Бурак Хаккъ: "Предпочитам неангажиращите връзки"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 23 април, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне шестият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю с петия, който го напусна миналия петък, 17 април - Бурак Хаккъ! Той е роден на 23 май 1972 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 42 години, зодия близнаци. Баща му е германец, а майка му - туркиня. Докато следва висшето си образование, започва работа като модел в известна по това време модна компания. Започва актьорската си кариера през далечната 2000 г., когато е едва на 28 години. Първоначално играе малки роли в различни филми и сериали, а след това започва и с по-големи, докато не започва да получава по-големи такива. Първата си главна роля получава през 2006 г. в излъчения и у нас хит "Изгубени години" (Kaybolan Yillar), а година след това - през 2007-а, изиграва ролята на живота си - тази на Хюсеин Кенан в една от най-обичаните турски мелодрами "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe), в която си партнира с Аслъ Тандоан и Ийт Йозшенер. През 2009 г. взима роля и в семейната драма "Малки жени" (Kucuk Kadinlar). По-късно участва в турския римейк на латиноамериканската криминална драма "Къде е Елиса?" (Donde Esta Elisa?) - "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede), отново с главна роля. За последно участва в провала на ATV през изминалата есен "Трима приятели" (Uc Arkadas), който обаче спря след няколко излъчени епизода.

"Трима приятели" (Uc Arkadas) бе със сюжет, подобен на тези от сериалите от преди 5-6 години, когато всичко беше различно... 
Да, всъщност една от причините да приема предложението за участие в него бе именно това - беше с приятна, развлекателна и класическа история, но за съжаление се провали. В момента е модерно с новите турски сериали да се експериментира, те вече доста започват да приличат на западните и именно заради това и зрителите свикнаха с това и явно не можаха да възприемат поредицата ни, която определено беше могла да ги отведе в доброто старо време. 

След като сте знаел, че имаше риск продукцията да се провали, защо тогава приехте да участвате в нея?
Признавам си, че съм много авантюристичен и приключенски тип човек. Обичам предизвикателствата и нестандартните идеи и именно заради това реших да се включа в "Трима приятели". Всички помним, че навремето и "Мелодията на сърцето" бе голям риск за всички, тъй като историята му бе по-различна от догавашните стереотипни такива, но въпреки това постигна голям успех и не се провали. Смятам, че професиите ни са като огледала на живота и отношенията между хората - има и успехи, има и провали, важното е и след двете да останеш здраво стъпил на земята и да продължиш да се бориш. 

Да преминем към личния Ви живот! Защо след 10 години брак решихте да се разведете със съпругата си?
Решението да се разделим със Сема беше много трудно, но въпреки това го взехме. Причината за развода ни не е бил скандал или изневяра, просто взаимоотношенията и връзката ни се изчерпаха след толкова години съвместен живот и решихме заради това всеки да поеме по своя път и да продължи живота си, а не заради чувство за вина или дълг да живее в оковите на брака. Живеем в модерен свят и смятам, че тези неща са съвсем нормално нещо. 

Как Ви се отрази развода - добре или зле?
Всяко събитие в живота на човека носи както добри, така и лоши последици. Ще започна с лошите, от които всъщност съществената е само една - самотата. До някаква степен обаче тя ни учи на много неща, свързани както с битовизма, така и с вътрешния ни свят. След развода ни със Сема например се научих да правя всичко сам, да готвя, да чистя и да поддържам дома чист, подреден и уютен. Двамата решихме малкият ни син Рюзгяр да остане да живее при мен, т. е. освен своето, съм поел отговорността да храня и още едно гърло. Общо взето - развода има своите лоши страни, които обаче малко или много ни правят по-мъдри, по-отговорни и по-завършени като личности. 

Занимавате се с професия, заради която не Ви остава много свободно време. Как се грижите тогава за сина си и отделяте ли му нужното време?
Е, в последно време значително намалих участията си както в театъра, така и в телевизията, с изключение на последните месеци, през които снимах "Трима приятели". Малките деца обаче са много любопитни и точно в тази възраст, в която е Рюзгяр, са отворени към света и търсят приключения и различни забавни и интересни за тях неща. Доста често съм го взимал с мен на снимачната площадка, за да види какво в действителност работя и да се увери, че не е толкова лесно да си актьор, както повечето му връстници си мислят. Още от малки трябва да възпитаме децата си да ценят труда на хората и да знаят, че именно така те си изкарват прехраната. 

Един от най-известните турски актьори сте, страда ли понякога синът Ви от това?
О, не, даже му е много интересно и винаги, когато между него и някое негово приятелче възникне спор или кавга, той веднага казва, че татко му е актьор и че ще дойде да му помогне. Въпреки крехката си все още възраст, смятам, че Рюзгяр се гордее с това, а аз лично, като всеки един баща, се надявам след години да си разменим ролите и аз да се гордея също толкова много, а дори и повече с него. Често, докато двамата се разхождаме, ни спират и искат да се снимат с нас, като на него му е повече от интересно това и той много се радва. 

Преди време в медийното пространство официално представихте своята нова любов - гъркинята Лия Пападакис. Все още ли сте заедно?
Не, връзката ни продължи няколко месеца и наскоро решихме да я приключим, просто защото нямахме достатъчно време един за друг, тя работеше в Гърция като DJ, а аз в Турция като актьор и следователно ни бе доста трудно да поддържаме контакт един с друг. Нейната работа е и нощна, а аз също понякога, но не винаги работя по това време. В момента нямам нова връзка. 

Гръцките вестници обаче дълго време писаха, че ще се жените...
Гръцките вестници и медии могат да пишат каквото си поискат, това за съжаление не е практика само там, а навсякъде по света. Аз обаче отдавна, още след развода си със Сема, бях заявил публично, че повече няма да се женя, и поне към този момент държа на думата си. Предпочитам отсега нататък връзките ми да не бъдат толкова ангажиращи, но ако намеря новата си истинска любов кой знае, може пък да се променя от обич и да оженя отново (смее се). 

Все още ли тогава Сема заема специално място в сърцето Ви?
Въпреки че се разведохме и приключихме взаимоотношенията си, като в момента ни свързва единствено синът ни, Сема винаги ще бъде първата жена и първата любов в живота ми. Преди 10 години двамата се влюбихме, оженихме се малко след това, спретнахме си страхотна и пищна сватба, прекарахме след това страхотни моменти заедно, роди се най-важното нещо в нашия живот - синът ни Рюзгяр, и се разделихме с най-добри чувства. 

Имате изключително голям брой фенове в Гърция. Това на приключилата Ви връзка с Лия Пападакис ли се дължи според Вас?
Мисля, че не. Хората в Гърция ме познават още много отпреди това от "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe), който там беше показан през 2010 г. Доколкото знам в момента пък се излъчва и друг сериал с мое участие - "Къде е дъщеря ми?", който също постига голям успех. А и честно казано не искам да съм от известните личности, които са станали популярни заради скандални връзки или подобни, а заради труда си и работата си, защото само тогава любовта на народа е най-голямата ми награда.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.