"Турция представя..." (26): какво да очакваме това лято по ATV?

Здравейте, приятели! Преди да започнем, желаем да се извиним, че тазседмичният брой на "Турция представя..." излиза извънредно в сряда, 24 юни!
Днес със своя нов четвърти сезон продължава рубриката на СЕРИАЛИ в България "Турция представя...", в която представяме най-новите турски мелодрами, стартиращи в южната ни съседка! В днешното шесто за сезона и двадесет и шесто подред издание предстои да Ви запознаем с трите нови летни проекта на ATV, която ще предложи на зрителите си любопитни и интригуващи истории, в които ще участват предимно млади и непознати на турската публика актьори. Преди това обаче нека да обобщим какво се случи с оранжевата медия през изминалия пролетен телевизионен сезон! През изминалите месеци тя стартира цели 5 нови мелодрами, но за съжаление едва една от тях - "Черен хляб" (Kara Ekmek), се наложи сред аудиторията и успя да привлече много зрители пред екраните. Останалите четири продукции - "Преобръщане" (Sevdam Alabora), "Цена" (Bedel), "Раджон - историята на моето семейство" (Racon Ailen Icin) и "Просто бъдете щастливи" (Mutlu ol Yeter) се провалиха, въпреки че в тях участие взеха едни от най-известните и обичани турски актьори и въпреки големите очаквания за успех. ATV продължи да излъчва останалите си поредици - "Справедливостта на Кара" (Karadayi), "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) и "Гущерите" (Kertenkele), като първият приключи повече от успешно миналата седмица, вторият предстои да покаже финала си до седмици, а третият излъчи сезонният си финал повече от успешно. От вече стартиралите продукции, през есента телевизията ще продължи единствено "Черен хляб" и "Гущерите", затова в момента много залага на новите летни проекти, които да постигнат успех и да продължат и през есенния сезон. Какви ще бъдат те, време е да разберем!

"Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler):
Това е първата нова лятна поредица на ATV, която обещава да предложи на телевизионните зрители много драма и неочаквани обрати. Сериалът е продуциран от компанията "NTC Medya", която преди месеци създаде провалилата се комедия на същата телевизия "Просто бъдете щастливи" (Mutlu ol Yeter). Главните роли в него са поверени на младите надежди на турското кино Йозгюр Чевик и Ипек Карапънар, позната у нас чрез ролите си в "Малки тайни" и "Пътят на живота", като останалите персонажи ще бъдат поверени на Биран Дамла Йълмаз, Мехмет Айкач, Веда Юртсевер, Саджиде Ташанер, Зейнеп Ъргат, Гьокче Акйълдъз и други. В новата мелодрама "Оскърбени цветя" се разказва за шестнадесет-годишната Ейлюл, която живее в бедно семейство заедно със сестра си Бушра, майка си Месуде и пастрока си Кемал. Младото момиче бива тормозено от своя доведен баща, който обаче се прави на невинен пред майка му. Ейлюл поставя условие, че ако Кемал не напусне семейството, тя ще го направи, като заслепената от любов и доверие Месуде не се трогва от това и за да не пречи на семейното щастие, изпраща дъщеря си в сиропиталище. Момичето е разочаровано и отчаяно, като заместник-директорката на дома за изоставени деца Фериде (Ипек Карапънар) решава да се погрижи за него и отново да го направи щастливо. Ейлюл се запознава с Джемре, младо момиче от богат род, което живее в огромна къща близо до сиропиталището, като заедно с Фериде то също ще се опита да направи Ейлюл отново щастлива. Каква ще бъде съдбата на изоставеното момиче и как то ще промени живота на всички останали герои, предстои да разберем съвсем скоро в епизодите на новия драматичен сериал "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) по ATV. Любопитно е, че сиропиталището в мелодрамата всъщност е една от сградите в близост до болницата в медицинския сериал "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказахме през изминалата пролет в едноименната ни рубрика и в който участие взе Ипек Карапънар, която в момента ще се снима в "Оскърбени цветя". 

"Времето на любовта" (Ask Zamani):
Това е втората нова лятна поредица на ATV, която обещава да предложи на зрителите много драма и романтични моменти. Сериалът е продуциран от непознатата до този момент компания "Medyalab", като той ще бъде един от първите ѝ. Режисьор е Махмут Бора Онур, а сценарист - Али Алпер Ерзе. Главните роли в него са поверени на добре познати на турската аудитория актьори - Явуз Бингьол ("Черната роза") и Дениз Уур ("Огледален свят"), като останалите персонажи ще бъдат поверени на младите и все още непознати надежди на турското кино Бекир Аксой, Али Ерсан Дуру, Бурджу Биниджи, Осман Албайрак, Нихан Байлалъ и други. В новата романтична драма "Времето на любовта" се разказва за Орхан (Явуз Бингьол), който живее заедно с малкото си семейство в малко градче и се занимава с незаконни сделки и фирми. Жена му обаче се разболява тежко и няма как да бъде излекувана, затова последната ѝ молба към съпруга ѝ е да спре да се занимава с нечисти работи и да замине в Истанбул, където да се установи и да започне нов живот. След смъртта ѝ Орхан е объркан и не знае какво да прави, но баща му го съветва да изпълни молбата на жената и така той заминава за големия град. Какво обаче ще го чака там и защо това е била последната молба към него от починалата му съпруга, ще разберем съвсем скоро в епизодите на новия турски сериал "Времето на любовта" (Ask Zamani), който предстои да стартира съвсем скоро по оранжевата телевизия ATV и да се излъчва в prime-time-a ѝ!

"Слънчоглед" (Gunebakan):
Това е третата и последна нова лятна поредица на ATV, която обещава да предложи на зрителите много хумор и смях през горещите месеци. Сериалът е продуциран от Гани Мюдже, като е с подзаглавие "Една тракийска комедия" (Bir Trakya komedisi), което подсказва и къде ще се развива действието в него. Главните роли в новия проект са поверени на младите и все още непознати на болшинството зрители надежди на турското кино Исмаил Едже Шашмаз и Сюмейра Коч, като останалите персонажи ще бъдат поверени на други такива, сред които Тарък Пабуджуоулу, Асуман Дабак, Бюлент Чолак, Джерен Сойлу, Хаккъ Ергьок и други. В новата комедийна драма "Слънчоглед" се разказва за жителите на малкото селце в Северна Турсия, прикътано между планините - Тракия, в което всички са задружни и се познават. Когато дойде лятото, според стари градски поверия, младите жители ще намерят любовта си, затова всички такива, когато то дойде, се суетят и нямат търпение. Сред тях е младият собственик на слънчогледовото поле в малкото селце Рашад, който е израснал в богато семейство, без да се лишава от нищо. Родителите му, придържащи се към поверията, с началото на лятото започват да търсят подходящо момиче за сина си и го намират - красивата Рюя, която е дъщеря на кмета. Сватбата се случва, но любов между двамата млади не пламва. Рашад прекарва голяма част от времето си на полето и не отделя внимание за съпругата си Рюя, а тя също е незаинтересована от брака и прекарва времето си с приятелки, шляейки се в селцето. Родителите на Рашад виждат това и решават да вземат нещата в свои ръце, като изпращат снахата си да работи заедно със сина им на полето, за да се опознаят и обикнат. Дали обаче това ще помогне между двамата да пламне любов, предстои да разберем в новата комедия на ATV "Слънчоглед" (Gunebakan) съвсем скоро!
_________________________________________________________________________________

И така, в шестте летни издания на рубриката ни "Турция представя..." представихме всички нови общо 16 летни сериала на петте най-гледани телевизии в южната ни съседка. Те тепърва предстои да стартират, като рейтингите им очаквайте през следващите седмици в изданията на "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник. Към момента повече летни проекти не са обявени, затова докато това не се случи, издания от "Турция представя..." няма как да се публикуват и рубриката отново излиза в почивка. При поява на информация за нови сериали в южната ни съседка, ще Ви информираме в новите броеве на рубриката отново всеки вторник! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.