"Турските актьори 24/7" (52): от 21 до 27 септември 2015 г.

септември 27, 2015
Здравейте, приятели! Днес е 27 септември, неделя, и предстои да прочетете новото петдесет и второ издание от най-харесваната рубрика
на  най-добрия блог за сериали и теленовели у нас СЕРИАЛИ в България - "Турските актьори 24/7"! Миналата седмица тя навърши една година, откакто се публикува, като специалното ѝ издание по този повод, в което припомнихме най-интересните, скандални и шокиращи новини от изминалата година, можете да си припомните от тук! Да се върнем на днешното, в което предстои да Ви информираме за всичко най-актуално, любопитно и ексклузивно около любимците Ви от турските сериали за периода от 21 до 27 септември 2015 г.! През изминалите седем дни те спортуваха сред природата, разминаваха се на косъм от смъртта, подготвяха се за сватбите си, заминаваха на почивки с половинките си, омъжваха се, ставаха рекламни лица на известни марки, даваха добър пример на децата си, събираха се отново с половинките си, случваха им се нещастия и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Един от най-известните турски актьори Ибрахим Челиккол, който у нас познаваме чрез ролите му в сериалите "Ифет", "Милост" и "Черни планини", е голям любител на природата и спортовете, практикуващи се в натурална среда. Наскоро любимецът на милиони зрителки по света сподели в профила си в социалната мрежа Instagram снимка, на която се вижда как е застанал между две скали в спортна екипировка. Към фотоса той добави, че за празника Курбан Байрам, състоял се през тази седмица, е заминал за местността Муула, а снимката е от Дълбокия каньон там. Малко след това Ибрахим зарадва феновете си с още един фотос, на който се вижда как е седнал върху голямо отсечено дърво. Почитателите му в социалната мрежа възкликнаха, че любимецът им е кралят на гората. Очевидно, след като миналата година по това време се раздели с половинката си Синем Кобал ("Малки тайни"), сега Челиккол е доста по-помъдрял и прекарва свободното си време не по дискотеки и нощни клубове, както преди, а сред природата. 

2) Известните турски актьори Мурат Йълдъръм ("Гордата Аси", "Любов и наказание" и "Голямата лъжа") и Толгахан Сайъшман ("Сезони на любовта") наскоро се разминаха на косъм от смъртта! След големия инцидент в мюсюлманския духовен център Мека, случил се преди няколко дни, наскоро стана ясно, че тогава сред всичките хиляди поклонници, присъствали там, са били именно двамата любимци на милиони зрителки по света. Истинско чудо е, че те не са сред 753 жертви, починали по време на тежкия инцидент, тъй като са били доста близко до мястото на инцидента. Сега те споделят, че са добре и че са заедно със семействата си за мюсюлманския празник Курбан Байрам. И двамата са големи късметлии, тъй като едва минути преди произшествието, което взе толкова много жертви, да се случи, са се изтеглили към малка уличка, за да си тръгнат. Хиляди фенове на Мурат, който предстои да гледаме скоро в нов сериал с Мерием Узерли по StarTV, и Толгахан, който от идния четвъртък се завръща на екран във втория сезон на "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) по ShowTV, бяха много разтревожени за любимците си и някои дори ги оплакаха, но вече всичко е спокойно и във виртуалното пространство. 

3) Наскоро Ви информирахме, че е съвсем възможно в близките месеци един от най-заклетите турски ергени Къванч Татлъту ("Перла", "Забраненият плод", "Двама завинаги", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето") да се ожени за своята половинка и известна турска дизайнерка Башар Дизер, тъй като тя доста настоявала двамата да сключат брак. Сега, две седмици след това, двамата влюбени бяха засечени от турските папараци да се прибират от вечеря в известния турски курорт Чешме, където са прекарали празника Курбан Байрам. Журналистите, съвсем естествено, не пропуснаха да зададат на мега-звездата Къванч, който спечели втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., въпроса дали скоро ще ожени за половинката си и дали решението му ще е правилно. Той отговори нееднозначно, че не смята да казва дали решението му ще е правилно или не точно на улицата, след което си тръгна заедно с Башак. 

4) По време на празника Курбан Байрам във всички мюсюлмански държави всички почиват. Изключение не правят и актьорите, които въпреки напрегнатия и интензивния си работен режим по цял ден, през изминалите празнични дни си взеха почивка и се отдадоха на различни занимания. Сред тях бе известната актриса Нургюл Йешилчай, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Имението с лозите" и "Ангелският остров", която в момента се снима във втория сезон на хита на StarTV "Счупени парчета" (Paramparca) и която преди няколко дни замина със своя приятел, с когото вече не крият връзката си както преди, на почивка на юг. Двамата бяха забелязани от зорките погледи на папараците преди няколко дни сутринта на летище Ататюрк. Любопитно за обективите на журналистите бе, че половинката на Нургюл държеше в ръцете си банкнота от 200 паунда. 

5) Отново новина за Къванч Татлъту и Башак Дизер! Въпреки че все още не са обявили това официално, двамата вече усилено се готвят за сватбата си. Наскоро известната турска дизайнерка, която има връзка с любимеца на милиони зрителки по света, е избрала сватбената си рокля, с която да бъде на сватбата, като тя ще бъде поръчана от фирмата на друга известна турска дизайнерка Елие Сааб. Близки до звездната двойка разкриха още, че двамата наскоро са срещнали семействата си, като заедно с тях са се договорили за датата и мястото, на които ще се проведе грандиозното събитие. Към момента не са разкрити повече подробности около дългоочакваната сватба, тъй като Къванч и Башак строго пазят всичко в тайна и не искат събитието толкова скоро да се популяризира и да стане ясно за всички. Към момента усилено се носи слуха, че сватбената церемония на двамата влюбени няма да се проведе в Истанбул, където те живеят. 

6) Известната турска актриса Селма Ергеч, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в сериалите "Гордата Аси" и "Великолепният век" и която за последно се снима в приключилата миналата пролет поредица на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), се омъжи за своя дългогодишен приятел Джан Йоз. Сватбената церемония се състоя в малко градче в южната област на Германия, родината на булката. Първоначално тя и семейството ѝ обмисляли да организират пищно тържество с много гости, но след това размислили, защото от подобни мероприятия нямало нужда и затова сватбата се провела в тесен семеен и приятелски кръг. Селма бе облечена в семпла булчинска рокля на дизайнерката Тувана Бююкчънар. Сред гостите на тържеството бе една от най-добрите приятелки на Ергеч Нур Фетахоулу ("Забраненият плод" и "Великолепният век"), която бе заедно със съпруга си Левент Везироулу. На снимката с всички присъстващи на сватбата, които позираха пред основното училище, в което е завършила Селма, ясно се виждаше набъбналото коремче на чаровната Нур, което потвърждава слуховете, че е бременна. 

7) След като преди няколко седмици Ви информирахме, че дългоочакваният нов сериал с Мерием Узерли ("Великолепният век") и Мурат Йълдъръм ("Гордата Аси", "Любов и наказание" и "Голямата лъжа") бива замразен, то това явно не се оказа вярно, защото екипът му вече се е заел сериозно с работата по него. Наскоро стана ясно, че вероятно проектът, който ще е със заглавие "Кураж" (Cesaret) ще започне в края на скоро настъпващия месец октомври по турската телевизия StarTV, като снимките ще започнат на 5 октомври (понеделник), а първите сцени от дългоочакваната и обещаваща мелодрама ще бъдат заснети във френската столица Париж. Именно заради това съвсем скоро Мерием и Мурат, които ще изиграят главните роли в нея, ще заминат за западно-европейската държава. От екипа се надяват, че този път няма да закъснеят със сериала, чийто старт се отлагаше през изминалата половин година заради проблеми със сценария му. 

8) Наскоро премиерата си в кината по света направи втората част на изключително популярната анимационна лента "Хотел Трансилвания" (Hotel Transilvaniya). Турция не направи изключение, като една от най-големите фенки на киното Вилма Елес, станала световно-известна с отрицателната си роля на Каролин в изключително успешната семейна драма "Времето лети", не пропусна да отиде на премиерата на филма. За повече от журналистите, които я забелязаха там, бе темата за близнаците ѝ, които тя роди преди около два месеца. Те не пропуснаха да зададат въпросите си към нея за това как се чувства като майка, как свали толкова бързо качените по време на бременността килограми и как се справя с грижата за мъничетата. Най-колоритният ѝ и интересен неин отговор бе, че бебетата са изключително тихи и кротки и тя се справя без проблем с грижата за тях, като сподели, че ако всички малки деца са като тях, може да роди поне още шест. 

9) Младата надежда на турското кино Мерве Болуур е една от актрисите, грижещи се изключително много са външния си вид и най-вече за това как изглежда лицето им. Отскоро тя е рекламно лице на световно-известната марка за макиаж "Maybelline New York" в Турция, като съвсем очаквано тя рекламира най-вече червилата на фирмата. Мерве, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Малки тайни", "Север-Юг" и "Великолепният век", отдавна е известна в турското медийно пространство и сред феновете си с ярките червила, които използва, превърнали се в нейна запазена марка. Тя наскоро дори сподели, че е пристрастена към грима за устните и че обожава ярко червените такива. Напомняме, че в края на месец август Болуур се омъжи за известния турски певец Мурат Далкълъч по време на пищна и тържествена сватбена церемония. 

10) Друга млада надежда на турското кино пък скоро предстои да се завърне на екран. Става въпрос за любимката на турските зрители Пелин Карахан, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век", която според неофициална информация предстои да се снима в своеобразното продължение на историческия сериал, в който за последно игра - "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), което ще започне съвсем скоро по турската телевизия StarTV и в което главната роля ще бъде изиграна от мега-звездата Берен Саат. Напомняме, че Пелин, която преди повече от половин година роди първородния си син Али-Демир, във "Великолепният век" изигра ролята на Михримах султан - единствената дъщеря на Сюлейман и Хюррем султан, като според мнозина няма по-добре актриса от Карахан, която да я пресъздаде. Междувременно в "Кьосем" образът на тази историческа личност трябва да присъства, което подсказва, че изявилата наскоро желание отново да се завърне на екран млада актриса скоро отново ще се снима на снимачната площадка. 

11) След като наскоро приюти у дома си малко сладко бездомно кученце, турската актриса Бергюзар Корел очевидно вече е силно привързана и към другите животни на улицата и не спира да им помага. Наскоро чаровницата, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", във втория от които се снима за последно, посети голям приют за бездомни животни заедно с малкия си шест-годишен син Али. Очевидно след края на снимките по последния ѝ проект Корел не само се е отдала на другото си занимание - сладкарницата си, а и на това да помага на животинки в нужда. В приюта тя помогна както финансово, така и морално на изстрадалите пухчовци, като даде един наистина добър пример за сина си как да трябва да се държи с животните. Междувременно той наскоро е започнал да учи английски език, като тя го насърчаваше да си говори със служителите в приюта на английски. 

12) Младите надежди на турското кино Шюкрю Йозйълдъз, познат у нас чрез ролята си в хита "Надежда за обич", и Шукран Овалъ, която все още не сме гледали в сериал в България, отново се събраха! След като преди няколко седмици двамата се разделиха и за това Ви информирахме в издание на "Турските актьори 24/7", сега актьорите, които се срещнаха и влюбиха на снимачната площадка на приключилия миналата пролет проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), явно са решили да дадат втори шанс на чувствата и отношенията си и отново са заедно. Причина за още по-голямото им сплотяване бе празникът Курбан Байрам, състоял се през изминалата седмица, като двамата предпочетоха да го прекарат заедно, само те, като не пропуснаха да споделят в профилите си в социалните мрежи свой общ фотос, на който позират на мост край морето прегърнати и са повече от щастливи и широко усмихнати. 

13) Докато за едни празникът Курбан Байрам е повод за щастие, семейни събирания и веселие, за други тази година той донесе доста лоши и неприятни емоции. Сред вторите е турският актьор Мерт Фърат, който у нас познаваме чрез ролята му в хита "1001 нощ" и който наскоро преживя истински неприятна ситуация, след като по време на честването на мюсюлманския празник възрастният му баща Нихат Фърат, на който преди два месеца е била направена бъбречна трансплантация, е припаднал. Човекът веднага е бил откаран от близките си в интензивното отделение на голяма истанбулска болница, като му е била направена животоспасяваща операция. За щастие, той вече е добре и Мерт също е по-спокоен, но очевидно всяка година, когато се чества Курбан Байрам, ще си спомня с лошо за този празник. Напомняме, че за последно Мерт се снима в провалилата се мелодрама на StarTV от миналата пролет "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi). 

14) Най-известната и обичана турска актриса Туба Бююкюстюн, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", съвсем скоро предстои да се снима заедно в нов филм със световно-известна звезда! Въпреки че след края на последния ѝ сериал "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), приключил в началото на месец юли т. г., показвайки два сезона и общо 54 епизода, любимата турска звезда на България за 2014 г. смяташе да се отдаде на дълга почивка и да се установи заедно със семейството си във Франция, явно тези нейни планове са се променили, защото съвсем скоро предстои да започнат снимките по нов холивудски филмов проект, в който ще си партнира с мега-звездата Мат Дилън! Продуцентът на обещаващия проект дълго време търсил актриса с къса коса, която да си партнира с известния по цял свят актьор, като след като научил, че Туба се е подстригала, веднага я поканил да участва. Според последна информация тя се е съгласила. 

15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 28 септември, ще бъде публикувано издание №78 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 29 септември, ще можете да прочетете третия за сезона и двадесет и девети подред брой от "Турция представя...", в който ще представим новите сериали тази есен по ATV. В сряда, 30 септември, пък ще публикуваме третото за сезона и тридесет и шесто подред издание от "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме музикалните теми от ретро-сериала "Вярна на себе си" (Ezo Gelin). В четвъртък, 1 октомври, идва ред на деветото двойно интервю с екранна двойка от турски сериал, което ще е с Аслъ Енвер и Мете Хорозоулу от "Тайни" (Kayip). В петък, 2 октомври, очаквайте третото за сезона и седемнадесето подред издание от "Успехът на...", в което ще анализираме успеха на "Север-Юг" по света. В събота, 3 октомври, ще бъде публикувана третата за сезона и седемнадесета подред тема от "Любопитно", в която ще разгледаме успеха и провала на сериалите в Турция през изминалия телевизионен сезон. И в неделя, 4 октомври, очаквайте 53 издание от "Турските актьори 24/7"! 

3 коментара:

Анонимен каза...

Незабравима е на 86 турски епизод, остават още само 4 оригинални. Според мен или е Свързани съдби ли индийски сериал..?

Анонимен каза...

Ели Сааб (Elie Saab)не е турска дизайнерка, а е мъж и е ливанец...

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
До 1-ви коментар:
Благодарим Ви за информацията! След финала на "Незабравима" (Unutulmaz) няма да стартира нито "Свързани съдби", нито нов индийски сериал. От БТВ Лейди ще пуснат премиерния турски сериал "Изкушение" (ASK) с Хазал Кая, Хакан Курташ, Небахат Чехре и Аслъ Тандоан. Той има само 13 епизода и е провал в Турция, но историята определено ще Ви хареса, дайте му шанс!
Леки и успешни дни! :)

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за поправката, тя ще бъде редактирана от колегата.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.