"Твоят мой живот" - най-гледаният сериал у нас за 2015 г.

Хитовият турски сериал "Твоят мой живот" (Paramparca), започнал само преди месец премиерното си излъчване в българския ефир по
БТВ, е на път да се превърне в най-гледания сериал у нас за 2015 г.! Това сочат данните на общоприетата от медиите в България пийпълметрична агенция ГАРБ, разпространила по-рано днес класацията ТОП 50 на най-гледаните телевизионни програми за миналия месец ноември! Още с началото си историята за двете разменени при раждането си момичета Джансу и Хазал е развълнувала сърцата на българските зрители, които изпратиха поредицата на първото място по гледаемост за целия месец с рекордни рейтинги! Рейтингът на сериала с участието на мега-звездите Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая е 17.7%, пазарният дял - 44.1%, като най-голямата изненада е при приблизителния брой на хората, проследили първите шестнадесет епизода от поредицата - над 1 200 000 души, а за да бъдем по-точни - 1 224 400! Тези данни автоматично превръщат "Твоят мой живот" в най-гледания сериал и дори може би най-гледаната телевизионна програма за цялата 2015 година, което е огромен успех както за БТВ, така и за самия проект, който успя да грабне зрителите в поредната държава, в която е продаден, и да постави рекорд по гледаемост!

Любопитно е, че "Твоят мой живот" побеждава досегашния тотален хит на БТВ "Завръщане" (Sila), за който допреди началото на новата мелодрама бе сигурно, че ще е най-гледаният сериал за отиващата си 2015 г.! Последните пет епизода от историята за Съла и Боран се нареждат на второ място по гледаемост в класацията ТОП 50 с рейтинг от 17.2%, пазарен дял от 43.2% и приблизително 1 190 300 зрители пред телевизионните екрани. Така непобедимата досега поредица с участието на мега-звездите Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт за първи път бива победена в тази класация, което е изключително неочаквано. 

Останалите сериали, излъчващи се в момента в България, попадащи в класацията ТОП 50 за месец ноември, са българската комедийна история "Столичани в повече" на 7 място (14.2% рейтинг и около 981 900 зрители), турската криминална драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на 15 място (9.6% рейтинг и около 663 800 зрители), най-гледаният индийски сериал в момента "Светлината на моя живот" на 30 място (7.2% рейтинг и близо 502 600 зрители) и индийският хит на НоваТВ "Малката булка" (Balika Vadhu) на 46 място (5.7% рейтинг и близо 395 200 зрители). 

Междувременно отново се връщаме към темата за "Твоят мой живот", който постига феноменални рейтинги в България! Освен в телевизионния ефир, сериалът носи огромни успехи и на нас, от СЕРИАЛИ в България! Новата ни рубрика, едноименна със сериала, в която всеки вторник загатваме какво да очакваме в новите епизоди на поредицата, за отрицателно време се превърна в една от любимите на читателите ни и всяка седмица е сред най-четените рубрики в блога. Първото ѝ издание, в което Ви запознахме със сюжета и актьорския състав в "Твоят мой живот", само за няколко седмици успя да се превърне в една от най-четените статии на блога от създаването му преди 4 години досега, отчитайки близо 20 000 прочитания за малко повече от месец! Това е изключителен успех за рубриката ни, какъвто нито една от публикувалите се досега не е постигал! Именно заради това тя продължава да излиза и занапред всеки вторник! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.