Джансу Дере и Мехмет Акиф: "Обичаме да пътуваме"

Привет, приятели! Днес е 8 октомври (четвъртък) и продължава рубриката ни, в която всяка седмица на този ден публикуваме интервюта с
Ваши любими любимци от турските сериали. От вече два месеца тя бива издавана в по-различен и интересен за Вас формат, тъй като отскоро всеки четвъртък вече можете да четете интервюта не с една, а с две звезди, които са си партнирали заедно като двойка в обичана от зрителите мелодрама! Днес публикуваме такова с една от най-харесваните и коментираните у нас такива в последно време, които си партнират заедно в тоталния хит "Завръщане" (Sila) - Джансу Дере и Мехмет Акиф Алакурт! Преди да започнем с интервюто, нека да обобщим накратко биографиите им! Джансу е родена на 14 октомври 1980 г. в столицата на Турция Анкара, като само след седмица ще навърши 35 години. Зодия везни е. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2000 г., когато е едва на 20 години. Голямата ѝ звезда изгрява през 2006 г., когато изиграва главната роля на борещата се с несправедливостта Съла в големия хит "Завръщане" (Sila). През 2009 г. пък пресъздава още един изключително успешен главен персонаж - този на Ейшан в криминалната драма "Езел" (Ezel). За последно се снима с кратка роля в най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) през 2013 г., като отскоро се спекулира, че ще се включи в нов обещаващ проект. Мехмет пък е роден на 23 юли 1979 г. в малкото турско градче Орду. В момента е на 36 години, зодия лъв. След като завършва основното си образование, през 2001 г. се явява на престижен конкурс за най-добър турски модел, който печели и така представлява страната си на международния подиум, където също постига огромен успех и се класира на почетното второ място в света. През 2006 г. се включва в хита "Завръщане" (Sila). Веднага след приключването му, през 2008 г., изиграва отново главна роля, но този път в криминалната драма "Мъжът от Адана" (Adanali). През изминалите две есени - тази на 2013-а и 2014-а, се включи в провалилите се поредици "Завоевателят" (Fatih) и "Безопасност" (Emanet). Време е да започваме с интервюто!

Джансу Дере:
Филмовият фестивал в Кан беше първият червен килим, на който присъствахте...
Да, тогава за първи път ходих по червен килим. Беше ми много странно, тъй като всички ми махаха и крещяха с въпроси и поздравления, аз се чудих какво става. Всъщност аз присъствах на това събитие, тъй като тогава бях рекламно лице на козметичната компания L'Oreal Paris, която пък бе спонсор на събитието. След тази церемония имаше много въпроси и мнения за визията ми и сега ще им отговоря. Гримът ми бе главно на L'Oreal Paris, но червилото ми беше на Color Riche, очната линия на Superline Perfect Slim, фондьотенът на Lumi Magique, а спиралата на Wings. Благодаря много и на гримьорите и фризьорите ми, наистина специално тогава много се харесах. 

Ще разкриете ли подробности и около тоалета Ви, той също бе много коментиран?
Всъщност си бях избрала друга рокля, но щом я видяха, стилистите веднага ме посъветваха да я сменя, предложиха ми тази, с която всъщност бях, тя много ми хареса и ги послушах, облякох я. Благодаря специално на стилистите от екипа на Майкъл Ейнджъл и Алберта Ферети. 

Как Ви се стори самият град Кан, всички посетили казват, че е страхотен?
Всъщност преди Кан, с L'Oreal Paris посетихме и Атина, Гърция. Там беше много студено и се разболях и след това заради това не можах да разгледам и опозная Кан, за съжаление. Но пък отново благодаря, че на церемонията изглеждах по възможно най-добрия начин, без да се вижда, че съм болна, на гримьорите, фризьорите и стилистите, които се заеха с мен.

Приключихте участието си във "Великолепният век", имате ли нови проекти или предложения?
В момента съм се посветила изцяло на L'Oreal Paris, с компанията сме започнали кауза, чрез която да представим и покажем на целия свят непоказаната красота на туркините, чрез фото-сесии и реклами, в които аз участвам, в последните месеци след участието ми във "Великолепният век" се отдадох изцяло на тях. И всъщност именно заради това в момента нямам време да участвам и в сериал или филм. Но пък ако ми предложат нещо много интересно, което да ме грабне от пръв поглед, защо да не приема?!

Занимавате се обаче и с фотография, да очакваме ли скоро нов проект и галерия?
Ако имате в предвид изложба не, към момента нямам такива планове и идеи. За да направя такава, то наистина ще трябват много интересни и необикновени, оригинални снимки, а както казах, в момента съм много заета с новата ми кауза. Но пък почитателите ми могат да разглеждат снимките ми в профила ми в Instagram, там качвам всичко най-интересно от тях. 

Къде искате да пътувате?
О, местата, които искам да посетя са наистина много, всеки ден си избирам по една дестинация, надявам се в скоро време да ми се отвори възможност и да мога да ги посетя всичките. За последно пътувах февруари-март месец, на сватбата на един мой приятел в Тенедос, много ми хареса това място.

Какви са проблемите на днешното общество?
Мога да кажа, че не съм изненадана от ситуацията в страната ни, а и не само в нея. В почти всички страни, които съм посетила в последните години, забелязвам, че все повече и повече се омаловажава свободата и справедливостта на хората, които принадлежат на всички, част от правата им са и никой не може да им ги отнеме, но за съжаление все повече и повече управляващите се опитват да го правят. Мисля, че това е един от най-големите проблеми на днешното общество. 

Младите хора показаха, че промяната е възможна, Вие как мислите?
Да, младите вярват в свободата и в справедливостта, именно защото са млади. А тяхното мнение е най-важно за едно общество, защото именно те са бъдещето му. Аз смятам, че всички, въпреки политическите си нагласи, раси, религии, полове и т. н., трябва да се обединим в едно, защото когато сме много сме силни и можем да променим ситуацията, в която цял свят е в момента и да заживеем в един по-спокоен и красив свят, без войни, атентати, убийства. 

Внимавате ли с какво се храните, спазвате ли диети?
Здравословното хранене и спортът за мен са формулите за дълголетие и свежа външност, именно заради това внимавам с какво се храня и спортувам няколко пъти седмично, но не пазя диети. Всъщност здравословния начин на живот се създава от възпитанието и семейната среда и родителския пример, той се създава още когато човек е дете, става му като навик и за това след това той не го чувства като диета или лишения. 

Мехмет Акиф Алакурт:
Какъв смятате, че е най-големият проблем на днешното общество?
Смятам, че всички, абсолютно всички проблеми в страната ни се дължат само на един огромен проблем и той е негативизмът, песимизмът и скептичността на хората към всичко. Когато човек приема дадено нещо от добрата му страна, той е щастлив и се чувства израснал и помъдрял. Но когато винаги приема всичко от лошата му страна, той се тормози, хаби нерви за него, а от там следват и всички други проблеми. Затова според мен преди да мислим как да променим всички проблеми поотделно, трябва да променим начина си на мислене, от там започва истинската промяна, водеща и до всеобща на всичките други такива.

За какво мечтаете?
Колкото и странно да звучи, мечтая да живея на върха на някоя планина. Невъзможното в случая ще е хем от едната страна да виждам красив и спокоен морски бряг, хем от другата да се любувам на спокойни и зелени гори, това място не знам къде да го намеря, но работя по въпроса (смее се).

Няма ли да Ви липсват преимуществата на големия град?
Не, даже точно обратното. Аз обожавам природата и когато прекарвам свободното си време в някоя гора или на плаж, се чувствам истински свободен и щастлив, все едно съм летяща птица, волна и дива. Сред зеленината се чувствам истински жив. А градските преимуществата ни заробват, правят ни зависими от тях.

Започнал сте кариерата си много млад и дори не сте следвал в университет...
Да, така е. Веднага след като се върнах от казармата, се явих на конкурса, който в последствие спечелих и така целият ми живот се преобърна. Наистина нямах никакво време за следване в университет, съжалявам за това и мисля, че точно това ми отне ранното започване на работа, която винаги има и своите предимства, и своите недостатъци.

Започнал сте едва на 18, как Ви се стори тогава професията на модел?
Естествено, като на всеки нов и току-що стъпващ на подиума млад модел, всичко ми се стори много бляскаво, грандиозно и красиво, дори и забавно. Но няколко месеца след началото на кариерата ми осъзнах колко голяма всъщност е отговорността и че лесна работа няма.

Първо сте станал модел, а след това и актьор, всичко изглежда толкова лесно, в действителност ли е така?
Определено не. За публиката, зрителите, феновете и всички останали всичко изглежда много лесно и приятно, но всъщност, за да се наложи човек и да успее да "пробие" в бранша, са нужни много упоритост, търпение и желание, които трябва да покажеш и докажеш на работодателите си. Много често в началото съм мислил да се откажа, но за щастие волята ми е надделявала и сега, връщайки се назад във времето, много се радвам за това, гордея се със себе си. Авантюристичният ми дух също ме спаси, аз обичам предизвикателствата и ги приемам с голямо въодушевление.

Как премина детството Ви?
О, много добре. Бях много щастливо дете. Всеки ден през лятото с приятелчетата ми си играхме на топка навън, ходехме си на гости, гонехме се, дразнехме полицаите и те ни гонеха... Със семейството ни по празниците пътувахме с влак до баба ни и дядо ни, те бяха в друг град. Спомням си с голямо умиление за детството си, ако можех да го върна, определено щях да го направя, но уви не мога!

Ако детството си сте прекарал пълноценно, то определено младостта не сте, нали?
Намеквате, че съм стар ли? (смее се) Извън кръга на шегата, наистина не можах да усетя и изживея истинската си младост. От малък започнах да се занимавам с моделската и актьорската професия, не можах да се забавлявам както връстниците ми и да се наживея още малко, забавлявайки се, но пък работейки се запознах с много хора, научих много нови интересни неща и определено точно за това не съжалявам. Бях много зает и доста често едвам смогвах да се храня. Но и това мина и сега съм по-спокоен.

Страхувате ли се от това да проявите слабост в даден момент?
По принцип мисля, че имам доста малко слабости, но пък не се срамувам, ако в даден момент някоя от тях се прояви. Една от най-големите ми е голямата ми емоционалност, доста често, когато съм под влияние на силните и бурни чувства, върша и изричам нередни неща, това е нещото, което трябва да коригирам у себе си.

Къде и как се забавлявате?
О, забавлявам се навсякъде, аз съм много позитивен човек, мога да се веселя дори седейки и пиейки кафето си. Въпреки че вече отдавна узрях, все още обичам да излизаме с приятели на дискотека или бар, да пийнем по едно питие, да си поговорим, да си спомним за добрите стари времена. Бих казал, че не живея за материални блага като пари, дрехи и т. н., а за душевни и единственото нещо, което искам със сигурност, е когато дойде моментът, да си отида от този свят истински щастлив.

Каква стойност имат за Вас парите?
Те за мен нямат абсолютно никакво значение. Но за съжаление в този живот има неща, които без пари не можем да имаме, а това е ужасно. Но пък съм на мнение, че винаги духовното е по-силно от материалното.

Как тогава харчите спечелените си пари?
Харча ги за битовизми. С приятели обичаме да се събираме на гости и си правим пиршества с мезета, ястия и питиета, гледайки мач. Естествено, има и по-специални случаи, в които ги харча или за подаръци, или за пътувания, или за лекарства като се разболея (смее се)... Общо взето, опитвам се да не завися от парите.

Как обичате да се глезите?
Най-много обичам да се глезя с екскурзии, а това лято искам да посетя по-екзотични кътчета на Земята, като Испания и Африка, чувал съм доста за тези страни и вече нямам търпение да ги видя и разгледам.

Как се отрази на живота Ви популярността?
О, моята професия е много опасна. Ти самият не познаваш всички, но всички познават теб. Любопитството на повечето хора към личния ми живот е доста натрапчиво и неприятно, но какво да се прави, свиква се и нямам как. Популярността определено обаче ме направи по-отговорен и загрижен към самия себе си, поддържам доста сериозно външния си вид, тъй като знам, че давам пример на доста млади момчета и не мога да си позволя той да бъде лош.

Какви са жените, които харесвате?
С годините и опита си съм се опитал да съчетая един общ образ на идеалната жена за мен. Тя определено трябва да е ангажирана и постоянно да върши нещо, както и да има високо самочувствие и да си знае цената. Но най-важното за мен е да бъде борбена и никога да не се предава и отказва от мечтите и целите си.

Какво можете да дадете на една жена?
Нещата, които мога да дам на една жена и които смятам, че всеки мъж трябва да може да ѝ даде, са безопасността и спокойствието в живота. А останалите са внимание, нежност и най-вече - любов!

Как бихте направили една жена щастлива?
Според мен всички жени са истински щастливи, когато половинките им са искрени с тях. Жените мразят мъжете им да ги лъжат и винаги с остроумието и хитростта си успяват да разберат кога го правят и кога не.

Бихте ли изпълнили за един ден всички домакински задължения на една жена?
Да, бих, въпреки че ми изглежда доста трудно и си го признавам. Ако нещо важно зависи от това, със сигурност ще го направя. Но пък определено предпочитам сутрин като се събудя някой друг да ми е направил закуска, а след това и да измие чиниите (смее се). 

ИНТЕРВЮТО С ДЖАНСУ ВЕЧЕ Е БИЛО ПУБЛИКУВАНО ПРЕДИ ГОДИНА В БЛОГА, А ТОВА С МЕХМЕТ - ПРЕДИ ПОЛОВИН ГОДИНА. ПРЕДЛАГАМЕ ОТНОВО ТЯХ, ТЪЙ КАТО ДВАМАТА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДКО ДАВАТ НОВИ ИНТЕРВЮТА И НЕ ОТКРИХМЕ НОВИ ТАКИВА! СЪЖАЛЯВАМЕ ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!

4 коментара:

Анонимен каза...

Тези интервюта всички сме ги чели,защо ги публикувате пак? След като не сте намерили нови интервюта с тях да бяхте публикували с някой друг.Нямаме нужда от една и съща информация,това е да отбиете номера,че сте публикували нещо,много несериозно от ваша страна.

Анонимен каза...

Нека си припомните какви са била гласуванията
Направих си труда да сумирам гласовете,от които резултата е(в едната има 56 коментра в другата статия има 25) :

Демет Йоздемир (Demet Ozdemir) и Юсуф Чим (Usuf Cim) - 40 гласа

Баръш Ардунч (Baris Arduc) И Елчин Сангу (Elcin Sangu) -31 гласа

Кадир Доулу (Кadir Douglu) и Неслихан Атагюл (Neslihan Atagul) -26 гласа

Хазар Ергючлю (Hazar Erguclu) и Танер Олмез (Taner Olmez) -20 гласа

Серенай Саръкая (Serenay Sarykaya) и Чаатай Улусой (Chagatay Ulusoy)-18 гласа

Памир Пекин (Pamir Pekin) и Еда Едже (Eda Ece)-11 гласа

Ибрахим Челокол (Ibrahim Celikkol) и Дениз Чакър (Deniz Cakir)- 7 гласа

Баръш Килич (Baris Kilic) и Дамла Сонмез (Damla Sanmez) - 4 гласа

Берк Октай (Berk Oktay) и Гизем Караджа (Gizem Karaca) - 4 гласа

Толгахан Сайшман (Tolgahan Saysman) и Амине Гюлсе (Amine Gulse) - 4 гласа

Мехмет Алакурт (Mehmet Alkurt) и Джансу Дере (Cansu Dere) -3 гласа


Това Ви го бях публикувала преди доста време,моля съобразявайте се с избора на читателите си и моля не поствайте стари интервюта.

Диди каза...

Сериала SILA - ЗАВРЪЩАНЕ е тотален хит,жалко че го дават след толкова години, 8 години след излъчването му, но където и да е излъчен е с много висок рейтинг, в момента е хит в Южна Америка. Джансу Дере е вече любимка на много южноамериканци и има защо. Перфектната и визия на манекен запазена от много години, хилядите фото сесии, работата и по подиумите в Париж през 2002,2003и 2012 години, участието и в доста игрални филми също много успешни, и най престижното и участие като рекламен модел на L'Oreal Paris през 2013,2014 и 2015 доказват много успешната и кариера. Надявам се отново да я видиме както писаха в турската преса в новия проект на ATV сериала BEYAZ GECE - БЕЛИ НОЩИ, който се очаква да тръгне през ноември, а най загадъчното е с кого ще си партнира, очаква се да бъде между двама мъже, но не са обявени мъжките персонажи от кого ще бъдат изпълнявани, има много спекулации относно партньорите и , а тя не се партнира с кой да е. Джансу ми е любимка, очаквам с интерес новия проект!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Съжаляваме за причиненото неудобство. Интересът към тези двама актьори е огромен, а както знаете, ние се стремим да задоволим всички желания на нашите читатели.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Не сме забравили за тези предложения, бъдете спокойни. Вече сме изпълнили 6 от тези предложения, ще осъществим и останалите в най-скоро време. Не може обаче всички наведнъж.
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
Джансу наистина е голям талант, ние също много я харесваме. Ексклузивно и за първи път тук съобщаваме, че тя ще участва в третия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда", който ще стартира през март 2016 г. За участието ѝ в "Бяла нощ" в момента все още нищо не е сигурно и официално потвърдено, следете изданията на рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7" за повече информация около това дали тя ще участва в този проект, дали той изобщо ще започне и ако да - кога.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.