Серен Шириндже и Памир Пекин: "Различни сме от останалите"

Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново предстои да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка
от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция! До края на есенния сезон за СЕРИАЛИ в България остава само още една седмици, като днес предстои да прочетете предпоследното ни деветнадесето за сезона интервю! Днес е 10 декември и предстои да прочетете двойно интервю със звездите от хитовата романтична комедия "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik), излъчваща се в момента в Турция - Серен Шириндже и Памир Пекин! Преди да започнем, нека Ви запознаем накратко с биографиите на тези двама актьори! Серен е родена на 1 януари 1988 г., като в момента е на 27 години, а след по-малко от месец предстои да навърши 28. Зодия козирог е. Завършва университета по театрално и актьорско майсторство в Измир. През 2013 г. участва с малка роля в игралния филм "Ask Emer Ister", а през 2014 г. в телевизионна реклама. През лятото на настоящата 2015-а Серен се включи с главна роля в изключително успешната романтична комедия на турската телевизия ShowTV "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisiki), пресъздавайки образа на сладката и темпераментна Айшегюл. Памир пък има далеч по-интересна биография! Той е роден на 31 май 1979 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 36 години, зодия близнаци. Започва актьорската си кариера през 2007 г., като до момента се е снимал в над 10 телевизионни и кино-проекти. Ролята, чрез която става изключително популярен, е тази на Джансел в хитовата мелодрама "Сезони на любовта" (Lale Devri), която пресъздава през 2010 г. След това, през 2014 г., се включва за кратко в четвъртия сезон на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). През изминалата пролет, също за кратко, играе и в сериала "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri). От лятото на 2015-а насам зрителите в Турция го познават като бизнесмена с добро сърце Мурат от романтичната комедия "Състояние не връзката: сложно". Време е да започваме с интервюто!

Серен Шириндже:
Защо приехте да участвате в "Състояние на връзката: сложно"?
Сценарият на проекта, както и героинята ми Айшегюл ми допаднаха изключително много! Сега, връщайки се назад и спомняйки си, мисля, че именно тези два фактора ми повлияха най-много да взема решението да участвам в тази поредица. В моята героиня Айшегюл имаше нещо, което много силно ме привлече, сякаш това бе моето второ "аз", което аз дълбоко криех в себе си и което чрез нея разкрих както на себе си, така и на всички останали.

Какво е чувството да работите със звезди като Берк Октай, Памир Пекин и Еда Едже?
По време на снимки отношенията между нас четиримата са много хармонични и приятни. Разбираме се повече от добре и може би именно заради това всичко ни се получава толкова добре и се харесва толкова много от зрителите. Снимайки се, всички от екипа много се забавляваме, това също ни помага да влизаме по-добре в образ и да играем по-добре. Приемам Берк, Памир и Еда като приятели, а не като колеги, защото с тях наистина много се сближихме.

С какво Ви привлече героинята Ви Айшегюл?
Когато за първи път прочетох сценария на сериала, реакцията ми на всички събития в него бяха точно като тези на самата Айшегюл. Това много ме изненада и ми подсказва, че именно тя е моята роля. Въпреки че говорим за романтична комедия, бих казала, че Айшегюл е изключително силен персонаж, с характер и мнение. Нейното детинско и наивно поведение много ми допада, в това отношение искам да приличам на нея и да приемам всичко с усмивка и като на шега.

Какво е чувството да играете главна роля?
По принцип, съвсем естествено и логично, тази роля е най-трудната за пресъздаване от всички останали. При нея актьорът трябва да вникне колкото се може по-дълбоко в персонажа, да го опознае, да съпреживява всичко заедно с него. Докато при другите второстепенни и третостепенни герои, актьорите могат да си спестят доста неща. Доста е трудно за човек като мен с малък опит като актриса да играе главната роля, но пък едновременно с това е изключително приятно и хубаво.

Ако не бяхте актриса, каква щяхте да станете?
Доста често напоследък мисля за този въпрос и винаги в главата ми изникват различни отговори. Към днешна дата смятам, че ако не бях станала актриса, щях да бъда космонавтка и в момента да летя някъде из космоса...

Страхувате ли се, че зрителите ще започнат да Ви възприемат все повече и повече като героинята Ви Айшегюл?
О, не! Не мисля, че който и да било актьор трябва да се страхува, че зрителите ще го свързват с даден техен герой или пък дори че ще го идентифицират с него. Това е нещо нормално. А и аз нямам нищо против те да ме възприемат като добро и сладко момичето, каквото е Айшегюл. Да, сигурно никога не биха си ме представили като отрицателна и лоша героиня, но силно се надявам някой ден да изиграя и подобна роля, за да надскоча самата себе си и очакванията на аудиторията за себе си.

Много хора спекулират с ръста Ви. Колко сте висока?
Да, в последно време доста хора започнаха да спекулират с това колко съм висока. Когато съм се обула с платформи, съм висока 1.69 метра, а иначе в действителност съм висока 1.55 метра. Не съм чак толкова ниска - 1.49 метра, колкото ме изкараха някои.

Защо според Вас това вълнува толкова много хора?
Обществото винаги се е подигравало или не е приемало хората, изглеждащи по по-различен начин от общоприетия. Дори в детската градина децата се присмиват на по-пълничките си приятелчета, казват си "Моят баща е по-силен от твоя" и т. н. Гавренето с хората на база външния ми вид е наистина нещо ужасно! В подобни случаи, когато някой ми каже с насмешка, че съм доста ниска, аз му отвръщам с усмивка и смях, учейки се от Айшегюл. Много ми се ще хората да започнат да съдят околните не според това как изглеждат, а според това дали са добри или лоши, умни или глупави.

Разкажете ни повече за себе си, как прекарвате свободното си време?
Ходя на музикални концерти или на театър, гледам филми у дома. Обичам да бъда сама. Хората, най-вече по-възрастните, трябва да разберат, че не е задължително когато един човек е сам, той да бъде самотен и тъжен. Когато човек е сам, той чува мислите си, подрежда ги, осъзнава се, взема по-правилни решения за бъдещето и се чувства по-добре! Между другото, в момента, питайки ме, ми се докараха кънки на лед! Все още не съм се научила, затова предупреждавам всички: когато ме видите да карам кънки, не ми се изпречвайте на пътя, за да не пострадате!

Памир Пекин:
На какво смятате, че се дължи невероятният успех на "Състояние на връзката: сложно"?
Важно е да уточня, че аз никога не съм си мислил, че нашият сериал ще бъде на първо място по гледаемост и че ще постигне толкова голям успех. През лятото, когато конкуренцията е по-слаба, не бях толкова изненадан, че проектът се задържа на първото място и че повишаваше резултатите си. Шокирах се, когато с началото на есента, когато се завърнаха другите сериали в събота, рейтингите ни се запазват все така високи и продължаваме да сме на първо място! Може би именно защото не очаквахме кой знае какъв успех, постигнахме такъв!

Какво предстои в сериала от тук нататък?
Не знам дали знаете, но "Състояние на връзката: сложно" е базиран на история от корейски сериал. В тринадесетия епизод на сериала тя се изчерпва и приключва, но ние продължаваме да снимаме със собствена история. Смятам, че така ще ни бъде по-забавно и няма да знаем какво да очакваме занапред, всичко ще научаваме на момента. А така импровизирано определено нещата се получават доста по-добре доста често.

Гледали ли сте оригинала на сериала?
Когато дойде предложението за участието ми в него, изгледах корейския оригинал. Честно казано, гледайки го, аз бях много учуден, тъй като не си представях всичко това, пресъздадено в турски сериал. Специално прототипът на моя герой беше изигран от едно момченце, аз въобще не можех да се оприлича с него външно, пък камо ли по игра. Корейският вариант не ми хареса.

Играете с доста по-млади от Вас актьори, как приемате това?
Между другото, това влияе изключително добре на егото ми. Изумен съм, че младите момичета в социалните мрежи ми се възхищават и въздишат по мен, въпреки че съм на цели 36 години. По същия начин, макар и не звучейки скромно, те се обръщат и към други мои далеч по-млади колеги, което може само да ме ласкае. Те все още ме смятат за привлекателен, което много ме радва. Гордея се със себе си!

Кога ще се отдаде на живота и ще спрете да се снимате?
Мисля, че идеалната възраст да отделя повече продължително време за себе си е някъде около четиридесет години. В момента съм на тридесет и шест, значи ми остава още около четири-пет.

Серен Шириндже е определяна като актриса, изпълняваща роля, която извън възприятието за главна такава. Как я приемате като Ваша екранна партньорка?
Наистина героинята на Серен е извън възприятията за главна такава. Но на мен това още повече ми харесва. Свикнали сме да гледаме в главните роли в повечето филми и сериали, не само в турските, красиви, високи и гримирани жени, които в доста случаи са по-подходящи за модния подиум, отколкото за снимачната площадка, или пък именно от него идват. Серен привлече вниманието на зрителите, защото нейната главна героиня е по-забавна, по-сладка и по-различна от останалите. Много ми е приятно да работим заедно!

Каква беше причината да се откажете от живота си в Истанбул и да заминете да живеете в друг град?
През последните години Истанбул според мен се превърна в отвратително място за живеене. Населението на града е 25 000 000 души, което наистина много, колкото и голям да е той. В момента да живееш в Истанбул е много рисковано както за здравето ти, така и за сигурността си, вече има всякакви хора.

Какви любовни взаимоотношения харесвате?
Харесвам необикновени и различни любовни отношения между двама души. Така е по-интересно и по-забавно, опознаваш се с половинката си по-бързо и по-добре. Естествено, любовта на живота ми също трябва да е много специална и различна от всички останали, тя също да бъде лудичка като мен.

С какво се занимавате през свободното си време?
Наскоро отворих магазин за рибарски стоки и пособия, но заради твърде многото ми професионални ангажименти го поверих на мои близки приятели, които в момента го държат. Страстта ми е риболова - имам една малка лодка, с която често, когато съм свободен, излизаме в морето с приятели и ловим риба. Мечтата ми в момента е да купя земя Ялова и там да построя малка ферма, в която да отглеждам животни, различни зеленчукови култури и т. н.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото последно за сезона двадесето двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция, следващия четвъртък, 17 декември! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните такива чрез архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте. Памир. Мисля че учасваше в. Сезони на. Любовта като. Доктор. Джансел.

Предоставено от Blogger.