Йозге Гюрел и Серкан Чайоулу: "Харесвани актьори сме"

Здравейте, приятели! Отново е четвъртък, а това означава, че отново предстои да прочетете двойно интервю с Ваша любима екранна двойка
от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция! Двойните ни интервюта се публикуват вече три месеца, като само след няколко седмици предстои да приключат своя сезон! Напомняме, че предишните ни интервюта отново се публикуваха всеки четвъртък, но само с по един Ваш любим турски актьор. Днес е 12 ноември и предстои да прочетете такова със звездите от излъчващия в момента втория си сезон сериал в Турция "Сезонът на Черешите" (Kiraz Mevsimi) Йозге Гюрел и Серкан Чайоулу! Преди да започнем, нека Ви запознаем накратко с биографиите на тези двама актьори! Йозге е родена на 5 февруари 1987 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 28 години, зодия водолей. Започва актьорската си кариера през 2011 г., когато се включва в криминалната драма "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede?), в която изпълнява ролята на изчезналото момиче Зейнеб. През 2012 г. пък се включва в хита "Тихата улица" (Huzur Sokagi), който е закупен у нас. По-късно се включва с малка роля и в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Следва отново малка роля в първия сезон на хитовата поредица "Кварталът на богатите" (Medcezir). От лятото на 2014-а досега се снима в романтичната комедия "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), в която изиграва ролята на Йойкю. Серкан пък е роден на 31 май 1987 в... Германия! В момента е на 28 години, колкото Йозге, и е зодия близнаци. Турски модел, манекен и актьор е. Започва актьорската си кариера през 2012 г., когато изиграва малка роля в хита "Север-Юг" (Kuzey Guney). През пролетта на 2014-а пък се включва в поредицата на KanalD "Маслиновият хълм" (Zeytin Tepesi), която обаче се проваля и бързо приключва. Веднага след нейния финал Чайоулу започва да се снима в продължаващата и до днес продукция на FOX "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), в която пресъздава образа на Аяз. Време е да започваме с двойното ни интервю!

Йозге Гюрел:
Кога решихте, че искате да станете актриси?
Реших го, когато за първи път се снимах в сериал. Допреди това дори не съм и представяла, че ще се занимавам с актьорската професия, като реших да се включва във въпросния проект просто така, като на шега. Колкото повече се снимах, толкова по-спокойна, щастлива и разтоварила се чувствах след това. Така реших, че за мен ще е полезно да стана актриса, защото изпитвах удоволствие от това. Оказа се, че имам и талант, без който не може и който много ми помогна да се усъвършенствам. 

Как дойде предложението да участвате в "Сезонът на черешите" и защо приехте?
Продуцентът на сериала ми се обади с предложение да изиграя главната роля в сериала, той накратко ми разказа историята, тя ме заинтригува, уговорихме си среща, на нея той ми обясни всичко до най-малката подробност, представи героинята ми, тя ми хареса и приех! Както се и надявахме, всичко се случи много добре!

Разкажете ни повече за героинята Ви Йойкю!
Йойкю е страхотна, много се радвам, че именно аз я играя! Една от най-добрите ѝ черти е, че когато е обидена на някого за нещо, само след пет минути вече няма и помен от това и тя му е простила. От малка тя е влюбена в героя на Даахан Кюледжек - Мете, но тази любов не е споделена от негова страна. Това дълго време прави моята героиня тъжна и нещастна, като в тези моменти единственият човек, който успява да я развесели, е Аяз (Серкан Чайоулу), който е много добър приятел на Мете и в който без да осъзнава Йойкю се влюбва. Той също изпитва необясними чувства към нея и така започва тяхната романтична история! Разбира се, нищо не се случва толкова лесно, колкото го разказвам! 

Въпреки че ролята Ви в "Кварталът на богатите" бе малка, може би именно чрез нея блеснахте и се превърнахте в звезда...
Да, това е безспорен факт. Радвам се, че тогава зрителите ме харесаха и одобриха като актриса. Участието ми в този сериал бе своеобразен трамплин към това в "Сезонът на черешите", беше като стъпка напред към настоящия проект, в който участвам, за което съм много благодарна на продуцентите на "Кварталът на богатите", които видяха потенциал в мен и ме поканиха да участвам. 

Можете ли да контролирате егото си?
Опитвам се, но не мога да кажа, че винаги успявам. Когато го правя обаче, се чувствам по-силна и вярата ми в мен самата става все по-голяма. Не вярвам, че има човек, който умее винаги да подтиска егото си. Животът ни дава изключително много шансове, някои от които съзнателно или не изгубваме, а от други се възползваме. Човешкото его ни пречи да се вслушваме в себе си, да поемаме по пътя, който ни посочва сърцето ни. Границата между трезвеното мислене и егото обаче е доста малка, като хората често бъркат двете понятия и ги слагат под общ знаменател, което не е правилно. Колкото е тънка тази граница, толкова е дебело егото ни, затова трудно се преборваме с него, но това е напълно нормално.

Докато се снимахте заедно с Чаатай Улусой в "Кварталът на богатите", какви впечатления си създадохте за него?
За мен беше чест да се снимам с професионалист като него. Феноменален е професионализмът на този толкова млад и не много опитен актьор. На снимачната площадка той се държи така, сякаш цял живот се е снимал и има стотици роли зад гърба си. Интересно е как едновременно работи без да си дава много зор, а същевременно резултатът от работата му е толкова голям! Впечатли ме и със скромността си. Уви, не ми се отдаде по-голяма възможност да го опозная, тъй като за кратко се снимахме заедно в "Кварталът на богатите", но дори и само от този период мога да си направя прекрасни изводи за него!

Всеки актьор има роля, която мечтае да изиграе. Каква е Вашата?
Мечтая да изиграя роля в история, в която се разказва за няколко жени и те са главните героини в нея, нещо като "Отчаяни съпруги" и "Сексът и градът". Искам героинята ми да бъде амбициозна бизнесдама, която да е във вътрешен конфликт със себе си и по този начин, търсейки отговори на различни въпроси сама на себе си, да се преоткрие и да се опознае по-добре. Защото всъщност много малко от нас, хората, познаваме себе си достатъчно добре!

Кой е основният фактор, според който избирате дали да участвате в даден проект или не?
Когато ми предлагат участия в различни сериали, първо гледам сценария - дали е на ниво, дали е оригинален и най-вече - дали ме грабва от първия прочит. В момента в Турция производителността на турски сериали и филми става все по-качествена, конкуренцията все по-голяма, а в такава среда е напълно нормално да се раждат все по-различни и уникални истории, което затруднява нас, актьорите, защото вече почти всеки сценарий е оригинален и необикновен, грабващ окото. В днешно време е много трудно нещо да те впечатли наистина. 

Кой Ви помага в актьорската професия?
Всички мои близки хора и приятели ми помагат и ме подкрепят. Моят учител, моето семейство, моите приятели и дори хората, които не познавам и които срещам на улицата, ме подкрепят и ми помагат. Помагат ми книгите, които чета и филмите, които гледам, от които черпя вдъхновение и които ме зареждат с положителна енергия. Помагането в актьорската професия не опира само до съвети за това как да се държиш пред камерата или как да изиграеш дадена сцена, а в това да бъдеш щастлив, защото сама така би свършил работата си както трябва, иначе всички негативни емоции биха се усетили от зрителите.

Как върви любовният Ви живот?
В момента той не ме интересува и съм го поставила на по-заден план в живота ми. Отдала съм се изцяло на работата и по тази причина нямам време за любовни отношения или връзки. Интимният ми живот не би бил интересен за никого в този му етап. Може да звучи странно, но е факт. Надявам се журналистите да ме чуят и да спрат да ме преследват, защото няма какво интересно да изкопчват от мен в това отношение!

Серкан Чайоулу:
Свикнахте ли с шест-дневния работен график в "Сезонът на черешите"?
По принцип дните, през които снимаме, са пет. Но когато предстоят по-различни и необикновени сцени, а това се случва често, работим по-интензивно по шест дни в седмицата. Също толкова често обаче работната ни седмица е от по пет дни, като през останалите два почивни дни имаме реалната възможност да си починем пълноценно, подобно на всички останали нормални хора. Когато снимаме през есента и зимата и времето е променливо, това възпрепятства някои от снимките и така дните на работа отново стават шест. "Сезонът на черешите" е един от първите сериали, в които нормалния начин на работа се осъществява в рамките на пет дни, а не на шест, както в останалите проекти, от което доста актьори се оплакваха.

Освен актьор, в момента сте и студент. Какво следвате?
Следвам икономика. Наскоро се състоя последния ми изпит преди дипломирането, чиито резултати още не са излязли. Едновременно с лекциите продължавам да ходя и на курсове по актьорско майсторство, от които научавам много нови неща и благодарение на които се справям на снимачната площадка прилично добре. 

Защо се върнахте от Германия в Турция?
Защото още от момента, в който реших, че ще се установя в Турция, откъде са родителите ми, знаех, че тук ще се чувствам по-добре и по-щастлив. В Германия животът не е за всеки - там има правила, които си длъжен да спазваш, а ако ли не, не биваш приет сред обществото. Там има стандарт на живот, който важи за всички, а това на мен не ми харесва. Аз искам да съм свободен да правя това, което смятам за правилно, и да казвам това, което мисля. Ако бях продължил живота си в Германия, той щеше да бъде много скучен. Не съжалявам, че се завърнах в Турция!

Пътешественик ли сте?
Признавам си, че винаги съм любопитен да посетя някоя страна, която досега не съм. А когато го направя, започва да ме интригува друга и така ще е вероятно винаги. Към момента съм посетил почти цяла Европа, но това не може да ме задоволи. Живял съм на много места, от които съм научил много неща. Да живееш в различни общества е много интересно, както и да опознаваш различните начини на живот, да ги сравняваш след това и да извличаш плюсовете и минусите от тях. Именно заради това за мен не бе трудно да свикна с живота в Турция, въпреки че ми беше доста мъчно за Германия, там бяха всичките ми приятели от детството, всичките ми спомени, домът ми, стаята ми, леглото ми... Но оцелях! 

Връщали ли сте в Германия, след като се установихте в Турция?
Да, и то неведнъж! Напоследък обаче не ми се отваря тази възможност, за последно се върнах там след като заснехме втората серия на "Сезонът на черешите", т. е. през юни миналата година. Хубавото е, че семейството ми и приятелите ми, които са там, често идват тук, в Турция, като по тази начин косвено съм в Германия!

Твърде млад сте, а знаете много езици...
Да, освен майчините си немски и турски, по-късно научих и английски. Още малко след това започнах да уча френски и италиански, които смея да кажа, че научих доста добре и ги владея. Езиците отваря хиляди нови възможности и шансове за човек, който ги знае, това го знаем от личен опит. Затова научаването на който и да било никога не би било в излишък за когото и да е. 

Смятате ли скоро да се снимате в игрален филм?
Към момента не, защото нямам достатъчно време за подобно ново начинание. След като на първия сезон на "Сезонът на черешите" през лятото реших да си дам малко почивка, да се освободя от всякакви професионални ангажименти и да разтоваря. Затова макар че през лятото бях свободен, не се включих във филм. Не отричам обаче, че са ми отправени предложения...

Любопитно е, че имате брат-близнак...
Да, така е! Моят брат-близнак Еркан се е родил шест минути след моето появяване на бял свят, като аз се гордея много с него. Разнояйчни близнаци сме. Физически не си приличаме, той прилича повече на баща ни, а аз - на майка ни. Често обаче мислим по един и същ начин и дори си четем мислите, което е невероятното на това да имаш близнак!

Гледате ли чуждестранни сериали?
Да, намирам време за това свое ново хоби. Наскоро започнах да гледам "Breaking Bad", който много ме впечатли. Любими също така са ми "Декстър" и "Игра на тронове". Колкото и зает да съм с професионалните си ангажименти, винаги ще намеря време да изгледам някой нов епизод на тези сериали. Досега, от тези три, най-много ме впечатли "Breaking Bad" - актьорската игра е на изключително високо ниво. Като нашето, разбира се!

Какво правите през свободното си време, освен да гледате американски сериали?
Стремя се през почивните си дни да се срещам с приятели и да прекарвам колкото се може повече време с тях. Обичам и да чета книги, седейки в някое уютно и спокойно кафене. Не обичам обаче да се затварям у дома.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю с Ваша любима екранна двойка от хитов турски сериал, излъчващ се в България или в Турция, следващия четвъртък, 19 ноември! Ако дотогава много Ви липсваме, можете да си припомните предишните такива чрез архива на рубриките ни от тук, както и да давате Вашите предложения за това с кои Ваши любими екранни двойки искате да прочетете двойни интервюта до края на годината! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.