"Турските актьори 24/7" (33): от 11 до 17 май 2015 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 17 май, а това означава, че за поредна седмица предстои да Ви потопим в света на Вашите любими турски актьори
и актриси от сериалите в новото тридесет и трето издание от най-харесваната ни от Вас рубрика "Турските актьори 24/7"! В тазседмичния брой на поредицата ще прочетете най-пикантното, любопитно и ексклузивно около любимците Ви от малкия екран за периода от 11 до 17 май 2015 г. През изминалите седем дни те почитаха паметта на починали свои колеги, откриваха нови свои хобита и интереси, припомняха си миналото, изненадваха с неочаквани новини, развеждаха се, за първи път представяха децата си, обичаха се, иронизираха папараците, бяха щастливи с половинките си, подготвяха се за летния сезон, получаваха световни признания, подготвяха се за сватбите си и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) През изминалата седмица Турция се сбогува с един от най-добрите си актьори-ветерани - Зеки Алася. Лошата новина бе съобщена в края на миналата седмица, като цялата ни южна съседка скърби по любимия си артист, прославил родината си в редица други страни чрез емблематичните си театрални и телевизионни роли. Възрастният актьор бе почетен няколко дни след смъртта на погребението си от мнозина млади и стари, поклонили се пред паметта му. Изключение не направи и малкият Емир Берке Зинчиди, познат у нас чрез ролята си на Осман в хита "Времето лети", който до преди няколко месеца се снимаше заедно с покойния Зеки в сериала на KanalD "Малкият господин" (Kucuk Aga). Малчуганът изказа болката си от загубата на своя екранен дядо в профилите си в социалните мрежи. 

2) Турската актриса Нюргюл Йешилчай, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Вярна на себе си", "Любов и наказание", "Ангелският остров" и "Имението с лозите", има ново хоби! Чаровната брюнетка, снимаща се в момента в новия рейтингоразбивач в Турция "Парченцата" (Paramparca), отскоро е започнала да шие гоблени, след като съвсем случайно, докато се разхождала по улицата, видяла кинкалерия, влязла вътре от любопитство и така се запалила по шиенето. Естествено, Нюргюл, която е първата четвърт-финалистка в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", все още е начинаеща и не е виртуоз, но пък напредва бързо и дори наскоро сподели в социалните мрежи снимка на едно от първите си произведения, която можете да видите вляво!

3) Въпреки че турската поредица "Дила" (Dila Hanim), излъчваща се в момента се в момента всяка делнична вечер по Диема Фемили, приключи преди близо година в Турция, актьорите Еркан Петеккая и Хатидже Шендил, които изпълниха главните роли в нея, все още поддържат приятелски отношения. Наскоро двамата бивши екранни партньори посетиха отново снимачната площадка на приключилия проект, като и двамата в профилите си в социалните мрежи споделиха, че са били изпълнени с много носталгия, тъга, но и хубави спомени, припомняйки си местата, на които са снимали. Освен да посетят отново снимачната площадка на "Дила", Хатидже имаше и друг повод да се срещне с Еркан - лично да го покани на сватбата си с Бурак Саяшар на 29 май т. г., като чаровницата, снимаща се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми", е дала лично на Петеккая, участващ пък в "Парченцата", покана за тържеството. 

4) Мерием Узерли, която стана световно-популярна след ролята си в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век", е една от най-социалните известни турски личности. Наскоро чаровницата отново разтопи сърцата на феновете си, но този път не с фотос на малката си красива дъщеричка Лара, а със снимка на... самата себе си, когато е едва на 4 годинки! От нея става ясно, че малката Мерием е била също толкова красива, чаровна и фотогенична колкото е сега. Сравнението между Узерли преди, в детството ѝ, и сега, в настоящето, можете да направите чрез снимката вляво. Не забравяйте, че през септември предстои нейното грандиозно завръщане на екран в нов сериал на StarTV, в който ще се партнира с Мурат Йълдъръм и който се очаква да счупи всички рекорди по гледаемост. 

5) Германската актриса Вилма Елес, позната у нас чрез ролята си на Каролин в семейната драма "Времето лети", се оказа бременна с близнаци! След като от няколко седмици новината за бременността на чаровната блондинката обиколи цяла Турция, сега има още една неочаквана такава - тя няма да роди само едно дете, а две! Това е разбрала чаровницата след последния проведен ултразвук, за който Ви информирахме наскоро, но тогава все още не е искала да издава веднага неочакваната вест. Вилма и съпругът ѝ и баща на близнаците, които ще бъдат момче и момиче - Керем Джоуш, са много щастлива и са в очакване на първите си рожби. Елес обаче е много загрижена и притеснена за външния си вид, тъй като до момента е качила 16 килограма, а ще роди чак след около два месеца, през юли. 

6) Турската актриса Йозлем Йълмаз, който в момента у нас гледаме в повторението на хита "Незабравима" (Unutulmaz) по БТВ Лейди, се развежда съвсем скоро! Тази новина бе съобщена от самата нея в профилите ѝ в социалните мрежи. Чаровницата, снимаща се в момента в хита на ATV "Черен хляб" (Kara Ekmek), разкри, че бракът ѝ със съпруга ѝ Ахмет Аяр вече е бил изчерпан и двамата по взаимно съгласие са решили да сложат край на връзката си. Йозлем благодари на вече бившия си мъж за цялото прекарано време и за всички хубави моменти, които са преживели заедно, като официално помоли турските медии, прочитайки това нейно изявление, да не създават излишни скандали, интриги и клюки, тъй като със съпруга ѝ се разделят в повече от добри отношения и няма никакво напрежение между тях. 

7) Миналата неделя в Турция се празнуваше денят на майката. Най-големи вълнения на този празник изпитаха младите майки, родили наскоро, сред които е и младата надежда на турското кино Пелин Карахан, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Мечтатели" и "Великолепният век". По случая чаровницата за първи път сподели в социалните мрежи снимка на първородния си син Али-Демир, който роди в края на изминалата 2014 г. и който вече е на пет месеца. Синеоката брюнетка сподели, че чувството да си майка е най-хубавото на този свят, като разкри още, че за нея синът ѝ е част от нея и духовно, и физически, защото когато той плаче, и тя плаче; когато той се смее, и тя се смее. Снимката на майка и син разтопи сърцата на интернет-потребителите, които веднага откриха уникална прилика между Пелин и малкия Али-Демир, която можете да видите на фотоса вдясно!

8) Тази вечер от 20.00 часа по KanalD предстои да бъде излъчен финалният епизод на младежкия сериал "Въпрос на чест" (Seref Meselesi). И въпреки че мелодрамата, стартирала миналата есен, не бе с много високи рейтинги, то тя роди една от най-коментираните в последно време турски двойки - Шюкрю Йозйълдъз и Шукран Овалъ. Любовта между двамата млади влюбени, които взеха главни роли в приключващата поредица, вече е толкова силна, че наскоро дори актьорът, познат у нас чрез ролята си в хита "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var), е подарил годежен пръстен на своята любима, като ѝ е отправил предложение за брак , което тя е приела, без да се замисля. Това разкриха близки на двойката приятели пред турските медии. 

9) Трима от най-големите бунтари в турското кино бяха забелязани наскоро да се прибират късно през нощта от нощен бар, където са се забавлявали и отпочивали. Това бяха двойката Йозге Йозпиринчи ("Момичето с червения шал" и "Ангели-пазители") и Бурак Ямантюрк, както и приятелката им Берак Тюзюндач ("Езел" и "Великолепният век"). Че те са известни най-вече с разкрепостените си действия и скандали, които са предизвиквали, на журналистите е ясно, но по-голямо впечатление на зорките папарашки погледи направи факта, че тримата бяха хванати за ръце и вървяха по улиците, прибирайки се, заедно. Това се оказа поредната провокация от страна на младия актьор, който читателите на СЕРИАЛИ в България познават като доктор Селим от турската медицинска драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди разказваме всеки петък в едноименната ни рубрика. Бурак, виждайки журналистите, веднага се е пошегувал и дори иронично извикал, че той изневерява на Йозге с Берак пред самата нея. 

10) Както Ви информирахме в миналото издание на "Турските актьори 24/7", турският актьори Бурак Хаккъ, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Мелодията на сърцето" и "Изгубени години", има нов любов, след като се раздели с бившата си приятелка от гръцки произход. Наскоро любимецът на милиони зрителки по света сподели в социалните мрежи selfie на себе си заедно с новата си половинка, на което и двамата са повече от щастливи. Очевидно обаче бившата съпруга на Бурак Сема Шимшек, с която се разделиха през изминалата година след 3-годишен брак, все още се интересува от бившия си съпруг, тъй като малко след публикуването на фотоса на Хаккъ, тя също сподели снимка на себе си и своя нов приятел и кинематограф Вурал Юзюндач, който е с десет години по-млад от нея, като двамата също изглеждаха щастливи заедно. Дали с това Сема се опитва да покаже на Бурак, че вече не тъжи по него и е продължила живота си, както и самият той?

11) Летния сезон наближава и турските актьори вече тренират усилено, за да покажат на плажа през горещите месеци изваяни и завидни фигури. Сред първите актриси, започнали да се грижат за своята лятна форма, е младата надежда на турското кино Мерве Болуур, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Малки тайни" и "Великолепният век", която отскоро доста често посещава тренировки по бокс при един от най-добрите турски боксьори, като не пропусна да сподели това със своите почитатели и последователи в профилите си в социалните мрежи чрез снимка. Очевидно обаче Мерве е решила чрез тези тренировки не само да влезе във форма за през летния сезон, но и... да се научи да се самоотбранява при нападение! Това стана ясно, след като на шега или не, Болуур към споделения фотос предупреди мъжете да внимават отсега нататък с нея.

12) Младата надежда на турското кино Фахрие Евджен, която у нас сме гледали като Неджля от най-харесваната турска семейна драма "Листопад", също е в усилена подготовка за летния сезон. Тя, за разлика от Мерве Болуур, все още не е започнала с тренировките за извайване на фигурата, но за сметка на това наскоро бе забелязана в един от най-големите търговски центрова да пазарува сама. На въпросите на журналисти защо не е с нейния интимен приятел и актьор Бурак Йозчивит ("Малки тайни" и "Великолепният век"), с когото се срещнаха и влюбиха на снимачната площадка на поредицата "Чучулигата" (Calikusu) и с когото са неразделни в живота, чаровницата отговори, че е бил уморен и за това си е останал вкъщи. Пред папараците тя сподели още, че е в мола, за да купи нови слънчеви очила за себе си и Бурак.

13) Въпреки че от отдавна турската актриса Джансу Дере не се е снимала в нов сериал или филмов проект, чаровницата продължава да постига невероятни успехи с по-старите си роли, но най-вече с тези на Ейшан от "Езел" (Ezel) и на Съла от "Завръщане" (Sila). Както вече сте разбрали от изданията на новата ни пролетна рубрика "Успехът на...", именно тези два хита в момента постигат невероятни резултати в далечната южноамериканска държава Чили, където са най-гледаните от зрителите телевизионни програми. Именно заради това чилийското общество категорично и безапелационно наскоро обяви Джансу Дере, изпълняваща главните роли в тези мелодрами, за "кралицата на турските сериали", като чаровницата дори вече е на кориците на едни от най-продаваните в Чили модни списания. Дали скоро ще видим Дере в нов обещаващ проект?

14) Подготовката по сватбата на една от най-обсъжданите в момента турски светски двойки Хатидже Шендил и Бурак Саяшар е към края си и двамата вече остава само да очакват с нетърпение деня, в който ще се бракосъчетаят. Чаровницата, снимаща се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), вече е избрала сватбената си рокля, като дори публикува своя снимка, на която е облечена с нея и на която позира заедно със своя бъдещ съпруг, като двамата изглеждат повече от щастливи, а Хатидже очевидно не се притеснява от поверието, че младоженецът не трябва да вижда булката с рокля преди сватбата. Напомняме, че пищното тържество, на което ще присъстват редица светски личности, ще се състои на 29 май т. г. 

15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 18 май, ще можете да прочетете новото издание №59 от "Какво гледат в Турция?", в което както винаги ще Ви очакват изключително интересни рейтинги на сериалите в южната ни съседка. Във вторник, 19 май, пък Ви очаква нов брой от рубриката ни "Турция представя...", в което предстои да Ви запознаем с първите обявени до този момент два нови летни сериала на KanalD и StarTV. В сряда, 20 май, пък идва ред на новия десети за сезона и двадесет и девети подред брой от рубриката ни "Музиката от турските сериали", в който ще анализираме и представим музикалните теми в тийн-хита "Ангели-пазители" (Melekler Korusun). В четвъртък, 21 май, предстои да прочетете интервю с деветата отпаднала състезателка от онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" - Джейда Атеш. В петък, 22 май, идва ред на десетото издание от новата ни пролетна поредица "Пътят на живота", в което ще преразкажем девети епизод от едноименната турска медицинска мелодрама "Hayat Yolunda". В събота, 23 май, пък ще публикуваме десетия брой от също новата ни рубрика тази пролет "Успехът на...", в което ще Ви запознаем подробно с успеха на хита "Любов и наказание". И в неделя, 24 май, идва ред на тридесет и четвъртото издание от "Турските актьори 24/7"! 

3 коментара:

Димир Говедаров каза...

Престанете да превеждате заглавието на сериала "Paramparca" като "Парченцата". Във всички издания на английски език на турските медии е преведено като "Broken peaces".Дори и с турска филология да сте, превода на заглавието е "Счупени (разбити)
парчета". Под това заглавие сериала се превежда с бг субтитри и хиляди български зрители го очакват всяка седмица за да го гледат. Явно обаче вие само пишете глупости, без да сте изгледали нито една серия. Иначе, ако сте толкова кадърни щяхте да разберете сюжетната линия и да не се подигравате с един от най-рейтинговите сериали в Турция.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте, Димитър,
Първоначално, още преди самият сериал да стартира, го бяхме превели като "Парченцата", което в действителност не е правилният превод на сериала, но в крайна сметка така го запомниха нашите читатели, а и всъщност той е по-популярен не с българския си превод, а с оригиналното си заглавие - "Paramparca", тъй като вариации на преводите на сериалите има много, но турските заглавия са едни, а и имайки се в предвид кои звезди участват в него, няма как да се сбърка. Не смятаме, че това е чак толкова фатална грешка, по-важно е съдържанието на рубриката ни, а в случая, както казахте самият Вие - съдържанието на сериала.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Подкрепям първия коментар. Стига с това парченцата - абсурдно е.Сериалът се превежда Счупени парчета и това е. Стига с тези обяснения,а коригирайте заглавието на сериала и го превеждайте правилно

Предоставено от Blogger.