"Какво гледат в Турция?" (70): от 27 юли до 2 август 2015 г.

Срещаме за пореден път в юбилейното седемдесето издание на рубриката, представяща рейтингите на сериалите в южната
ни съседка - "Какво гледат в Турция?"! Вече близо година и половина тази рубрика се публикува всеки понеделник и е пълна с рейтинг-резултатите от жестоките сблъсъци между мелодрамите на петте най-гледани и национални телевизии в Турция. За тази рубрика няма почивка, на щрек сме за всяка новост в телевизионния ефир в южната ни съседка, обобщаваме и рейтингите до най-малката подробност. В момента сме в летния и отпускарски сезон, през който не се излъчват толкова много сериали, нито пък се предлагат пропити с драма поредици. Есенният телевизионен сезон идва само след месец и в момента телевизиите правят последни подготовки за това, което ще излъчват. Много пъти сме споменавали, че идната есен ще бъде богата не само на сериали, които през този сезон ще бъдат изключително силни, тъй като се задават мелодрами с едни от най-обичаните турски актьори и определено ще станем свидетели на оспорвана конкуренция, а за телевизиите едно единствено нещо ще бъде важно - рейтингите! Продължаваме обаче с резултатите за изминалата седмица в южната ни съседка, а те както всяка друга такава, ще бъдат интересни. Сблъсъци не спира да има, това се случва постоянно в ефира на телевизиите във всяка една държава. Към сериалите от това лято по-миналата седмица се присъедини една комедия с участието на Едже Йозкая от "Ифет", а именно "Богато момиче, бедно момче" (Zengin Kiz Fakir Oglan), която започна с нов сезон в ефира на FOX и за щастие остави прилични рейтинги след себе си. Определено обаче през идващата есен ще предстоят размествания в програмите на всички медии, тъй като доста от старите им хитовете ще се завърнат с нови сезони и със сигурност ще продължат да се излъчват в добре познатите за зрителите дни. Също по-миналата седмица се излъчи и последният епизод на "Сума в сума" (Tutar mi Turat) на ShowTV, който постигна пълен провал също заради ниските си рейтинги, въпреки участието на Джейда Атеш. "Петима братя" на KanalD продължава да се излъчва, въпреки че се смяташе, че миналата седмица е показал последния си епизод. Поредицата също постига ниски рейтинги, въпреки че бе преместена в късните часове във вторник. За сметка на това пък всички други турски летни мелодрами се радват на висок интерес с някои малки изключения, тъй като някои от сериалите все още не са затвърдили позициите си и имат "плаващи" рейтинги, като някой път ту постигат високи, то постигат ниски резултати и излизат извън ТОП 10. Продължаваме обаче да следим случващото се с рейтингите на любимите Ви турски поредици от южната ни съседка! Днес е първият понеделник от месец август и е време отново да видите подробно рейтингите на хитовите и любими Ваши турски истории, които определено обещават да Ви изненадат за пореден път. Вижте в по-долните редове рейтинг-резултатите за периода от 27 юли до 2 август 2015 г.!

Рейтинги за понеделник, 27 юли:
Всички сериали, излъчващи се в понеделник, се радват на доста висок интерес и зрителите определено ги харесват. "Оскърбени цветя" на ATV обаче постига най-високи рейтинги в този ден и определено в момента е един от сериалите, отчитащи най-високи рейтинги в проценти през летния сезон. ShowTV се наложи с успешни две продукции през лятото, едната от които се излъчва именно в понеделник - "Тъкмо напротив", и се радва на доста висок интерес. Любопитно е, че и миналата седмица, както по-миналата, рейтингите на сериала със Сарп Левендоулу и Пелин Акъл и "Малки сладки лъжкини" на StarTV са равни, но по-предно място в класацията ТОП 100 заема първият, тъй като е отчел по-висок пазарен дял, както виждате и по-долу. Общо 3 сериала са показани в първия ден на седмицата - 1 на StarTV, 1 на ShowTV и 1 на ATV.

1. "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) - от 20.19 до 23.44 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 5.21%; Пазарен дял: 19.44%

2. "Тъкмо напротив" (Ne Munasebet) - от 20.43 до 23.27 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.39%; Пазарен дял: 8.69%

3. "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar) - от 20.43 до 23.28 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 2.39%; Пазарен дял: 8.66%

Новини и предавания за понеделник:
В началото на седмицата най-гледани са били новините на FOX, които са успели да съберат 2.00% рейтинг и това ги е класирало на 6 място. След тях са емисиите на KanalD, попадащи на 8 позиция с 1.88% рейтинг. На 10 място са новините на ShowTV, които са отчели 1.69% рейтинг. Четвъртите най-гледани емисии са тези на StarTV, попадащи на 13 място с 1.53% рейтинг. По ATV в този ден не са излъчвани новини.

Рейтинги за вторник, 28 юли:
Както споменахме по-горе, "Петима братя" продължава излъчването си и не е приключил по-миналата седмица, както съобщихме първоначално. Въпреки ниските ѝ рейтинги, KanalD продължава да дава шанс на поредицата, но излъчвайки я в късните часове, когато трудно се постигат високи резултати. Сериалите, излъчени във вторник, са 2 - 1 на KanalD и 1 на FOX.

1. "В името на щастието" (Adi Mutluluk) - от 20.58 до 23.29 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.76%; Пазарен дял: 18.08%

16. "Петима братя" (Bes Kardes) - от 22.27 до 00.33 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.26%; Пазарен дял: 5.38%

Новини и предавания за вторник:
Новините на три от телевизиите са заели три последователни позиции и са постигнали високи рейтинги, като разликата между тях е изключително малка. Най-гледани във вторник са новините на ShowTV които са заели 6 място с 1.80% рейтинг. На 7 позиция са новините на ATV отчели 1.79% рейтинг. На 8 място са емисиите на FOX, които пък са отбелязали рейтинг от 1.78%. Четвъртите най-гледани са информационните емисии на KanalD, които са на 12 място с 1.38% рейтинг. Последни са емисиите на StarTV, които са заели 15 позиция с 1.30% рейтинг.

Рейтинги за сряда, 29 юли:
Рейтинги за сряда изненадващо нямаше, вероятно заради технически причини от страна на агенцията, изготвяща класацията ТОП 100 ежедневно. Именно заради това сериалите, излъчващи се в този ден - "Мирис на ягоди" на StarTV и "Ако останеш в сърцето ми" на KanalD ще участват в нашата класация ТОП 7 в края на днешното издание с рейтингите си от изминалата седмица, които можете да видите от тук! Съжаляваме за евентуално причиненото неудобство!

Рейтинги за четвъртък, 30 юли:
Четвъртъкът определено е най-силният ден през летния сезон, тъй като тогава се излъчват и много силни сериали. В този ден се позиционира и най-гледаният сериал на KanalD за това лято "Дъщерите на Гюнеш", който определено отчита много високи рейтинги. За съжаление "Време на любовта" на ATV показа доста ниски рейтинги през изминалата седмица и към момента това е първият провал на ATV през лятото. Общо 3 сериала са се излъчили в четвъртък - 1 на ATV, 1 на Kanal D и 1 на FOX. Важно е да отбележим, че рейтингите, представени по-долу, са за целевата група AB или по-известна като "групата на интелигентните", тъй като за този ден имаше грешка в резултатите на целевата група, чиито рейтинги по принцип ние представяме.

1. "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) - от 20.47 до 23.34 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 6.65%; Пазарен дял: 24.16%

2. "Нарочно любов" (Inadina Ask) - от 20.59 до 23.26 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.46%; Пазарен дял: 16.01%

19. "Време на любовта" (Ask Zamani) - от 20.26 до 23.17 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.38%; Пазарен дял: 5.04%

Новини и предавания за четвъртък:
В четвъртък отново най-много зрителите са гледали новините на FOX, като те попадат на 6 позиция и са отчели 2.04% рейтинг. Плътно до тях на 7 място отново са емисиите на ATV, които пък са отчели 1.90% рейтинг. Следващи са информационните емисии на KanalD, които са заели 11 позиция и са отчели 1.67% рейтинг. ShowTV и нейните емисии са плътно до тези на KanalD, заели са 12 позиция и са с рейтинг от 1.66%. Последни са новините на StarTV, които с 1.27% рейтинг са на 27 място.

Рейтинги за петък, 31 юли:
Месец юли приключи повече от успешно за всички продукции и телевизии в южната ни съседка. В последния ден от него, а именно 31-ви, по петте национални турски телевизии бяха излъчени само 2 мелодрами - 1 на FOX и 1 на StarTV, които обаче отичат доста високи рейтинги и засега са харесвани от зрителите. Поредицата на StarTV "Любов под наем" е най-гледаният сериал за това лято, постига невероятен успех и доста високи рейтинги, които дори мелодрамите през есента и пролетта трудно отчитат.

1. "Любов под наем" (Kiralik Ask) - от 20.42 до 23.36 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 9.15%; Пазарен дял: 33.65%

4. "Богато момиче, бедно момче" (Zengin Kiz Fakir Oglan) - от 20.58 до 23.28 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.10%; Пазарен дял: 7.62%

Новини и предавания за петък:
В последния ден на месец юли най-гледани са били новините на FOX, които са отчели 1.88% рейтинг и са попаднали на 6 позиция. На 8 позиция са новините на KanalD, които са отчели 1.71% рейтинг. Следващите най-гледани емисии са тези на ShowTV, които са заели 10 място с рейтинг от 1.69%. Информационните емисии на ATV са на 12 място с рейтинг от 1.53%. Последни за пореден път са емисиите на StarTV, които са се класирали на 14 място с 1.51% рейтинг.

Рейтинги за събота, 1 август:
Както винаги през настоящото лято, в събота се излъчва само една мелодрама - романтичната комедия на ShowTV, която е и най-гледаната такава на медията за това лято и която определено постига огромен успех. По останалите национални телевизии са се излъчвали предимно предавания, игрални филми или повторения на епизодите от летните сериали.

1. "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) - от 20.45 до 23.24 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.05%; Пазарен дял: 17.63%

Новини и предавания за събота:
И през първия ден на месец август водещи и най-гледани са били емисиите на FOX, които са попаднали на 10 място и са с рейтинг от 1.76%. На 12 място пък са новините на ShowTV, които като втори най-гледани за деня са отчели 1.61% рейтинг. Следващи са информационните емисии на ATV, заемащи 14 място с рейтинг от 1.45%. Плътно до тях на 15 позиция са информационните емисии на KanalD, с рейтинг от 1.36%. Последни и в началото на август са емисиите на StarTV, които са се класирали на 17 място с резултати от 1.26%.

Рейтинги за неделя, 2 август:
Тотален срив в рейтингите на "Слънчоглед" в неделя, 2 август. Поредицата, която заемаше прилични места в класацията в този ден, постигна доста ниски рейтинги през изминалата седмица и това означава, че предстои да бъде спряна. В неделя са показани 3 сериала - 1 на ATV, 1 на KanalD и 1 на FOX, като категоричен избор на зрителите в този ден е лятната история на KanalD.

1. "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) - от 20.45 до 23.34 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.33%; Пазарен дял: 13.67%

2. "Ти си ми" (Sen Benimsin) - от 20.58 до 23.58 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.91%; Пазарен дял: 12.04%

37. "Слънчоглед" (Gunebakan) - от 20.33 до 23.17 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 0.82%; Пазарен дял: 3.35%

Новини и предавания за неделя:
На 5 място и най-гледани в неделния ден са новините на ShowTV, които са с рейтинг от 1.85%. Плътно до тях са емисиите на FOX, заемащи 6 място с 1.83% рейтинг. Информационните емисии на KanalD са следващите най-гледани в неделя, като те попадат на 10 позиция с рейтинг от 1.62%. Новините на ATV са предпоследни и те са попаднали на 13 позиция с 1.54% рейтинг. Последни както почти винаги това лято са емисиите на StarTV, които са отчели 0.91% рейтинг и са заели 30 място.

НОВИНИ:
1) Обзор на рейтингите за седмицата: това издание на "Какво гледат в Турция?" също приключи, но за да бъде завършено напълно, ще направим обичайния обзор на рейтингите, в който отново ще стане ясна крайната класация на сериалите и телевизиите - кой е най-гледаният сериал, коя е най-гледаната телевизионна програма и коя е най-гледаната медия!
Отново най-гледаният сериал и най-гледаната програма за изминалата седмица е категоричният фаворит на зрителите това лято "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV с 9.15% рейтинг. Вторият най-гледан сериал за седмицата е "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) на KanalD с 6.65% рейтинг. На трето място и тази седмица е "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) на StarTV, чийто рейтинг от по-миналата седмица е 6.20%. Ето кои са и останалите места на сериалите: на 4 позиция е "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) на ATV с рейтинг от 5.21%; 5 място грабва "В името на щастието" (Adi Mutluluk) на FOX с 4.76% рейтинг; 6 място отива при "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) на ShowTV с 4.05% рейтинг; последното 7 място заема "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) на KanalD с 3.33% рейтинг. Най-гледаният сериал на второ място след лидера е "Нарочно любов" (Inadina Ask) на FOX с 4.46% рейтинг.
След като разбрахте, че "Любов под наем" е най-гледаната продукция през изминалата седмица в Турция, то сега е време да научим и кой е най-гледаният телевизионен канал сред националните такива! Най-гледаната телевизия за периода от 27 юли до 2 август 2015 г. е за пореден път StarTV, излъчила два най-гледани сериала през седмицата, един от които - най-гледаната програма. На второ място също с 2 най-гледани сериала е KanalD, а на 3, 4 и 5 са ATV, FOX и ShowTV в последователността, в която ги виждате.

Следващото издание на "Какво гледат в Турция?" очаквайте на 10 август, понеделник!

8 коментара:

Анонимен каза...

Kakvi sa reitingite na Kvartala na bogatite?

Анонимен каза...

Mila serialcheto svursi na 12 june ;) ;)

Анонимен каза...

Мила ,сериалчето не е свършило.Като не знаеш не се обаждай.

СЕРИАЛИ в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Рейтингите на "Кварталът на богатите" (Мedcezir) в България все още не са официално ясни, но бъдете сигурни, че сериалът е най-гледаната програма на БТВ това лято. Радва се на небивал зрителски интерес и го гледат може би около милион зрители. В интернет продукцията също се радва на невероятен успех, сериите се гледат от доста зрители и това го прави един от най-гледаните турски сериали у нас.
Леки и успешни дни! :)

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Да, "Кварталът на богатите" приключи в Турция на 12 юни и излъчи общо 77 епизода. Но потребителят по-горе е искал да разбере рейтингите на сериала в България, където той едва сега започва.
Леки и успешни дни! :)

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Сериалът приключи в Турция с два сезона и 77 турски епизода. Повече сезони няма да има, това беше всичко. Иначе в България ще продължи да се излъчва, тъй като се радва на изключително висок интерес, а и едва сега започна.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

SIRA PROGRAM KANAL RATING SHARE
1 CILEK KOKUSU STAR TV 5.79 21.76
2 KALBIM EGE'DE KALDI KANAL D 3.27 12.29
3 CILEK KOKUSU (OZET) STAR TV 3.19 15.02

Tova e za 29ti srqda,provereno e ot 3 razlichni saita

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
Данните, които ни давате са за 5 август, а не за 29 юли. Рейтингите за 29 юли и ние сме ги търсели в различни сайтове, но за съжаление не ги открихме. Явно става дума за технически проблеми. Но тези, които ни давате Вие, не са от 29 юли.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Da sburkala sym dnite,no wie qwno ne ste se rowili tolkowa mnogo,zashtoto reitingi ot tozi den ima.
http://www.img-share.eu/f/images/98/reiting1GPpzaJ.png

Prikachila sum wi screenshot v tozi sait.I gore moje da vidite za koq data sa reitingite.

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
Благодарим Ви за линка, но изданието вече мина и приключи, като доста от читателите отдавна са го прочели и вече няма смисъл да оправяме каквото и да е в него. Надяваме се, че тези, които са наистина по-любопитни, ще видят посочения от Вас линк и от там ще се информират за рейтингите за сряда, 29 юли! Благодарим, че сте си направили труда да откриете резултатите за този ден! Ние наистина претърсихме в три сайта, но не намерихме нищо...
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.