авшар, да намалят седмичните им хонорари с по 15 000 турски лири. Двете изключително популярни актриси, изпълняващи главните роли в "Кьосем", разбира се, не се съгласили на това и не влезли в положение на своите колеги, а държали да продължат да получават по толкова, за колкото са се споразумели първоначално. Какво предстои да се случи занапред и ще спре ли "Великолепният век: Кьосем", тепърва предстои да Ви информираме!

28) Още новини за "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! Наскоро турските журналисти засякоха известната турска актриса-ветеран Небахат Чехре да паркира личния си автомобил пред дома си, като още преди да слезе, те я обсадиха и ѝ зададоха изключително интересен въпрос - какво смята тя, като предишната Валиде султан във "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), за сегашната ситуация около своеобразното продължение на най-успешния турски исторически сериал, създаван някога! На него Небахат отговори следното: "Неприятно ми е да говоря по тази тема. Публиката и зрителите си казаха мнението по този въпрос. И все пак - според мен ниските рейтинги на проекта се дължат на лошите отношения между техническия екип, неслучайно голяма част от него напусна. Трудът на тези хора е много голям, но никой не го зачита и не пази правата им." Както винаги, Небахат не пожали никого с думите си и отсече това, което мисли!

29) На 2 февруари (вторник) вечерта известната млада турска актриса Ханде Сорал, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Малки жени" и "Чучулигата", отпразнува своя двадесет и девети рожден ден в известното заведение "Bahar" в истанбулския квартал Джихангир. На партито, организирано по този повод, рожденичката пристигна хваната под ръка за своята половинка и известен турски актьор Исмаил Демирджи, като чаровницата сподели, че за нея най-големият подарък е това да бъде заедно с приятелите си. На рождения ден на Ханде присъстваха още нейната сестра и известна млада актриса Бенсу Сорал, Хакан Баш, както и приятелките ѝ и известни актриси Мерве Офлаз ("Великолепният век") и Екин Тюркмен, с която се снима заедно преди години в семейната драма "Малки жени". На партито присъстваха общо около тридесет души. В модерното нощно заведение празнуващата компания се забавляваше до ранни зори и изгряването на слънцето, след което постепенно всички си заотиваха.

30) Голяма беда сполетя известната турска актриса Бурчин Терзиоулу! Наскоро, докато работела на снимачната площадка на хитовата криминална драма с нейно участие в главната роля "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), въртяща се всяка сряда вечер по KanalD, група крадци ограбили дома ѝ, намиращ се в тузарския истанбулски квартал Арнавуткьой! След направена равносметка на откраднатото Бурчин установила, че кражбата възлиза на общо 180 000 турски лири, голяма част от които била стойността на откраднатите ѝ бижута. Всички свои ценни вещи и пари Терзиоулу била скрила в сейф на закътано място в голямата си къща, което обаче наглите обирджии открили и дори успели по някакъв начин да разбият кода му, след което бързо се изнесли с всички скъпоценности, които били вътре! Близки до актрисата, позната у нас чрез ролите си в "Езел" и "Милост", разкриха пред медиите, че тя е много шокирана от случилото се и била на прага на нервна криза!

31) Връзката между двама от най-харесваните и популярни млади турски актьори Керемджем и Езги Асароулу, които вече две години се снимат в хитовата мелодрама "Този живот е мой" (O Hayat Benim), излъчваща се всяка неделна вечер по FOX, става все по-силна! Наскоро двамата бяха забелязани от папараците в южната ни съседка се прибират късно вечерта, като младата чаровница бе хванала за ръката своя любим, който е любопитно, че освен с актьорската кариера, от дълги години се занимава професионално и с музика, имайки десетки издадени сингъли и албуми зад гърба си. Според мнозина именно Езги е причина за развода на Керемджем и бившата му съпруга и известна актриса Седа Гювен ("Пепел от рози" и "С Русия в сърцето"), като повечето фенове не одобряват връзката им, прераснала от екранна в реална. Според медиите двамата влюбени вечеряли в малък ресторант в истанбулския квартал Джихангир в близост до общия им дом, похапвайки от традиционното турски ястие "адана кебап".

32) Известната млада турска актриса Гонджа Вуслатери ("Малки тайни") за пореден път предизвика вниманието на медиите към себе си! Наскоро срещу бунтарката със сприхав и прям нрав бе подаден иск в съда от представители на турския президент Реджеп Тайип Ердоан, според които с неин пост в социалната мрежа Twitter тя осквернявала и злепоставяла неговата репутация и неговото достойнство като управляващ страната. Това нейно действие се изразява в нейна публикация в профила ѝ на снимка-карикатура на президента, чрез която изразила мнението си за него. Решаващ за делото срещу Гонджа бе фактът, че всъщност тази карикатура не е нейно дело, а е на известно турско списание, като тя само я е споделила. Така Вуслатери, снимала се за последно в провала на StarTV от миналата есен "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) се спаси от една до две години лишаване от свобода.

33) Една от най-коментираните и известни светски двойки в южната ни съседка Къванч Татлъту и Башак Дизер няма да сключи брак на Деня на влюбените 14 февруари, падащ се тази година неделя, както бе съобщено по-рано тази седмица! Това опровергаха самите те наскоро пред турските журналисти, срещнали ги, като Къванч ("Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето") сподели, че всъщност двамата с известната турска дизайнерка ще се врекат във вечна любов няколко дни по-късно от първоначално обявеното в медиите - на 19 февруари (петък)! Промяна няма да има в мястото на сватбата, а то, както Ви информирахме миналата седмица, е столицата на Франция и на любовта Париж! Следете рубриката ни "Турските актьори 24/7" в края на следващата седмица за ексклузивни снимки от сватбата на Къванч Татлъту и Башак Дизер!

Новини от събота, 6 февруари:
34) Скръбна вест! По-рано днес, на седемдесет годишна възраст, почина братът на известния турски актьор-ветеран Халил Ергюн (Али Ръза от "Листопад") - Далян Ергюн! Пенсионерът издъхнал в 02.00 часа тази нощ в дома си в истанбулския квартал Йенимахалле. Далян Ергюн бил женен и имал две деца, племенници на с една година по-малкия му брат и изключително популярен актьор. Преди три години той прекарал тежък инсулт, след който бавно, но постепенно се възстановил. Слуховете са, че преди броени часове той е починал заради втора криза, която не могъл да преживее и така си отишъл от този свят. Още щом научил, че батко му вече не е сред живите, възрастният шестдесет и девет годишен Халил Ергюн много се разстроил и не могъл да повярва. След няколко дни ще се проведе и погребението на Далян Ергюн.

35) Както Ви информирахме още миналата година в изданията на "Турските актьори 24/7", известната актриса Бергюзар Корел ("1001 нощ" и "Справедливостта на Кара") има ново хоби - рисуването! Чаровницата, която вече повече от половин година си почива от всякакви професионални ангажименти след участието си в последния си проект "Karadayi", приключил през юни м. г., сега тя освен че стопанисва и поддържа своята кафе-сладкарница в тузарския истанбулски квартал Джихангир, е започнала да се занимава и с изобразително изкуство. На всички тънкости и специални начини в тази област я учи нейната много добра приятелка Есра Рушан. За изключително кратко време Бергюзар доста се е специализирала, тъй като наскоро пусна снимка в социалните мрежи на една от своите последни рисунки и скиците ѝ на човешко тяло, които определено са се получили много добре и събраха одобрението на последователите ѝ! Корел се справя много добре като за начинаещ, нали?!

36) Ново попълнение в актьорския състав на сериала на ShowTV "Горчива любов" (Aci Ask)! Въпреки сравнително незадоволителните рейтинги на проекта, излъчващ се всяка неделна вечер, който винаги е на косъм от попадане в ТОП 10 и вероятно именно заради това все още продължава излъчването си, в него предстои да се включи нов актьор! Към младите надежди на турското кино Сечкин Йоздемир и Селин Шекерджи ("Ангели-пазители") в главните роли се присъединява още Бурак Ямантюрк, който за последно се снима в медицинската драма на KanalD от есента на 2014 г. "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)! Половинката на известната млада актриса Йозге Йозпиринчи се завръща на екран след повече от година пауза в актьорската си кариера чрез ролята на Мехмет - приятелят на Суде (героинята на Селин Шекерджи). Дали това негово включване ще вдигне рейтингите на "Горчива любов", предстои да разберете в понеделник в рубриката ни "Какво гледат в Турция?"!

37) Кенан Имирзалъоулу и Синем Кобал подготвят четири-дневна пищна сватба! Както по-рано Ви информирахме в "Турските актьори 24/7", една от най-коментираните светски двойки в южната ни съседка ще сключи брак през месец май т. г., но локацията няма да бъде курортния остров Джунда, а друг, по-известен - Айвалък. Любопитно е, че гостите, поканени на сватбеното тържество между актьора от сериалите "До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара" и актрисата от "Малки тайни", ще пристигнат на острова, пътувайки със специално осигурени за тях лодки, след което ще бъдат настанени в луксозния хотел, където ще се проведе сватбата! Това ще се случи на 19 май (четвъртък), като всъщност кулминацията ще бъде на 21 май (събота), когато Синем и Кенан предстои да се врекат във вечна любов пред всички! Така празникът за всички ще продължи общо четири дни, съчетавайки четвъртъка и петъка със същинския сватбен уикенд.

38) Известната турска актриса Джейда Дювенджи, позната в България чрез ролите ѝ в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", е бременна! След като наскоро Ви информирахме за нейната мечта да стане отново майка и да си има второ дете, тя вече се сбъдна и според последните слухове и близки до нея и съпруга ѝ Бюлент Шакрак, в момента тя носи в утробата си бебе! Още по-любопитното е, че бременността на чаровната Джейда е във втория месец! Напомняме, че преди пет години се роди първородната дъщеря на Дювенджи - Мелиса, на която съвсем скоро през лятото предстои да ѝ се роди братче или сестриче. Да пожелаем безпроблемна и щастлива бременност на актрисата!

39) Известният млад турски актьор Сарп Апак, когото познаваме чрез ролите му в най-успешния младежки сериал "Мечтатели", предстои да се ожени! Това сподели наскоро пред турските медии самият той, докато вечеряше в ресторант в тузарския истанбулски квартал Нишанташъ заедно със своята половинка Бенгису Узуньоз и близкият му приятел и известен турски певец Джан Бономо, за когото както Ви информирахме в предишното издание на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", ще се включи съвсем скоро в новия сериал на ATV "Семейна топлина" (Aile Isi), обявен официално от медията за започващ. На излизане от заведението журналистите обсадиха тримата млади души с различни въпроси, най-интересният от които беше дали Сарп ще се ожени за любимата си Бенгису. На него вечно усмихнатият актьор отговори, че двамата са на път да сключат брак!

40) Екзотичната турска актриса Берак Тюзюндач, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Езел", "Край или начало" и "Великолепният век", присъства на световната премиера на новия филм с нейно участие "Tschiller: Off Duty", провела се в германската столица Берлин. Красавицата, която има връзка с известния млад турски актьор Биркан Сокуллу ("Малки тайни" и "С Русия в сърцето"), се похвали в профилите си в социалните мрежи със снимки от червения килим на събитието. Любопитно е, че голяма част от сцените на новия немски филм се е провела в Истанбул и така Берак не е трябвало да пътува чак до Германия, за да се снима в него, но пък за сметка на това е трябвало да се научи сравнително добре да говори немски, тъй като все пак проектът, режисиран от известния Кристиан Алварт, ще се ротира най-вече в родината си.

Новини от неделя, 7 февруари:
41) Изключително популярният турски актьор Неджати Шашмаз, играещ вече с години в най-успешната и харесвана криминална драма "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu), от дълго време не бе показвал своя малък няколкогодишен син, който се роди преди четири години. Наскоро обаче любимецът на милиони зрителки по света реши да припомни на своите последователи в профилите си в социалните мрежи за момчето си, като сподели снимка от преди няколко години, на която позира с току-що проходилото си синче! Този фотос, изваден от фотографските архиви на Неджати, умили много хилядите му фенове, които ѝ дадоха по един лайк и споделиха в коментарите колко много прилича малкият Али Надир на него. Според Вас приличат ли си баща и син?

42) Известният турски актьор Исмаил Хаджъоулу се ожени повторно! След като през 2010 г. сключи брак с известната турска актриса Вилдан Атасавер, но пет години след това, в края на януари 2015 г., те се разведоха, е намерил новата си любов, за която се ожени наскоро. Снимки от сватбата на актьора, познат у нас чрез ролите си в сериалите "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса", обиколиха интернет-пространството и, съвсем естествено, стигнаха до неговата бивша съпруга и актриса, известна от хитовете "Златната клетка" и "Млечният път". Не след дълго самата Вилдан излезе с пост в социалната мрежа Instagram, в който сподели, че в момента се чувства самотна, но и че това е една напълно нормална част от живота и житейски ни път, подобно на раждането и смъртта. Към тези свои думи Атасавер, снимала се за последно в летния хит на KanalD "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu), добави интересна снимка на френска порта, вероятно символизираща нещо за нея...

43) Джейда Дювенджи не е бременна! Въпреки че снощи в турските медии излезе информацията, че известната турска актриса, позната у нас чрез ролите си в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", днес тя излезе с официално свое изявление в профилите си в социалните мрежи, с които обори тази информация и я определи като неоснователна и подвеждаща. Въпреки това чаровницата, която преди пет години роди първата си дъщеричка и за която се твърдеше, че в момента е във втория месец от бременността си, благодари на всичките си фенове, които вчера я поздравиха за добрата новина и за думите им, изпълнени с много хубави и добри намерения за щастие и здраве и които е успяла да прочете сред купищата такива.

44) Елчин Сангу попадна на лоши пластични хирурзи! Чаровната актриса, която у нас познаваме от сериалите "Една любовна история" и "С Русия в сърцето", наскоро се появи на снимачната площадка на тоталния хит с нейно участие "Любов под наем" (Kiralik Ask), излъчващ се всяка петъчна вечер по StarTV с голяма подкожна киста на лявата си буза, която въпреки опитите на професионалните гримьори на сериала да бъде прикрита с руж, си пролича в една от сцените с участието на Елчин и нейният екранен партньор Баръш Ардуч. Според последна информация преди месец Сангу се подложила на малка интервенция при известен турски пластичен хирург, но резултатът от нея сега, четири седмици по-късно, е катастрофален и тя има голямо червено петно на лицето си. Да се надяваме, че кистата няма да остави белег на красивото лицето на Елчин и актрисата да се възстанови възможно най-бързо от нея!

45) Наскоро известната турска актриса-ветеран Зеррин Текиндор, позната в България чрез участията си в хитовете "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето", бе забелязана от турските папараци да се връща сама от един от големите истанбулски паркове "Istinye Park". Всъщност те едва успяха да я разпознаят, тъй като любимката на хиляди зрители по света бе сложила интересни очила, които ѝ придаваха вид на доста по-възрастна жена, вместо да я подмладят, каквато цел вероятно е имала, купувайки ги. По-интересното в случая бе, че на въпросите на журналистите дали смята в скоро време да се омъжи за своята нова половинка Халюк Билгинер, Текиндор реагира доста остро и гневно, като заяви сопнато, че не могат да ѝ задават подобни въпроси и че не иска повече да чува такива от тях. Това направи доста странно впечатление на медиите, които веднага заподозряха за вероятно скарване между Зеррин и Халюк.

46) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 8 февруари, сутринта ще започне публикуването на новото издание №71 от "Турските актьори 24/7", което ще се обновява всеки ден до края на седмицата. В понеделник вечерта очаквайте финализирането на брой №96 от "Какво гледат в Турция?" с традиционните обзори на най-гледаните сериали както в ТОП 7, така и по жанрове. Във вторник, 9 февруари, пък започва публикуването на новото издание №97 от "Какво гледат в Турция?", което също ще бъде актуализирано всеки ден до следващия понеделник. В сряда, 10 февруари, ще можете да прочетете финалното за сезона тринадесето издание от рубриката ни "Твоят мой живот", в която първо при нас ще можете да разберете какво да очаквате в последните три епизода от първия сезон на едноименния хитов турски сериал, излъчващ се по БТВ. В четвъртък, 11 февруари, пък идва ред на интервю с актьора-ветеран Дживан Джанова, изпълняващ ролята на Рахми Гюрпънар в "Твоят мой живот" (Paramparca). И в неделя, 14 февруари, очаквайте финализирането на брой №71 от "Турските актьори 24/7"!
Не забравяйте, че от 12 февруари (петък) започва обявяването на имената на осемнадесетте участници в третия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2016 г. всеки ден до края на месеца във фейсбук-страницата ни! 

9 коментара:

Анонимен каза...

Извесната турска актриса Аху Яту ,кое и е извесното на тази мръсница, а детето и е плод на изневярата на един мъжки глупак пък бил той и Джем Йълмаз. Ако това дете беше плод на любов щеше да съществува брака между тези две лица, и Джем Йълмаз нямаше да изхвърли Аху след 18 месечен брак от живота си и да сменя любовниците си на 6 месеца от моделка на певица и пр. Много странни коментари, не знам от къде ги взимате, все пак четем и турската преса.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Разбираме, че не харесвате Аху, но и тя има своите фенове и щом като има новини за нея в интернет-пространството, е редно да ги отразим. Нас не ни интересува с кого е спала и т. н. и не можем да правим изводи за актьорската ѝ игра и таланта ѝ спрямо тези твърдения. Аху е известна актриса от едни от най-успешните турски сериали "Твоят мой живот" и "Любов и наказание", като има доста фенове и последователи.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Просто сте смешни с тази публикация за сина на Аху Яту, че ще тренира конен спорт. През август 2015 г той навърши 3 години, известната му майка ли ще го държи на коня? Ха ха разсмивате ме.

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Ха, не е ли възможно почти четири-годишно дете да започне да се учи... Как малки деца се учат да плуват, да ритат топка, да карат колело т. н., а не могат на конна езда да се научат?! Даже колкото по-рано започнат да тренират, толкова по-добре!
Леки и успешни дни! :)

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Претендирате,че сте професионалисти,но за дявола да ви питам как може да сложите снимка на човек,който е жив,и да напишете Смърт.Е това е ужасно стряскащо и некоректно.Тъпите ви картончета със снимки,на които пишете по една дума (това битуийн е взето от списанието на Теленовелас-имам и доказателства;щото нали сте най оригиналните) поне да бяха коректни.Махам се от този блог-"убихте" такъв голям актьор,за да може да имате повече четения на публикацията явно... :(

Админ каза...

До 6 коментар:
Здравейте,
Моля?! Нима, щом сме поставили надпис "Смърт" до снимката на Халил Ергюн означава, че той е починал?! Нима смъртта на неговия близък човек не го е покъртила и разстроила? Нима смъртта е нещо, което касае не само починалия, а и всички негови близки, даже, замисляйки се, много повече?! Извинете, но мнението Ви е твърде наивно и твърде подвеждащо! Никъде, ама абсолютно НИКЪДЕ не сме написали, че Халил Ергюн е починал - нито в новината ни в изданието, нито в колажа! НИКЪДЕ!!! Но щом за Вас, а и за любимия Ви блог това е нещо толкова лошо, та направо подсъдимо - добре, ще сменим надписа на снимката! За нас обаче и Вие, и колегите, пуснали една абсурдна статия за нас, само и само за да ни злепоставят и да ни изкарат без вина виновни, имате твърде закостеняло мислене!!!

Анонимен каза...

Серен Шириндже в момента изпълнява ролята на Айшегюл в сериала Състояние на връзката сложно, а този който изпълнявя ролятя на Суде в Горчива любов е Селин Шекерджи. И трябва да пишете Езги Асароулу,а не Езги Ашароулу.

Админ каза...

До 8 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за поправките, информацията в статията ни е коригирана. Просто имената на Серен и на Селин са доста близки като звукова конструкция и затова сме се объркали. А за грешката в името на Езги - от недоглеждане е. Моля да ни извините!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.