"Сблъсък" (11): "Дъждовно време" vs. "Малки жени"

Летният сезон настъпи, време е за море, почивки, емоции и забавления! За второ поредно лято Вие - читателите на най-добрия блог за сериали
и теленовели у нас СЕРИАЛИ в България, ще имате възможността да четете една от най-интересните и четени наши рубрики, а именно "Сблъсък"! Това е единствената рубрика, в която представяме резултатите от сблъсъците за рейтинг между два сериала - рубрика, която сме сигурни, че е добре позната и любима на мнозина от Вас. Със сигурност много пъти сте се интересували за рейтинг-резултатите на Вашия любим сериал, интересували сте се от сблъсъка му с конкурентни мелодрами и програми, а може би никога не сте успявали да откриете резултатите от този двубой. Именно в рубриката "Сблъсък" ще разглеждаме рейтингите на два сериала, изправили се един срещу друг в един и същи ден, по едно и също време, но по различни телевизии. Тази година, във втория сезон на лятната ни поредица, ще разширим доста сблъсъците, които ще разглеждаме. Очакват Ви едни доста интересни издания занапред, като предстои да се спрем на сблъсъци и от Турция, които ще са изключително интересни и всъщност това е новото във втория сезон на рубриката!

Още едно време турските, американските, латиноамериканските, аржентинските, индийските, испанските и други сериали са се изправяли в жесток сблъсък срещу силни, а понякога дори и непобедими конкуренти. Именно това лято в изданията на "Сблъсък", които и този сезон ще се публикуват всеки петък, както и миналия, ще Ви припомним добрите стари времена, когато имаше много сериали, като ще наблегнем най-вече на тези от едно време, преди 5-6 години, когато всички мелодрами бяха страшно гледани. Можем да кажем, че тогава конкуренцията беше доста силна, едни от най-хитовите сериали се изправяха едни срещу други, а гледаемостта им беше повече от задоволителна. 

Точно днес, 26 юни, в първото за втори сезон издание на "Сблъсък", ще Ви върнем назад във времето, за да разгледаме сблъсъка между два толкова хитови сериала по онова време, че зрителите трудно правеха избор кой точно да изберат да гледат. Това са "Дъждовно време" (Yagmur Zamani), който се излъчваше в ефира на БТВ като достоен заместник на "Брак с чужденец" (Yabanci Damat) и който беше с участието на Азра Акън, и "Малки жени" (Kucuk Kadinlar) по НоваТВ, който пък се завъртя като заместник на "Да върнеш времето назад" (Annem) и в който участват Екин Тюркмен, Ханде Сорал, Фуля Зенгинер и куп други непознати по онова време за българския зрител млади актьори.

Сблъсъкът между мелодрамите беше доста интересен - и двете продукции се радваха на висок интерес в Турция и бяха едни от най-чаканите от родните зрители. Стартирайки, двата сериала се изправиха един срещу друг с една единствена цел - единият да бъде по-гледан от другия. Точно сега предстои да започне същинската част на "Сблъсък" и да разберем кой от двата сериала е надделял над другия! Както винаги ще дадем анализ, коментари и дати на сблъсъците между двата хитови сериала, които все още са харесвани от зрителите и всяко тяхно повторение би се радвало на завидни резултати, подобно на премиерите им.

На 18 януари 2010 г. точно в 17.00 часа в ефира на БТВ се завърта "Дъждовно време", който се изправя срещу кулминационните епизоди на премиерния "Да върнеш времето назад" по НоваТВ с Вахиде Гьордюм. Победител е сериалът на БТВ, който има далеч по-високи рейтинги от тези на мелодрамата на НоваТВ и се гледа с изключителен интерес, въпреки че отдавна "Да върнеш времето назад" се е наложил сред аудиторията. Само два месеца по-късно, на 8 март 2010 г., в ефира на НоваТВ се завърта един различен турски сериал, изпълнен с драматични моменти - "Малки жени" (Kucuk Kadinlar), който дава заявка да бъде най-гледан в ефира на НоваТВ. Премиерата привлича далеч по-високи резултати от тези на "Да върнеш времето назад", но поредицата пък е с по-ниски рейтинги от тези на прекия си конкурент "Дъждовно време" и така не успява да го победи, като сериалът на БТВ отново надделява.

Да се спрем обаче и на други дати, когато двата хита на двете телевизии се изправят един срещу друг. Спираме се на случайна дата - 19 март 2010 г. (петък), часът е 16.30 часа, по НоваТВ стартира нов епизод от първия сезон на "Малки жени". Изправя се срещу повторението на хитовата поредица "Перла" (Gumus), излъчващо се по БТВ, като разликата между двете ленти е доста малка, но все пак повтореното излъчване на "Перла" побеждава. Точно в 17.00 часа по БТВ се завърта 44 епизод от "Дъждовно време" и така се изправя в пряка битка срещу "Малки жени". Победител с по-висок рейтинг е сериалът на БТВ с Азра Акън, а втората най-гледана програма остава сериалът на НоваТВ.

Но да вземем и още една дата - 9 април 2010 г. Часът отново е 17.00 часа, телевизиите са БТВ и НоваТВ. В ефира на БТВ започва последният 57 епизод от "Дъждовно време", а по НоваТВ - поредният такъв на "Малки жени". Вторият вече се е наложил и за миг се превръща във втория най-гледан сериал на НоваТВ след "Любов назаем" (Son Bahar), излъчващ се тогава премиерно в 20.00 часа по НоваТВ. Всички трепнат в очакване на голямата развръзка в "Дъждовно време" и така сериалът отново побеждава "Малки жени", който въпреки че започва и свършва с половин час по-рано от мелодрамата на БТВ, не успява да бъде най-гледан и да надделее на успешната продукция, с която БТВ си извоюва лидерските места в следобедните часове. Заместник на "Дъждовно време" от 12 април (понеделник) е турският сериал със Серхан Яваш "Клетва" (Yemin), който отново побеждава "Малки жени" и така поредицата на НоваТВ отново остава на второ място.

И "Дъждовно време", и "Малки жени" са изключително успешни и гледани турски сериали в България. Въпреки че не успява да бъде най-гледан в следобедните часове, "Малки жени" е един от най-харесваните турски сериали, давани някога у нас, и може би е по-успешен от своя конкурент. Излъчва един пълен сезон в 16.30 часа по НоваТВ и заради впоследствие спадналите рейтинги, вторият сезон се излъчва в ефира на Диема Фемили, а позиционирането на трети сезон започва няколко месеца по-късно и то вече в обедните часове на НоваТВ. Въпреки това, гледаемостта на драмата за петте сестри, останали пълни сираци в един и същи ден, е доста висока и задоволителна. "Малки жени" има точно 210 български епизода.
_________________________________________________________________________________

Продължаваме със сблъсъците и следващия петък, 3 юли! Предстои да разгледаме още един интересен двубой, случил се в българския ефир, който обещава да е доста интригуващ. Не забравяйте, че като коментар под тази статия можете да давате Вашите предложения за това между кои сериали искате да видите резултатите от сблъсъка им! Най-интересните предложения ще осъществим като следващи броеве на рубриката! Изданията от първия ѝ сезон можете да си припомните чрез архива на рубриките ни от тук, където ще имате бърз достъп и до новите ѝ такива от втори сезон!

5 коментара:

Анонимен каза...

Бих искала да прочета за Сезони на любовта,Перла,Съла,Милост;

Анонимен каза...

Огледален свят

Анонимен каза...

И аз бих се радвала да прочета за Милост и Перла! :)

Админ каза...

До 1,2 и 3 коментар:
Здравейте,
Добре, но срещу кои други сериали са се изправили предложените от Вас продукции?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Проучете.

Предоставено от Blogger.