Серенай Саръкая и Чаатай Улусой: "Нямаше да сме актьори"

Здравейте, приятели! Есента за рубриките на СЕРИАЛИ в България вече започна, но поради големия интерес от Ваша страна, интервютата
ни с Ваши любими турски актьори и актриси от най-хитовите сериали от южната ни съседка и у нас ще продължи и през следващите дъждовни седмици да се публикува под сегашния си формат, към който премина преди месец и половина! Двойните интервюта с екранни двойки от сериали ще можете да четете и през есента всеки четвъртък! Днес, 17 септември, публикуваме седмото такова, което е с може би най-харесваната млада двойка от турски сериал в момента в България - Серенай Саръкая и Чаатай Улусой! Преди да започнем с интервюто, нека накратко отразим биографиите на двамата любимци от най-гледаната турска поредица в момента у нас "Кварталът на богатите" (Medcezir)! Серенай е родена на 1 юли 1991 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 24 години, зодия рак. Първата си роля в сериал изиграва през 2008 г. в "Лимонено дърво" (Limon Agaci), която е малка, а след това през 2009 г. - в криминалния хит "Мъжът от Адана" (Adanali). През 2010 г. изиграва първата си по успешност роля - тази на Йешим в хита "Сезони на любовта" (Lale Devri), с която пожъва огромен успех. За последно се снима в приключилата миналата пролет поредица, радваща се на огромен интерес у нас - "Кварталът на богатите" (Medcezir). Чаатай пък празнува рождения си ден на 23 септември 1990 г. в Истанбул. Скоро ще навърши 25 години, зодия везни. Стартът на бляскавата му кариера е в поредицата "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), постигнала огромен успех в България, като преди това е участвал и в други проекти, но с по-малки роли. Преди две години, през есента на 2013-а, пък се включи в хита, излъчващ се в момента у нас всяка делнична вечер по БТВ "Кварталът на богатите" (Medcezir), с което надминава по успешност дори участието си в предишния сериал. Време е да започваме с интервюто!

Серенай Саръкая:
С това твое близко и топло отношение си точно като Измирлийка. Когато ми каза, че си от Анкара, ме изненада. Разбира се, си живяла и в Анталия. Ти от кой град се чувстваш, че си?
(смее се) Да, малко объркано е... Аз съм от Анкара. Когато бях на 11 години се преместихме в Анталия. Тъй като съм от Анкара, притежавам онези качества на хората от Анкара - дисциплинираност и стабилност. Знаеш ли, когато аз се явих на Мис Турция, предните 4 години победителките бяха от Анкара. Но правилно казваш, че притежавам и енергията, и жизнерадостта на жените от Измир.

Открихме историята ти в различни варианти. На мен ми е интересно какво от историята ти е останало специално за теб!
Да, точно както казваш, местейки се от град на град, накрая пътят ни доведе в Истанбул. Вярвам, че това е намеса на съдбата, свързана с актьорската професия. Защото аз бях обикновено момиче, което ходи и се връща от училище. Но живота ме дръпна тук и по никое време се озовах все по снимки и по сетове. Това не беше планувано, но от момента, в който попаднах там и опитах, разбрах, че това е нещото, което съм търсила. Може би за малкото момиче, което бях, това беше трудно предизвикателство. Много се уморявах, срещах трудности, имаше моменти, в които мислех, че няма да мога да се справя. Сега вече като млада жена, обръщайки се назад, мога да кажа: "Добре, че преживях всичко това, добре, че срещнах точно тези хора, които срещнах. Всичко, което ми се е случило през този период, ми е помогнало да порасна. Много съм щастлива от това, което съм сега и всеки ден благодаря на Бога!"

Ти си от актрисите, пораснали на екрана, в нашата страна "децата на семейството" бързо порастват. Ти имаше ли трудни моменти?
Аз започнах да работя на 15 години. Всъщност, като погледнем, това е 7-годишна история. От малко момиче станах млада жена. И може би защото вече съм млада жена, това време ми се струва много дълго. Всяка година за мен е едно откритие и чувствам, че специално в моята професия трябва да измина още дълъг път. Обичам бъда себе си, ето защо намирам за неуместно да си позволяват да свързват който и да е имидж с мен. Не се мисля за необикновен човек, но и никога не съм искала да съм обикновена. В живота си полагам усилия, за да бъда различна.

Мислила ли си някога, ако не си това което си сега, каква си щяла да бъдеш?
Обичам нещата, които ме правят такава, каквато съм. Вероятно щях да искам да бъда пак такава, каквато съм. Аз съм от хората, които вярват, че всичко започва от това човек да обича себе си, защото ако човек пречисти себе си и подобри енергията си, може да се превърне в някой друг и обкръжението му да има полза от това. През целия си живот съм вярвала в любовта и силата на хубавата енергия, наистина виждам, че това може да промени нещата. Аз искам само да продължа да бъда себе си и винаги да мога да защитя това.

Ти имаш способността да привличаш вниманието винаги към себе си, Серенай, и аз сега се притесних че може да ми вземеш работата…
(смее се) Сега като отвори темата за репортажа ми дойде нещо на ум. Давах за първи път интервю тъкмо на теб и вчера ми попадна този репортаж. Не можах да повярвам докато го четях, там имаше само Холивуд, мечти, идеи като „жената–мечта”, зад които стоя аз. Сега, докато четох този репортаж, бях доста критична към себе си. Аз винаги съм се старала да избирам високи цели, защото смятам, че колкото по-високи цели и пъстри мечти има човек, толкова по-силна е мотивацията му.

Какви са твоите стремежи в актьорската професия?
Разбира се, като една млада актриса, която много обича професията си, аз правя най-доброто, на което съм способна. Много бих искала да достигна до „най-високото място“ в актьорското майсторство, но ако в момента ме попиташ коя е тази връхна точка, най-добрата, най-хубавата – не знам. Най-вероятно, времето ще покаже. Аз знам само една формула и тя е наистина да усещам със сърцето си тази професия, да достигна същността й, защото тогава всичко става по-хубаво, знам го от опит.

Разбирам, че ставаш неспокойна, когато те питам за бъдещето. Можем ли да кажем, че си личност, която обича повече да говори „за момента“?
Да, малко съм човек „на момента“, малко съм вманиачена на тази тема. Аз съм от хората, които приемат, че потребителски ориентираната индустрия улеснява нашия живот, от което никой от нас не може да се откаже, но също така допринася за това хората да бъдат много по-социални чрез социалните мрежи и нещастни. Знаейки това, се опитвам да продължа живота си без да се отказвам от тези моментни неща, но и пазейки личното си пространство. 

Това може ли да се дължи и малко на натоварената ти работа?
Категорично, като актриса вярвам на героя, който пресъздавам, живея живота му и карам хората да му повярват. Работейки всеки ден по 20-22 часа и карайки хората да повярват, че сме някой друг, след известно време се отдалечаваме от истинския живот. Според мен, за да бъдем повече в реалността, трябва да сме два пъти по-усърдни в това да пазим личното си пространство, отколкото хората, работещи в другите сектори. Лично аз, отначало четейки книги и правейки упражнения, превърнах това в навик в моя живот. Не знам до колко успявам, но понякога, без да искаш, се понасяш по течението на истините на живота и така можеш да си продължиш.

Какво e за теб истинското щастие?
Щастие е успешното осъществяване на всичко това, за което говорих досега. Може би си забелязала, че нещастието идва когато си настроен, че ще дойде, когато го очакваш. Аз не мисля много за това какво ще се случи после. Например, в този момент разговорът ми тук с теб ми доставя удоволствие и това ме прави щастлива. Щастлива съм, когато един ден на сета премине безпроблемно. Щастието не е непременно някаква материална облага.

Всичко изглежда толкова позитивно, че едва ли биха ти задали този въпрос, но все пак аз съм любопитна. Имало ли е някакъв повод по който да си си казала ”де да беше…”?
Със сигурност има, но аз съм човек, който се старае да се учи от грешките си. Аз вярвам на всички, лесно отварям сърцето си, благодарна съм на всеки предварително. Ако от това се получи нещо позитивно, това е моята награда, моята победа. А ако не, това ми служи за урок и не съжалявам за нищо.

Серенай, няма да се въздържа и ще попитам имало ли е нещо лошо в живота ти?
(смеем се) Не питай, много бързо се доверявам, всъщност не обичам тази своя черта. Но не допускам много бързо хората до моят вътрешен свят. Без да искам поставям стени и тази страна от моя характер балансира онази, която не харесвам. Ако някой е бил причина за травма в живота ми, ще положа усилия да му простя и да го обичам.

Може би не работиш от 9 до 6, но пак изпълняваш неща, които създават рутина. Какво правиш, за да се разнообразиш?
При първа възможност си вземам билет и правя едно пътешествие до Париж, Лондон и по този начин бягам оттук. Такива внезапни решения вземам и харесвам тази си черта. С адреналина сме приятели, не е задължително да е някакъв екстремен спорт, за да бъде постоянно висок ритъмът ми на живот, мигновените решения могат да бъдат достатъчна причина. 

Чаатай Улусой:
Кога за първи път разбра, че си известен? 
Вечерта, в която станах първи на конкурса "Best Model 2010", ми предложиха да играя в "Adını Feriha Koydum" ("Огледален свят"). След една седмица започнаха снимките, а излъчването на сериала стартира един месец по-късно. По това време не бях наясно, че ставам известен, защото бяхме много заети с работа си. Но след 3-4 епизода вече започнах да го осъзнавам. 

Хареса ли ти? 
Разбира се, интересът е нещо много хубаво, че на кой няма да му хареса. Да чувате приятни неща за себе си от напълно непознати хора, да изпитват хубави неща към вас - това е едно много различно чувство. 

Разкажи ни какво направи най-лудият ти почитател? 
Вечерях в един ресторант. Почитател ме видял там и казал на приятелите си. Няколко души дойдоха и поискаха да купят чинията и вилицата, с които се хранех. Това наистина беше много странно, бях много изненадан.

Получаваш ли критики? 
Да, разбира се, че мога да чуя критики. Вземам всички под внимание, чета коментарите в Twitter. След като свърши излъчването на епизода, търся името на героя, който пресъздавам в Twitter и чета коментарите, написани във връзка с него. Ако според тях има пропуск, опитвам се да съм по-внимателен и да го оправя. Опитвам се да бъда дисциплиниран. Ако има нещо, което според зрителите не съм направил или не са харесали, се опитвам да работя върху него и да го поправя. 

Какво чувстваш, когато гледаш себе си? 
Отначало въобще не исках да се гледам, много странно се чувствах, докато не свикнах. Снимахме 80 епизода на "AFK" ("Огледален свят"), а аз бях гледал общо шест-седем епизода от него. Определено е полезно да гледаш себе си. Помага ми да запълня пропуските си. Горд съм с нещата, които правя, работа е страхотна, хубав екип и ми дава възможност да се развивам. Но никога не мога да кажа "Това е, получи се/направих го". Човек може да се усъвършенства постоянно, аз също добавям по нещо с всеки изминал ден.

Какъв щеше да станеш, ако не беше станал актьор? 
От почти пет години съм в този бизнес. Ако преди пет години ме беше попитала какъв искам да бъда в бъдеще, нямаше да ми дойде на ум, че ще стана актьор. Не мога да кажа сега точно какъв щях да бъда, ако не бях станал актьор, но по това време баскетболът беше много важен за мен. Имах желание да съм треньор, дори в свободното си време тренирах групи от младшата възраст. Можеше да правя нещо, свързано със спорта, но в същото време ме интересуваха нещата зад камерата. Така че дори да не бях застанал пред камерата, щях да работя нещо с свързано този сектор, като например оператор.

Каква е образованието ти? 
Уча в университет. Влезнах специалността ми, защото ми харесва, а и много обичам природата. Учим за растенията, правим дизайни, използваме 3D програми за рисуване, забавно е. Не знам дали ще практикувам тази професия, но ще взема диплома, може би ще я превърна в хоби.

Идва предложение за роля, която не харесваш. Бюджетът, отделен за теб, е много голям, би ли приел? 
На актьорската работа трябва да се гледа много професионално. Не бих приел роля, която ще ме удовлетвори материално, но няма да ме удовлетвори духовно. Трябва да съм внимателен. Аз доста подбирам, опитвам се да избирам много добри проекти, за мен материалната страна е на втори план. Проектът, в който участвам, трябва първо да ме задоволява духовно, не трябва да имам никакви притеснения. За мен парите не са на първо място.

От Холивуд получаваш предложение от 20 милиона долара за главна роля. Но този филм показва турците в лоша светлина… Би ли приел?  
Въпреки това, ще се опитам да съм професионалист. Няма да причиня това на собствената си раса, на собствения си народ. 

50 милиона долара? 
(усмихва се) Това няма нищо общо с парите, не мога да унижавам собствената си раса, собствената си нация, ако направя такова нещо, бих отрекъл също и себе си, ето защо няма да го направя. Мисля, че не биха ми предложили такова нещо, защото съм турчин. Освен това, все още не съм получавал оферта за сериал или филм извън Турция. 

Разкажи ни за новина, излязла в пресата, която те е накарала да охладиш отношението си към списанията? 
Предпочитам да не говоря за личния си живот, но понякога се налага. Защото в момента, в който замълчим, всичко се приема като потвърждение. Има фина линия, трябва добре да знаеш кое е мястото, на което да говориш. В противен случай, ако отговаряш на всичко, хората ще очакват да го правиш всеки път и непрекъснато ще си на дневен ред в списанията. Освен това, нямам такова време. Искам да ме познават преди всичко с работата ми, не с връзките или социалния ми живот.

Би ли ги дал под съд? 
Не, досега не съм правил такова нещо, не е имало такъв случай и дано да няма. 

Какво правиш, за да се развиваш? 
В момента се занимавам с музикални инструменти. Взех си пиано, от друга страна вземам уроци по барабани. А и свирих на китара. Мисля, че имам музикален слух, по време на сериала пея песни. Не мога да кажа, че гласът ми е добър, просто ми доставя удоволствие. Свиря на китара за себе си, забавлявам се. Догодина имам проект в киното. Ще играя ролята на барабанист, ето защо започнах да взимам уроци по барабани.

Какъв ще е този проект? 
Отново ще работя с Ay-Yapim. Името и екипът още не са определени, сценарият още не е завършен. Това ще бъде вторият ми филм след "Anadollu Kartallari" ("Анадолски орли"). 

Говорят, че сте гаджета с Идил Фърат... 
Излизат ненужни новини, иска ми се хората да са по-внимателни, когато пишат.

Какво би направил, ако любимата ти изневери? 
Тя вече е направила избора си, след това нищо не може да се направи, ще гледам напред. Нищо няма да кажа, след този момент не е останало нещо, което да се каже. 

Как би предложил брак на жената, в която си влюбен? 
Не мога да кажа нещо конкретно, защото в този момент темата за брака е доста далечна, но много хубава идея е да се изпише на моста с лазерни отражения. На нас ни изглежда като нещо нормално, тъй като живеем тук, но има толкова много хора, които не са виждали морето, че... Ще подготвя нещо незабравимо, много специално, отворен съм за луди неща и които никой друг не е правил. 

Майка ти е босненка, баща ти е емигрант от България, ако не живееше в Турция, къде би живял?
Като човек, който обича морето и топлото време, бих искал да живея в Америка. Харесах много Лос Анжелис, точно като за мен е, има много оживени места като крайбрежните градчета, хората са много спокойни. Много обичам също Барселона. Никога не съм бил там, но доколкото съм проучил, би било подходящо място за мен. Може да бъде южната част на Италия. Предпочитам да не живея на студено място.

Какво мислиш за жените, които имат пластични операции? Против пластичните операции ли си?
Харесвам естествената красота. Няма някое място, което да намирам за грозно, но и да имам не мисля, че бих прибягнал до това. Но да не говоря големи приказки, може да почувствам необходимост.

Ако трябва да си боядисаш косата и веждите за някоя роля, ще го направиш ли? 
Готов съм на всичко. Аз съм актьор. Не искам да играя само красив и добре изглеждащ тип. За ролята си бих влизал от образ в образ. 

Ако за ролята се изисква да си сложиш ботокс на устните, би ли го направил? 
Ако не е за постоянно, ако мога после да го махна, бих го направил заради ролята си.

Намираш ли себе си за красив?
Вярвам, че съм човек със силна енергия. Красотата е относително понятие, според някои може да съм красив, според други - не. Аз съм в мир със себе си, според мен обаянието е по-важно от красотата. 

Какво правиш в свободното си време?
Работим интензивно, 6 дни в седмицата. Понякога през деня може имаме три-четири свободни часа. Може да сме свободни през деня, да работим през нощта, а понякога и до сутринта. Имам своите хобита, с които се занимавам през свободното си време. Например, обичам да ловя риба, да се разхождам в гората, да карам колело в гората, така отделям време за себе си.

Употребяваш ли алкохол? 
Употребявам на специални събития. Поради натовареното темпо, тялото ми се уморява много и е трудно.  

Спортуваш ли? 
Да, спортувам, не мога да кажа пет-шест дни, но когато намеря време, спортувам. Не ползвам инжекции като кортизон. Опитвам се да поддържам тялото си в добра фирма. Не се опитвам да направя по-голяма мускулна маса или да стана по-мускулест. Само да поддържам формата, която вече имам.

Кои сериали и актьори харесваш?
Обичам да гледам сериала "Karadayi" ("Справедливостта на Кара"). Това е сериал на нашата продуцентска фирма. Харесвам Четин Текиндор и Кенан Имирзалъолу, с удоволствие ги гледам.

Има ли сериал, на който гледаш като съперник на твоя? 
Нашият сериал ("Мedcezir"/"Кварталът на богатите") е много различен като концепция. В момента няма друг сериал в тази категория. Адресиран е към всички. Както младите, така и по-големите актьори (Баръш Фалай) имат своите различни истории. Гледат ни както младежите, така и възрастните. Няма друг сериал, които да смятам за наш съперник.

ИНТЕРВЮТО Е ПРЕВЕДЕНО ОТ ЕКИПА НА "КВАРТАЛЪТ НА БОГАТИТЕ" ВЪВ ФОРУМА BG-MAMMA!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 24 септември! Дотогава можете да си припомните предишните чрез архива на рубриките ни от тук и да давате Вашите предложения за това с кои екранни двойки искате да прочетете двойни интервюта под формата на коментари! 

8 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, поздравления за интервюто на моите любимци, страхотно е много се радвам че успяхте да го публикувате, с удоволствие бих желала да публикувате и интервю на други двама мои любимци от същият сериала "Кварталът на богатите", а именно на Танер Йолмез(Мерт) и Хазар Ергючлю (Ейлюл), много ще се радвам ако пуснете тяхно интервю във вашият страхотен сайт.
Поздравления още веднъж

Анонимен каза...

Много благодаря, че сте отбелязали преводачите на интервюатата.

Анонимен каза...

Бихте ли ми обяснили ,защо пускате това интервю? Момичетата,който са го превели си имат два блога и в тема в бгмама. Не можахте ли да пуснете нещо различно? Това сме го чели вече....

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за милите думи! Имаме напредвид предложението Ви, двойно интервю с Хазар и Танер очаквайте още следващия четвъртък, 24 септември!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Няма защо, все пак е най-редно и професионално така, не можем да си присвояваме чужд труд, без да уточним източника му.
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
По-запознатите от читателите са чели тези интервюта, наистина, но има и такава, която не ги е. А и това са едни от най-актуалните и по-дълги такива с тези двама актьори, опитваме се да представяме възможно най-нови и обширни материали.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Добре,но съгласете се,че повечето почитатели на сериалът ще са чели интервюто.

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
Чели са го тези, които четат редовно форума BG Mamma и темата за "Кварталът на богатите", както и които са харесали и са се разровили повечко в някои от фейсбук страниците на сериала. А това не са всички, да.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

И в благовете защото както споченах момичетата имат два блога.

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравейте,
Добре.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.