"Музиката от турските сериали" (39): "Семеен сарай"

Здравейте, приятели! Днес е 21 октомври, сряда, и продължава четвъртият сезон от любимата на мнозина от Вас наша рубрика "Музиката
от турските сериали"! Тази есен тя е по-различна от преди, тъй като през предстоящите седмици предстои да се върнем назад във времето и чрез музикалните им теми да Ви припомним за страхотните стари и класически истории в любимите Ви турски мелодрами от преди 5-6 години, когато тази народност продукции беше в зората си. Днес предстои да разгледаме обстойно мелодиите от една от най-обичаните комеди, давани у нас - "Семеен сарай" (Iki Aile)! Време е да започваме!

Началото на тазседмичния предюбилеен брой от поредицата ни от статии дава заглавната музикална тема от сериала, на който сме го посветили, а именно "Семеен сарай"! Тя започва изключително интересно със звученето главно на струнен инструмент и ударен за фон, като мнозина изобщо не биха определили като такава от южносъседска поредица. Малко след това започва новата и същинска подчаст от тази мелодия, като в нея малко по малко типичният балкански акцент си проличава. Той става съвсем естествена част от това иначе необикновено произведение с включването на женски солов вокал, който пее на турски и това не трябва да ни учудва. Важно е да отбележим, че тази песен, каквато е заради певицата, е изключително весела и носи на слушателите си чувства за щастие, ведрост и слушайки я, дори на човек му се иска да полети или поне да се движи с ритмите ѝ. Общо взето обаче, колкото и жизнерадостна да е тази заглавна музикална тема от комедийната поредица с участието на Емре Кънай и Иджлял Айдън, в нея няма кой знае каква градация на каквито и да е чувства, а напротив - монотонна и еднообразна в звученето си е. Единствена нотка на носталгия по нещо отминало открихме в понижаването на тоновете, които певицата взима, като въпреки чувствата на щастие и тъга да са коренно различни и несъвместими, именно тази нотка доста ни хареса. Монотонността не пречи на всеки, изслушал я, да я нарече съвсем спокойно след това своя любима. Една подтема се повтаря два пъти в цялостното произведение, като все пак това отново не прави така, че то да доскучае на своите слушатели. Това е една нетипична и изключително различна от всички останали заглавни музикални теми от сериали, които представяхме и анализирахме досега във всички вече близо 40 издания на рубриката ни "Музиката от турските сериали", като поне на нас още след първото ѝ изслушване се превърна в една от любимите ни. Можете да я чуете от тук

Уви, втора автентична мелодия от този наистина прекрасен сериал не успяхме да намерим, за това преминаваме направо към финалния обзор в днешното издание от "Музиката от турските сериали"! През изминалите минути, надяваме се, Ви потопихме в света на една наистина различна и уникална музикална тема от турски сериал, която бе изключително забавна, ведра, жизнерадостна и за отрицателно време би могла да се превърне в една от Вашите любими турски песни. Поне нас тя истински ни разчуства и ни накара да се върнем наистина назад във времето, когато турските сериали не бяха това, което са сега и по своему докосваха душите на зрителите - колкото простичко, толкова надълбоко! Вие как мислите?
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от тазседмичното шесто за сезона и тридесет и девето подред издание от завърнала се наша рубрика "Музиката от турските сериали"! Очаквайте следващия седми за тази есен и юбилеен четиридесети подред брой следващата сряда, 28 октомври, когато отново предстои да се върнем назад във времето и да разгледаме музикалните теми от класическа турска мелодрама, излъчена у нас преди много години! Очакваме и Вашите предложения под формата на коментари! Ако много Ви липсваме до следващата сряда, можете да си припомните изданията от предишните сезони на "Музиката от турските сериали" чрез архива на рубриките ни от тук

4 коментара:

Анонимен каза...

http://www.haberturk.com/magazin/magazin/haber/1142733-best-modellik-oyunculuga-katki-saglamaz Моля Ви искренно да преведете интервюто. Благодаря много !!

Анонимен каза...

Знаете ли, защо епизодите на Моята карма напоследък изглеждат всякаш са рязани някои части. Нещо действията стават много бързо. Хората както говорят се телепортират на други места....?
П.с. Дане би епизодите в Индия да са просто по-дълги и за да ги съберет или.....??

Анонимен каза...

До коментар 2:
В индия епизодите са по 30 мин.
До сайта: Може ли да преведете това интервю което коментар 1 е качил ?

Админ каза...

До 1 и 3 коментар:
Здравейте,
За съжаление до края на годината ще публикуваме двойни интервюта с екранни двойки от сериалите и това интервю ще бъде възможно да бъде публикувано чак догодина. А и преди два месеца публикувахме такова с него и с екранната му партньорка в "Дъщерите на Гюнеш".
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Не знаем какъв е проблемът, тъй като не гледаме сериала, но по принцип епизодите и в Индия, както тук, са по 30 минути.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.