Ясни са големите победители в "Турски награди 2015"!

Преди три месеци СЕРИАЛИ в България стартира онлайн-гласуването към своите първи "Турски награди" за отиващата си само след два
дни 2015 година. В класацията ни за победа в седемте различни категории се бореха Вашите любими сериали, които гледате както в българския ефир, така и с български субтитри в интернет-пространството.  Включиха се и Ваши любими актьори, които се бореха за различни признания. Преди да започнем с обявяването на резултати, можем да направим заключението, че тези награди се проведоха изключително успешно, като в тях се включиха почти 500 анонимни потребители, за което искрено Ви благодарим! Можем да направим и извода, че победителите в повечето от категориите са сериали или актьори, познати от родния ефир, но не липсват и такива победители, които се радват на огромен интерес в интернет и все още не са показани у нас. Вторник е, 29 декември, и е време да започваме и да разберем кои са големите победители в "Турски награди" за 2015 г.!

И така, победител в категорията "Най-добър турски драматичен сериал за 2015 г." е... "Твоят мой живот" (Paramparca) на StarTV! За тази поредица гласуваха цели 42% (189 гласа) от всички анонимни потребители, дали своя вот за любимите си мелодрами! Второто място и среброто са за "Кварталът на богатите" (Medcezir) на StarTV, който получи 24% (106 гласа) от Вашите гласове. Третото място и бронзът пък са за младежката поредица, неизлъчена у нас, но радваща се на огромен интерес в интернет-пространството "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) на KanalD с 8% (37 гласа). Четвъртото място е за драмата "Справедливостта на Кара" (Karadayi) на ATV, която получи 7% (33 гласа) от Вашата подкрепа. На пета позиция с 6% (28 гласа) пък се нарежда хита "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun) на StarTV. Отново с 6%, но с три гласа по-малко на шесто място се класира "Черна роза" (Karagul) на FOX. "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) на ATV е на седмо място с 2% (11 гласа), а "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) на ShowTV и "Войната на розите" (Gullerin Savasi) на KanalD си поделят осма позиция също с 2%, но с два гласа по-малко от "Оскърбени цветя". Последното девето място е за "Този живот е мой" (O Hayat Benim) на FOX с 1% (4 гласа). В тази категория гласуваха 451 анонимни потребители. 

След изключително интересно и определено очаквано гласуване, време е да съобщим резултатите от категорията "Най-добра турска романтична комедия за 2015 г."! И така, това е... "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV! Със зашеметяващите 57% (202 гласа) от Вашите гласове Вие сте поставили историята за дизайнера на обувки Йомер и неговата асистентка Дефне на първо място! Втората позиция и среброто са за "Отново любов" (Ask Yeniden) на FOX, за която са гласували 16% (57 гласа) от всички Вас. Третото място и бронзът пък са за "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik) на ShowTV, която получи 13% (45 гласа) от Вашата подкрепа. На четвъртата стълбичка се нареждат две хитови романтични комедии - "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) на FOX и "Красивата селянка" (Guzel Koylu) на StarTV, които са с по 6% (23 гласа) потребителска подкрепа и равен брой гласове. И последното пето място отива за "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) на FOX, който е с 1% (5 гласа). В тази категория гласуваха 355 анонимни потребители.

Време е да научим и как са разпределени местата в третата категория на "Турски награди 2015" за "Най-добра турска криминална драма за 2015 г."! Големият победител в нея, очаквано или не, е най-харесваната такава, излъчвана у нас - "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD, за която гласуваха цели 40% (157 гласа) от всички анонимни потребители, дали своя глас за любимия си криминален сериал. Второто място и сребърния медал са за тоталния хит "Черни пари и любов" (Kara Para Ask) на ATV, за който гласуваха също голям процент потребители - цели 33% (130 гласа)! На трето място с бронзов медал се нарежда "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) на KanalD с 14% (56 гласа). Четвъртата позиция пък е за "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu) отново на KanalD със 7% (27 гласа). На пето място се класира "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) на ATV с 4% (16 гласа). На шесто място пък се нарежда приключилият преди дни криминален хит на ATV "Черен хляб" (Kara Ekmek) с 2% (8 гласа), а на последното седмо място финишира също криминалния сериал на ATV "Гущерите" (Kertenkele) с 1% (3 гласа). В тази категория гласуваха 397 анонимни потребители.

Време е да обявим резултатите от една от най-оспорваните категории и да разберем кой е "Най-добър турски актьор за 2015 г."! И така, големият победител в тази категория е... Чаатай Улусой за ролята си на Яман в хита "Кварталът на богатите" (Medcezir)! За младия актьор, познат у нас от "Огледален свят", са гласували цели 27% (123 гласа) от всички анонимни потребители, подкрепили своя актьор-фаворит. Второто място и среброто са за Еркан Петеккая за ролята му на Джихан в "Твоят мой живот", като той е с 26% подкрепа (117 гласа). Третата позиция и бронза пък са за Баръш Ардуч за ролята му на Йомер в "Любов под наем", който събра 17% (79) от Вашата подкрепа. Четвъртото място е за Енгин Акюрек от "Черни пари и любов" с 11% (51 гласа). На пето място пък се класира Йозджан Дениз от "Денят, в който е написана съдбата ми" с 5% (23 гласа). Илкер Калели от "Пойраз Карайел" заема шестото място с 4% (16 гласа), а само с глас по-малко и 5% подкрепа Берк Октай от "Състояние на връзката: сложно" се класира на седмо място. Също с 5%, но с три гласа по-малко от тези за Берк на осма позиция финишира Буура Гюлсой от "Отново любов", а на девето с 2% (8 гласа) - Берк Атан от "Дъщерите на Гюнеш". С по 1% на десето, единанедесето и дванадесето място са съответно Толгахан Сайъшман (6 гласа), Серкан Чайоулу (4 гласа) и Баръш Калъч (3 гласа). В тази категория гласуваха 457 анонимни потребители. 

Време е за следващата изключително оспорвана категория! Нека да научим коя е "Най-добра турска актриса за 2015 г."! И така, след изключително жестока надпревара, първото място е за Нургюл Йешилчай за ролята ѝ на Гюлсерен в хита "Твоят мой живот" (Paramparca)! За чаровната актриса гласуваха цели 29% (132 гласа) от всички анонимни потребители, подкрепили своята актриса-фаворит. Второто място и среброто са за Серенай Саръкая за ролята ѝ на Мира в "Кварталът на богатите" с 21% (98 гласа). Третото място и бронзът пък биват спечелени от Туба Бююкюстюн за ролята ѝ на Елиф в "Черни пари и любов", за която са гласували 16% (74 гласа) от Вас. На четвърто място също с 16%, но с два гласа по-малко от тези на Туба, се класира Елчин Сангу от "Любов под наем" (72 гласа). Петото място тук е за представителките на "Денят, в който е написана съдбата ми" и "Пойраз Карайел" - съответно Хатидже Шендил и Бурчин Терзиоулу, които събраха по 5% (23 гласа) подкрепа. Шестото място е за Серен Шириндже от "Състояние на връзката: сложно" с 3% (14 гласа). Седмото място пък е за Йозге Йозпиринчи от "Отново любов" с 2% (10 гласа) подкрепа. Осмото място си поделят Дамла Сьонмез и Бурджу Йозберг с по 2% (8 гласа), а последното девето е за Йозге Гюрел с по-малко от 1% (1 глас). В тази категория своя вот дадоха 463 анонимни потребители. 

Идва времето да съобщим резултатите от може би най-оспорваната категория през изминалите три седмици, в които имахте възможността да гласувате в "Турски награди 2015"! Това е категория "Най-добра двойка от турски сериал за 2015 г.", в която първото място бе доста често разменяно от няколко състезаващи се двойки. И все пак, на края на гласуването, най-много гласове събраха Мира и Яман от "Кварталът на богатите", за които гласуваха цели 26% (121 гласа) от всички Вас, подкрепили своите любимци. Те се класират на първо място и грабват златото в тази категория. Второто място и среброто, изненадващо или не, са за Дефне и Йомер от "Любов под наем", които събраха цели 24% (112 гласа) от Вашата подкрепа. Третото място и бронзът пък са за Гюлсерен и Джихан от "Твоят мой живот", които получиха цели 22% (101 гласа). На четвърто място се класират Елиф и Йомер от "Черни пари и любов" с 13% (61 гласа) потребителска подкрепа. Петото място пък си поделят две двойки - Айшегюл и Пойраз от "Пойраз Карайел" и Елиф и Кахраман от "Денят, в който е написана съдбата ми" с по 3% (14 гласа). Шестото място е за Зейнеб и Фатих от "Отново любов" (Ask Yeniden) с 2% (11 гласа). На седмо място също с 2%, но с глас по-малко от Зейнеб и Фатих се класират Назлъ и Саваш от "Дъщерите на Гюнеш". На осма позиция с 2% (8 гласа) са Айшегюл и Джан от "Състояние на връзката: сложно", на девета с 1% (3 гласа) Йойкю и Аяз от "Сезонът на черешите" и на десето с по-малко от процент и 2 гласа - Гюлру и Йомер от "Войната на розите". В тази категория се включиха 458 анонимни потребители.

Време е да съобщим резултатите и от последната седма категория в "Турски награди 2015", а именно - коя е "Най-добра турска телевизия за 2015 г."! На първо място, изненадващо или не, с категоричните 48% (200 гласа) се нарежда StarTV! Медията, която в класацията т. г. бе представяна от хитовете си "Твоят мой живот", "Денят, в който е написана съдбата ми", "Кварталът на богатите" и "Любов под наем" грабва златото. Второто място и среброто са за KanalD с 27% (112 гласа), която бе представяна от хитовете си "Опасни улици", "Пойраз Карайел", "Долината на вълците" и "Дъщерите на Гюнеш". Третото място и бронза, изненадващо или не, грабва ATV с 11% (46 гласа), която не излъчи нито един победител в тазгодишното издание на "Турски награди", но пък бе силно представяна от хита си "Черни пари и любов". На четвърта позиция пък се нарежда FOX с 8% (34 гласа), която също не излъчи свой сериал като победител в някоя от класациите, но за сметка на това бе силно представяна от хита си "Отново любов". И на пето последно място се класира ShowTV с 6% (27 гласа), която също като ATV и FOX не излъчи свой сериал-победител в някоя от предишните категории, но бе достойно представяна от хита си "Състояние на връзката: сложно". В категорията "Най-добра турска телевизия за 2015 г." се включиха 419 анонимни потребители. 
________________________________________________________________________________

Това бяха седемте големи победители от седемте категории в "Турски награди 2015"! Можем да направим изводите, че StarTV е големият победител в класацията ни т. г., тъй като шест от седемте ни категории биват спечелени от нейни сериали и от актьори и герои, участващи в тях. Големите победители са сериалите "Твоят мой живот", "Кварталът на богатите", "Любов под наем" и "Опасни улици", актьорите-победители са Нургюл Йешилчай и Чаатай Улусой, а героите-победители - Мира и Яман. Доволни ли сте от тези резултати? Благодарим Ви, че се включихте в гласуването и подкрепихте любимците си! Не забравяйте, че на 31 декември (четвъртък), след като публикувахме равносметките на нашите любими сериали, на най-ексклузивните телевизионни новини и на Вашето мнение днес, предстои да направим такава и за развитието на СЕРИАЛИ в България и това какво се случи с нас през 2015 г.!

6 коментара:

Анонимен каза...

Според мен Серенай е една удивителна актриса,доказала,че може да се превъплати в различни образи.Ролята й в "Сезони на любовта" беше много различна от тази в "Прилив и отлив".Въпреки отрицателния персонаж,който изигра в "Сезони на любовта" ми стана любимка.Именно заради нея започнах да гледам "Приливи и отливи" за което се радвам,защото това е любимия ми сериал.Има и прекрасен глас,очарователна е. С нетърпение чакам нов неин проект. Показно за добрата й акьорска игра беше,когато част от екипа на "Приливи и отливи" бяха на гости в шоуто на Беяз и тай коментираше как в една от сериите е плакала толкова истински,че и е потекъл сопола,но тя не се притесни от този факт.

Анонимен каза...

Koga shte pishete koi seriali sa zakupeni u nas?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Ние също харесваме Серенай, наистина е страхотна, но според нас трябва да изяде още доста хляб, за да стигне до нивото на феноменалните Туба Бююкюстюн, Нургюл Йешилчай, Берен Саат и Бергюзар Корел. Факт е, че с всяка следваща роля на Саръкая се наблюдава изключително развитие и напредък в играта ѝ, което ѝ вещае само добро занапред.
Весели празници! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
През новата 2016 г. подготвяме голяма изненада на тази тема.
Весели празници! :)

Анонимен каза...

koga shte obqvite kakvo shte zamesti Falshiva princesa? Ot seriala ostawa sywsem malko.

Анонимен каза...

Фалшива принцеса вече свърши :D

Анонимен каза...

Az go gledam v internet i tam sa malko nazas seriite...Znachi svurshi ,a oshte ne sa obqvili kakvo shte go zamesti...

Предоставено от Blogger.