Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая: "Много сме щастливи"

Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново предстои да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка
от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция! Двойните ни интервюта се публикуват вече почти четири месеца, като само след няколко седмици предстои да приключат своя сезон! Напомняме, че предишните ни интервюта отново се публикуваха всеки четвъртък, но само с по един Ваш любим турски актьор. Днес е 19 ноември и предстои да прочетете такова със звездите от започналия преди седмици в Българи нов тотален хит "Твоят мой живот" (Paramparca) Нургюл Йешилчай и Еркан Петеккая! Преди да започнем, нека Ви запознаем накратко с биографиите на тези двама актьори! Нургюл е родена на 26 март 1976 г. в малкото градче Афионкарахисар в Турция. В момента е на 39 години, зодия овен. Започва актьорската си кариера през далечната вече 1998 г., когато е едва на 22 години. Първата ѝ главна роля е в хита от 2002 г., излъчен и у нас - "Имението с лозите" (Asmali Konak), в който си партнира с друг участник в "Любима турска звезда 2015" Йозджан Дениз. Две години по-късно, през 2004 г., следва друго изключително успешно участие в поредицата "Ангелският остров" (Melekler Adasi), също показана в България. Отново две години по-късно, през 2006 г., взима участие в хита "Вярна на себе си" (Ezo Gelin), излъчен у нас преди няколко години по БТВ. През 2010 г. обаче изиграва ролята на живота си, с която става популярна в цял свят - тази на Ясемин в мега-хита "Любов и наказание" (Ask ve Ceza), в който си партнира с Мурат Йълдъръм, класирал се на второ място в "Любима турска звезда 2015". През 2012 г. се снима в комедийната мелодрама на KanalD "Султан" (Sultan), а през 2013 г. - в "Бебешка топлина" (Bebek Isi) на ShowTV. Еркан пък е роден на 11 декември 1970 г., в момента е на 43 г., зодия стрелец. Макар, че се ражда в Диарбекир, той отраства в Истанбул. У нас сме го гледали в общо пет сериала, като и в петте изиграва главните мъжки роли. На български екран за първи път се появи чрез хита "Любов назаем" (Sonbahar), където си партнираше с Айча Върлъер. След това, през лятото на 2012 г. за първи път го гледахме по БТВ, чрез ролята на капитан Али във в изключително успешната семейна драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). През по-миналата година отново го гледахем с ключова роля в мелодрамата на Диема Фемили "Памуковата принцеса" (Beyaz Gelincik). До юни т. г. пък го опознахме като Ръза от премиерата "Дила" (Dila Hanim) отново по Диема Фемили. От няколко дни българските зрители отново имат възможността да го гледат в тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca), излъчващ се в момента всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Време е да започваме с интервюто!

Нургюл Йешилчай: 
Ставате световно-известна чрез ролята си в "Любов и наказание". С този сериал ли придобихте популярност и в Турция?
Не, същинската ми актьорската кариера започна, когато бях на 18 години. Тогава изиграх малка роля в сериала "Втора пролет" (Ikinci Bahar) и бях все още студентка, съчетавах лекцииите със снимките. След това се снимах и в други сериали, сред които "Имението с лозите", "Вярна на себе си" и "Ангелският остров", но може би най-важната ми роля до момента е именно тази на Ясемин в "Любов и наказание", тъй като това е най-популярният ми сериал както в Турция, така и в чужбина. 

Ако бяхте на мястото на героинята Ви Ясемин, какво бихте направили?
О, нямаше да си мълча толкова, колкото нея. Нейният любим Саваш е женен за друга жена, но тя въпреки това остава с него и търпи всички в името на любовта си към него. В действителност, аз самата не бих постъпила по този начин. 

В момента снимате нов епизод от "Твоят мой живот", с какво този сериал е различен от всички останали според Вас?
Темата за влюбването между двама души, чиято любов е невъзможна, може би вече е банална за всички. В този сериал обаче тя ще бъде представена по по-модерен и по-интересен начин. Вероятно за много хора историята ще е съвсем обикновена, но технологията на снимане, монтажа, та дори цветовете ще са различни. Самият сериал се снима по различен начин от всички останали, създали сме собствен стил и това го различава от всички останали. 

Започнали сте актьорската си кариера в театъра. Трудно ли Ви беше след това да се адаптирате към телевизионните проекти?
Разбира се, че в началото ми беше трудно. След време обаче се влюбих в камерата и тя също се влюби в мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да се върна в театъра. Ще го направя все някой ден, няма как, трябва поне още веднъж в живота си да изпитам и тази също невероятна емоция! В момента обаче предпочитам работата пред камера и на снимачна площадка. 

Турските сериали нашумяха в цял свят. Според Вас на какво се дължи този техен успех?
Турските сериали са изключително популярни навсякъде, където се излъчват. Била съм в Гърция и Сърбия, както и в част от страните на Арабския полуостров - там турските поредици поне според мен се радват на най-голям интерес от страна на зрителите. Това, с което мелодрамите пленяват сърцата на аудиторията, са историите на обикновените хора и техните чувства и емоции, пресъздадени изключително професионално пред камерата. Именно тази тяхна близост с реалността ги прави толкова харесвани и гледани. Турските сериали са едни от малкото, които истински могат да докоснат сърцата на зрителите. 

Животът Ви е изключително интересен, кое е най-важното нещо, случило Вис е досега?
Естествено, в живота ми е имало много важни моменти и събития. Първият сериал, в който участвах, бе много харесван в Турция, а след това феноменален успех постигна и "Любов и наказание". Работила съм с различни известни и успешни режисьори, а един от проектите ми дори беше представен на филмовия фестивал в Кан. Може би именно участията ми в тези изключително успешни сериали са едни от най-важните събития, случили ми се в живота. Имам много интересни спомени и съм благодарна, че съм ги изпитала!

Имате син, трудно ли Ви е да съчетавате снимките с грижите за него?
Синът ми е на 10 години. В началото, което беше все още малко бебе, ми беше много трудно да се грижа за него, тъй като бях твърде заета. Все пак, по някакъв странен начин, успявах да му отделя нужното време, въпреки че ако можех, бих прекарвала и още! Когато обаче той тръгна на училище, всичко стана много по-лесно. В момента намирам повече време за него, а и той за мен, като сме изградили приятелски отношения помежду си.

Един от секс-символите на Турция сте, през 2011 г. станахте "Жена на годината", как приемате това?
Интересен въпрос! На първо място, аз не се смятам за секс-символ. Чувството да получаваш подобни комплименти е странно, не мога да отговаря! 

Как поддържате прекрасното си лице, ще издадете ли тази тайна?
Да, ще я издам! За поддръжката на лицето си красиво и свежо използвам сода и лимон, които смесвам и след това с тях си правя пилинг. Това е всичко, залагам на естествени продукти, създадени от мен самата в домашна обстановка. Резултатите са на лицето ми! 

Журналистите са силно заинтересувани от Вашия живот. Това дразни ли Ви и как се справяте с този проблем?
Те често се месят в личния ми живот, а това не ми харесва! Стремя се обаче да не чета какво пишат за мен, какви измислици и неверни неща си съчиняват, не знам поради каква причина. Не чета нито добрите, нито лошите писания по мой адрес! 

Какво прави една жена щастлива?
Не само за жените, но за всеки един човек е истинско щастие да прави това, което харесва и което иска. Единственото, което е нужно за човешкото щастие, е всеки да живее така, както иска и както смята за най-правилно. 

Еркан Петеккая:
На какво дължите феноменалния успех на "Твоят мой живот"?
Много е трудно в днешно време един сериал да постигна толкова голям успех още с началото си, а след това да продължи с високите рейтинги. В случая, според мен, огромният интерес към "Твоят мой живот" се дължи на великолепната режисура на Джевдет Мерджан и на изключително професионалните игри на Нургюл Йешилчай и Ебру Йозкан, както и на всички останали актьори! 

Знаете ли действителен случай, в който две деца са разменени при раждането им, както се случва в "Твоят мой живот"?
Лично аз до момента не съм се сблъсквал с подобна история и всъщност разбрах, че това е една от многото иронии на съдбата, чак когато се включих в сериала. Никога не съм се замислял за подобно нещо. Разбира се, в Турция подобно нещо да се случи е по-малко вероятно, за разлика от Америка, където населението е доста по-голямо, а следователно - и раждаемостта.

Какви са отношенията Ви с Лейля Танлар (Джансу)?
Обичам това дете като мое собствено! Всъщност, именно чрез сериала "Твоят мой живот" аз разбрах какво е да си баща на момиче, тъй като в реалността съм такъв на момче. С Лейля се разбираме страхотно, тя и в реалността е също толкова блага, мила и великодушна, колкото и в поредицата! Откакто се запознах с това момиче, вече мечтая да имам и дъщеря, която да бъде като нея! Аз не само играя в "Твоят мой живот", аз живея и изживявам този сериал! 

Намирате ли време за съпругата си в този уморителен начин на живот по цял ден на снимачната площадка?
О, аз не се оплаквам от интензивността на снимките! Свикнал съм, вече толкова години се снимам в толкова много продукции. А и в днешно време нито една лира човек на може да заслужи, без да се потруди много за нея! Смятам, че за да получаваме тези рекордни заплащания и хонорари, които някои хори не получават, трудейки се цял живот, няма как да се оплакваме ние, от актьорската гилдия! Жена ми е свикнала с това и тя също не недоволство, тъй като аз нося парите вкъщи и няма друг избор. Разбира се, намираме време само за нас двамата. 

Малцина знаят, че на закуска и на вечеря изяждате по три маслини и пиете зехтин...
Аз вярвам в благословията на маслините! Маслиновото дърво е много специално за мен! Аз смятам, че когато ям по три маслини на закуска и на вечеря, съм благословен и ще ми върви през деня. Пия зехтин пък от чисто здравословна гледна точка, той е много полезен именно за директна консумация, а не в салати и други ястия.

Какво смятате за Вашия герой Джихан в "Твоят мой живот"?
Джихан е един много добър човек! Той е започнал живота си от нулата, градил е изключително успешната си кариера неуморимо и напълно честно и почтено, като се е превърнал в един от най-успешните бизнесмени в своя бранш. Щастието за него е недостижим блян, който обаче той открива напълно неочаквано на фона на драматични събития в лицето на Гюлсерен (Нургюл Йешилчай).

Какво ще се случи с любовта между Джихан и Гюлсерен?
Кълна се, че не знам! Много ми се ще нещата между двамата да потръгнат въпреки всичко и всички и те най-сетне да открият щастието един в друг. Уви, както всички знаем, това се случва чак на края на даден проект, а в случая нашия няма да приключи в скоро време заради успеха, който постига, т. е., за да бъдат щастливи Джихан и Гюлсерен, ще извървят още много път!

Какво е здравословното Ви състояние в момента?
През последните години имах сериозни проблеми с бъбреците, но за щастие вече почти всичко е наред. Имах два камъка в тях и ми бяха направени две сложни операции на левия бъбрек. За съжаление, все още имам малък проблем с десния, но и за него ще се погрижа в скоро време. По принцип не трябва да стоя дълго време на студено, това ми препоръчват лекарите. Уви, отскоро често снимките на проектите ми понякога биват прекъснати заради моито проблеми, но аз няма да се предам така лесно!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция, следващия четвъртък, 26 ноември! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните такива чрез архива на рубриките ни от тук, както и да давате Вашите предложения за това с кои Ваши любими екранни двойки искате да прочетете двойни интервюта до края на годината! 

1 коментар:

Анонимен каза...

kak se kazva Djansu i Xazal

Предоставено от Blogger.