Селен Сойдер: "Толгахан не беше готов на компромиси към мен"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 април, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне петият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю с четвъртия, който го напусна миналия петък, 10 април - Селен Сойдер! Тя е родена на 26 декември, навръх Коледа, 1986 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 28 години, зодия козирог. Студентка е в историческия факултет на известен истанбулски университет. Става популярна през 2007 г., когато печели конкурса "Мис Турция", а през същата година се класира на 57 място в престижното състезание "Мис Свят". Оттогава започва да се занимава с професията на модел и фотомодел, става рекламно лице на няколко известни марки за красота и козметика. През 2010 г. изиграва първата си роля в сериал - тази на Топрак в закупената у нас мелодрама "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask). Година по-късно, през 2011 г. обаче, пресъздава образа на живота си, който ѝ носи световна популярност - този на Топрак в момента повтарящата се всеки уикенд поредица "Сезони на любовта" (Lale Devri), на снимачната площадка на която среща и любовта в лицето на екранния си партньор Толгахан Сайъшман. Заедно са няколко години, но през изминалата прекратиха връзката си след няколко опита след това да я възстановят, което обаче не се случи. За последно участва в криминалната драма "Реакцията" (Reaksiyon) през есента на 2014 г. по StarTV, която обаче бе преустановена заради ниски рейтинги. Време е да започваме! 

"Сезони на любовта" постигна огромен успех, очаквахте ли го? 
Честно казано - не, не мислих, че сериалът ще има толкова голям рейтинг и ще бъде дори лидер по гледаемост. Но за огромно щастие на целия екип това се случи и всички бяхме много доволни и радостни от факта, въодушевени и нахъсани за още и още работа. Тогава обаче времената бяха други, докато сега бих казала, че 1 на 20 сериала постига невероятен успех и се задържа до края си с отлични рейтинги. Естествено, има и други с добри рейтинги, но за съжаление с времето те се понижават.

Очаквахте ли да бъдете приета толкова добре от зрителите, след като сменихте напусналата първоначална протагонистка Емина Сандал?
И това въобще не го очаквах, даже си мислех, че заради все още малката ми тогава популярност никой нямаше да ме хареса и всички щяха да се бунтуват и да искат Емина обратно. Разбира се, нито аз, нито който и да било друг не можем да се месим в решението ѝ, но въпреки това то бе голям риск за цялата продукция и за мен е цяло чудо, че тя продължи след нейното напускане. За щастие обаче по-голямата част от аудиторията свикна и то лесно с мен, за което също съм много щастлива и радостна. А и смятам, че хората ме възприеха по-лесно от очакваното, защото обожавах ролята си и бях много доволна от работата си.

Каква за Вас бе работата Ви с Толгахан Сайъшман?
О, с него също се сработихме много бързо и лесно. Признавам обаче, че близките и приятелите ми не харесваха двойката ни и не можаха да ме възприемат с него, но с времето свикнаха, особено след като любовта ни от екрана прерасна в такава в живота ни. Сега обаче връзката ни приключи, но въпреки това оставам с много хубави впечатления и спомени от този наистина очарователен мъж, който ме плени още от пръв поглед.

Каква е мечтаната за Вас роля, която все още не сте изиграли?
В момента актьорската ми кариера не е кой знае колко развита, участвала съм в едва 3 продукции, но въпреки това смея да твърдя, че съм много доволна от ролите си в тях. Не мога да определя точно каква роля бих искала да изиграя, за която и да мечтая. По-скоро искам да изиграя всякакъв тип персонажи - от добро и невинно момиче до жестока и безскрупулна злодейка. Така вече ще се чувствам истински удовлетворена от работата си, не че от досегашните си образи не бях, но все пак тръпката да си пресъздал всичко сигурно е неописуема.

Станахте популярна обаче след печеленото на титлата "Мис Турция 2007", какво се промени в живота Ви оттогава?
Смея да твърдя, че абсолютно нищо. След като приключи състезанието се върнах да живея в родния си Измир, но не спрях да се занимавам и интересувам от мода. Когато се явих на световния конкурс "Мис Свят", заминах по-рано за Канада, за да науча английски, защото реално той е най-важен. Всичко мина спокойно и в началото на 2009 г. се прибрах в Истанбул. Баща ми искаше да стана телевизионна водеща и затова се записах на стаж в StarTV, което бе и повратна точка за живота ми и най-вече за актьорската ми кариера.

Някои красавици обаче се явяват на конкурсите за красота не за да получат титлата, а за да си подсигурят по-добър живот и популярност в обществото...
Да, уви, има и такива момичета. Но аз със сигурност не бях от тях, моята детска мечта беше да се явя на този конкурс и аз я сбъднах, не исках нищо повече - нито пари, нито охолство, нито внимание, нито каквото и да било друго. За мен е от изключително значение, когато човек се заминава с нещо, да го прави с любов, старание и желание, а и само с добри намерения, защото иначе нещата никога не се получават.

Какво смятате за героинята си в "Сезони на любовта" Топрак?
Честно казано в началото бях разочарована от ролята си. Топрак постоянно плачеше, страдаше и се чувстваше зле, беше ми много трудно да я изиграя. Разкривам, че дори в един момент се колебаех дали да не напусна екипа и да се оттегля, защото ролята не ми даваше удовлетворение и щастие. Но след това като че ли нещата се промениха към добро и започна да има повече динамика, живот и емоция в нея. За мен обаче нищо на този свят и в този живот не е случайно и всяко зло предвещава нещо добро.

Каква сте в любовта?
О, много страстна. Въпреки че съм нямала кой знае колко истински любови в този живот, даже бих казала, че са доста малко, аз истински съм се отдавала на чувствата си към тях, бях готова да направя всичко за тези мъже, но уви за съжаление явно все още не съм открила най-подходящия за себе си. Бих казала, че съм страстна и изпитвам някакви чувства, само когато съм истински влюбена!

Искате ли да създадете семейство?
Доста съм объркана по този въпрос. Естествено, като всяка една жена, много искам да създам свое семейство, да имам деца и да се радвам на тях, да имам човек, на когото да мога да се доверявам безрезервно. От друга страна обаче, ако това се случи, то актьорската ми кариера вече ще бъде на по-заден план за мен, а аз все още искам да се развивам, да научвам нови и нови интересни и любопитни неща, да трупам опит. Ще се постарая, когато моментът за създаването на моето семейство дойде, да направя всичко възможно, за да съчетая успешно и личния си живот, и актьорската си професия.

Затова ли се разделихте с Толгахан Сайъшман?
Уф, не ми се говори точно за това. И все пак - отчасти да, защото той много искаше да създадем семейство и имаме деца, но аз не бях готова за това, не бях сигурна, че ще се справя. И в момента съм в такава ситуация, но се надявам в скоро време вече да съм готова за този важен в живота ми момент, като се надявам да срещна и истинската си любов, защото това е най-важно. Обичах Толгахан, но след като в една връзка хората не са готови на компромиси и търпение към другите, то тогава няма смисъл тя да продължава.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.