Хазал Кая: "От малка животът ме тласка към изкуството"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 юли, и днес както всяка предишна седмица на този ден предстои да прочетете интервю с Ваш любимец
от турските сериали. Както знаете, през изминалите месеци публикувахме интервюта не с кои да е актьори и актриси, а с участниците във вече приключилото наше онлайн-състезание "Любима турска звезда 2015". До края на месец юли предстои да прочетете последните три, които ще бъдат с финалистите във формата, като на днешния ден предстои да прочетете интервю с класиралата се на трето място в него - Хазал Кая! Тя е родена на 1 октомври 1990 г. в малкото турско градче Газиантел. В момента е на 24 години, зодия везни. Когато била на четири години, родителите ѝ, които били адвокати, ѝ подарили цигулка, на която свирила шест години. След това още от тогава започнала да мечтае да стане актриса, като всеки път, щом гледала филм по телевизията, си представяла, че самата тя играе в него. Първата си роля в сериал изиграва през 2006 г., когато е едва на 16 години, в хита, който в момента у нас е в сезонна пауза - "Завръщане" (Sila), в който изиграва малък и временен персонаж. През 2007 г. обаче получава първата си главна роля - тази на Йозге в младежката поредица, излъчена у нас преди години по Диема Фемили "Ангел-пазител" (Genco). Година по-късно, през 2008-а, изиграва ролята на живота си, чрез която става популярна в цял свят - тази на Нихал в мега-хита "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), партнирайки си със звезди от ранга на Къванч Татлъту, Берен Саат, Селчук Йонтем, Небахат Чехре и други. През 2011 г. пък се снима в най-харесвания турски сериал, излъчван у нас - "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), с което също печели още по-голяма популярност и става любимка на зрителите. През следващите години обаче следват редица провали в "Балканска война" (Son Yaz Balkanlar 1912) и "Любов" (A.S.K.), които постигат ниски рейтинги и биват спирани. През изминалата пролет в Турция се завъртя последният ѝ нов проект - "Марал" (Maral), в който си партнираше с Арас Булут Ийнемли от "Времето лети" и който въпреки незадоволителните си рейтинги, ще се завърне от есента с нов сезон по TV8. Време е да започваме с интервюто!

Каква е героинята Ви Марал?
Тя много ме вдъхновява. Въпреки че е загубила родителите си още когато е била на 5 годинки, тя е позитивна личност и винаги гледа на живота и събитията в него от добрата им страна. Много съм щастлива, че играя точно тази роля, защото никога досега не съм пресъздавала подобен персонаж. Обичам я!

Марал следва детските си мечти, такава ли сте и Вие?
Бих казала, че да. Но разликата е, че на мен детските ми мечти вече са реалност. Първоначално исках да стана балерина, дори се записах на уроци, но след тежка контузия се отказах. След това започнах с цигулката, в която се влюбих. Чувствителната ми личност, която ме водеше към изкуството, и след това ме заведе в тази насока, която се оказа и моето поприще - актьорството. Казах си, че на всяка цена ще стана актриса и че няма да се отказвам и ето, че това се случи.

За първи път се снимате заедно с Арас Булут Ийнемли, разбирате ли се?
Арас за първи път го гледах във "Времето лети". Още преди "Марал" ни запозна една от моите най-добри приятелки - Йълдъз Чааръ Атиксой, с която двамата играеха по това време в този сериал. Допадна ми, но не очаквах, че ще някой ден ще се снимаме заедно. Разбираме се, да. И той, и аз много харесваме героите си, вероятно заради това бързо се сработихме.

Как решихте да се завърнете на екран?
Всъщност преди да получа предложение за "Марал", от TV8 ми предложиха да участвам в новия сезон на риалитито "Survivor", но тогава бях болна и отказах, въпреки че предложението ми се струваше като вълнуващо приключение. Едва след това ми предложиха да участвам в другия им нов проект и този път реших да се съглася.

Снимате се в първия нов сериал на TV8, как се чувствате?
За мен това е голяма чест. Харесвам тази телевизия и се радвам, че съм част от един от най-обещаващите ѝ проекти. 

Какво да очакват феновете от "Марал" и героите на Вас и Арас в този проект?
Много, много щастие!

Въпреки крехката Ви възраст от 24 години, в "Марал" ще изиграете третата си главна роля. Как се преборихте с големия стрес на снимачната площадка?
Всичко, което съм постигнала, е благодарение на моята амбиция и желанието ми да се развивам и да успявам. Бях само на 16 години, когато изиграх първата си роля. Майка ми първоначално беше несъгласна, казваше ми първо да завърша колеж и след това да правя каквото поискам, но аз не я послушах. И тя се примири с избора ми... Стрес при мен няма, има отговорност.

Преборихте си с наднорменото тегло, как успяхте?
Истината е в здравословното хранене. Ако не се храниш както трябва, дори и тренировките и спортът няма да ти помогнат. Естествено, позволявам си веднъж в седмицата всичко, което ми се прияде, все пак и аз съм човек!

Без спорт ли постигнахте успех в борбата с килограмите?
Естествено, че не. Преди да отслабна, обичах да си похапвам доста. Един ден обаче вече не можех да издържам да съм такава и си купих една гиричка и едно спортно килимче и започнах да гледам видео-тренировки в YouTube. С часове гледах от лаптопа и повтарях действията, като накрая се специализирах и ги научих почти наизуст. Правех това в свободното си време. Исках да имам самочувствие, да докажа на себе си, че мога. Смятам, че успях!

Без грим сте, но изглеждате невероятно. На какво се дължи това?
Благодаря! Всичко е генетично. Много рядко ми се появяват пъпки по лицето, даже когато това се случи, се радвам, че и мен ме е сполетяло това най-сетне. Моята майка е на 52 години, но кожата ѝ е мека и красива като на 28-годишно момиче. Явно съм се метнала на нея. 

Учили сте кулинария, а сега героинята Ви в "Марал" ще е сладкарка. Това помогна ли Ви?
Да, определено това ще ми е от голяма полза за ролята на Марал. Въпреки това по време на обучението ми беше доста тежко понякога. Прекарвах голяма част от свободното си време в професионалната кухня, обичах да си говоря с главния готвач на теми, не само свързани с кулинарията. Тази професия е много странна, но въпреки това сега, спомняйки си за това време, ми се ще отново да се върна в кухнята, имам много хубави спомени.

Казват, че готвенето успокоява. Така ли е?
За мен това не е терапия или някакъв вид лечение, не мога да го опиша. Просто лично аз изпитвам голямо удоволствие, готвейки. Но освен да обичам да готвя, обичам и да поднасям ястията си на други хора, които да ги оценяват. Сред малкото такива е майка ми, с която обичаме да спорим на тема кулинария.

Мечтаела ли сте да откриете собствено заведение?
О, да, даже продължавам тайно да си го мечтая. Бих искала мястото да е малко и уютно, в него да се предлага асортимент, който да го няма никъде другаде, всичко да бъде различно и необикновено, хората да се чувстват не както в обикновен ресторант или сладкарница. 

Какво мислите за домашното насилие над жени?
Тази тема стана доста популярна в последно време. Смятам, че това нещо не трябва да се приема като начин на живот от жените в такова положение и да се търсят начини то да се спре. Ужасен е фактът, че в Турция така бе убита Йозгеджан (жена, починала в следствие на домашно насилие, чийто случай намери широк отзвук в южната ни съседка и дори в сериалите там), но прекрасен е, че все повече са кампаниите, борещи се с това, подкрепям с двете си ръце. 

Какви са отношенията с майка Ви?
Прекрасни. Продължаваме да живеем заедно и да споделяме отговорностите си. Уважаваме се една с друга, въпреки различията във възрастите ни. Майка ми е човекът, който ме познава най-добре в този живот. Израснах като достоен и възпитан човек именно благодарение на нея. Тя ме научи, че не ми е само майка, а и много добър приятел, на когото мога да споделя всичко. Много я обичам! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.