"Какво гледат в Турция?" (66): от 29 юни до 5 юли 2015 г.

Измина поредната лятна седмица, измина първият летен месец и днес е първият понеделник от месец юли! В момента четете шестдесет
и шестото издание на "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват куп рейтинги на любимите Ви сериали от южната ни съседка Турция. Е, там вече летният сезон започна за едни доста успешно, за други - не чак толкова. Стартираха новите летни сериали и определено повечето от тях успяха да привлекат голям интерес, най-вече заради правилното им позициониране от страна на телевизиите, обещаващите истории, звездния каст и новаторските сюжети в тях. Всички телевизии вече са готови с летните си програми и са решили кой сериал кога да се излъчва, като очакванията са както винаги големи. До началото на есенния сезон обаче с всеки изминал ден остава все по-малко време и само след два месеца ще стане ясно кои ще бъдат новите козове на медиите и кога ще се излъчват те. През летния сезон се излъчват далеч по-малко поредици и ако си спомняте, миналата година летните продукции постигнаха добри успехи и продължиха и през есенно-пролетния сезон. Някои от тях бяха толкова гледани тогава, че им предстои да се завърнат още тази есен с нови втори сезони. Така зрителите в Турция ще имат голямо разнообразие от мелодрами това лято - от романтични комедии до разтърсващи мелодрами. Тепърва обаче ще става ясно кои ще продължат и занапред с нови епизоди и кои ще се превърнат в поредните провали на турските медии.
По-миналата седмица ShowTV даде началото на "Сума в сума" с Джейда Атеш, но крайният резултат беше повече от плачевен - поредицата постигна ужасно ниски рейтинги. Започна и "Момичето на фабриката" на същата телевизия и със същата съдба - ниските рейтинги не подминаха и този иначе обещаващ проект. В крайна сметка летният сезон за ShowTV по-миналата седмица не започна много добре, като дори рейтингите на "Отмъщението на змиите" - най-големия ѝ хит, паднаха стремглаво надолу и от отлични станаха ниски. По-миналата седмица в ефира на KanalD започна "Ако останеш в сърцето ми", който постигна прекрасни рейтинги и показа, че има шанс да се превърне в успешна продукция и да вдигне разклатените през изминалия сезон резултати на телевизията си. Излъчи се и сезонният финал на "Опасни улици", за който така и не стана ясно дали ще приключи или не, тъй като на едно място информацията беше, че ще се завърне в ефира на ATV от есента, а на друго - че приключва окончателно след 9 години в ефир. "Сезонът на черешите" на FOX, който е сериал от миналото лято, също излъчи сезонният си финал. "Този живот е мой" също на FOX също приключи сезонa си доста успешно. На есен ще видим тези поредици с нови сезони и отново с големи очаквания да покажат същите отлични рейтинги.
Сблъсъците за рейтинг в Турция продължават… Днес, 6 юли, предстои да разгледаме нова порция такива, както вече често казваме. Всеки летен сериал показа някакви резултати с премиерата си, а миналата седмица стартираха и още такива, чиито рейтинги ще разберем в по-долните редове. През изминалите седем дни беше излъчен сезонният финал на  "Счупени парчета". Стартираха "Оскърбени цветя" на ATV в понеделник, "Нарочно любов" на FOX и "Времето на любовта" на ATV в четвъртък и "Състояние на връзката: сложно" на ShowTV в събота. KanalD измести старта на "Историята на лятото" за неделя и така той започна вчера, на 5 юли, а не днес, на 6 юли, както беше съобщено първоначално. Беше излъчен и големият финал на приключенското риалити "Сървайвър: Всички звезди" (Survivor All Stars) на TV8, което цял пролетен сезон чупеше рейтинги и разбиваше конкуренцията на парчета. Преминаваме към рейтингите за седмицата от 29 юни до 5 юли 2015 г., за да разберем какви са резултатите на любимите турски ленти!

Рейтинги за понеделник, 29 юни:
По StarTV беше показан финалът на сезона на хитовата и разбиваща рейтинги поредица с Нургюл Йешилчай и Еркан Петтекая "Счупени парчета", който въпреки че беше победен от "Сървайвър", показа отново отлични рейтинги. Стартира и новият летен сериал на ATV "Оскърбени цветя", който постигна също много високи рейтинг-резултати още с премиерата си. На 29 юни бяха излъчени 2 сериала - 1 на ATV и 1 на StarTV.

 2. "Счупени парчета" (Paramparca) -  от 20.43 до 00.15 - ФИНАЛ НА СЕЗОНА:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 6.59%; Пазарен дял: 20.56%

3. "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) - от 21.00 до 23.58 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 3.48%; Пазарен дял: 10.78%

Новини и предавания за понеделник:
Седмицата започна добре за новините на FOX, които отново бяха най-гледани, като попадат на 10 място с 2.50% рейтинг. След тях са новините на Kanal D, заемащи 12 позиция с 2.46% рейтинг. Емисиите на ShowTV са следващите най-гледани в понеделник, като с 2.36% рейтинг заемат 14 място. Плътно до тях на 15 позиция са емисиите на ATV с 2.34% рейтинг. Последни са информационните емисии на StarTV, попадащи на 24 място с 1.61% рейтинг.
Най-гледаната телевизия в понеделник е TV8 и риалити предаването "Сървайвър", което е на 1 място с 6.91% рейтинг.

Рейтинги за вторник, 30 юни:
Турската комедийна драма "Петима приятели", която се завърна през летния сезон, след като през зимния постигна много ниски рейтинги, беше преместена в късните часове и то отново заради ниска гледаемост. Комедията се оказа пълен провал и до няколко седмици ще спре излъчването си. Във вторник са показани 2 сериала - 1 на KanalD и 1 на FOX. "В името на щастието" се наложи успешно сред зрителите и показва високи резултати, радвайки се на отлични рейтинги.

2. "В името на щастието" (Adi Mutluluk) - от 20.59 до 23.03 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.58%; Пазарен дял: 15.55%

31. "Петима братя" (Bes Kardes) - от 22.34 до 00.45 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.39%; Пазарен дял: 5.07%

Новини и предавания за вторник:
Както винаги информационните емисии на FOX са предпочитани от зрителите и във вторник, като тогава те отново заемат 10 позиция с 2.43% рейтинг. На 14 място са емисиите на KanalD, които са събрали 2.19% рейтинг. Следващи са информационните емисии на ShowTV, които са попаднали на 17 място с 2.10% рейтинг. Предпоследни пък са новините на ATV, заемащи 21 позиция с резултат от 1.89%. Новините на StarTV отново са последни, като са отчели 1.60% рейтинг и това ги е поставило на 24 място.
И във вторник "Сървайвър" е привлякъл най-много зрители от всички други програми, като е събрал 6.77% рейтинг. 

Рейтинги за сряда, 1 юли:
В първия ден на месец юли в Турция са излъчени общо 4 сериала - 1 на StarTV, 1 на KanalD, 1 на ShowTV и 1 на ATV.  Новите летни мелодрами на StarTV и KanalD постигат блестящи рейтинги и се радват на завидна аудитория. Излъчен е финалът на сезона на "Отмъщението на змиите", който постигна ниски рейтинги и излезе извън ТОП 10, което пък е най-ниският му резултат до момента. ATV продължава излъчването на "Черни пари за любов", до чийто финал остават броени дни, но въпреки това рейтингите му са повече от ниски. 

2. "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) - от 20.44 до 22.47 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 5.35%; Пазарен дял: 16.47%

3. "Ако останеш в сърцето ми" (Kalbim Ege'de Kaldi) - от 20.43 до 22.58 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 4.89%; Пазарен дял: 15.05%

11. "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) - от 21.27 до 00.37 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.68%; Пазарен дял: 8.66%

21. "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) - от 21.20 до 00.22 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.89%; Пазарен дял: 5.92%

Новини и предавания за сряда:
Водещите и най-гледани новини в сряда са тези на KanalD, които успяха да победят тези на FOX. Те попадат на 12 място с 2.44% рейтинг. Втори и плътно до тях са новините на ATV, които са отчели 2.37% рейтинг и са попаднали на 13 място. Емисиите на FOX са третите най-гледани, като те заемат 14 позиция с 2.27% рейтинг. Информационните емисии на ShowTV са следващите и те се класират на 19 място с рейтинг от 1.99%. Последни са информационните емисии на StarTV, които са на 23 позиция с 1.71%.
"Сървайвър" попада на 1 място като е отчел 6.71% рейтинг. 

Рейтинги за четвъртък, 2 юли:
Четвъртъкът определено се очертава да бъде силен ден и през летния сезон, както се случваше и през пролетния. Тогава се излъчваха доста силни продукции, както и най-много на брой сериали за цялата седмица. На 2 юли премиерата си направиха "Времето на любовта" на ATV, който отчете много ниски рейтинги, и "Нарочно любов" на FOX, който с премиерния си епизод остави незадоволителен резултат, но с повторението си по-късно веднага след това отчете повече от добри такива и зае 6 позиция, което засега не е зле. "Момичето на фабриката" се оказа провал за ShowTV, след като и с втория епизод събра същите ниски рейтинги, каквито и с първия. Общо 4 сериала са се излъчили в четвъртък - 1 на ShowTV, 1 на KanalD, 1 на ATV и 1 на FOX.

2. "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) - от 20.42 до 23.29 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 6.54%; Пазарен дял: 20.99%

12. "Нарочно любов" (Inadina Ask) - от 20.59 до 23.00 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.31%; Пазарен дял: 7.36%

25. "Време на любовта" (Ask Zamani) - от 21.00 до 23.15 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.53%; Пазарен дял: 4.86%

44. "Момичето на фабриката" (Fabrika Kizi) - от 20.58 до 23.19 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 1.09%; Пазарен дял: 3.50%

Новини и предавания за четвъртък:
FOX си завърна първата позиция с най-гледаните новини и така те попадат на 11 позиция с 2.33%. След тях са информационните емисии на KanalD, които са заели 13 място с 2.29% рейтинг. Емисиите на ATV са следващите най-гледани в четвъртък и така те заемат 15 място с 1.98% рейтинг. Плътно до тях са новините на ShowTV - 16 място с рейтинг от 1.89%. Последни отново са новините на StarTV, заемащи 18 позиция и отчели 1.86% рейтинг.
Разбира се "Сървайвър" отново побеждава конкуренцията с рейтинг от 7.54%, което го поставя на 1 място. 

Рейтинги за петък, 3 юли:
Големият финал на "Сървайвър" беше показан в петък вечер и привлече изключително голяма аудитория, което донесе на TV8 висок успех. "Любов под наем" на StarTV пък засега се очертава да бъде най-гледаният летен сериал, тъй като постига доста високи резултати и е предпочитан от зрителите. За съжаление и вторият епизод на "Сума в сума" на ShowTV постигна ударно ниски рейтинги, а това означава, че ще бъде спрян. Така 3 сериала са се излъчили на 3 юли в Турция - 1 на ShowTV, 1 на StarTV и 1 на FOX.

2. "Любов под наем" (Kiralik Ask) - от 20.43 до 23.01 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 7.53%; Пазарен дял: 23.79%

8. "Ти си ми" (Sen Benimsin) - от 20.58 до 23.32 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.59%; Пазарен дял: 8.16%

67. "Сума в сума" (Tutar mi Tutar) - от 21.01 до 23.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 0.79%; Пазарен дял: 2.50%

Новини и предавания за петък:
Най-гледаните новини в петък не бяха тези на FOX, а тези на ATV, попадащи на 12 място с 2.17% рейтинг. Плътно до тях и заемащи 13 място са емисиите на FOX, които са събрали 1.99% рейтинг. Информационните емисии на ShowTV са следващите най-гледани и те попадат на 17 позиция с 1.89% рейтинг. На 19 място пък са информационните емисии на KanalD, събрали 1.85% рейтинг. Последни и най-малко гледани за пореден път са емисиите на StarTV, като са заели 25 позиция с 1.63% рейтинг. 
Финалът на най-успешното риалити предаване през изминалия сезон в Турция "Сървайвър" е попаднал на 1 позиция и е отчел рейтинг от 9.09%. Освен него, излъчен е бил и епизод от "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister) на ATV, който попада на 28 място с 1.46% рейтинг.

Рейтинги за събота, 4 юли:
Подобно на миналото лято, през това също няма да се излъчват много сериали през уикендите. Поредиците от есента вече показаха сезонните си и окончателни финали и така в събота и неделя почти няма да се излъчват мелодрами. На 4 юли се е излъчил само 1 сериал - новата продукция на ShowTV "Състояние на връзката: сложно", която най-накрая донесе на телевизията си желаните резултати и бленуваното от дълго време първо място. Тя нямаше конкуренцията пред себе си, тъй като още в петък беше показан финалът на "Сървайвър".

1. "Състояние на връзката: Сложно" (Iliski Durumu: Karisik) - от 20.51 до 23.01 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 3.12%; Пазарен дял: 12.41%

Новини и предавания за събота:
FOX отново излъчи най-гледаните новини за деня, след като напоследък те бяха побеждавани. Те заемат 5 място с 2.28% рейтинг. След тях са емисиите на KanalD, отчели 2.01% рейтинг и попадащи на 10 място. Плътно до тях са емисиите на ShowTV, които попадат на 11 позиция с рейтинг също от 2.01%. Следващи са информационните емисии на ATV, заели 18 позиция с 1.71% рейтинг. Последни за пореден път са емисиите на StarTV, които са събрали едва 1.30% рейтинг и това ги е класирало на 31 позиция от общо 100-те програми за деня.

Рейтинги за неделя, 5 юли:
Оказа се, че "Спешно търсене на любов" продължава своето излъчване и по-миналата седмица той не е показал сезонният си финал, както се смяташе. Най-вероятно поредицата ще се излъчва и през лятото, като вчера тя също донесе огромен успех на ShowTV и за първи път се превърна в най-гледания сериал за деня. В неделя започна и "Историята на лятото" на KanalD, който показа доста добри рейтинг-резултати. Така в неделя са показани 2 сериала - 1 на KanalD и 1 на ShowTV.

2. "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) - от 21.27 до 00.35 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 3.61%; Пазарен дял: 13.76%

4. "Историята на лятото" (Yaz'in Oykusu) - от 20.15 до 22.29 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.05%; Пазарен дял: 11.33%

Новини и предавания за неделя:
На 10 място попадат новините на FOX, които отново са най-гледани и са отчели 1.99% рейтинг. След тях са новините на ShowTV, заемащи 12 място с рейтинг от 1.95%. На 15 позиция са информационните емисии на ATV, отчели 1.86% рейтинг. Следващи са информационните емисии на StarTV, попадащи на 19 място с 1.73% рейтинг. Последни са емисиите на KanalD, които са се класирали на 23 място с 1.66% рейтинг.

НОВИНИ:
1) Обзор на рейтингите за седмицата: обичайният обзор на рейтингите за седмицата отново е факт! Изминалата седмица беше изключително интересна, защото станахме свидетели на изключително много сериали, постигащи успех, и със сигурност най-гледаните телевизии този път ще бъдат повече от обикновено. Сега е време да започнем с обзора на рейтингите за седмицата и да видим коя е най-гледаната програма, кой е най-гледаният сериал и коя е най-гледаната телевизия за периода от 29 юни до 5 юли 2015 г. Най-гледаният сериал за седмицата е "Любов под наем" (Kiralik Ask) на StarTV с рейтинг от 7.53%. На второ място е "Счупени парчета" (Paramparca) също на StarTV с 6.59% рейтинг. В челната тройка почетното 3 място отива за "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) на KanalD с 6.54% рейтинг. Ето и какви са останалите места, които заемат сериалите: 4 място грабва "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu) на StarTV с 5.35% рейтинг; 5 място е за "В името на щастието" (Adi Mutluluk) на FOX с 4.58% рейтинг; 6 място е за "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor) на ShowTV с 3.61% рейтинг; последното 7 място е за "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) отново на ShowTV с 3.12% дял. Най-гледаният сериал на второ място е "Ако останеш в сърцето ми" (Kalbim Ege'de Kaldi) на KanalD с 4.89% дял.
Най-гледаната телевизионна програма за изминалата седмица е големият финал на приключенското риалити на TV8 "Сървайвър: Всички звезди" (Survivor: All Stars), показан в петък, 3 юли, и отчел 9.09% рейтинг.
Както обещахме в началото на обзора, през изминалата седмица най-гледаните телевизии в южната ни съседка бяха повече от обикновено - цели четири! Най-гледана категорично е StarTV, която попада в ТОП 7 с цели три сериала. На второ място с два сериала, изключително изненадващо, е ShowTV, която досега не беше попадала в класацията. FOX и KanalD са с по един най-гледан сериал, но тъй като този на втората телевизия е постигнал по-добри резултати, тя е на трето място, а първата - на четвърто, въпреки че почти през целия изминал сезон беше на първо.

Следващото издание на "Какво гледат в Турция" очаквайте следващия понеделник, 13 юли!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.