"Турските актьори 24/7" (36): от 1 до 7 юни 2015 г.

Здравейте, приятели! Преди да започнем с тазседмичното издание на рубриката ни "Турските актьори 24/7", желаем да се извиним, че то
бива публикувано извънредно днес, 8 юни! И така, срещаме се за тридесет и шести пореден път, за да Ви потопим в света на Вашите любими турски актьори и актриси от сериалите и да Ви информираме за всичко най-актуално, любопитно и ексклузивно около тях. За периода от 1 до 7 юни 2015 г., през първата седмица на първия летен месец юни, любимците Ви наемаха нови жилища с половинките си, подготвяха се за летните си ангажименти, бяха склонни на промяна за нова роля, призоваваха за мир, подготвяха се за брак, учеха езици, бореха се с недоброжелателите, не им пукаше от медийното внимание, изненадваха със завръщанията си на екран, забавляваха се заедно, предизвикваха медийни скандали, сполетяваха ги беди след беди и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Една от най-известните турски светски двойки Фахрие Евджен ("Листопад") и Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"), които се срещнаха и влюбиха на снимачната площадка на турския хит "Чучулигата" (Calikusu), който според упорити слухове е закупен у нас и предстои да стартира съвсем скоро, са решили да създадат свой дом и семейно гнездо. Наскоро Бурак, който през есента зрителите на StarTV предстои да гледат в новия сериал "Градина на мечтите", е наел луксозен апартамент в един от баровските и тихи квартали на Истанбул, където с любимата му Фахрие да живеят заедно. По-любопитното в случая е, че за този лукс любимецът на милиони зрителки по света, който миналата седмица отпадна от онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" на метри от финала, ще заплаща месечно по 4000 турски лири наем, като е подписал договор за една година.

2) Както е известно на повечето фенове, от изминалата есен турският актьор Йозджан Дениз се снима в новия хит на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), като съвсем скоро снимките на първия му сезон ще приключат и мелодрамата ще излезе в сезонна пауза. Почивка за Йозджан, борещ се в момента за място на финала в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", и през летния отпускарски сезон няма да има, тъй като отскоро любимецеът на милиони зрителки по света е рекламно лице на известната марка газирана напитка "Coca Cola", като именно заради това той и неговата колежка, известна в Турция като Съла, които снимаха лятната реклама на продукта, ще направят през лятото турне из южната ни съседка, като ще изнесат общо 10 концерта в 10 различни града, тъй като както повечето от Вас знаят, Йозджан Дениз освен актьор е и певец. За всеки концерт той ще получава по 70 000 турски лири хонорар, а партньорката му Съла - по 50 000.

3) В края на телевизионния сезон в Турция интересни и пикантни подробности около работата на актьорите в приключващите сезони на мелодрамите излизат наяве! Наскоро стана ясно, че младата надежда на турското кино Керем Бурсин, който въпреки че у нас не сме гледали на екрана, но по-голямата част от интернет-потребителите го познават чрез ролята му в тийн-хита "В очакване на слънцето" (Gunesin Beklerken), е получавал по 50 000 турски лири на епизод за участието си в приключилия и провалил се проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi). По-любопитното е, че преди да приеме ролята в младежката продукция, на Керем са били предложени доста други предложения - за 9 сериала, 4 филма и 2 театрални пиеси, които обаче той отказал.

4) За младите надежди на турското кино, които се снимаха доскоро в сериали, почивка няма да има и през летния сезон! Пример за това е младият актьор Шюкрю Йозйълдъз, който до изминалия месец участваше в провалилия се проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) и който у нас познаваме чрез ролята си в хита "Надежда за обич", като той вече обмисля да се снима в нова продукция, този път филмова, през горещите месеци. Наскоро любимецът на милиони млади зрителки по света е бил заснет от турските папараци да вечеря с известен турски режисьор в скъп ресторант, като любопитните журналисти дори са дочули доста любопитна част от разговора на двамата, в който въпросният попитал актьора дали за новата си роля би жертвал косата си. Шюкрю, който е известен и със своите бурни къдрици, с неохота му отговорил, че дори би обръснал главата си, защото бил готов да експериментира с нещо ново. Дали скоро ще видим Йозйълдъз без коса и дали това ще се хареса на фенките му, предстои да разберем!

5) Сюнгюл Йоден е една от най-благотворително настроените турски актриси, като за това разбрахте още миналата година в интервюто ни с нея. Чаровницата от няколко години е рекламно лице на голяма международна кампания срещу домашното насилие над жени, тъй като самата тя е била жертва на такова. Наскоро Сюнгюл, която в момента се снима в приключващия провал на StarTV "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) и която у нас сме гледали в хитовете "Перла" и "Другите отчаяни съпруги", даде интервю за арабската телевизия MBC4, в което призова арабския свят за мир и разбирателство не само в семейните отношения, но и в международен план, тъй като цял свят знае за военните конфликти на Арабския полуостров. Очаквано, този призив на Йоден, която е изключително известна и обичана там, намери широк отзвук в обществото, като чаровницата бе подкрепена от милиони свои привърженици и фенове.

6) Както Ви информирахме миналата седмица, на 24 юни (сряда) в ефира на Диема Фемили стартира новият премиерен за България дългоочакван турски сериал "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), който ще се излъчва всяка делнична вечер от 22.30 часа. Протагонистите в една от най-успешната турска мелодрама - Неслихан Атагюл ("Листопад") и Кадир Доулу ("Малки тайни"), които за читателите на СЕРИАЛИ в България отдавна е ясно, че са заедно и в реалния живот, с всеки изминал ден се готвят за едно от най-важните решения в живота си - да сключат брак! Наскоро младите надежди на турското кино, запознали се и влюбили се на снимачната площадка на "Двете лица на Истанбул", са запознали семействата си, като не пропуснаха да се снимат заедно и да качат снимките в социалните мрежи. Очаква се скоро това на Кадир да поиска ръката на Неслихан от нейното, както повелява традицията.

7) Както Ви информирахме преди няколко месеца в изданията на "Турските актьори 24/7", младата надежда на турското кино Дамла Сьонмез, която у нас сме гледали в хита "Една любовна история" и която в момента се снима в сериала на KanalD "Войната на розите" (Gulerin Savasi) е отличена с приза "най-добра актриса" от престижния Милански филмов фестивал. На награждаването, което ще се състои в началото на месец септември, Дамла ще присъства, за да получи наградата си, като вече усилено се подготвя за визитата си в Италия и дори е започнала интезивно да изучава италиански език на частни курсове. Чаровницата сподели, че обича да учи чужди езици, защото те я вдъхновяват и правят щастлива, като добави, че тази награда ѝ носи само положителни емоции, едно от които е именно италианския език.

8) Турският актьор Енгин Акюрек, който у нас сме гледали като Керим в хита "Пепел от рози", се е хванал за главата. Любимецът на милиони зрителки по света отскоро усилено се бори с недоброжелателите си в социалните мрежи, тъй като само за последния месец във най-големите световни такива - Facebook и Twitter, са създадени общо близо 100 фалшиви профили и страници на актьора, които са били последвани и харесани от общо 45 000 негови фенове. Енгин, който в момента се снима в приключващата мелодрама на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) и който се бори за място на финала в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", отскоро усилено съобщава на своите фенове в истинските си профили да не харесват въпросните фалшиви страници, защото те по никакъв начин не го представляват. Очаква се самите технически екипи на социалните мрежи също да се заемат със случая.

9) Една от най-коментираните турски светски двойки Йозге Йозпиринчи и Бурак Ямантюрк са любители на среднощните разходки. Наскоро чаровницата, снимаща се в момента в хита на FOX "Отново любов" (Ask Yeniden), и бунтарят, за последно снимал се в медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказваме всеки петък в едноименната ни рубрика, наскоро бяха заснети от турските папараци да се разхождат посред нощ по истанбулските улици, като същевременно снабдявайки се с витамини и полезни вещества, купувайки плодове и зеленчуци от голяма верига супермаркети. Двете млади надежди на турското кино, известни с непукизма и бунтарството си, въобще не обърнаха внимание на папарашките обективи.

10) Изненадващо! Въпреки че една от най-харесваните турски актриси Берен Саат, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод" и "Пепел от рози", обяви, че ще се отдаде на дълга и заслужена почивка, а това се потвърди и след упоритите слухове, че чаровницата е бременна, то сега всички в Турция са шокирани, защото се случва точно обратното и според последна информация именно тя ще изиграе ролята на Кьосем султан в едноименния турски исторически проект "Kosem Sultan", който ще се завърти през септември по StarTV и се очаква да счупи всички рекорди по гледаемост! Освен Берен, в сериала с второстепенна роля ще се включи и известната турска телевизионна водеща Хюлия Авшар, която вече се подготвя за ролята си и пробва костюмите си. Дали Берен официално ще изиграе ролята на Кьосем султан, с което определено още повече ще засили интересът към сериала, предстои да разберем скоро!

11) Младите надежди на турското кино Мерве Болуур ("Малки тайни"и "Великолепният век") и Пелин Карахан ("Мечтатели" и "Великолепният век") са отдавнашни приятелки. Наскоро двете чаровници бяха заснети от турските папараци да се забавляват заедно в голям турски търговски център. Първоначално двете избираха дрешки на малкия половин годишен син на Пелин в марков бебешки магазин, но след като направиха нужните покупки, двете се отправиха към кафене, където изпиха по една ободряваща напитка, а след това не спряха да се забавляват и да са усмихнати. Голямо впечатление както на останалите посетители, така и на папараците направи естественият и натурален външен вид и на двете актриси, които въпреки че нямаха и грам грим по себе си, изглеждаха страхотно, най-вече Пелин, която отскоро е майка и на която майчинството очевидно се отразява повече от добре.

12) Берен Саат отново е в центъра на медиен скандал! Чаровната актриса, позната у нас чрез ролите си в "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози", се появи в изключително провокативно и скандално облекло на сватбата на своя колега и бивш екранен партньор в "Отмъщението" (Intikam) Енгин Хепилери, снимащ се в момента в хита на ATV "Черен хляб" (Kara Ekmek). Класиралата се на второ място в миналогодишния първи сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г. любимка на зрителите присъства на тържественото събитие с тъмно сива сатенена рокля, под която обаче не носеше сутиен и предизвика купища любопитни и остри погледи към себе си, като дори може да се каже, че събра повече внимание от младоженците със скандалния си външен вид. 

13) Беда след беда сполита турско-германската актриса Мерием Узерли, станала световно-популярна след ролята си в най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век". След като в едно от изминалите издания на "Турските актьори 24/7" Ви информирахме, че чаровницата, докато е била на почивка в западната ни съседка Сърбия заедно със своите приятели и Озан Гювен ("Великолепният век"), е припаднала заради прекаляване с алкохола и дори е била откарана в болница, наскоро стана ясно, че вилата, която тя и компанията ѝ наела за престоя си в Сърбия е била наводнена заради преливането на река Сава, близо до която се е намирала семейната къща. Това се е случило заради проливните дъждове в държавата, като за щастие обаче Мерием и приятелите ѝ са се разминали без неустойки.

14) Този уикенд читателите на СЕРИАЛИ в България ще могат да прочетат последните два за първи сезон епизоди от новия ни проект тази пролет "Ифет": Продължението! Финалните писмени разкази за сезона - 31 (71) и 32 (72) ще бъдат публикувани съответно в събота, 13 юни, и в неделя, 14 юни! Какво ще се случи с героите след изненадващата поява на Нил, ще простреля ли тя Ифет и ако да - ще оцелее ли главната героиня? Ще получи ли заслуженото си Дилек след всичко, което извърши, или отмъщението ѝ за семейството на Ифет едва сега започва? Какво ще се случи с Нимет, след като разбра, че е бременна от Нихат? Отговорите на тези и още много други въпроси ще намерите в кулминационните писмени разкази от "Ифет": Продължението - този уикенд, само в СЕРИАЛИ в България! Новият втори сезон на проекта очаквайте през септември! 

15) Тази седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 8 юни, ще можете да прочетете новото издание №62 от "Какво гледат в Турция?". Във вторник, 9 юни, идва ред на четвъртия за сезона и двадесет и четвърти подред брой от "Турция представя...", в който ще представим четирите нови сериала това лято по ShowTV. В сряда, 10 юни, пък ще публикуваме тринадесетото за сезона и тридесет и второ подред издание от "Музиката от турските сериали", в което ще анализираме музикалните теми от скоростартиращия у нас хит "Двете лица на Истанбул". В четвъртък, 11 юни, предстои да прочетете интервю с класиралата се на 9 място в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" актриса Дениз Чакър. В петък, 12 юни, пък идва ред на предпоследното тринадесето издание от "Пътят на живота", в което ще преразкажем предпоследния дванадесети епизод от едноименната турска медицинска драма "Hayat Yolunda". В събота, 13 юни, ще можете да прочетете тринадесетия брой от "Успехът на...", в който ще представим успеха на тийн-хита "Мечтатели" по света. И в неделя, 14 юни, идва ред на тридесет и седмото издание от "Турските актьори 24/7"! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.