"Пътят на живота" (9): преразказ на осми епизод

Здравейте, приятели! Днес е петък, 15 май, а това означава, че предстои да прочетете новото девето издание от новата пролетна рубрика на
СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната турска медицинска мелодрама, излъчила се миналата есен по KanalD "Hayat Yolunda". В предишния ѝ осми брой преразказахме седмата серия, в която след изненадващата промяна в решението на Алп, който в последния момент се отказа да се разведе с Шафак, младата лекарка бе много объркана и не знаеше какво да прави. Бизнесменът осъзна, че любовницата му и главна лекарка в болницата на доктор Вейсел Мелис го е лъгала и е натопила Шафак и Джем. Шафак научи без да иска от бившия си приятел, че в миналото той не ѝ е изневерил с бившата си съпруга, а с друго момиче, но не научи, че то всъщност е Йелда, от което бе още по-объркана. Майката на доктор Селим почина и остави цялото си състояние на сина си. Точно когато Шафак се съгласи на предложението на Джем двамата отново да се съберат, младият лекар осъзна, че е по-добре младата лекарка да се върне при семейството си и така тотално обърка Шафак. Мелис пък разбра, че е бременна! Какво се случва след това разбирате сега в преразказа ни на осми епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!

Селим е в депресия у дома си след смъртта на майка си и предишната вечер е пил много, като спи непробудно. На звънеца се звъни упорито и младият лекар решава да отиде и да отвори. На вратата заварва Джем, който му вдъхва кураж и го приканва да се подготви за новия ден в болницата. Селим е тъжен и първоначално отказва, но след това приема. Моли Джем, докато се оправи, да приготви кафе.
Шафак разговаря с Йелда за Джем. Тя е разочарована от техния разговор и от промяната в решението на Джем да не се съберат отново. Недоумява защо младият лекар е променил решението си, а Йелда я успокоява и ѝ казва, че ще се съберат отново.
Тайфун идва в болницата и носи гевреци, като е в повече от добро настроение. С Муазес и Сеза, на които дава гевреци, се шегуват за Мелис, като шегаджията отново повдига настроението на двете дами и те прихват да се смеят от шегите на гърба на своята главна лекарка.
Алп и Мелис се срещат и говорят за бебето. Бизнесменът не е съгласен любовницата му да роди, защото според него цялата им връзка е била една огромна грешка. Мелис се разстройва и го моли за прошка, но Алп е категоричен и този път не се поддава на сълзите на арогантната жена. Тя му казва, че ще направи аборт, но всъщност има други планове, с които отново да го примами към себе си. Той ѝ поднася още една лоша новина - че иска да напусне болницата и да се върне в Измир.
Селим и Джем пият кафе и говорят за Шафак. Джем е разочарован от думите на бившата си приятелка, които е чул да казва на Мелис, като споделя това с приятеля си. Селим пък не разбира защо се притеснява, след като е нормално Шафак да говори така на любовницата на съпруга си след всичко, което ѝ причини, за да я подразни и нарани. Джем обаче не разбира това и продължава да мисли, че младата лекарка вече иска да се върне при съпруга си. Джем вижда снимка на Йелда на разхвърляната маса на Селим и му намеква, че очевидно лекарят има чувства към нея шеговито. Той обаче сменя темата и го приканва да тръгват.
След като Мелис си тръгва разстроена, при Алп идват Едже и Шафак. Момиченцето е радостно да се види с баща си, а той също. Шафак го предупреждава да не седят дълго време навън на студено, защото Едже все още не се е възстановила след настинката напълно. Едже обаче моли майка си да дойде с тях навън, Алп също я приканва и в крайна сметка Шафак се съгласява.
Доктор Селим е в кабинета на доктор Вейсел, за да му съобщи свое изненадващо решение, след малко при тях идва и Йелда. Младият лекар казва на своя учител, че е решил с получените от майка си пари да купи акциите на Алп в болницата и така най-сетне да се оттърват от него и Мелис. Дъщерята на възрастния лекар е приятно изненадана от постъпката на колегата си и е много въодушевена, но доктор Вейсел му отговаря, че не е длъжен да го прави. За Селим обаче болницата е неговото семейство и именно защото няма къде другаде да вложи тези средства, той е решил да купи акциите на Алп. Йелда и Вейсел искрено му благодарят, като младата лекарка е много щастлива и прегръща своя колега. В този момент идва сестра Сеза, която отново се разочарова от своя любим, който прегръща Йелда.
Алп, Шафак и Едже са в градинка, където момиченцето се забавлява заедно с родителите си. Вейсел се обажда на Алп, за да се видят спешно по повод предложението на Селим. Алп се съгласява да дойде. Преди това обаче Шафак му казва и напомня, че няма да му прости и че не иска да се съберат отново. Той е упорит и я моли за втори шанс, като ѝ казва, че и тя е виновна за случилото се с отношенията им, защото е отделяла повече време на работата и кариерата си, отколкото на семейството си. Шафак е шокирана от думите на съпруга си и заедно с Едже двете си тръгват.
Мелис е при близката си приятелка и акушерка, като има план, с който да си върне Алп обратно. Арогантната жена моли гинеколожката да ѝ помогне в осъществяването му. Жената първоначално не е съгласна, но само заради приятелството си с Мелис се съгласява. Уверява я, че ако се реагира бързо, планът не би навредил на бебето. Мелис я уверява, че всичко ще е наред.
Селим тъжи за майка си и прочита нейно писмо, в което покойницата го моли да не остава сам в живота и да създаде семейство. При доктора идва сестра Сеза, която му носи халва и му изказва съболезнованията си. Той я прегръща и ѝ благодари за подкрепата и за добротата. Без да иска ги вижда Йелда, а сестра Сеза се притеснява и излиза от кабинета на Селим. Йелда предлага на младия лекар, за да се разсее след случилото се, след работа двамата да отидат на кино.
Едже и Шафак идват в болницата. Малкото момиченце среща Джем и на ухо му казва, че майка му Шафак и баща му Алп са се сдобрили. Джем, за да не го разстрои, привидно се радва, но в действителност се натъжава и продължава да мисли, че това е истина.
Алп пристига в кабинета на доктор Вейсел. Възрастният лекар му съобщава решението и предложението на Селим да откупи акциите му. Бизнесменът се ядосва и рязко отхвърля тази оферта, въпреки че Селим е готов да плати и повече. Той казва, че докато Шафак все още работи в болницата, няма да продаде акциите си на никого, а същевременно съобщава на доктор Вейсел, че Мелис ще подаде оставката си и така вече няма да има предлог да иска да продаде акциите си. Случайно това чува сестра Сеза, която е много приятно изненадана, че главната лекарка напуска.
Сеза е много щастлива и съобщава решението на Алп да уволни Мелис на доктор Селим и доктор Йелда. Те също се изненадани, като дори виждат самата Мелис. Питат я дали наистина напуска, а тя им отговаря - да. Арогантната жена е привидно в повече от лошо настроение, но всъщност крои друго...
Йелда и Селим отиват на кино, като на входа на болницата виждат Джем разочарован седнал на пейка в двора. Питат го дали е добре, а той ги излъгва, че е.
Шафак разбира от служител на социални грижи, че за осиновяването на Зелиш ще е нужно съгласието на съпруга ѝ Алп. Младата лекарка е притеснена и не знае дали бизнесменът ще се съгласи. Тя говори с Джем, като той я укорява, защото все още е афектиран от думите на Едже, с което разстройва още повече Шафак.
Йелда и Селим са в киното и преди филма да започне си говорят за Шафак и Джем. Йелда се досеща, че е трябвало с Шафак да отидат до мебелния магазин, за да изберат обзавеждане за стаята на Зелиш. Тя има план, с който да срещне Шафак и Джем и да ги сдобри, като решава да прати SMS-и на двамата, че иска да отидат с нея там, но всъщност тя няма да отиде и така ще срещне двамата лекари, които неизбежно ще трябва да си поговорят.
Мелис е в кабинета си и си бие инжекция. След това отива в кабинета на доктор Вейсел и му предава оставката си. Той е изненадан, като тя го моли да не я запомня с лошо, защото не е имала лоши намерения, а е искала само да развие болницата и да я превърне в по-добра. Изведнъж обаче получава болки в стомаха и припада пред възрастния лекар, който веднага вика за помощ свои колеги.
Планът на Йелда проработва и Джем и Шафак се срещат пред магазина за мебели. Те са изненадани, но не след дълго се досещат, че са изиграни. Въпреки това влизат вътре и разглеждат различни обзавеждания за детска стая, като продавач-консултантката ги бърка за съпрузи. Шафак и Джем отново се скарват и се обвиняват взаимно, като естествено Джем все още си мисли, че Шафак иска да се върне при Алп и я обвинява, но тя не го разбира и го укорява, че постоянно променя решенията си. Конфликтът им е прекъснат от телефонно обаждане от болницата, като доктор Вейсел ги вика, за да прегледат припадналата Мелис.
В киното между Йелда и Селим се ражда близост. Двамата се хващат за ръцете, а след това дори за малко не се целуват. Романтичният миг е прекъснат от припадък на болно от епилепсия момиче, като техният лекарски инстинкт веднага ги кара да станат от местата си и да помогнат на пациентката, която по-късно водят в болницата.
Алп пристига в болницата, загрижен за Мелис, но крие от лекарите, че тя е бременна. Шафак моли колегите си да направи ултразвук на Мелис, като Алп се притеснява от това, но няма какво да направи. След направата му, Шафак разбира, че Мелис е бременна и съобщава това на колегите си. След това излиза повече от ядосана от болницата. Последва я Алп, който ѝ обяснява, че не желае това дете и че Мелис ще направи аборт, но Шафак още повече му се ядосва и за пореден път му казва, че няма да му прости и че ще се разведат. Алп също избухва и хваща съпругата си за ръката, но ги вижда Джем, който вижда как бизнесменът заплашва Шафак. Младият лекар се намесва и казва на Алп да я остави, но той е разярен и удря доктора. Двамата се сбиват, но идва линейка с нов пациент и така конфликтът приключва.
Доктор Вейсел, Селим и Алп са в кабинета на първия. Възрастният лекар е възмутен и казва на бизнесмена да продаде акциите си, защото няма да допусне такъв позор да се разиграва в болницата му. Селим предлага на Алп по-голямо заплащане на акциите, но бизнесменът още повече се ядосва и отново се заканва, че няма да ги продаде.
Йелда и Селим се засичат в болницата. Тя, след случилото се в киното, го отбягва, защото си мисли, че е постъпил така заради празнотата от майка си и защото е объркан. Тя му споделя тези си съмнения, но той не се съгласява с тях и я моли ако я е обидил с нещо, да му прости. Чува ги сестра Сеза, която отново остава разочарована.
Гинеколожката на Мелис е в болницата и преглежда главната лекарка с ултразвук. Първоначално, правейки го, по предварителна молба на Мелис казва пред Алп, че бебето няма пулс. Мелис на ужким се паникьосва, разстройва и отчайва. След малко обаче гинеколожката и нейна приятелка казва, че се е объркала и че всичко е наред, а Мелис и Алп се успокояват. Акушерката моли бизнесмена да поговорят, като му казва, че приятелката ѝ най-вероятно е припаднала именно заради преживения стрес и напрежение. Съветва го да се погрижи за детето си и за майка му. Той се замисля над думите на жената.
Шафак и Йелда пият чай преди лягане. Йелда разказва на приятелката си за случилото се между нея и доктор Селим в киното. Шафак е приятно изненадана и не може да повярва на ушите си. Йелда е объркана и не знае дали наистина Селим има чувства към нея или просто самият той е объркан и чрез нея успокоява мъката си по майка си. Шафак предполага, че щом е изразил чувствата си, значи наистина я харесва.
На сутринта Джем води Зелиш у Йелда. Там Шафак и Едже са ѝ подготвили нова обзаведена детска стая. На малкото момиченце всичко много ѝ харесва, като обаче то се натъжава и пита Шафак дали майка му ще бъде с него. Младата лекарка прегръща Едже и Зелиш и ѝ казва, че майка ѝ винаги ще бъде с нея и ще я пази и че никога няма да я остави сама.
Алп е при Мелис и ѝ казва, че е съгласен да роди детето. Той очевидно е повлиян след разговора си с акушерката и приятелка на любовницата си. Мелис обаче е решена да си го върне напълно, като му казва, че иска да остане да работи в болницата, като го моли дори за част от акциите му, за да се чувства сигурна, защитена и подсигурена. Той първоначално не се съгласява с молбата на Мелис.
Шафак и Джем отново се спречкват. Младият лекар е решен да разбере истината и пита колежката си направо дали иска да се сдобри с Алп или пък не. Обещава ѝ, че ако иска, вече ще изчезне от живота ѝ и няма да се доближава до нея, но ако че не иска - ще преобърне света, за да бъдат заедно. Двамата се разстройват и прегръщат, но в този момент ги вижда Едже, която се шокира от гледката. Шафак се чувства конфузна и виновна пред дъщеря си.
В болницата Вейсел прави изненада на сестра Муазес по случай навършването на десет години от постъпването ѝ на работа като сестра. Той е поканил всичките си служители в кабинета си и подготвя изненадата на сестрата. Тя идва и е изненадана приятно от събитието. Доктор Вейсел ѝ подарява обеци, които сестра Сеза ѝ помага да си сложи.
Алп е в кабинета на Шафак. Тя го моли да подпише документите за осиновяването на Зелиш,. Той ѝ се изсмива в лицето и не се съгласява, защото си мисли, че така Джем ще има предлог да вижда Шафак без проблем чрез малкото момиченце. Младата лекарка отново е възмутена от мислите на съпруга си, но запазва хладнокръвие и му казва, че за разлика от него тя не е лъжкиня и че обича Джем, с което шокира съпруга си!
Шафак казва на Джем за несъгласието на Алп да подпише. Младият лекар се ядосва много и нахълтва в болничната стая на Мелис, където е Алп, който пък е обмислил молбата ѝ и ще ѝ прехвърли 10% от акциите си в болницата, след като се възстанови. Джем казва на Алп да подпише документите за осиновяването на Зелиш, защото именно той и любовницата му се виновни сега момиченцето да няма майка. Бизнесменът се съгласява, но поставя условие на Джем - след като Шафак осинови Зелиш, той да напусне болницата и града и повече да не се мярка около лекарката. Така завършва осми епизод от "Пътят на живота"!

В следващия епизод 9 очаквайте: в името на щастието и спокойствието на Зелиш Джем решава да напусне града и болницата, както желае Алп. Мелис се възстановява и се връща на работа, с което неприятно изненадва екипа на болницата. Алп споделя пред доктор Вейсел, че не желае Джем да е близо до Шафак и затова ще е най-добре да не го възпрепядстват да си тръгне, тъй като той се е съгласил. Мелис, за да си спечели отново доверието на Алп, изпълнява молбата му да уволни Джем, тъй като тя се връща на позицията "главен лекар". Дали Джем, в името на щастието на малката Зелиш, ще напусне болницата или ще се опита и да ѝ подсигури дом и спокойствие, и да остане при приятелите си, ще разберем в следващия епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) следващия петък, 22 май! 
_________________________________________________________________________________

Е, това беше всичко от тазседмичното девето издание на новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което преразказахме осмия епизод от едноименната турска медицинска драма "Hayat Yolunda". Следващият ѝ десети брой, в който ще можете да прочетете преразказ на девети епизод, очаквайте следващия петък, 22 май! А дотогава можете да си припомните предишните ѝ издания чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.