"Турция представя..." (30): есенните сериали по ShowTV

октомври 06, 2015
Здравейте, приятели! Днес е вторник, 6 октомври, и продължава рубриката ни, в която всеки вторник представяме и Ви запознаваме с
най-новите сериали, които предстои да започнат в южната ни съседка - "Турция представя..."! През изминалите седмици представихме новите дългоочаквани есенни проекти по турските телевизии KanalD, StarTV и ATV, а днес предстои да го направим и с тези на ShowTV! Преди да започнем с това, нека да си припомни накратко какво се случи с този телевизионен канал през есента на изминалата 2014 г.! Тогава, още в края на месец август, започна първата нова мелодрама на медията "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) с участието на Ханде Сорал и Джейда Атеш в главните роли, който се излъчваше всяка сряда и постигаше доста високи рейтинги. Няколко епизода след началото му младата надежда на турското кино от "Огледален свят" неочаквано напусна проекта, но това не се отрази на успеха му, който продължи и след това да бъде доста голям. Именно заради това в момента от телевизията излъчват новия втори сезон на поредицата, който също като предишния постига задоволителни и добри рейтинги. По-късно през септември м. г. стартира семейната драма "Ах, Нериман" (Ah Neriman), в която участваха предимно непознати за зрителите актьори и която бързо се провали и приключи преждевременно заради ниските си рейтинги. След два месеца, през ноември, в ефира на медията започна комедията "Роман за времето" (Roman Havasi) с Гюнай Караджаоулу, който с първите си епизоди постигна доста високи рейтинги, но бързо след това значително ги понижи и приключи. Последна в края на декември стартира драмата "Езра" (Ezra), в който участваха предимно млади и непознати на зрителите актьори, която още с началото си постигна ниски рейтинги и именно заради това приключи само след два излъчени епизода. И така, след като си спомнихме накратко какво се случи с ShowTV през изминалата есен, е време да разберем какво ни е подготвила медията тази!

"Майската кралица" (Mayis Kralicesi):
Както вече знаете от изданията на рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7", това е първата и най-обещава нова мелодрама тази есен по турската телевизия ShowTV. Главните роли в нея ще бъдат поверени както на млади и все още малко познати за широката аудитория актьори, така и на дългогодишни любимци на зрителите, доказали се с десетките си изключително успешни роли. Актьорският състав на поредицата включва Ямур Танръсевсин, която все още не сме гледали у нас в сериал, Ахмет Оулун Сюнеар, който и в южната ни съседка не е много известен, Самет Сърмалъ, актрисата-ветеранка Хатидже Аслан, позната у нас чрез ролята си в хита "Сезони на любовта", също възрастният Казъм Акшар, изключително популярни Бурак Хаккъ, познат в България от хитовете "Мелодията на сърцето" и "Изгубени години", Дерия Шенсой, Серхан Онат, Сюеда Чил, която в момента гледаме в "Двете лица на Истанбул" и още много други. Продуцентската компания, която ще създаде новата поредица, е новият играч на пазара MinT Yapim, а продуцент - Бирол Гювен. Режисьор пък е Корхан Бозкурт. В центъра на събитията в епизодите от "Майската кралица" ще бъдат дъщеря и майка, изиграни съответно от Ямур Танръсевсин и Хатидже Аслан, които ще представят на зрителите една наистина интригуваща и непозната досега история. Любопитно е, че в "Майската кралица" възрастната Хатидже ще изиграе една от първите си положителни роли, след като досега играеше предимно отрицателни такива. Тя обещава да изненада наистина много зрителите с новия си персонаж. Към момента от ShowTV не са обявили официално сюжета на новия си обещаващ проект, но според неофициална информация младата Ямур ще изиграе ролята на момиче, работещо като заварчик в корабостроителница, която пък ще бъде собственост на богат и уважаван бизнесмен, изигран от завръщащия се на екран след едногодишна пауза в кариерата си Бурак Хаккъ. Според последните слухове между персонажите на тези актьори ще пламне една невъзможна любов, която обаче ще бъде като фон в сравнение с другите сюжетни линии, които ще се преплетат в епизодите на сериала. Очаквайте началото на "Майската кралица" (Mayis Kralicesi) съвсем скоро по ShowTV!

"Безгрижен живот" (Gamzis Hayat):
Това е втората нова мелодрама тази есен, която от ShowTV ще предложат на зрителите си и за която също вече сме Ви информирали в изданията на рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7". Както вече знаете от тях, в този проект главните роли ще бъдат поверени на двама добре познати и обичани от зрителите актьори - младата надежда на турското кино Джейда Атеш, която у нас сме гледали в "Огледален свят", и харизматичния Али Аксьоз, който гледахме до вчера в първия сезон на "Кварталът на богатите". Останалите роли в поредицата ще бъдат поверени на предимно непознати за зрителите актьори, сред които Ахмет Ръфат Шунгар, Ътър Ерсен, Дилара Йозтунч, Гюзиде Арслан, Хакан Уммак, Алара Бозбей, Кенан Аджар и още много други. Продуцентската компания, която ще създаде новия обещаващ проект, е вече познатата както в Турция, така и в България Koliba Films, продуцирала хитове като "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) и "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu). Режисьор пък ще бъде известният Хакан Гюртоп. От ShowTV все още не са обявили официално сюжета и на тази поредица, също като на "Майската кралица", въпреки че вече е ясно, че героите на Джейда Атеш, Али Аксьоз и Ахмет Ръфат Шунгар, които ще носят имената съответно Ела, Мерт и Каан, ще образуват един разтърсващ любен триъгълник, който няма да остави никого от телевизионните зрители, които ще гледат сериала, безучастен към историята им. Какви ще бъдат останалите сюжетни линии, които ще се развият и преплетат в новия изключително обещаващ и дългоочакван проект "Безгрижен живот" (Gamzis Hayat), ще разберете съвсем скоро в епизодите му по ShowTV! Повече информация за това кога ще започне новият сериал, в кой ден ще се излъчва, срещу кои други хитови мелодрами ще се изправи в битка за рейтинг и какви резултати ще постигне, очаквайте в следващите издания на рубриката ни "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник! 
_________________________________________________________________________________

Това бяха двата нови сериала тази есен по ShowTV! Междувременно, паралелно с тях, телевизията продължава излъчването на единствения си успял да постигне високи рейтинги летен сериал "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik) всяка събота, както и новите сезони от хитовите си други проекти "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) всяка сряда, "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) всеки четвъртък и "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) всяка неделя. Каналът продължава излъчването и на многосерийната тийн-лента "Морска звезда" (Deniz Yildizi) всеки делничен ден от 19.15 часа. 

6 коментара:

Анонимен каза...

"една от първите си положителни роли...." няма да казвам нищо, думите ви сами говорят за това колко добър блог сте и колко е умствения капацитет на админа

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Бихте ли ни обяснили коя известна роля на Хатидже, за която знаем и в България, е положителна? Ако говорите за тази в "Млечният път" - там героинята ѝ отново не беше истински добра и допускаше много грешки. Като знаете повече и сте толкова компетентни във всичко - елате на наше място. Съмняваме се обаче, че ще се справите по-добре. Отстрани е лесно да се говори, но да се действа - не.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ужасна тъпа игра,все едно някакви деца влизат в този блог.Също така ужасен шрифт.

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Критика винаги сме готови да приемем, но само когато тя е добре, точно и ясно аргументирана. В случая не е и се долавя голяма доза заяждане и хейт, така че - в едното ни ухо влиза, от другото - излиза. А и никой не Ви кара да посещавате блога и да решавате игрите ни, нали?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Asla Vasgecem pusnaha 2 sezon koito svurshva dogodina 2016 lqto to

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Благодарим за информацията, но ако сериалът постигне добри рейтинги и с втория си сезон, не е сигурно, че ще приключи през лятото на 2016-а, а може да има и трети сезон.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.