Неслихан Атагюл и Кадир Доулу: "Мечтаехме да сме актьори"

Привет, приятели! Днес е четвъртък, 10 септември, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица на този ден публикуваме двойни
интервюта с Ваши любими настоящи или бивши екранни двойки от най-харесваните турски сериали у нас и в южната ни съседка! Важно е да уточним, че тя ще продължи да се публикува в този формат и през идващите есенни седмици, тъй като от началото на месец август досега получихме десетки Ваши молби за това с кои Ваши любимци искате да прочетете интервюта, а както знаете - Вашето мнение е най-важно за нас и се стремим да изпълним всяко Ваше желание! Тазседмичният блиц ще бъде с двама любимци на българските, а и не само зрители, които в момента гледаме като двамата коренно различни двама влюбени Нериман и Маджит в излъчващия се всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили сериал "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) - Неслихан Атагюл и Кадир Доулу! Както подобава, преди да преминем към същинската част на изданието, нека да Ви запознаем накратко с биографиите на двамата актьори! Неслихан е родена на 20 август 1992 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 23 години, зодия лъв. Освен с ролята си в "Двете лица на Истанбул", където изиграва образа на бедната и скромна Нериман, у нас е позната и с по-малкия си персонаж в най-успешната семейна драма "Листопад" (Yaprak Dokumu). Актьорският ѝ талант пък бива за първи път подобаващо оценен във хитовия филм "Чистилището" (Araf) от 2011 г. Кадир пък празнува своя рожден на 19 април, като се е родил през 1982 г. В момента е на 33 години, зодия овен. Любопитно е, че истинското му име всъщност е Абдулкадир Доулу. У нас е познат както от "Двете лица на Истанбул", където пресъздава образа на богатия Маджит, така и от тийн-драмата "Малки тайни" (Kucuk Sirlar). Става изключително популярен и чрез ролята си в неизлъчената у нас младежка поредица "Мръсната седморка" (Pis Yedili) от 2011 г. Любопитно е, че на снимачната площадка на "Двете лица на Истанбул" между Неслихан и Кадир освен екранна се ражда и истинска любов, като и до днес двамата са заедно в живота! Време е да започваме с интервюто!

Неслихан Атагюл:
Кога решихте, че искате да станете актриса?
Един ден с баща ми си бяхме у дома и гледахме телевизия. Аз бях на 8 години и гледайки въпросния филм или програма, изведнъж казах на татко, че ще ставам актриса. Той, естествено, реагира нормално и ми отговори с "Добре", тъй като аз бях малко момиченце и все още не разбирах много неща. Но това мое желание, дошло в разума ми изведнъж, продължи и така, когато бях на 13 години, се записах в агенция и един ден се обадиха на семейството ми, казвайки, че съм одобрена. Тогава майка ми бе по-негативна по този въпрос и със съмнение ме попита дали съм сигурна и мога ли да го направя, въпреки че аз вече бях решена. От тогава започнах да се снимам в реклами и така.

Родителите Ви бяха ли против това Ваше решение?
Да. Като малка бях голям инат и те много добре знаеха това. Когато поисках нещо, винаги го постигах, това също знаеха много добре. Решението ми не се хареса особено на родителите ми, особено на майка ми, но те трябваше да се примирят с него, тъй като знаеха, че не могат да ме спрат.

Как се чувствахте, докато се гледахте за първи път по телевизията?
Цялото семейство се събрахме у дома и бяхме много развълнувани. Изненадващо, майка ми много се зарадва, когато ме видя, и оттогава винаги ме подкрепя за всяко едно мое решение. 

Актьорската професия забавна ли е?
Да, определено. Ние, актьорите, сме едни от малкото хора в днешно време, които се забавляваме по време на работа истински и не приемаме актьорството като професия, а като хоби, от което се прехранваме. Звучи странно, но е така. Повечето хора си мислят, че да снимаш е трудно нещо. Да, не е лесно, но определено не е и чак толкова трудно, на мен ми е повече забавно.

Когато получихте първия си хонорар, замечтахте ли за богатство и охолство?
Като всяко едно младо момиче - да, помечтах си за бляскава кариера, слава и пари. Но сега, когато вече пораснах и помъдрях, осъзнавам че не това е най-важното. Парите не са от голямо значение за мен. Аз искам единствено когато се прибера вкъщи, всичко да е наред, близките ми да са живи и здрави и да сме спокойни. Това е щастието за мен.

Каква е Вашата мечта?
Като по-малка, в началото на кариерата ми, си мечтаех да съм по-висока, защото всички момчета бяха такива, а повечето красиви момичета на моята възраст - също. Дори по едно време се комплексирах от ръста си. С времето обаче това отшумя и сега се харесвам такава, каквато съм. Всеки има нещо в себе си, което е интересно и различно от останалите, това явно е моето.

Още в началото на актьорската Ви кариера получихте редица престижни награди за ролите си във филмите "Първа любов" (Ilk Ask) и "Чистилището" (Araf). Важни ли са Вас признанията, които получавате?
Когато получих тези признания всички мои близки и приятели бяха много щастливи и се гордееха с мен, като не спираха да ме поздравяват. За мен обаче актьорската игра не може да бъде оценена материално, а само и единствено душевно. Един актьор, който не получава подобни награди, не трябва да си мисли, че не си е свършил работата както трябва. Ние, актьорите, трябва да играем заради себе си и заради публиката, а не заради материалните блага, независимо дали те ще са пари или признания. 

Какви са отношенията с приятелите Ви?
Докато бях ученичка завързах точно пет истински и верни приятелства с мои съученици. И до днес, въпреки че пътищата ни се разделиха, често се виждам с тях и си прекарваме страхотно. Това, че ме дават по телевизията, за тях е без значение, те се държат с мен така, както беше преди това. Прекарваме времето си заедно предимно навън, независимо от времето, рядко сме вкъщи, защото много разхвърляме.

Активна ли сте в социалните мрежи?
*показва свой стар телефон* Така като го гледате, как мислите? Въпреки че имам и друг, използвам предимно този, върши ми най-добра работа. Получавам единствено есемеси с пожелания и хвалби, на които отговарям с "Благодаря". 

Значи не сте от типа момичета, които държат на марковите дрехи, многото грим и скъпите телефони?
Аз протестирам срещу тези момичета. Предпочитам да дам парите си вместо за скъпи кецове, телефон iPhone и модерни дрехи за нещо, което ще ми стопли душата. Аз съм актриса и следователно за ролите си получавам хонорар. Купих си обикновен фотоапарат, за да заснемам всичко, което ми харесва. Купувам си книги, за да се забавлявам. Имам три котки, за които трябва да се грижа, да им осигуря храна, тоалетна и т. н. Отивам на море и се радвам на вълните и слънцето. Животът ми е една голяма душевна рутина! 

Кадир Доулу:
Бяхте водещ на сезона на музикалното шоу "X Factor", какви са впечатленията Ви от там?
Това е едно от любимите ми риалити-формати. Следя го от години както в Турция, така и в чужбина, където е още по-страхотно. Явих се на кастинга за водещ на шега, отидох на интервю и продуцентът реши, че съм подходящ и подписахме договора за участието ми, а и вече бях по-популярен и познат на аудиторията, макар и не чак толкова много. 

Връщайки се назад във времето, смятате ли, че ако бяхте започнал кариерата си именно в такова шоу, щеше да Ви е по-лесно?
За да стана актьор, аз работих много по себе си и като личност, и като игра. Учех се, много преди да стъпя за първи път на снимачната площадка. Застанах зад камерата след доста дълго и продължително обучение. По принцип според мен талантите, които се явяват на подобни състезания и кастинги, са с по-аматьорски дух и са твърде въодушевени, че ще постигнат лесна и бляскава кариера. Но в този живот всички става с много труд и аз изпитах това на гърба си. 

Разкажете повече за снимачния процес на "Двете лица на Истанбул"?
Работехме седем дни в седмицата и нямахме почивен ден. Всичко беше много уморително за всички, снимахме се по 18-20 часа на ден, беше дори нечовешко. Много се изморявах и психически, и физически, но не се оплаквах. Интересът на зрителите ме стимулира и мотивира адски много да продължа да работя и да не се отказвам. 

Как тогава отделяхте време за себе си?
Разделях свободното си време на няколко части. От екипа ни даваха по два-три часа почивка, през които правехме каквото си поискаме, иначе щяхме тотално да се скапем, ние не сме роботи. По принцип през останалото си свободно време, докато не се снимам в даден проект, релаксирам, гледайки филми, това ме вдъхновява най-много.

Какъв е Вашият приоритет в живота?
Най-големият ми приоритет в този живот е семейството ми, а след това е работата. Винаги се стремя едното да не страда за сметка на другото, тогава се чувствам неспокойно и зле. Опитвам се да отделям достатъчно време за семейството си, но и да не загърбвам работата. Стремя се тези две изключително важни неща в живота ми да са в хармония винаги.

Как върви връзката Ви с Неслихан Атагюл?
Не искам да разкривам подробности от личния си живот публично. Ако искате да Ви отговоря дали всичко между нас върви добре или зле, няма да го направя. Мисля, че спрямо самия мен можете да прецените.

Да поговорим за екранните Ви партньорки в сериалите!
Аз винаги съм бил много щастлив от това с какви актриси ми се е падало да играя, в това отношение съм голям късметлия. С Еда Едже в "Мръсната седморка" се разбирахме чудесно, както и със Синем Кобал, Ипек Карапънар и Мерве Болуур в "Малки тайни". А за Неслихан нямам думи, защото когато чувствата от екрана прераснат в реални такива в живота, то тогава чувството е неописуемо и именно това е най-големият късмет в живота ми!

След финала на "Двете лица на Истанбул" какви са спомените Ви от този сериал?
Много добри! Много ми е тъжно всеки път, когато се сбогуваме с екипа на даден проект, в който съм участвал, защото всеки един актьор влага изключително много от себе си в ролята си и в един момент тя става част от самия него, но за съжаление всяко хубаво нещо има своя край. Една мъничка част от моето сърце винаги ще бъде заета от Маджит, както и от всичките ми останали герои поотделно. Равносметката ми от работата в този сериал ми е, че всичко беше страхотно!

Приличате ли си с героя Ви Маджит?
Да, имаме доста свои общи прилики. В любовта много си приличаме, обичаме еднакво страстно и истински. И аз като Маджит не обичам да налагам контрол над хората и да ги следя изкъсо какво правят, защото след като аз искам да не бъде контролиран от своите близки и приятели, трябва да направя това и за самите тях. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Следващото двойно интервю очаквайте следващия четвъртък, 17 септември, когато предстои да прочетете такова с любимците на българските и турските зрители от сериала "Кварталът на богатите" (Medcezir) Чаатан Улусой и Серенай Саръкая! Очакваме и Вашите коментари за това с коя екранна двойка от турски сериал искате да прочетете интервю! 

5 коментара:

Анонимен каза...

Много благодаря за двойното интервю. Голяма фенка съм на Неслихан и Кадир. Страхотни сте! Продължавайте все така. :3

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за милите думи, очаквайте много изненади от нас тази есен! :)
Леки и успешни дни! :)

Unknown каза...

:-) благодаря за интервюто :-) браво за положеният труд. Продължавайте все така :-)

Анонимен каза...

https://facebook.com/profile.php?id=975714939115139&ref=bookmarks

Яко си присвояват труда ви

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за милите думи, очаквайте много изненади от нас през следващите есенни седмици!
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Помолихме се да прикачат линк към интервюто и такъв вече има.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.