"Турските актьори 24/7" (66): от 4 до 10 януари 2016 г.

януари 10, 2016
Здравейте, приятели! Днес е неделя, 10 януари, и предстои да прочетете ново издание от любимата Ви рубрика "Турските актьори 24/7", в която и
през новата 2016 година всяка неделя ще Ви информираме за най-актуалните, любопитни и ексклузивни новини около любимците Ви от турските сериали. Без да увъртаме повече, нека преминем към същинската част на днешното второ за новата година шестдесет и шесто издание - новините за периода от 4 до 10 януари 2016 г.! През изминалата седмица звездите споделяха интересните си мечти, печелеха награди, радваха се на снега, не можеха да си починат от интереса към себе си дори в чужбина, преживяваха втора младост, включваха се в нови сериали, даваха семейни интервюта, загубваха близки хора, разделяха се с половинките си, разкриваха странните имена на децата си, спазваха обещанията си, напускаха сериали, преуморяваха се, влизаха в битки със свои приятели, даваха лош пример на обществото, празнуваха рождените си дни, бяха самоуверени, предизвикваха интерес чрез оригиналност и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Младата надежда на турското кино с руски произход Алина Боз, снимаща се вече година в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca) на StarTV, има изключително интересна за момиче мечта! Плановете на чаровницата не са били да стане актриса, когато порасне, а... пилот! Това разкри самата тя преди няколко дни пред турски медии, като заяви, че винаги, щом я питали каква иска да стане като порасне, тя отговаряла - пилот! Неслучайно е, че тя учи в професионалната гимназия по авиация, която предстои да завърши догодина. Седемнадесет годишната чаровна девойка, която мнозина в южната ни съседка определиха като "новата Мерием Узерли" още с появяването ѝ на екран през декември 2014 г., сподели, че ще продължи да се занимава активно с актьорската професия, но най-голямата ѝ мечта продължава да бъде да стане пилот! Очаквайте интервю с Алина Боз следващия четвъртък, 14 януари, в блога! 

2) Нова актриса предстои да се превърне в най-харесваната в южната ни съседка! През изминалите седмици се проведе онлайн-гласуването на "Младежки награди", като по последна изтекла преди дни информация резултатите в категорията "Най-добра актриса" са изключително оспорвани и интересни! Елчин Сангу от тоталния хит "Любов под наем" (Kiralik Ask) предстои да спечели наградата, тъй като за нея гласували цели 1 414 000 души. Второто място оставало за нейната основна конкурентка Туба Бююкюстюн от криминалната драма "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), за която гласували с 4000 души по-малко - 1 410 000. След тях двете в класацията оставали актрисите Ханде Ерчел за ролята си в "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), Бурчин Терзиоулу в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) и Серенай Саръкая в "Кварталът на богатите" (Medcezir). Мнозина в южната ни съседка са изненадани от този резултат и изразиха мнение, че Елчин трябва да изяде още доста хляб, за да стигне до нивото на Туба, но резултатите са си резултати... 

3) Изключително популярната турска актриса Нур Фетахоулу предстои до броени дни да стане майка! Чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) и "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), наскоро реши да излезе за кратко от дома си, където прекарва последните си дни в бременност, за да се порадва на навалялия в Истанбул сняг! Компания ѝ правеше нейната близка приятелка Дийдем Батур, като двете не пропуснаха да се снимат за спомен и да споделят фотоса в социалните мрежи. На шега Дийдем сподели към снимката, че третият човек на нея предстои да се появи съвсем скоро, визирайки чаканата от Нур вече осем месеца дъщеричка! Очевидно бе, че Фетахоулу пази много все още нероденото бебе, тъй като се бе облякла в дебело палто и си бе сложила дебели шапка, шал и ръкавици. Напомняме, че за последно тя се снима в историческия сериал на TRT1 "Филинта" (Filinta), чийто екип напусна в края на м. г. заради напредналата си бременност. 

4) Изключително популярните млади влюбени турски актьори Серенай Саръкая ("Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите") и Керем Бурсин, който все още не сме гледали в българския ефир, но е изключително популярен в родното онлайн-пространство от тийн-хита "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), посрещнаха новата 2016 година на концерт на популярната американска певица Кейти Пери, провел се в новогодишната нощ в голям хотел в Лас Вегас. Двамата актьори, които прекараха изминалите три месеца именно в американския щат, бяха забелязани от своите фенове дори и на музикалното събитие! След приключването на концерта две калифорнийски момичета познали Серенай Саръкая и се снимали с нея за спомен, като същата съдба сполетя и Керем, който дори и в САЩ, където е доста по-малко популярен, се радваше на любовта на фенките си! 

5) Изключително популярната турска актриса Зеррин Текиндор, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето", посрещна новата 2016 година с нова любов! Чаровната 51-годишна актриса, снимаща се в момента в хита на StarTV "Черна обич" (Kara Sevda), прекара празниците във френския град Страсбург заедно със своята половинка Халюк Билгинер - популярен турски актьор, известен у нас от участието си в "Езел". Двамата актьори-ветерани, които преживяват своята втора младост заедно, си прекарали чудесно във Франция, където прекарали много романтични и незабравими моменти заедно. Въпреки че са на години, те се държат като 20-годишни и споделиха в профилите си в социалните мрежи свое selfie, на което са заедно усмихнати. Фотоса за отрицателно време събра изключително много харесвания - над 22 000, като мнозина бяха шокирани от Зерин и поведението ѝ, а още толкова го одобриха и се възхитиха на смелостта ѝ на тези години да открие отново любовта и да я изживее като млад човек. 

6) Продуцентска компания Avşar Film, която вече четири сезона продуцира един от най-успешните сериали в южната ни съседка "Черна роза" (Karagul), подготвя нов проект! Главните роли в новия обещаващ сериал, който предстои да започне през следващите месеци, ще бъдат поверени на двама млади и изключително харесвани от зрителите в южната ни съседка актьори - Каан Йълдъръм ("Тайни") и Ханде Сорал ("Малки жени")! Каан, който за последно се снима в провалилата се през есента лятна поредица на FOX "В името на щастието" (Adi Mutluluk), и Ханде, участвала за последно в провалилата се с втория си сезон мелодрамата на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), предстои да пресъздадат една изключително интересна история. Все още няма информация по коя телевизия ще се излъчва новият сериал, както и къде ще се снима той. Знае се само, че снимките започват през следващия месец февруари. 

7) Известната турска светска двойка Емина Сандал и Мустафа Сандал беше лице на специалния новогодишен брой на сръбското издание от списание "Hello", излизащо и в България! Актрисата със сръбски произход, позната у нас чрез ролята си в хита "Сезони на любовта", и нейният съпруг - известен турски певец, позираха заедно с двамата си синове - Явуз и Яман, за фотосесия, публикувана заедно с тяхно интервю в списанието. В специалната си обща изповед пред сръбски журналист на списанието те разкриха подробности около връзката си, щастливия си брак вече години наред, децата си и това как прекарват празниците. Кадър от семейната празнична идилия на щастливото семейство виждате вдясно! Напомняме, че Емина и Мустафа са женени вече осем години - от 2008 г., като малко след това им се ражда първият син Яман, а след това и вторият - Явуз. 

8) Подобно на Серенай Саръкая и Керем Бурсин, които дори в чужбина не можаха да си починат от интереса на феновете към себе си, същата съдба сполетя и друга известна турска светска двойка Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен, които както Ви информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7" посрещнаха новата 2016 година в луксозен хотел в австрийската столица Виена. След като двамата се тагнаха в социалните си мрежи от хотела, техни фенове от Виена, видели техните публикации, малко по-късно го обсадиха в желанието си да се срещнат с любимците си. Нищо не подозиралите Бурак и Фахрие, срещнали и влюбили се на снимачната площадка на излъчващия се в момента у нас хит "Чучулигата" (Calikusu), бяха обсадени и не можеха да си тръгнат от хотела и именно заради това се наложи да използват един от задните входове, за да успеят да излязат навън, въпреки че преди това бе повикана полиция, която да разпръсне тълпата. След като двамата успешно се прибраха в родината си, Фахрие сподели, че с Бурак са малко обидени на феновете си във Виена, но въпреки това много ги обичат. 

9) Известната турска актриса Берак Тюзюндач, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Езел", "Край или начало" и "Великолепният век", посрещна новата 2016 година със скръбна вест! Преди дни екзотичната красавица се сбогува със своя любим дядо Йълмаз Тюзюндач, починал на 87-годишна възраст в дома си в истанбулския квартал Рюстемпаша. Молитвата за починалия се извърши в централната джамия Ялова, след което той бе погребан. Въпреки загубата на толкова близък за нея човек, Берак запази самообладание и не си позволи да се разстрои, като прие съболезнованията на близките си приятели и роднини, дошли да се сбогуват с възрастния ѝ дядо за последно, които бяха неотлъчно до нея и я успокояваха. Напомняме, че през последните месеци известната актриса се снима в историческия сериал на TRT1 "Филинта" (Filinta), но заради смъртта на дядо си, през последните дни тя си взела извънреден отпуск. 

10) Преди една година известната турска актриса и манекенка Саадет Ъшъл Аксой, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в първия сезон на историческия хит "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) се омъжи за своя съпруг и замина да живее в САЩ, където се установи и където продължи кариерата си на модел и актриса в Холивуд. От тогава досега животът на чаровницата определено се е променил много. В щатите тя вече се подвизава под името Саадет Аксой, премахвайки частта "Ъшъл" от него, тъй като именно по този начин тя участваше в холивудския филм, в който за последно взе участие. Освен това тя доста често посещава престижни филмови фестивали в Европа, където е сред най-сияещите и красиви актриси. Вече година Саадет активно се занимава със сърф, като именно този спорт се е превърнал в нейно хоби, откакто живее в САЩ. 

11) Една от най-обсъжданите светски двойки в южната ни съседка - Шюкрю Йозйълдъз ("Надежда за обич") и Шукран Овалъ, е на път отново да се разпадне! След като през юли месец м. г. младият актьор, който скоро зрителите в южната ни съседка предстои отново да гледат на екран в новия сериал на ShowTV "Зимно слънце" (Kis Gunesi), засне скандална интимна сцена със своята бивша екранна партньорка Бенсу Сорал, с която си партнираха в провалилия се турски римейк на американския хит "Малки сладки лъжкини" (Pretty Little Liars) - "Tatli Kucuk Yilancilar", той временно се раздели със своята половинка, с която се срещнаха и влюбиха през есента на 2014 г., снимайки се в провалилия се проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi). След това обаче двамата се сдобриха и така до преди няколко дни, когато според техни близки приятели Шюкрю и Шукран отново се скарали и този път по-сериозно. Каква ще бъде развръзката на любовната връзка между Йозйълдъз и Овалъ, продължила година и половина, предстои да разберем!

12) Популярната германска актриса Вилма Елес, станала световно-известна след участието си в семейна драма №1 след "Листопад" - "Времето лети", най-сетне разкри имената на своите близнаци, които роди миналата година. Чаровната блондинка разкри пред медиите, че нейните деца носят изключително интересни имена, състоящи се от по три части. Синът ѝ се казвал Милат Аристо Керем, а дъщеря ѝ - Мелоди Бита Олека. Тези имена втрещиха нейните фенове, според които да кръстиш децата си по пободен начин, е направо подигравка и дори престъпление! Вилма разкри, че със съпруга ѝ са взели решението да кръстят близнаците с интересни и необикновени имена, за да се различават те от останалите деца и за да бъдат също толкова известни, колкото майка си. Тя дори добави, че са смятали да дадат на децата имена от четири части, но след това ги "намалили" на три... Напомняме, че в момента Елес се снима в новата криминална драма на ATV "Достатъчно" (Yeter). 

13) Ясен е хонорарът, който Пелин Карахан, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век", ще получава за участието си в новата криминална драма на ATV "Достатъчно" (Yeter)! Наскоро стана ясно, че дори и сериалът да се провали и да приключи преждевременно с минимум 13 епизода, младата надежда на турското кино, която преди година стана майка, ще получи за играта си в проекта общо 650 000 турски лири или по 50 000 на серия! Така, чрез образа си на Айлин в новата поредица, Пелин автоматично се превръща в една от най-скъпоплатените актриси в момента в южната ни съседка. E, въпреки че с първия си епизод новата дългоочаквана поредица се провали, то с втория си, показан в четвъртък, 7 януари, рейтингите ѝ се повишиха значително и тя се превърна във втория най-гледан сериал за деня, както първи се информирахте в рубриката ни "Какво гледат в Турция?" онзи ден, което означава, че тя продължава да се излъчва и снима с пълна сила!

14) Изключително популярната турска актриса Бергюзар Корел наскоро се завърна от новогодишната си семейна ваканция. Още щом в деня на завръщането си след празниците чаровницата, която стана световно-известна след участията си в хитовете "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", се отправи към големия истанбулски търговски център Zorlu и неговите кино-салони, за да изгледа най-обсъжданият филм през последните седмици "Див мед" (Delibal). След като го изгледа, на излизане от кино-салона, тя бе посрещната от няколко журналисти, които ѝ зададоха няколко интересни въпроса. Пред тях Бергюзар сподели, че още преди филмът да направи премиерата си на 25 декември м. г. тя била обещала на неговия продуцент и неин много добър приятел Керем Чаатай да го изгледа при първа възможност. Именно заради това тя спазила обещанието си, като останала очарована от "Див мед". Корел се изказа изключително ласкаво за играта на Чаатай Улусой и Лейля Лидия Туутлу в проекта, която определи като много въздействаща. 

15) ШОК! Нургюл Йешилчай официално напуска сериалът "Твоят мой живот" (Paramparca)! След като през изминалите седмици се изговори много около това дали актрисата наистина ще напусне тоталния хит и причините за това нейно решение, вече всичко е ясно! Зрителите ще се сбогуват с Нургюл в 52 епизод от поредицата, като тя окончателно не е пожелала да поднови договора си с продуцентите от Endemol по неясни причини. Първоначално се спекулираше, че тя е в много лоши отношения с екранния си партньор Еркан Петеккая и не желае да се снима повече с нея, но след това те бяха развенчани. Интересно е обаче решението на продуцентите за съдбата на нейната героиня Гюлсерен - тя няма да бъде убита, както се твърдеше допреди дни, а вече ще бъде поверена на друга актриса - далеч по-младата от Йешилчай Шукран Овалъ, която е на едва 30 години и не е позната в България. Тя била избрана именно от Еркан Петеккая за заместничка на напускащата Нургюл. Според мнозина и този път обаче информацията за напускането на чаровната актриса не е сигурна, а е с цел да се засили интереса към сериала. Каква е истината в крайна сметка - скоро ще разберем!

16) Младата турска актриса Елчин Сангу е много уморена от снимките на тоталния хит с нейно участие в главната роля "Любов под наем" (Kiralik Ask). Чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Една любовна история" и "С Русия в сърцето", наскоро сподели пред медиите в южната ни съседка, че се чувства наистина изтощена от снимачния процес на поредицата на StarTV, който бил изключително продължителен и тежък. Елчин се оплака, че продуцентите не ѝ дават и грам почивка, като тя дори няма време да диша нормално! Сангу добави, че цялото ѝ лице и очите ѝ отскоро я болят, вследствие на ярките прожектори и осветителни тела на снимачната площадка на романтичната комедия, въртяща се всяка петъчна вечер в Турция. Синдромът на прегряването не сполетява само тази актриса... През последните години той бе причина например Мерием Узерли да напусне "Великолепният век", а сега се спекулира, че заради същото нещо и Нургюл Йешилчай напуска "Твоят мой живот". Дали Елчин ще последва тяхната съдба и ще вземе съдбовното решение да напусне "Любов под наем", предстои да разберем!

17) Две изключително добри приятелки предстои да влязат във война! Естествено, в преносния смисъл... Става въпрос за известните турски актриси Берен Саат и Белчим Билгин, които отскоро се снимат съответно в изключително обещаващата историческа поредица на StarTV "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и в новия сериал на FOX "Ослепяване" (Kordugum)! Своеобразната битка за рейтинг, в която двете тепърва ще влизат, започна в четвъртък, 7 януари, когато започна сериалът с Белчим Билгин и когато бе показан нов епизод от този с Берен Саат. Е, както вече се информирахте първи от рубриката ни "Какво гледат в Турция?" в петък, победителка излиза Белчим, чийто сериал бе по-гледан от този на приятелката ѝ, който пък за пореден път се провали... неочаквано! Според мнозина тази битка за рейтинг ще разклати силното приятелство между Берен и Белчим и те двете дори са пред скарване! 

18) ТРИ В ЕДНО! Изключително лош пример даде наскоро известният турски актьор Бурак Йозчивит ("Малки тайни", "Великолепният век" и "Чучулигата") на своите фенове! Преди няколко дни той бе забелязан от турските папараци да шофира, возейки свой добър приятел в автомобила си. На журналистите веднага им направи впечатление, че и двамата не са поставили своите предпазни и задължителни колани, а и че Бурак, снимащ се в момента в хита на StarTV "Черна обич" (Kara Sevda) разговаря по мобилния си телефон. Черешката на тортата бе, че той не изчакал светофара да светне в зелено, а минал на червено, рискувайки както своя и този на приятеля си, така и живота на всички други шофьори и пътници в трафика наоколо. Така Йозчивит бе сериозно порицан за постъпката си от медиите в южната ни съседка, които посъветваха феновете му да не взимат пример от него! 

19) Вчера, 9 януари (събота), известната турска актриса Синем Йозтюрк, която все още не е позната на българските телевизионни зрители, но за последно участва в медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), преразказана от нас в едноименната ни рубрика през изминалата пролет, а в момента се снима в изключително успешната романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask) като подлата и хитра Ясемин, навърши 31 години! Чаровницата отпразнува личния си празник в тесен приятелски и семеен кръг. Сред гостите, които тя бе поканила и с които посрещна рождения си ден, бе нейният екранен партньор от поредицата на StarTV Онур Бююктопчу, изпълняващ ролята на колоритния и екстравагантен Корай, като двамата специално се снимаха за спомен, а снимката качиха в профилите си в социалните мрежи, като събраха много харесвания. 

20) Наскоро един от отскоро придобилите популярност турски актьор Алиджан Юджесой бе забелязан от турските папараци да се разхожда в голям истанбулски търговски център. Блондинът, който все още не сме гледали у нас, но е изключително известен в родното интернет-пространство чрез ролите си в превежданите с български субтитри хитове "Мълчаливите" (Suskunlar) и "Отмъщението" (Intikam), бе забелязан заедно с половинката си Мелис Биркан, с която се държеше за ръка. Журналистите веднага се залепиха за Алиджан, снимащ се в момента в новия проект на FOX "Ослепяване" (Kordugum), като пред тях той сподели, че няма никакви притеснения за рейтингите на новия сериал с негово участие. Напомняме, че за последно Юджесой се снима в два от най-големите провала през изминалия телевизионен сезон в Турция - "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artik Hicran De) и "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi), като така той бе запомнен като "актьорът от спрените сериали". Да се надяваме, че с "Ослепяване" ще счупи каръка и най-сетне ще отчете успешна роля след редицата провали. 

21) След броени дни премиерата си в турските кина предстои да направи новият дългоочакван филмов проект "Братство мое" (Kardesim Benim)! Киноманите ще могат да се насладят на този нов турски филм от 15 януари (петък), но най-нетърпеливите и любопитни вече успяха да го направят на предпремиерата му, състояла се вчера, 9 януари! На нея, естествено, присъстваха актьорите, изпълняващи главните роли в кино-лентата - Бурак Йозчивит ("Малки тайни", "Великолепният век" и "Чучулигата"), Мурат Боз и Аслъ Енвер ("Мечтатели" и "Тайни"), които обаче пристигнаха на нея по изключително интересен начин или по-скоро чрез изключително интересно превозно средство - стар модел автомобил Ford от 1970 г.! Така те предизвикаха интереса на журналистите и феновете още повече към себе си и към новия филм с тяхно участие "Братство мое", в което се разказва за двама, свързани истински един с друг братя, пресъздадени от Бурак и Мурат. 

22) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 11 януари, ще бъде финализирано издание №92 от "Какво гледат в Турция?", в което ще разберете кои са седемте най-гледани сериала, най-гледаната телевизия и най-гледаните мелодрами, романтични комедии и криминални драми през изминалата седмица. Във вторник, 12 януари, ще публикуваме втория за сезона и тридесет и шести подред брой от "Турция представя...", в който ще представим новия сериал на KanalD "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) и този на ShowTV "Зимно слънце" (Kis Gunesi). В четвъртък, 14 януари, пък предстои да прочетете интервю с младата надежда на турското кино Алина Боз, играеща ролята на Хазал в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca). В събота, 16 януари, ще бъде публикуван деветия брой от рубриката ни "Твоят мой живот", в която ще разберете какво да очаквате в епизодите от едноименния турски сериал, които ще се излъчат от 18 до 22 януари БТВ. И в неделя, 17 януари, идва ред на издание №67 от "Турските актьори 24/7"!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.