"Любопитно" (24): рекордните хонорари на турските актьори

Здравейте, приятели! Отново е събота, а това означава, че отново предстои да Ви потопим в необятния свят на любимите Ви турски сериали в
рубриката ни "Любопитно"! Тя се завърна преди  два месеца с новия си втори сезон, като продължава да бъде изключително четена и с новите си издания! От началото на есента досега разгледахме доста интересни теми от света на турските сериали, но бъдете сигурни, че през оставащите четири есенни седмици Ви очакват още по-интригуващи такива! Днес, 21 ноември, публикуваме десетата за сезона и двадесет и четвърта подред тема, в която предстои да разберете кои са рекордните хонорари на турските актьори!

Най-харесваните и обичани от зрителите турски актьори и актриси винаги са били изключително желани от продуцентите на сериали и филми в южната ни съседка! Продуцентските компании постоянно се надпреварват коя ще предложи по-примамливо предложение на най-големите звезди на турското кино, от което печелят и зрителите, които имат възможността да гледат все по-често любимците си на екран с нови техни роли, и самите те, които прибират колосални хонорари, които могат да бъдат сравнявани с тези на холивудските звезди! Всъщност, турските актьори и актриси са сред най-добре обезпечените и най-заможните хора в южната ни съседка, превърнали се за няколко години в милионери! За съжаление, статистиката показва, че колкото повече са увеличават хонорарите на актьорите, толкова повече стават техните провалили се проекти, незнайно по какви причини. Да оставим обаче това настрана и да разберем кои са най-високите хонорари и заплащания, получавали любимите Ви звезди от мелодрамите! 

Най-скъпоплатеният сред всички турски актьори безспорно е Къванч Татлъту! Любимецът на милиони зрителки по света, спечелил втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", провело се през изминалата пролет, определено е както най-известният артист от южната ни съседка, така и този, за чиято игра продуцентите се бръкват най-дълбоко в джобовете си. Летящият си старт в киното той прави преди няколко години, изигравайки главната роля в хита "Перла", превърнал го в световно-известен. Успехите за турския Брад Пит, както бива определян Къванч Талтъту, продължават, като неговите хонорари с всеки един следващ проект, в който взема участие, се увеличават. Така за участието си в последния си сериал "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura), който се проваля и приключва преждевременно, актьорът прибира по внушителните 75 000 турски лири на епизод, което превръща месечният му бюджет в цели 300 000! Това означава, че за цялостното си участие в историческата мелодрама, в която си партнираше с Фахрие Евджен, русокосият актьор е прибрал общо над колосалните 1 000 000 турски лири! 

Всичко с времето си обаче се променя, като вече има актьори, които бият по рекордни хонорари Къванч Татлъту! Очевидно от пролетта на 2014-а до есента на 2015 г. много неща са се променили, включително и заплащанията на редица други актьори, чиито заплащания стават все по-високи и по-високи. Сред тях е изключително известният в цял свят Йозджан Дениз, който от началото на новия телевизионен сезон прибира по забележителните 120 000 паунда на епизод за участието си в мелодрамата "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun)! Така в момента, на практика, именно това е най-скъпоплатеният актьор в южната ни съседка! На второ място тази есен се нарежда все още малко популярният в България актьор Октай Кайнарджа, играещ от вече близо три месеца главната роля в криминалната драма на ATV "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), постигаща феноменални рейтинги всяка вторник вече. За играта си в един епизод от проекта той получава по 85 000 турски лири или по 340 000 месечно! На трето място се нарежда Еркан Петеккая, който за участието си във втория сезон на тоталния хит "Твоят мой живот" (Paramparca), излъчващ се всяка понеделник вечер по StarTV, получава по 80 000 турски лири или 320 000 месечно! По-надолу в класацията тази есен остават Бурак Йозчивит, който за ролята си в новия хит "Черна обич" (Kara Sevda) получава по 50 000 на епизод, и Толгахан Сайъшман, който продължава да се снима в поредицата на ShowTV "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) и за нея прибира по 40 000 турски лири. 

Сред рекордьорите по високи хонорари в южната ни съседка са още Енгин Алтан Дюзятан, който в момента се снима във втория сезон на изключително успешната историческа мелодрама на турската национална телевизия TRT1 "Възкресението на Ертугрул" (Dirilis Ertugrul), и емблематичния за KanalD вече два телевизионни сезона подред актьор Неджати Шашмаз, играещ вече десет години подред главната роля - тази на Полат Алемдар, в най-успешната турска криминална драма, създавана някога - "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu)! Тези двама любимци на стотици хиляди зрителки по целия свят получават за участията си в горе-упоменатите сериали по 60 000 лири на епизод, които правят месечния им доход 240 000! 

Съвсем скоро грандиозното си завръщане на турския телевизионен екран след едногодишна пауза в актьорската си кариера ще направи любимият на зрителките Ибрахим Челиккол! Той ще се включи с главна роля в новата изключително обещаваща поредица "Или всичко, или нищо" (Ya Herşeyim Ya Hiçim), която по последна информация ще започне излъчването си в ефира на FOX в началото на новата 2016 г. и в която ще си партнира с Белчим Билгин. За участието си в този проект Ибрахим, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Ифет", "Милост" и "Черни планини", ще получава внушителните 70 000 турски лири на епизод, с които почти се изравнява с последния хонорар, който е взимал досегашния първенец сред най-скъпоплатените турски актьори - Къванч Татлъту. Любопитно е, че преди да приеме участие в "Или всичко, или нищо", на Ибрахим е било отправено предложение за участие в друг проект, в който щял да получава далеч "по-скромните" 35 000 лири на серия и което той в последния момент отказал именно заради по-примамливото предложение. 

Турските актриси също не си поплюват по рекордно високи хонорари! Техните хонорари обаче в повечето случаи са по-скромни от тези на техните колеги актьори, незнайно защо. Най-скъпоплатената актриса в южната ни съседка Берен Саат обаче не е сред тях, като тя слага в малкия си джоб десетки свои колеги мъже по големина на заплащането. Съвсем скоро, само след два месеца, чаровницата от сериалите "Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно" предстои да направи грандиозното си завръщане на турския телевизионен екран в най-обещаващата нова мелодрама тази година "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), стартирал преди две седмици в Турция по StarTV. Берен ще се включи в проекта с началото на десетия ми епизод, който по график би трябвало да се излъчи или на 14, или на 21 януари 2016 г.! В историческата поредица Саат ще изиграе главната роля, която в момента бива пресъздадена от 17-годишната гъркиня Анастасия Тсилимпоу, играеща малката Кьосем. За участието си в мащабната поредица една от най-известните турски актриси ще получава по 90 000 турски лири на епизод и така ще бие по хонорар редица свои колеги. 

Изключително висок хонорар е получавала и най-харесваната и добра турска актриса Туба Бююкюстюн, чието заплащане също не е по-малко от това на доста други турски актьори-мъже. За участието си в приключилата преди няколко месеца криминална драма "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) на ATV, в която изигра ролята на борещата се за справедливост и любов Елиф, превърнала се от беззащитно и плахо момиче в борбена и силна дама, чаровницата е получава по 60 000 турски лири на епизод. Останалите актриси, които са с близки хонорари, са Бергюзар Корел, получавала по 55 000 турски лири на епизод за участието си в криминалната драма "Справедливостта на Кара" (Karadayi), както и Хазал Кая, прибирала за играта си в провалилата се и приключила преди седмици поредица на TV8 "Марал" (Maral) по 50 000 на серия. В класацията най-скъпоплатените турски актриси е и Дениз Чакър, която от вече три месеца се снима в изключително успешната турска криминална поредица на ATV "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) и в която получава по 40 000 лири на епизод. 

Рекорден обаче е хонорарът, който ще получава Мерием Узерли за участието си в започващия през януари 2016 г. нов изключително обещаващ и дългоочакван сериал "Кралица на нощта" (Gecenen Kralicesi)! В поредицата, в която тя ще си партнира с мега-звездата Мурат Йълдъръм и която вече е официално обявена като стартираща след два месеца в ефира на StarTV, червенокосата красавица, направила своя звезден старт в актьорския бранш чрез участието си в най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), вече е получила цели 2 000 000 турски лири хонорар, по последна информация! Това е изключително феноменална и колосална сума, с която актрисата вкарва абсолютно всички свои колеги актьори и актриси в малкия си джоб и се превръща в най-скъпоплатената звезда в южната ни съседка! Ясно е обаче, че за един епизод тя ще получава далеч по-малък хонорар, но очевидно той също ще я нареди сред най-скъпоплатените актриси и актьори. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от тазседмичната десета за сезона и двадесет и четвърта подред тема от рубриката ни "Любопитно", надяваме се, че Ви е харесала! Разбира се, има още много актьори и актриси, чиито хонорари за доста високи, като ние представихме само най-известните, обичани и харесвани! Очаквайте следващото единадесето за сезона и двадесет и пето подред издание следващата събота, 28 ноември. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните броеве от поредицата чрез архива на рубриките ни от тук! Очакваме и Вашите предложения за това кои теми, свързани с турските сериали, да разгледаме през следващите съботи в "Любопитно" под формата на коментари към тази статия! 

4 коментара:

Анонимен каза...

Kakvi pari vzema Serenay Sarikaya i shte uchastva li v nov proekt?

Анонимен каза...

Pishete za tova koi seriali sa zakupeni u nas ? Ne koi shte se izluchvat shtoto tam sigurni nqma zatova koi sa zakupeni

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Доколкото знаем, Серенай е получавала по 15 000 долара на епизод за участието си в "Кварталът на богатите", които се равняват на около 40 000 турски лири. В момента актрисата си почива, като в турските медии има слухове, че от началото на новата 2016 г. ще се включи в нов филм, в който ще си партнира с новата си половинка Керем Бурсин. Следете рубриката ни "Турските актьори 24/7" всяка неделя за повече информация!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Благодарим за идеята!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Пропускате Нургюл. Преди година - две тя беше най-скъпо заплатената актриса с хонорар от 80 хил. турски лири на епизод, но последните и няколко сериала преди "Твоят мой живот" бяха неуспешни и тя май го промени. Но след успеха на сериала, няма да се учудя, ако за втория сезон взема отново висок хонорар. Пропускатеи Халит, за който се говори че има предложение за 120 хил. лири на епизод ...

Предоставено от Blogger.