"Турските актьори 24/7" (50): от 7 до 13 септември 2015 г.

септември 13, 2015
Здравейте, приятели! Днес е 13 септември, неделя, и предстои да прочетете новото юбилейно петдесето издание от най-харесваната рубрика на
най-добрия блог за сериали и теленовели у нас СЕРИАЛИ в България - "Турските актьори 24/7"! След броени дни тя ще навърши своята първа година, като именно по този повод следващата неделя, 20 септември, подготвяме за Вас един наистина специален и много вълнуващ брой от нея. Но да се върнем към тазседмичния, в който отново предстои да Ви информираме за всичко най-актуално, любопитно и ексклузивно около любимците Ви от турските сериали. През изминалите седем дни, за периода от 7 до 13 септември 2015 г., те приключваха снимките по последните си проекти, завръщаха се на екран в нови сериали, биваха изненадани от половинките си, поддържаха приятелствата си от снимачната площадка, отказваха примамливи предложения, подкрепяха болни от рак, обявяваха се твърдо против размириците в родината им около бежанците, печелеха престижни награди, възползваха се от последните летни дни за спорт, увеличаваха и без това рекордните си хонорари, търсеха жилища за новите си семейни гнезда и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Снимките на последния филмов проект на мега-звездата Мерием Узерли, която у нас в момента гледаме всеки уикенд в повторението на най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" по Диема Фемили - "Майчина рана" (Annemin Yarasi), са във финален етап. Съвсем скоро кино-лентата ще приключи своя снимачен процес. Главните роли в нея бяха поверени освен на актрисата с германски корени и на редица други популярни актьори, сред които Озан Гювен ("Великолепният век") и Окан Ялабък ("Великолепният век"). Продуцентската компания, създала мащабния и обещаващ филм, е новата BKM. Очаква се "Майчина рана" да направи премиерата си в турските кина през първите месеци на следващата 2016 г. Междувременно, както Ви информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", дългоочакваният нов сериал с участието на Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм в главните роли, който трябваше да започне тази есен по StarTV, бива замразен.

2) Турският актьор Къванч Татлъту, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето", е на път официално да напусне клуба на най-известните ергени в южната ни съседка. По време на лятната му почивка в тузарския курорт Бодрум, която прекара заедно със своята половинка и известна турска дизайнерка Башак Дизер, самата тя често повдигала въпроса за сватба, издават близки до една от най-известните светски двойки в южната ни съседка. В същото време победителят в приключилия преди два месеца втори сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г. не бил против това и не отхвърлял предложението на любимата си, а това означава само едно - скоро ще викаме за двамата "горчиво", тъй като отдавна е ясно, че Башак не отстъпва лесно и ще убеди Къванч двамата да сключат брак. На въпросите на журналисти дали скоро ще има сватба, Татлъту отговори със смях, след като бе заснет от папараците да отива в кафене в тузарския истанбулски квартал Бебек със своя мотоциклет.

3) Стана ясно името на още една голяма звезда, която ще се включи в най-обещаващия нов сериал тази есен на турската телевизия ShowTV "Майската кралица" (Mayis Kralicesi)! Това е легендарната актриса Хатидже Аслан, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Млечният път" (Samanyolu) и "Сезони на любовта" (Lale Devri), на която ще бъде поверена една от главните роли в поредицата, протагонизирана от младата надежда на турското кино Ямур Танръсевсин. В дългоочакваната мелодрама, която ще бъде римейк на едноименната корейска поредица с оригинално заглавие "May Quenn", актрисата-ветеран ще изиграе ролята на майката на главната героиня - Асуман. В свое кратко изявление Хатидже споделя, че този път ролята ѝ ще е добра, след като през изминалите години стана известна с предимно отрицателните си героини. Аслан допълни още, че е възхитена от сценария на новия проект и с удоволствие се включва в него. Кога ще започне "Майската кралица" и в кой ден от седмицата ще се излъчва, изправяйки се срещу други големи хитове, предстои да съобщим скоро в рубриката ни "Какво гледат в Турция?"!

4) Още нови попълнения в актьорския състав на "Майската кралица" (Mayis Kralicesi)! Вече е ясно кой ще бъде актьорът, изпълняващ главната роля в най-обещаващата нова мелодрама тази есен на турския канал ShowTV! Това е изключително популярният Бурак Хаккъ, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Мелодията на сърцето" и "Изгубени години" и който ще бъде екранният партньор на младата надежда на турското кино Ямур Танръсевсин, която ще изиграе главната женска роля. Харизматичният актьор, който се радва на огромна фен база в чужбина, наскоро обяви, че ще се включи в южно-съседската адаптация на едноименната корейска продукция, като сподели, че има свои принципи при избора на проектите, в които ще участва, и това са сценарият и режисурата им. Според него, при "Майската кралица", започват от октомври в Турция, и двете неща са на много високо ниво и именно затова е приел ролята на бизнесмена Ийт. Напомняме, че за последно Бурак се снима в провалилата се миналата есен поредица на ATV "Трима приятели" (Uc Arkadas).

5) Турската актриса Бурджу Кара, която у нас е известна чрез ролята си в мелодрамата "Сълзи над Босфора" (Elveda Darken), показана преди доста години у нас по НоваТВ, е една от малкото известни личности в южната ни съседка, запазила детското в себе си. Наскоро чаровницата сподели своя снимка в социалните мрежи, на която е на... къща на дърво! Вечно усмихнатата брюнетка добави към колоритния фотос, че тази малка постройка на голямото растение е била изненада за нея, подготвена от любимия ѝ Ердинч Япан. Бурджу обяви още, че се чувства страхотно и е много щастлива, защото отново е почувствала емоцията да бъде малко дете, радващо се на малките неща, правещи ни истински щастливи. Кара сподели, че е изключително умилена от този жест на приятеля ѝ и не забрави да обяви пред всички свои последователи в социалните мрежи, че много го обича.

6) Вече неведнъж в изданията на рубриката ни "Турските актьори 24/7" сме Ви показвали, че силни и дълги приятелства между актьорите е възможно да се родят на снимачната площадка, на която са играли заедно. Едно от най-интересните такива е между двама от най-харесваните и харизматични мъже, известни с актьорските си заложби - Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век") и Мете Хорозоулу ("Времето лети" и "Тайни"). Наскоро двамата бяха заснети от турските папараци да пият по чай в малко заведение, където си говореха на дълго и на широко по всякакви тами. Една от най-интересните за ушите на журналистите бе за професионалната им кариера. Младата надежда на турското кино Арас не пропусна да се похвали на своя по-голям колега за успешната си роля в завръщащия се съвсем скоро проект на TV8 "Марал" (Maral), където си партнира с Хазал Кая. Мете, който миналата година претърпя пълно фиаско с участието си в провала на KanalD "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), пък не пропусна да сподели с Ийнемли, че вече се снима в стартиращото до броени седмици през октомври дългоочаквано своеобразно продължение на "Великолепният век" - "Кьосем султан" (Muhtesem Yuzyil: Kosem).

7) Наскоро е било отправено изключително примамливо предложение на една от най-известните отскоро в турското медийно пространство двойки - актьорите Кенан Имирзалъоулу ("До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливостта на Кара") и Синем Кобал ("Малки тайни")! На двамата любимци на турските зрители е било предложено да се снимат заедно като двойка в рекламна кампания на известна марка за бяла техника, след като през юли месец двамата бяха заснети от папараците да се целуват на летището в Лондон и така връзката им стана доказана за всички. Сумата, която им е била предложена, са колосалните 2 500 000 паунда. Двамата обаче категорично са отказали, за да съхранят отношенията си. Според близки до Кенан и Синан двамата имат планове в скоро време да сключат брак, тъй като наскоро чаровната блондинка се отбила в сватбена агенция. Дали скоро ще видим сватбата на двамата, предстои да разберем!

8) Турската актриса Вахиде Гьордюм е една от най-силните известни личности в южната ни съседка. Наскоро чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Да върнеш времето назад", "Огледален свят" и "Великолепният век", сподели в профилите си в социалните мрежи своя снимка, на която позира заедно с известната певица Нашиде Гьоктюрк, страдаща от диагнозата рак на панкреаса, след първата ѝ хоспитализация. Вахиде оказа своята морална и физическа подкрепа на добрата си приятелка, след като самата тя два пъти се пребори с коварната болест и диагнозата рак на гърдата и намери сили да продължи актьорската си кариера след това. Да пожелаем успех на приятелката на Гьордюм и на всички останали, борещи се в момента с болестта!

9) Бежанската вълна от последната седмица не остана незабелязана както от известните личности и медиите у нас в България, така и от тези в Турция. Десетки звезди от южната ни съседка изявиха в профилите си в социалните мрежи несъгласието и възмущението си от това, което се случва със стотици хилядите бежанци от размирните арабски страни. Най-голям отзвук и в интернет-пространството, и в медиите намери снимката на малко мъртво сирийче, изхвърлено на турския бряг, която шокира цял свят. По този повод чаровната актриса Елчин Сангу, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Една любовна история" и "С Русия в сърцето", изригна в профилите си в социалните мрежи, където се обяви твърдо против размириците и изяви съпричастност с всички близки на починалото момченце и с всички други хора, търсещи спасение и спокойствие. Червенокосата красавица, която в момента играе главната роля в най-големия хит на изминалото лято в южната ни съседка "Любов под наем" (Kiralik Ask), бе изключително остра и крайна в изказването си, вероятно под контрола на силните си емоции.

10) Турският актьор Енгин Акюрек наскоро получи голямо признание! Преди няколко дни любимецът на милиони зрителки по света, познат у нас чрез ролята си в хита "Пепел от рози", спечели наградата за най-добър актьор на престижните телевизионни награди в южнокорейската столица Сеул. Там той се превърна във фаворит заради ролята си в изключително успешната криминална драма, приключила през юли т. г. по ATV - "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Енгин не пропусна да се снима с най-малките си южнокорейски фенки, които бяха много щастливи да видят любимеца си. В изявлението си след полученото признание Акюрек освен че благодари на всички свои фенове за подкрепата, не пропусна да се обяви срещу терористичните актове в родината му Турция от близките дни и срещу войните по целия свят. Той обяви съпричастността си към всички близки на загинали хора, бягащи от войните.

11) Още един световен успех за турската актьорска индустрия! Наскоро младата надежда на турското кино Дамла Сьонмез, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в хита от миналото лято "Една любовна история" и която в момента се снима във втория сезон на успешната мелодрама на KanalD "Войната на розите" (Gulerin Savasi), получи плакет за най-добра млада актриса на престижните международни кино награди в италианския град Милано. Чаровницата бе изключително щастлива от този свой успех, като бе с широка усмивка и блестящи от радост очи. Тя сподели, че е изключително горда от това свое постижение и че е очарована от италианските бит, култура, език, традиция и религия, като добави, че с удоволствие би се установила да живее там, ако ѝ се наложи. Междувременно тя, като редица свои колеги, се обяви против войните по света и терористичните акции в родината ѝ Турция.

12) Турският актьор Енгин Алтан Дюзятан, който у нас познаваме чрез ролята му в криминалната драма "Край или начало" (Son) и който в момента се снима в скоро стартиращия втори сезон на историческия хит на TRT1 "Дирилис Ертугрул" (Dirilis Ertugrul), е изключително активен спортист. Любимецът на хиляди зрителки по света, който след няколко месеца за първи път ще стане баща, още от ранна детска възраст е запален по водните спортове, като от четири-годишен тренира усилено плуване. Това свое хоби той е продължил до навършването на четиринадесетата си годишнина, а след това в продължение на 5-6 години е продължил с карането на сърф. Сега, години след това, Енгин вече е запален по нашумелия през изминалите няколко лета воден спорт флайборд, популярен и у нас, като наскоро той се е възползвал от жаркото слънце и топлата морска вода за последно, за да изпита удоволствието от този забавен, но и труден за овладяване спорт.

13) Съвсем скоро през месец октомври по турската телевизия StarTV предстои да започне един от най-дългоочакваните турски сериали, промотирани още от миналата година! Да, това е мега-продукцията "Кьосем султан" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), която ще бъде своеобразно продължение на най-успешната историческа такава "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и в която главната роля ще бъде поверена на мега-звездата Берен Саат ("Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно"). Преди няколко дни в южната ни съседка излезе първия трейлър към мащавния проект, от който се вижда и коя ще е актрисата, която ще изпълни ролята на малката Кьосем. Това е младата гъркиня Анастасия Тсилимпо, която в момента е в процес на научаването на турски език. Неин екранен партньор ще бъде младият актьор Екин Коч, участвал в миналогодишния провал на KanalD "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), който ще изиграе ролята на султан Ахмет първи, чийто трон в последствие ще бъде наследен от Кьосем. Повече подробности около старта на поредицата и деня, в който ще се излъчва, както и срещу кои сериали ще се изправи в двубой за рейтинг, предстои да разберете в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"!

14) Турският актьор Йозджан Дениз, познат у нас чрез ролите си в сериалите "Млечният път", "Имението с лозите" и "Черна роза", е сред най-скъпоплатените в своя бранш! Наскоро стана ясно, че през новия телевизионен сезон любимецът на милиони зрителки по света ще получава още по-висок хонорар от досегашния си за ролята си на Кахраман в хита на StarTV, завръщащ се този вторник, 15 септември, с нови епизоди "Денят, в който е написаната съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun). Докато през изминалия сезон Йозджан получаваше по 96 000 паунда на епизод, през настоящия вече ще прибира по, забележете, 120 000 и така месечният му доход ще се равнява на близо половин милион паунда! В списъка с най-скъпоплатените турски актьори влизат още Октай Кайнарджа ("Без бандити светът е невъзможен") с 85 000 паунда седмично, Еркан Петеккая с 80 000, Бурак Йозчивит с 50 000 и Толгахан Сайъшман с 40 000.

15) След като преди няколко месеца се раздели с досегашния си партньор и бивш екранен партньор от мелодрамата "Сезони на любовта" (Lale Devri), актрисата Селен Сойдер има нова връзка! Наскоро турските папараци заснеха как чаровницата, която за последно се снима в провалилата се миналата есен криминална драма на StarTV "Реакцията" (Reaksiyon), да се разхожда заедно с Орен Франсес - бившия приятел на половинката на Къванч Татлъту Башак Дизер, в търсене на ново жилище, където да свие новото си  семейно гнездо, в тузарския истанбулски квартал Бебек. Двамата бяха заедно с брокер по недвижими имоти, с който обиколиха няколко жилищни сгради в търсене на възможно най-добрия апартамент. В него Селен и Орен ще се заживеят заедно, от което става ясно, че намеренията им един към друг са напълно сериозни. 

16) Следващата седмица започва есенният сезон за рубриките на СЕРИАЛИ в България! В понеделник, 14 септември, очаквайте издание №76 от "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 7 до 13 септември 2015 г. и новини около есенния сезон там. Във вторник, 15 септември, с нов сезон се завръща "Турция представя...", в чийто първи за сезона и двадесет и седми подред брой ще представим новите сериали тази есен по KanalD. Във сряда, 16 септември, с нов четвърти сезон се завръща "Музиката от турските сериали", в чието първо за тази есен и тридесет и четвърто подред издание предстои да анализираме музикалните теми от ретро-поредицата "Истанбулска приказка" (Bir Istanbul Masali). В четвъртък, 17 септември, очаквайте двойно интервю със звездите от хита "Кварталът на богатите" (Medcezir) Серенай Саръкая и Чаатай Улусой. В петък, 18 септември, с нов втори сезон се завръща "Успехът на...", в чието първо за сезона и петнадесето подред издание предстои да разгледаме успеха на хита "Кварталът на богатите" (Medcezir) по света. В събота, 19 септември, с нов втори сезон се завръща "Любопитно", като в първата за сезона и петнадесета подред тема ще Ви запознаем с турските сериали-римейкове. И в неделя, 20 септември, идва ред на брой №51 от "Турските актьори 24/7", който ще бъде специален по случай първата годишнина на рубриката! 
Не пропускайте и завръщането на най-успешния ни проект от изминалата пролет "Ифет": Продължението с нов втори сезон на 19 септември (събота), като епизоди от него отново ще се публикуват всеки уикенд в специалната му страница тук

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте голяма фенка съм на Берк Атан и Бурджу Йозберк, можели да качите нещо свързано с това дали са обвързани, не знаедно, а по отделно !? :) Благодаря предварително за отговора ! :)

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Към момента няма нищо ново около тези двама актьори, освен че се снимат заедно в хита на KanalD "Дъщерите на Гюнеш". За съжаление, те все още не са толкова популярни в южната ни съседка и затова медиите не пишат за тях.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.