Аслъ Енвер: "Ако не бях актриса, щях да съм певица"

Здравейте, приятели! Първият четвъртък от новия месец май е, 7-ми, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме
интервюта с отпадналите състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне осмият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю със седмия, който го напусна миналия петък,  1 май - Аслъ Енвер! Тя е родена на 10 май 1984 г. в столицата на Великобритания Лондон. В момента е на 30 години, зодия телец. Започва да се занимава активно с актьорската професия още от 2003 г. с малки роли във филми. У нас сме я гледали единствено като Мине в най-успешната турска тийн-мелодрама "Мечтатели" (Kavak Yelleri), в която играе от 2007 до 2011 г. През 2012 г. пък взема участие в криминалната драма с Мурат Йълдъръм "Мълчаливите" (Suskunlar), а през 2013 г. - в също криминалния сериал "Загуба" (Kayip) с Мете Хорозоулу. През изминалата есен участва в провала на KanalD "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artic Hicran De). В момента е женена за своя колега актьор Биркан Сокуллу, познат у нас чрез ролята си в тийн-мелодрамата "Малки тайни". Сега чаровницата участва в комедийния провал на ATV "Просто бъдете щастливи" (Mutlu Ol Yeter). Време е да започваме с интервюто!

Родена сте в Лондон, как премина детството Ви?
Имах много хубаво и щастливо детство, но за съжаление не си спомням доста събития, за които ми припомнят приятелите ми от тогава. Със семейството ми живяхме 12 години в Лондон, след което се преместихме за постоянно в Турция, където се и установихме. 

Защо сте родена точно в Лондон?
Когато е била млада, майка ми е учила в университета по текстил там. Влюбила се е в баща ми, който също е бил турски емигрант в английската столица, след което двамата се оженили и се установили да живеят там. Брат ми също е роден в Лондон, като и двамата се шегуваме с мама и татко, че в Турция е започнало приключението на семейството ни. Всъщност не знам защо, но точно когато бях на 12 години и се преместихме в Турция, вече израснах след това не се чувствах като дете, а като по-голям човек. Общо взето - детството ми премина главно в Лондон.

От дете ли желаехте да станете актриса?
Не, когато бях в началното си образование мечтаех да стана певица, като горещо се интересувах от музика. Но като че ли след като се преместихме в Турция тя премина на заден план в живота ми, тъй като ми беше доста трудно да науча всичко в училище на турски, като започнем от буквите и стигнем до числата, бях се отдала единствено на това и позабравих за детската си мечта, която така и не реализирах.

Не сте ли знаела турски в Лондон, все пак родителите Ви са турци?
Не, знаех го, но само разговорно, а не и писмено. В училище говорех само на английски. Бях се научила перфектно и да говоря, и да пиша на английски, но въпреки това не съжалявам, че прекъснах образованието си в Лондон. 

Трудно ли свикнахте, когато се преместихте да живеете в Турция?
Беше ми трудно да се адаптирам и да свикна с обстановката и хората, но по-голям проблем за мен бе езикът, който въпреки че знаех разговорно, доста бърках и доста хора не ме разбираха, когато говорех, може би защото съм имала английски акцент. Когато хората се шегуваха или смееха, аз не можех да разбирам шегите ми и може би заради това и досега съм си останала без много голямо чувство за хумор.

Ако бяхте останали да живеете в Лондон, отново ли щяхте да сте актриса?
Мисля, че не. По-скоро щях да се ориентирам към детската си мечта - да стана певица и да уча музика, защото реално погледнато нямаше да имам никакви пречки за това. Но в крайна сметка отново станах човек на изкуството - актриса, каквито са и певиците. Когато на човек му е писано да се случи нещо, то или по един, или по друг начин винаги ще се случи.

Липсва ли Ви Лондон?
Да, доста често си спомням с носталгия и тъга към това място, все пак там съм била родена и израснала. Но когато отивам за няколкоседмични почивки там, след шестия-седмия ден винаги се отегчавам и вече започвам да искам да се върна в Турция. И все пак и до днес продължавам да възприемам в съзнанието си Лондон като истинския ми дом. 

Как ще коментирате участието си в "Мълчаливите"?
О, натрупах много професионален, а и личен опит в тази продукция. Срещнах се с много приятни и добри хора, намерих си много нови приятели, въпреки че бях единствено момиче сред всички петима главни герои. Много хора тогава смятаха, че подобен тип сериал, много различен от останалите, ще постигне пълен провал. Е, за щастие това не се случи, но и без това аз бях сигурна, че тази поредица ще да постигне успех. 

Какво виждате, когато се погледнете в огледалото?
За мен най-важно е началото на деня. Аз, гледайки се в огледалото всяка сутрин, се чувствам различна и необикновена, всеки ден за мен е един мини-живот, който аз живея по различни и интересни начини. От друга гледна точка аз съм много суетна, мога да прекарам с часове пред огледалото, без да ми омръзне, гримирайки се и фризирайки се. За мен е традиция всяка година да се подстригвам по два пъти.

Имате перфектна фигура, със спорт ли я постигате?
Не, въпреки че много ми се иска да беше така. Такъв ми е генът, така ми е структурата, не спазвам никакви диети и никакви хранителни режими. Доста ми се иска да спортувам, но за съжаление никога не ми остава време за това. Но под спорт аз разбирам да прекарвам времето си навън, на открито в природата, а не да се затворя в някоя фитнес-зала. Всъщност единственият път, когато спортувах, беше в неделята преди да се оженя (смее се). 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.