Нургюл Йешилчай: "Малките неща в живота ме правят щастлива"

Привет, приятели! Четвъртък е, 9 юли, и днес както всяка предишна седмица на този ден предстои да прочетете интервю с Ваш любимец
от турските сериали. Както знаете, през изминалите месеци публикувахме интервюта не с кои да е актьори и актриси, а с участниците във вече приключилото наше онлайн-състезание "Любима турска звезда 2015". От днес до края на месец юли предстои да прочетете последните четири, които ще бъдат с финалистите във формата, като на днешния ден предстои да прочетете интервю с класиралата се на четвърто място в него - Нургюл Йешилчай! Тя е родена на 26 март 1976 г. в малкото градче Афионкарахисар в Турция. В момента е на 39 години, зодия овен. Започва актьорската си кариера през далечната вече 1998 г., когато е едва на 22 години. Първата ѝ главна роля е в хита от 2002 г., излъчен и у нас - "Имението с лозите" (Asmali Konak), в който си партнира с друг участник в "Любима турска звезда 2015" Йозджан Дениз. Две години по-късно, през 2004 г., следва друго изключително успешно участие в поредицата "Ангелският остров" (Melekler Adasi), също показана в България. Отново две години по-късно, през 2006 г., взима участие в хита "Вярна на себе си" (Ezo Gelin), излъчен у нас преди няколко години по БТВ. През 2010 г. обаче изиграва ролята на живота си, с която става популярна в цял свят - тази на Ясемин в мега-хита "Любов и наказание" (Ask ve Ceza), в който си партнира с Мурат Йълдъръм, класирал се на второ място в "Любима турска звезда 2015". През 2012 г. се снима в комедийната мелодрама на KanalD "Султан" (Sultan), а през 2013 г. - в "Бебешка топлина" (Bebek Isi) на ShowTV. В момента участва в най-гледания турски сериал в Турция "Счупени парчета" (Paramparca), партнирайки си с Еркан Петеккая, участвал в миналогодишния сезон на "Любима турска звезда". Време е да започнем с интервюто!

За първи път ли сте в Сърбия? Какви са впечатленията ви за страната ни и народа ни?
Да, за първи път съм тук и наистина не знаех, че съм толкова популярна в Сърбия. Преди няколко седмици бях на почивка на гръцкия остров Миконос, мислейки си, че никой няма да ме познае там. Но хората ме нападнаха (смее се). Разбира се, това беше страхотно преживяване и същото нещо се случи и във вашата страна.

Станахте много популярна тук благодарение на сериала "Любов и наказание". Какво е първото нещо, което се сещате, когато някой спомене този проект?
Честно казано, снимах тази сериал в много тревожен момент в живота ми. Тъкмо щях да се развеждам, живеех сама с малко дете. Снимките на сериала наподобяваха личния ми живот - аз не страдах само на малкия екран, но и в реалния живот.

Имахте ли проблеми при снимането на любовните сцени с Мурат Йълдъръм и бихте ли работили отново с него?
Не съм имала никакви проблеми, аз съм професионалист. Мурат е чудесен актьор, ние работихме чудесно заедно и аз бих искала отново да работя с него в някой сериал или филм.

Вие сте една от малкото актриси, които постоянно работят. Какъв е вашият основен източник на мотивация в това отношение?
Много е  просто - обичам работата си и се наслаждавам да я върша!

Какви са вашите критерии за избор на роли?
Има разлика между ролите в сериали и ролите във филмите. Когато става въпрос за сериали, най-важното е името на продуцента. А, когато става въпрос за филми, най-важни са режисьорът и сценария.

Вие сте една от най-добре платените турски актриси. Мислили ли сте някога, че сте ниско платена? Отказвали ли сте роля, заради ниско заплащане?
В някои случаи съм приемала роли, без дори да питам за пари, за мен това не е толкова важно. Приемам роли в проекти, които харесвам, без значение, дали тези проекти са сериали, филми или театрални пиеси.

Имате актьрско (театрално) образование. Мислите ли, че образованието в тази област е важно за един актьор?
Ако не сте образован актьор, можете да получите шанс да участвате във филм. И може да сте перфектни! Но ако искате да бъдете добър актьор, трябва да знаете как да влезете в кожата на различни герои, а това можете да научите само с помощта на образованието, което е много важно.

Един от най-добрите и най-популярните турски сериали е "Имението с лозите", където сте си партнирали с  Йозджан Дениз. Много от феновете биха искали да Ви видят отново заедно в някакъв телевизионен проект. Има ли някаква възможност за това?
Може би, но само, ако продукцията и сценария са добри. 

Бихте ли искали синът ви да стане актьор?
Той е много умно момче, дойде с мен в Сърбия и играе с децата, които живеят тук, въпреки че не говори сръбски. Предпочитам той да стане режисьор, но от друга страна, не бих играла в неговите филми (смее се).

Има слухове, че ще снимате филм с Ерден Кърал следващата година и че пишете част от сценария за този проект...
Откъде знаете всичко това? (смее се) Вярно, ние ще работим заедно по филма, снимките ще започнат през октомври или ноември. Вярно е също, че ще участвам в писането на сценария, но не мога да ви кажа нещо повече, защото не искам да разваля изненада (смее се).

Вашият филм ''На прага на рая'' беше много успешен. След този успех мислили ли сте за кариера в Холивуд или някоя чужда страна?
Получих оферта в Кан за един италиански филм, но не ми хареса сценария, така че отказах ролята. Всъщност получавам оферти от всички краища на света, но главното условие за приемането на роля е да ми хареса сценария. Ако някой от Холивуд ми предложи интересна роля, бих се поинтересувала.

Означава ли това, че бихте приели роля в някой сръбски проект, ако получите интересно предложение?
Разбира се, това ще бъде страхотно!

Добре известно е, че вие сте много прям човек - подкрепяте гей хората, говорите срещу турското правителство, преди няколко дни сте написала на Twitter, че бихте убили хората, които са виновни за смъртта на един от протестиращите... Мислите ли, че тези изявления може да повлияят на кариерата ви?
В момента ситуацията в Турция е много сложна. Студентите започнаха протест, защото не искат да бъде построен търговски мол на мястото на Gezi Park. След това родителите им се присъединиха към протеста и останалите протестиращи. Правителството не реагира по правилния начин, така че протестът стана по-голям и няколко млади хора умряха. Когато се случи нещо такова, не мога да бъда спокойна. Тогава не мисля за кариерата си.

В момента снимате сериала (ситком), наречен "Бебешка топлина" (Bebek Isi). Какво Ви накара да приемете тази роля и каква е разликата между снимането на ситком и снимането на мелодрама?
Продължителността на един епизод на турския телевизионен сериал е почти два часа. Това е ужасно, защото този материал трябва да се създаде само за една седмица. Някои хора наистина умират на сета, защото те трябва да работят 20 часа на ден. Ние просто решихме да разбием този стандарт и направихме сериал с епизоди по 25 минути. Това е вид протест срещу популярните сериали.

Има ли роля, която винаги сте искала да изиграете, но никога не сте имали шанс? От друга стран има ли роля, която никога не бихте приели?
Не мога да си представя роля, която бих искала да изиграя и никога не съм имала възможност да го направя. От друга страна, ако ролята е против моята идеология и моята представа за живота, никога няма да я приема. 

Има ли турски актьор, с когото бихте искали да работите, но не сте имали възможност? А какво да кажем за актьори от Холивуд?
Ако говорим за Холивуд, бих искал да играя с Шон Пен. Що се отнася за турските актьори, няма такъв актьор, защото съм играла почти с всички (смее се). 

По време на кариерата си сте играли в различни жанрове. Кой ви дава най-голямо удоволствие?
Синът ми казва, че съм най-добра в комедията, това е и моят отговор.

Знаем, че сте добра в рисуването, но не сте имали изложба на ваши картини все още. Можем ли да очакваме нещо подобно в бъдеще?
Живея в много малка къща, така че не разполагам с достатъчно пространство за рисуване, но си мисля за преместване в по-голяма къща. Бих искала да имам изложба, но нека да кажем, че това е проект за бъдещето.

Ако трябваше да избирате между любовта и кариерата, какво бихте избрали?
Приятелят ми е режисьор, така че успях да обединя любовта и работата. Не бих искала да избирам.

Как започна любовната история между вас и Толга?
Няма да повярвате, но отговорът е много прост! Бяхме съседи, това е съседска любов, която просто се случи! (смее се)

Каква е реакцията ви, когато четете някои лъжи за вас в медиите?
Това е цената на популярността, която трябва да платя. Разбира се това ме засяга, но животът продължава, опитвам се да не отдавам значение на такъв вид публикации. 

Какви са бъдещите ви планове?
Ще се снимам в два филма. Считам себе си като актриса на киното. Разбира се в свободното си време ще снимам за телевизия, а също и за театъра, защото имам образование в тази област. Има актьори, които градят кариерите си благодарение на сериалите, но аз бих искала хората да ме разпознават и като филмова актриса. 

Какво ви прави щастлива и какво ви натъжава?
Смъртта на млади хора много ме натъжава, а не ми трябва много за щастие - щастлива съм от малките неща. 
_________________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето през август 2013 г. за сръбска медия.

4 коментара:

camelopardbg каза...

Добър ден,
пиша тук за да ви информирам за създаването на сайта ми, където можете да ми пишете ако имате нужда от съвет, препоръка, мнение или просто искате да споделите нещо. Можете да разгледате сайта на този линк - http://camelopardbg.weebly.com Благодаря ви за отделеното внимание.
Съжалявам за рекламата, но правя това с единствена цел да помагам. Лек ден на всички!

Анонимен каза...

От къде мога да видя рейтинга на Квартала на богатите/medcezir?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Добре, но можеше да ни пишете по имейл, за да се уточним и да не се получава така. Успех!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Все още е рано за него.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

кога ще видим Нургюл в комедийна роля

Предоставено от Blogger.