Бааде Ишчил: "Всичко постигнато съм извоювала с много труд"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 14 май, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне деветият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю с осмия, който го напусна миналия петък,  8 май - Бааде Ишчил! Тя е родена на 8 август 1983 г. в един от най-големите градове на южната ни съседка Турция Истанбул. В момента е на 31 години, зодия лъв. Участва в едва три филмови продукции, като след две от тях придобива огромна световна популярност. Първо става известна чрез ролята си в един от най-скъпите турски сериали, закупувани у нас изобщо - "Езел" (Ezel), от 2009 до 2011 г. Само няколко месеца след края на снимките му тя започва да играе в също толкова популярен и обичан от милиони по света зрители сериал "Север-Юг" (Kuzey Guney), от 2011 до 2013 г. И в двете продукции си партнира с двамата най-известни и популярни турски актьори - Кенан Имирзалъолу и Къванч Татлъту. През 1998 г., когато е едва на 15 години, се жени за турския актьор и режисьор Махсун Кърмазъгюл, който познаваме у нас чрез ролята му в "Щастливи заедно" (Aska Surgun), но през 2005 г., след 7-годишен брак, двамата се развеждат. Време е да започваме с интервюто!

Как сте в момента?
Много съм заета. Отскоро често се връщам назад във времето и си спомням как преди няколко години все още бях младо момиче, а вече съм успешно реализирала се жена. Успехът обаче има своята цена и това за мен е спокойствието и почивката на човека, при нас - актьорите, място за релакс почти няма.

Чувствате ли се по-успешна и добра актриса?
След всички тези години определено да. И въпреки че професионалният ми опит не е много голям, аз вече се чувствам по-добра и успешна актриса. Усещам, че качеството на работата ми вече е по-високо, чувствам се достоен конкурент за останалите си колеги. А моята цел в професионален план е именно тази - да се развивам постоянно. 

От дете ли мечтаехте да станете актриса и модел?
Честно казано - не. Когато бях малко, бях много затворено и стеснително дете, имах малко приятели и бях срамежлива. Когато вече бях на около 14-15 години, мои приятели горещо ме съветваха и молиха да се запиша за тогава престижен конкурс за красота. Аз трудно се съгласих, но въпреки това реших да се пробвам, а бях убедена, че няма как да спечеля. Но неочакваното от мен се случи и след това всичко в живота ми се промени, започнах да мечтая именно за това, което съм в момента. 

Как станахте актриса?
Първоначално бях насочила мечтите и плановете си изцяло към модната сфера, след успеха си исках да се реализирам именно в нея. Докато следвах в университета, отново мои приятели откриха друг мой талант - актьорството. Както преди, отново бях несигурна и не знаех какво да правя, но този път ми бе по-лесно да взема решението, тъй като вече имах опит. Отново като на шега отидох на кастинг и ето, че ме приеха! Общо взето - дължа всичко, което съм постигнала до тук, до голяма степен на приятелите си, тъй като ако не беше тяхната подкрепа, нямаше да стана нито модел, нито актриса. 

Впечатляват ли Ви материалите за Вас в жълтата преса?
Колкото и да не ми се иска, да - впечатлява ме. Всички тези измишльотини и небивалици много ме нараняват и накърняват, но с времето се научих да ги приемам от забавната и ироничната им страна. Повече се притеснявам за родителите и семейството си, тъй като те се ядосват повече, особено баща ми. Въпреки че живеем в нова и модерна Турция, аз съм израснала в консервативно и подчинено на ценностите и културата семейство, което в момента не разбира какво се случва и не може да осъзнае, че всичко това се прави за пари. Доста сме спорили по този въпрос, те понякога са ми са се карали, но в крайна сметка постепенно се опитвам да ги "уча" как да реагират на писанията по мой адрес.

Имате малък опит, но пък всичките ви продукции са успешни...
Да, и аз много се учудвам на този факт. Според мен всичко се дължи най-вече на късмет и шанс. За мен е най-важно да си свърша работата съвестно, честно и професионално, да дам най-доброто от себе си, пък от там нататък всичко е в Божиите ръце. Не съм амбициозна за грандиозни успехи и високи рейтинги, защото не това е работата на актьорите. Установих, че когато човек си върши работата професионално и без никакви задни мисли, дори и малки, успехът неизбежно рано или късно идва, защото всичко в този живот трябва да бъде извоювано, понякога с малки, а друг път с големи усилия. 

Какви са отношенията Ви с Къванч Татлъту?
С Къванч си партнирахме в "Север-Юг" и се сближихме доста на снимачната площадка, но категорично отричам слуховете в жълтите преси, според които между нас има нещо повече приятелство, т. е. интимна връзка. Факт е, че ние за отрицателно време станахме изключително добри приятели, дори бих оприличила отношенията си с него като такива между брат и сестра, намерихме се много бързо, но със сигурност двамата никога не сме имали интимни отношения. И до днес продължаваме да поддържаме контакти, въпреки че и двамата сме много заети. За мен Къванч Талъту е изключителен професионалист в работата и много добър човек в живота, а това е най-важното.

Освен модел и актриса, Вие сте и дизайнер...
Да, общо взето съм всестранно развита личност, въпреки че заниманията ми са свързани изцяло с изкуството. В момента съм се отдала изцяло на дейността си като дизайнер и съм много доволна и щастлива от работата си. Като цяло в живота ми се редуват различни етапи в професионален план - в един съм актриса, в друг - модел, в трети - дизайнер, и общо взето ги редувам тогава, когато за момента ми омръзнат. За щастие след това интересът ми отново се връща (смее се). 

Следвате ли модните тенденции?
Определено се интересувам от това кое е модерно и кое не, но не съм чак толкова голям маниак на тази тема. Обличам се спрямо заниманията си, например не мога, докато спортувам, да нося неудобни, но модерни дрехи, а предпочитам да съм облечена в съвсем обикновени спортни екипи, анцузи, маратонки... Но въпреки това се стремя да изградя свой собствен стил на обличане, защото това е важно за всеки един дизайнер и модел, и смятам, че успявам.

Променят ли се хората?
Разбира се, но всичко зависи от самите тях. За да бъде в разбирателство и мир с останалите, човек трябва да бъде толерантен и склонен на компромиси, а не да държи само на своето, а това също е част от промяната. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.