"Пътят на живота" (3): преразказ на втори епизод

април 03, 2015
Здравейте, приятели! Днес е петък, 3 април, а това означава, че предстои да прочетете третото издание от новата пролетна рубрика на СЕРИАЛИ
в България "Пътят на живота", в която всеки петък предстои да преразказваме по един епизод от едноименната медицинска мелодрама, излъчена миналата есен по KanalD. В първия ѝ брой Ви запознахме със сюжета и героите в нея, а във втория преразказахме първия ѝ епизод, в който собственикът на болницата Вейсел Гючлю се свърза с всеки един от своите трима бивши студенти Шафак, Джем и Селим с молба да помогнат за спасяването ѝ от фалит. Първоначално и тримата отказаха, но след шокиращата изневяра на съпруга на Шафак със собствената ѝ асистентка, след първата неуспешна операция на Селим и след дългите молби на дъщерята на Вейсел Йелда и желанието на Селим да спаси своята малка пациентка, и тримата пристигнаха в болницата, където освен тях съвсем случайно в спасителната ѝ операция се включи и бившият лекар и голям почитател на доктор Вейсел - Тайфун. Четиримата заедно с доктор Вейсел, дъщеря му Йелда и медицинската сестра Сеза са решени да спасят болницата, но в края на епизода получават шокиращата вест, че фалитът ѝ вече е обявен от банката, към която има огромен дълг. Какво се случва след това, предстои да разберете сега, в преразказа на втория епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!

Епизодът започва със сцена, в която Шафак спи и сънува сън, в който си спомня как вижда съпруга си Алп и асистентката си Мелис в болницата, представя си как Алп се връща при нея и двамата се целуват, но всъщност тя е в прегръдките на Джем, с когото в миналото са имали връзка. Шафак се събужда и осъзнава, че е всичко е бил само един кошмар, но е с насълзени очи.
Същевременно в болницата на доктор Вейсел малката пациентка на доктор Джем се влошава и започва да бълнува, като събужда и самия него, който бързо става и съобщава на медицинска сестра
, че малката Зелиш има висока температура, която трябва да бъде свалена. Въпреки че вече е след полунощ, Джем звъни на все още будната Йелда, като ѝ припомня, че тя му е обещала, че ще бъде трансплантиран костен мозък на момиченцето, но новини от банката все още няма, а състоянието ѝ се влошава и е критично.
Събудената от кошмара си Шафак идва при приятелката си Йелда и пита какво се случило, а тя ѝ разказва всичко. Шафак е силно притеснена за малката Зелиш и казва, че на следващия ден ще ѝ помогне. Пита се обаче какво се е случило със съпруга ѝ Алп, който вече седмица не се обажда, а най-вероятно е изписан от болницата. Йелда я успокоява, че може би се е получило усложнение и той все още не е изписан, но Шафак ѝ отговаря, че вече е говорила с болницата и от там са ѝ съобщили, че той и Мелис отдавна са се възстановили. Младата лекарка се ядосва за случилото се, но е още по-разстроена, че съдбата отново я е срещнала с бившата ѝ любов Джем, с когото в момента са в обтегнати отношения.
Междувременно в болницата на доктор Вейсел пристига пациент с остри болки в стомаха, с когото доктор Тайфун се заема.
В дома на Йелда двете млади лекарки са обезпокоени от още нещо - обявения фалит на болницата. Дъщерята на доктор Вейсел споделя, че са обиколили всички банки, но никоя не им дава кредит. Йелда обаче все още не е казала на възрастния професор за обявения фалит, а Шафак я обвинява, че не му е казала веднага. Йелда се обвинява, защото състоянието на баща ѝ е крехко и той вече е прекарал един инфаркт, а надали ще преживее още един, тъй като лошата новина със сигурност ще го шокира. От болницата се обаждат на доктор Шафак и двете заедно с Йелда трябва да отидат там спешно заради случая с пациента с болките в корема.
Доктор Тайфун и сестра Муазес обсъждат рентгена на стомаха на мъжа с острите болки в стомаха. Тайфун се шегува с колежката си, че в диафрагмата му има въздух и... скакалец. Сериозната Муазес му се ядосва и кара, а той ѝ отговаря, че е време да отвори чувството си за хумор. Заради тежкия случай обаче се обажда и на доктор Джем, който е при малката си пациентка Зелиш, и го моли за помощ.
Същевременно Шафак и Йелда пристигат в болницата и също обсъждат рентгена, като първата установява наличие на бъбречна недостатъчност. Шегаджията Тайфун обаче е възхитен от вида на Йелда и ѝ прави комплимент, че изглежда страхотно с обикновени ежедневни дрехи. Шафак гледа на ултразвук бъбреците на болния пациент и тримата лекари - Шафак, Йелда и Тайфун, установяват, че няма да издържи евентуална операция. Двете млади лекарки съобщават това на съпругата на пациента и ѝ казват, че е нужна бъбречна трансплантация, като я моли да се свърже с роднина с молба да стане донор. Жената обаче се държи странно и спокойно и казва, че отива до дома си, за да донесе дрехи за съпруга си.
При Йелда и Шафак идва доктор Джем, но в този момент пристига сестра Сеза и им съобщава, че сърцето на пациента е спряло. Четиримата тичат към него и помагат на Тайфун в манипулацията за връщане на пулса, като за щастие успяват да го направят. След това Джем отново напомня на Йелда за обещанието ѝ за Зелиш и я моли в утрешния ден да поговорят за това.
На сутринта в дома на доктор Селим той и негова изгора спят, но младият лекар е събуден от телефонно обаждане на сестра Сеза, която му съобщава, че доктор Вейсел го очаква вече цял час в болницата си. Селим се стряска и става от сън.
В кабинета на доктор Вейсел пристига доктор Джем, който е помолен от бившия си учител да се снимат заедно. Гючлю го пита къде е Шафак, но за да не се срещат, Джем му отговаря, че трябва да провери състоянието на един пациент и тръгва към вратата. Когато я отваря обаче, той се блъска случайно в своята стара любов Шафак, с която за кратко се гледат един друг възмутено. Въпреки желанието си да излезе, доктор Вейсел моли Джем да се снима заедно с Шафак. Възрастният лекар ги моли, ако имат някакъв проблем, най-сетне да го решат, а те му отговарят, че такова нещо няма, лъжейки го. Доктор Вейсел обаче не им вярва и споделя наблюденията си с тях, които обаче двамата отново отхвърлят. Гючлю обаче е категоричен и им казва, че не иска да вижда лекари, които не могат да се понасят.
В този момент в кабинета на доктор Вейсел пристига и Селим, който е помолен от Шафак да застане между нея и Джем за снимката. Младият и амбициозен лекар е в лош външен вид и носи очила, които доктор Вейсел моли да свали, като и пита къде е дъщеря му Йелда, която същевременно пристига в болницата с лошите новини за фалита ѝ, които трябва да съобщи на баща си. Тя го моли да говорят насаме, но той я приканва първо да всички да се снимат заедно. Случайно в кабинета пристига и доктор Тайфун, който е смутен от гледката и решава, за да не пречи, да излезе навън, но доктор Вейсел моли и него да се снима. Така шестимата лекари позират за новата си снимка заедно.
Всички излизат, но в кабинета остава Йелда, която най-сетне може да съобщи на баща си лошите новини за фалита на болницата. Той ѝ казва да седне и двамата започват да разговарят.
Междувременно в Измир Алп и Мелис, след като са изписани от болницата, имат среща в кафене. Асистентката на доктор Шафак, която е влюбена в нейния съпруг и която катастрофира с него, пристига и двамата се целуват. Алп обяснява на изгората си Мелис, че се притеснява за дъщеря си Едже и я пита дали има новини за Шафак. Младата красавица се ядосва от мислите на любовника си за семейството му, като му казва, че Шафак си е подала оставката от болницата в Измир. Алп е много изненадан от това и не може да повярва, че съпругата му го е направила. И двамата не знаят къде обаче е отишла, като Алп е още по-притеснен, но Мелис му се оплаква, че всички в болницата я гледат лошо и с укор, че е разрушила семейството на Шафак. Мелис поставя условие на Алп да се разведе със съпругата си, но той я нервен и тя спира.
Междувременно в болницата на доктор Вейсел Шафак се запътва към асансьора, но когато го отваря, с изненада установява, че вътре е доктор Джем, като младата лекарка обяснява, че ще се качи вместо с асансьора, по стълбите. Бившата ѝ любов пък ѝ отвръща, че няма да ѝ се отрази зле, като Шафак обаче е обидена от това и решава да превъзмогне егото си и да се качи в асансьора с Джем напук на него. Шафак неволно се почешва и така Джем вижда, че тя е свалила сватбения си пръстен. Пита я как е съпругът ѝ Алп, а тя си казва тихо, че асансьорът е твърде бавен. Отговаря му обаче, че Алп е добре, като го пита и как е неговата съпруга - Ебру. Джем се заяжда, че Шафак помни всичко, а тя му отговаря, че такива неща не се забравят. Младият лекар ѝ отговаря, че двамата отдавна са се развели, а Шафак не се и изненадва от това. Джем се опитва да се сдобри Шафак, но тя му отговаря, че "леопардът не мени петната си" (подобно на известна българска поговорка) и излиза от асансьора.
В кабинета на доктор Вейсел той чете документa за фалита на болницата и е много натъжен, нямайки идея какво да прави. Йелда му обяснява, че отново могат да го отложат, но това няма да промени нищо. Вейсел не иска да затвори болницата, тъй като много пациенти разчитат на нея, но дъщеря му му обяснява, че ако не го направят, дълга към банката ще се удвои. Възрастният лекар се ядосва и излиза навън, следван от дъщеря си, която обаче е помолена от идващия доктор Джем да разговарят. Йелда си мисли, че става въпрос за малката Зелиш, но след случката в асансьора, Джем е бесен и поставя условие на приятелката си, че или Шафак ще си тръгне, или той и казва, че не е дошъл в болницата, за да търпи своеволията ѝ. Йелда е възмутена от "проблема" на младия лекар и го пренебрегва, като повдига темата за Зелиш. Джем ѝ обяснява, че е по-добре, но ако не е тя, няма и секунда повече да стои в болницата. Йелда го успокоява, но той ѝ отговаря, че в момента търси избягалата майка на Зелиш и я предупреждава, че веднага когато момиченцето се оправи, ще се върне във Ван, защото не може да работи с Шафак.
Междувременно състоянието на приетия предишния ден пациент с болки в стомаха се влошава и сестра Сеза звъни на Йелда с молба за помощ. Младата лекарка се отзовава и казва на Сеза да извика и Шафак. И двете отиват при него и с изненада установяват, че съпругата му не е жената, която е била с него вчера, т. е. пациентът е изневерил на истинската си съпруга, която в момента е в болницата и е притеснена от случилото се.
Доктор Джем пък отива в болничната стая на малката Зелиш, която спи, и е загрижен за нея, като вижда, че е нарисувала рисунка на себе си и майка си. Момиченцето обаче се събужда и поздравява младия лекар. Малката Зелиш го пита дали ще отидат до морето, а Джем ѝ отговаря, че първо трябва да наеме лодка. Пациентката пита и дали майка ѝ ще дойде, като Джем ѝ казва, че ще се постарае да я намери.
Междувременно Йелда и Шафак разговарят с истинската съпруга на болния пациент и ѝ обясняват, че той има спешна нужда от трансплантация на бъбрек. Жената е съгласна да дари своя и отива за проби дали е съвместима със съпруга си при сестра Муазес. Когато двете се отдалечават, Шафак се възмущава, че жената е лъгана от съпруга си и се пита дали ако знаеше, че той ѝ изневерява, щеше да дари бъбрека си. Йелда моли Шафак да се успокои, но тя още повече се ядосва и може би заради самата себе си и изневярата на съпруга си, решава да отиде при сестра Муазес и да каже на съпругата на пациента, че той ѝ изневерява. Йелда обаче я спира и ѝ казва, че не са спасители на морала, а са лекари и не могат да се бъркат в живота на пациентите си.
Доктор Вейсел пристига в банка, където работи негов бивш пациент, дължащ живота си на него, и разговаря с него. Служителят му благодари искрено, защото заради доктор Вейсел живее втори живот и обяснява, че не знае как да му се издължи за добрината и добре свършената работа. Възрастният лекар моли бившия си пациент за тегленето на кредит и му обяснява в какво състояние е болницата. Служителят вика свой колега, който да зададе няколко въпроса на Вейсел за кандидатстването за кредита.
В болницата на доктор Вейсел сестра Сеза се грижи за дъщеричката на доктор Шафак Едже и я моли да се нахрани. В този момент идва доктор Селим, който разпознава Едже и ѝ се радва колко е пораснала. Амбициозният лекар се запознава с момиченцето, но то е в лошо настроение. Селим прави от салфетката му цветенце, с което радва Едже. Младата сестра Сеза пък отново е очарована от своята нова любов - Селим, който обаче все още не ѝ обръща внимание. При Едже и Сеза идва Шафак, на която младата сестра се оплаква, че дъщеря ѝ не е хапнала нищо. Шафак се опитва да разговаря с момиченцето, но то е сърдито и иска да се върне в Измир при баща си, като се разплаква. Майка му го успокоява и ѝ обещава да говорят с Алп.
Шафак и Едже сядат на пейка в двора на болницата, като лекарката се обажда на съпруга си Алп, който в този момент пътува с любовницата си Мелис в колата. Той се обажда и Шафак му обяснява, че Едже иска да разговаря с него, като му я дава да се чуят. Момиченцето обаче се изпуска, че с майка си са в Истанбул, като Шафак ѝ взима телефона и затваря на Алп, който е разтревожен къде са отседнали двете. Мелис пита любовника си дали ще отиде в Истанбул при тях двете, но той е замислен.
В болницата на доктор Вейсел Тайфун е задрямал на диванче в сестринската стая. Сестра Сеза го вижда и го стряска, за да го събуди. Обяснява, че му има особен пристигнал случай на цяло семейство. Младата сестра отива при тях, като вижда, че всички - бащата, майката и двете деца, се чешат силно и са с огромни червени петна по кожата. Ситуацията е комична, защото пристига доктор Тайфун, който пита мъжа какво са яли, а той отговаря, че жена му е натровила с ужасните си гозби цялото семейство. Тя пък му се ядосва и обижда и двамата започват да се карат. Същевременно малкият им син се напикава, а доктор Тайфун възкликва на сестра Сеза, че досега не е виждал подобно нещо в болница.
Междувременно в банката доктор Вейсел получава лоши новини - няма как да му бъде отпуснат нов кредит. Той пие вода, но се разтреперва и разстройва, като пита своя бивш пациент, чийто живот е спасил, защо точно в такива трудни моменти банката не помага на клиентите си. Служителят съветва доктор Вейсел да намери спонсор на болницата, но възрастният лекар му обяснява, че вече се е опитвал да го прави, но винаги неуспешно. Бившият му пациент обаче настоява, че това е единственият вариант за спасяване на болницата в момента. Доктор Вейсел си тръгва от банката разочарован.
Докато върви по улиците към болницата, на доктор Вейсел му става лошо, изпотява се и се подпира на улична лампа.
Същевременно с болницата му става ясно, че бъбрекът на съпругата на пациента с бъбрена недостатъчност е подходящ за трансплантация. Тази новина съобщава Шафак на жена му, като все още се двоуми дали да ѝ разкрие истината за съпруга ѝ и това, че ѝ изневерява. Тя я пита дали знае как и къде се е влошил съпруга ѝ, а заблудената жена ѝ отговаря, че е бил на местопрестъпление, тъй като работи в полицията. Разказва ѝ за семейството си, че има две деца, а Шафак е разстроена, но го прикрива. Все пак я пита дали е обмислила нещата добре, защото връщане назад няма, а съпругата на пациента ѝ отговаря, че не се е и колебала дали да го направи, тъй като мъжът ѝ е опората ѝ в живота.
В полицейското управление отива доктор Джем, който пита полицай дали има новини около търсената майка на малката Зелиш - Фатма Кара. Полицаят му обяснява, че са я намерили, но не може да даде повече информация, защото въпросната е под защитата на съда. Междувременно в болницата на доктор Вейсел състоянието на Зелиш се влошава и пулсът ѝ се забързва, като две сестри незабавно се заемат с пациентката. В полицията пък Джем разказва на полицая за това как животът на момиченцето зависи от майка му и ако тя не разбере, че е зле и не се съгласи на трансплантация на костен мозък, то ще умре. Служителят се склонява на компромис и отива да говори по въпроса с началника си.
В болницата на доктор Вейсел състоянието на малката Зелиш продължава да се влошава, като в стаята ѝ идва доктор Шафак, която след направените изследвания вижда, че далакът ѝ се е разкъсал и моли сестрите да я закарат в спешното отделение.
В полицейското управление доктор Джем получава добри новини, като ако изпрати доклад за състоянието на малката Зелиш, то прокуратурата ще може да се свърже с майката, която да даде съгласието си за трансплантацията.
В болницата пък случаят с обриналото се семейство става още по-комичен. Доктор Тайфун пита мъжа какво са яли днес, а той му отговаря с непознато за него ястие. Съпругата му, която го е сготвила, пък въодушевено обяснява на шеговития лекар как се прави тази гозба - с яйца, кисело мляко и чесън. Тайфун установява, че става въпрос за хранително отравяне и точно когато казва на сестра Сеза какво да бъде лечението, става свидетел на още една комична сцена - на жената ѝ донасят вода, която тя вместо да изпие излива върху себе си.
В спешното отделение съмненията на доктор Шафак се оправдават - далакът на малката Зелиш се е разкъсал и тя е изпаднала в шок. Младата лекарка моли сестрите бързо да приготвят операционната, за да премахне далака на пациентката. Пристига Йелда, която обаче казва на Шафак, че не може да прави нищо със Зелиш, тъй като доктор Джем отговаря за нея и може да не е съгласен. Шафак обаче е непреклонна и ще оперира момиченцето, тъй като състоянието му е наистина критично.
На връщане от полицията доктор Джем решава да купи балони, с които да зарадва малката си пациентка Зелиш. Той обаче вижда, че Йелда му се е обаждала няколко пъти и ѝ звъни, за да разбере какво се е случило. Тя му отговаря, че състоянието на Зелиш е критично и тя спешно трябва да се оперира. Доктор Джем е шокиран и изпуска балона, който отлита във въздуха, и започва да тича към болницата.
Младият лекар пристига в болницата и влиза в операционната, където състоянието на Зелиш е още по-влошено и дори пулсът ѝ спира, но доктор Шафак ще използва дефибрилатор, за да го върне. В този момент идва доктор Джем, който е разстроен и извършва манипулацията вместо Шафак, като за щастие успява да върне момиченцето. Състоянието му все още обаче е критично и Шафак му казва, че трябва да бъде премахнат далака. Джем първоначално не се съгласява, но Йелда го моли, тъй като това е в специалността на Шафак. Младият лекар все пак се съгласява и моли бившата си любов да направи всичко по силите си. Лекарката го моли да излезе навън. Той излиза и се разстройва.
Междувременно при натровилото се семейство идва отново доктор Тайфун, който им казва, че не са успели да разберат каква е причината са отравянето, но моли жената вече да проверява с какви продукти готви.
Операцията на малката Зелиш е към своя край и Йелда излиза навън при Джем, за да му съобщи резултатите, които за голямо щастие за добри и в момента Шафак слага шевовете на пациентката. Йелда разговаря с Джем и го моли с Шафак да се сдобрят и отново да бъдат приятели. В този момент от операционната излиза младата лекарка и съобщава на бившия си приятел, че операцията е минала успешно и ще заведат Зелиш в интензивното. Джем превъзмогва егото си и искрено благодари на Шафак за добре свършената работа, като по този начин двамата загърбват старите си отношения. Йелда отива да подготви интензивното за Зелиш.
В кабинета на доктор Вейсел идва дъщеря му, която го пита как е. Той ѝ отговаря, че е добре и за първи път заради нея си е дал един ден почивка. Тя му казва, че в момента здравето му е най-важно и че не трябва да се разстройва. Възрастният лекар обаче се е склонил да приеме съдружници в болницата и съобщава това на Йелда, която отива да разговаря със свой приятел по случая. Вейсел пита как е малката Зелиш, а Йелда му отговаря, че вече е по-добре.
В интензивното до малката Зелиш е задрямал доктор Джем, който сънува кошмар, в който си спомня как преди години той, бившата му съпруга и дъщеря му Дефне са катастрофирали, след което малката му дъщеричка е починала. Той започва да бълнува, но в този момент идва доктор Шафак, която прелива кръв на малката Зелиш. Доктор Джем се събужда стреснат и се извинява на Шафак за случилото се в операционната и избухването му. Младият лекар разказва всичко около Зелиш на бившата си приятелка Шафак и се моли майката на момиченцето да се намери час по-скоро.
В края на работния ден сестра Сеза е пред болницата и чака автобуса, като замечтано държи цветенцето от хартия, което доктор Селим подари по-рано през деня на дъщерята на Шафак Едже. Доктор селим също си тръгва, но с колата си, като Сеза го вижда и скрива цветето, но му се усмихва. Той обаче отново не ѝ обръща никакво внимание и тя се чувства обидена, но идва автобусът и се качва в него.
В дома на Йелда тя и Шафак разговарят за състоянието на Зелиш. Шафак се пита защо Джем е толкова привързан към малкото момиченце, като Йелда ѝ припомня за катастрофата и случилото се с дъщеря му. Шафак обаче казва, че не знае какво се е случило и Йелда с изненада ѝ разказва всичко. Шафак е шокирана и си спомня как в интензивното при Зелиш Джем е бълнувал името на починалата си дъщеричка.
На сутринта доктор Шафак е в болничната стая на пациента с тежките болки в стомаха, изневерил на съпругата си. Тя му се представя и го пита коя е истинската му съпруга. Той ѝ отговаря, че това е г-жа Берна (тази, която ще му дари бъбрека си), а Шафак го пита коя е Тюлин. Той ѝ отговаря, че това не я интересува и понечва да излезе от стаята, като пациентът я моли да не казва нищо на съпругата му. Тя му обещава, че няма да го направи, но той ще ѝ каже истината, като в този момент в стаята идва съпругата му.
Доктор Вейсел пък седи на пейка в двора на болницата си, като при него идва и сяда доктор Селим, който му дава чек с определена сума пари. Възрастният лекар не го приема, но Селим настоява. Вейсел му обяснява, че тепърва ще създаде семейство и ще храни децата си и че тези пари са му нужни. Младият лекар обаче е непреклонен, като дава чека в знак на благодарност, че преди време именно заради добрината на доктор Вейсел баща му е поживял още няколко години. Селим му благодари, че все още му вярва, тъй като след последната си неуспешна операция е заведено дело срещу лекаря. Професорът успокоява и окуражава своя бивш студент.
В един от кабинетите в болницата на доктор Вейсел младият Джем е замислен. Вижда го Шафак, която разговаря с него и му казва, че съжалява за случилото се с починалата му дъщеричка, тъй като чак сега е разбрала. В същото време в болницата изненадващо пристига съпругът на Шафак Алп, който явно е проучил къде са съпругата и дъщеря му. Същевременно Джем се разстройва и се обвинява за случилото се, като казва, че е било по-добре не дъщеря му, а той да е загинал след злополуката. Притеснява се и за състоянието на малката си пациентка Зелиш, защото не иска да изгуби и нея, към която е силно привързан. Шафак го успокоява и му обещава, че ще направи всичко по силите си, за да спаси малкото момиченце. Така двамата отново правят крачка към подобряване на отношенията си, като се прегръщат и разплакват.
Алп търси съпругата си в болницата, но не я открива в кабинета ѝ, към който го е насочила сестра. Той пита друга къде е Шафак и тя му показва. Алп се запътва на там и става свидетел на шокираща за себе си гледка - съпругата му и бившата ѝ любов Джем са се прегърнали силно. Алп извиква Шафак по име и тя е шокирана от това, че вижда в болницата изневерилия ѝ съпруг.
В кабинета на пациента с остри болки в корема, изневерил на съпругата си, която пък ще му дари бъбрека си, той ѝ съобщава за изневярата си и я моли да го разбере и да не се чувства длъжна да направи трансплантацията. В този момент идва любовницата му и съпругата му е шокирана, като излиза навън и съобщава на сестра Муазес, че няма да дари бъбрека си. След малко обаче състоянието на пациента се влошава, като любовницата и съпругата му се гледат.
В двора на болницата Шафак и съпругът ѝ Алп разговарят, като бизнесменът обвинява съпругата си за това, че я е видял в прегръдките на бившия ѝ любим Джем, който пък ги наблюдава отвътре. Шафак обаче не се съгласява с това и моли Алп да си тръгне. Той обаче ѝ казва, че се притеснява за дъщеря си Едже, за която обаче Шафак му казва, че е добре. Алп я моли да се върнат в Измир, тъй като животът им е изминал там, а и дъщеря му е нещастна в Истанбул. Шафак обаче не е съгласна с това и му казва, че ще остане тук заедно с Едже. В този момент идва сестра Сеза, която съобщава на Шафак за състоянието на изневерилия на съпругата си пациент.
Двете тичат към болницата и пристигат в спешното отделение, където пулсът на пациента спира и Шафак моли сестрите за дефибрилатор. Съпругата му пък гледа отвън и иска да влезе при него, като моли лекарите да го спасят, въпреки че току-що е разбрала за изневярата му. Младата лекарка връща пулса и излиза навън при жената, за да я успокои. Тя през сълзи съобщава на Шафак, че въпреки изневярата му го обича и е решила да даде бъбрека си на него. Въпреки че е шокирана, доктор Шафак няма какво да направи и моли сестра Муазес да се заеме с жената и да я подготви за операцията. В този момент идва сестра Сеза, която съобщава на Шафак, че съпругът ѝ Алп я търси в кабинета ѝ, където тя е оставила дъщеря си Едже да си играе. Когато отива в него обаче момиченцето го няма и Шафак е шокирана, като започва да я търси из болницата.
Малката Едже обаче е в болничната стая на малката пациентка на доктор Джем Зелиш, със която си говорят. Шафак се кара на дъщеря си, че не я е предупредила къде отива, но Едже е повече от щастлива да види баща си и се хвърля в прегръдките му. Зелиш обаче гледа новото си приятелче с тъга, защото то си има и баща, и майка, докато самата тя не ги е виждала отдавна, а и те не се интересуват от нея. Шафак обаче бързо се усеща и отива при малката пациентка, питайки я загрижено как е. В този момент в стаята идва и доктор Джем, когото Алп не харесва и гледа злобно. Той и дъщеря му Едже излизат навън, като момиченцето го пита дали ще се приберат в Измир. Алп му казва, че в момента майка му има работа тук, но ако иска, то може да отиде с него в родния си град. Шафак обаче е изненадана от наглостта на съпруга си и му казва, че Едже вече е започнала училище в Истанбул. Момиченцето обаче иска да се прибере в Измир с баща си, но майка му го моли да я изчака, за да поговори с Алп.
Бизнесменът казва на Шафак, че няма да позволи дъщеря му Едже да прекара детството си занапред в ъгъла на болницата и че иска да я вземе със себе си в Измир. Шафак обаче го заплашва, че ако го направи, ще подаде жалба в полицията за отвличане и прелюбодеяние и в съда всички ще бъдат на нейна страна, като го и съветва да не си пропилява шанса. Алп е ядосан, като си тръгва, но обещава на Едже, че отново ще дойде.
В двора на болницата кафето си пие доктор Селим, при когото идва доктор Йелда, която му благодари за сторената добрина. Той ѝ отговаря, че няма защо и ѝ обещава, че ще направи всичко по силите си, за да спаси болницата. Йелда му споделя предишните си мисли, че заради славата и парите се е променил, но той ѝ казва, че след като отново всички са заедно, няма как да остане безразличен към случилото се и се радва, че отново работи със старите си приятели.
В болницата натровилото се семейство не се подобрява и отново пристига, като всички продължават да чешат постоянно огромните си обриви. Доктор Тайфун пристига и пита отново мъжа какво са яли днес, а той му отговаря, че отново жена му е сготвила, като има съмнения, че тя иска да ги отрови и убие. Сприхавата му съпруга вдига скандал и двамата се карат. Тайфун пита жената какво е сготвила за последно, а тя му отговаря - кавърма. Шеговитият лекар я пита какви подправки е сложила в нея, а то му отговаря - домашен червен пипер от свои роднини. Тайфун се досеща какъв е проблемът и причината за натравянето - мухлясъл червен пипер, като моли домакинята, като се прибере у дома, незабавно да го изхвърли. Сестра Сеза, която е поела случая и обгрижва цялото семейство, е уморена и възмутена от тях, като избухва, но ситуацията е повече от комична.
Едно от момчетата в семейството си харесва сестра Сеза и моли сприхавата си майка да я вземат като булка за него. Чаровницата е възмутена, а доктор Селим ѝ казва да изчезва от тук, за да не стане по-сериозно, но отново с шеговит тон.
На двора доктор Вейсел снима за последно болницата си. Той е обмислил всичко и след разговор със счетовода ѝ, който му е съобщил, че шансът тя да бъде спасена е минимален, споделя с дошлата му дъщеря Йелда, че не иска повече да заблуждава колегите си и вече е готов да им съобщи, че вече всичко е свършило и да им пожелае успех в следващите начинания. Йелда се разстройва и прегръща баща си, който я моли утре да събере всички в кабинета си, за да им съобщи лошата новина.
Йелда пристига първо в кабинета на доктор Джем, който я пита дали има добри новини и донори за Зелиш. Тя му съобщава лошата новина, че все още няма такива, но и че болницата официално е фалирала и без спонсор няма как да се възстанови състоянието ѝ. Младата лекарка отново се разстройва и прегръща Джем.
В интензивното изневерилият на съпругата си пациент се събужда и вижда, че тя лежи на болничното легло до него, като така разбира, че въпреки изневярата му, тя е дарила бъбрека си, за да го спаси. Тя също идва в съзнание и той я моли за прошка, като двамата се хващата за ръце, а същевременно любовницата на пациента ги гледа отвън ядосана и се разплаква, отивайки си. Доктор Шафак неволно става свидетел на трогателната гледка и чува как съпругата на пациента му казва, че му прощава, защото няма как човек да не прости на своята голяма любов.
В дома на доктор Йелда тя и Шафак разговарят за постъпката на Алп. Дъщерята на доктор Вейсел не може да повярва, че бизнесменът е толкова нагъл, че иска да вземе със себе си в Измир дъщеричката си Едже. Шафак ѝ споделя, че се надява да не го направи, но Йелда я предупреждава, че Алп е заможен човек с много пари и е способен на всичко и като нищо би отнел дъщеря им. Тя, за да не разстройва приятелката си по тази тема, ѝ съобщава, че утре всички от болницата ще бъдат освободени, тъй като тя е фалирала. Йелда се чувства виновна, че не е успяла да спази обещанието си пред Джем и да направи трансплантация на костен мозък на малката Зелиш.
На вечерта Мелис и Алп са излезли на вечеря. Амбициозната лекарка и бивша асистентка на доктор Шафак пита съпруга ѝ какво се е случило днес. Алп ѝ разказва, че съпругата му и дъщеря му вече са се установили в Истанбул, като Мелис е повече от доволна от това, защото така Алп и Шафак ще се виждат все по-рядко. Алп обаче е замислен и се ядосва на любовницата си, защото няма да може да вижда когато иска дъщеря си Едже. Мелис го успокоява, че тя всяка седмица или ще идва при тях, или той ще ходи при нея, но Алп не е съгласен с предложението ѝ и ѝ съобщава, че има друг план как да си върне дъщерята.
През нощта Джем отива в отдавна изоставената от него семейна къща, в която вижда снимки на починалата си дъщеричка и се разстройва. В болницата на доктор Вейсел пък сестра Сеза отново се радва на цветето от хартия, което доктор Селим подари на малката Едже. Шафак пък прегръща спящата си дъщеричка и се притеснява какво ще се случи с нея и как ще постъпи Алп.
На сутринта в болницата на доктор Вейсел Джем наглежда малката си пациентка Зелиш. В този момент в болничната ѝ стая идва доктор Шафак с добри новини - изневерилият на съпругата си пациент с трансплантация на бъбрек работи в полицията и ѝ е помогнал да открие майката на малката Зелиш! Джем е много радостен от това и Шафак му дава адреса на жената и му казва да отиде при нея, а през това време тя ще се грижи за малката пациентка.
Същевременно в болницата пристига доктор Селим, като сестра Сеза този път е решена да го впечатли, като се гримира и си е направила прическа. Той влиза в коридора, като чаровницата го поздравява с "Добро утро!" и му казва, че доктор Вейсел очаква всички в кабинета си в 10 часа. Селим обаче е зает да работи с телефона си и дори не поглежда влюбената в него сестра Сеза, която отново остава незабелязана от своята любов.
Всички лекари, сестри и други служители в болницата на доктор Вейсел са се събрали в кабинета му. Той през сълзи им съобщава, че болницата ще трябва да затвори, защото след няколко седмици ще е напълно фалирала. Искрено им благодари за добре свършената работа през всички години, като мнозина се натъжават и разплакват. Моментът е изключително драматичен и тъжен, като всички са много натъжени и не могат да повярват на ушите си за думите на своя любим доктор Вейсел. Той им казва, че много ги обича и се оттегля. Всички са в шок!
Междувременно доктор Джем пристига пред дома на майката на своята малка пациентка Зелиш, нуждаеща се от трансплантация на костен мозък. Той чука на вратата, като отвътре му отговаря женски глас, който пита кой е. Той ѝ се представя и пита дали тук живее Фатма Кара. Жената му отвръща с "не", но той е настоятелен и ѝ казва, че става въпрос за малката Зелиш. Жената се склонява на отвори, като доктор Джем ѝ обяснява, че състоянието на дъщеря ѝ не е добро. Той ѝ обяснява, че Зелиш има нужда от нея, но жената се страхува, че бившият ѝ съпруг ще ѝ навреди, ако отиде в болницата да я види. Джем я успокоява, че той е все още във Ван, но жената е категорична, че не иска да се излага на опасност. Новият ѝ мъж я вика отвътре, като тя споделя на младия лекар, че той не иска Зелиш при тях. Фатма изпраща Джем с молбата да се погрижи за дъщеря ѝ.
В болницата на доктор Вейсел той се сбогува със всеки един от своите служители. Той обаче не издържа на напрежението и припада, като няколко от останалите лекари и сестри му се призовават на помощ.
Джем получава обаждане от болницата за състоянието на доктор Вейсел, като той незабавно се връща в нея, за да го спаси. Йелда е разстроена и чака отвън неспокойна и разплакана, като се притеснява много за баща си. Шафак я успокоява, че всичко ще е наред и той ще се оправи. Йелда обаче още повече се разстройва, след като разбира от Джем, че състоянието му е много лошо. В този момент всички са много разстроени, но идва счетоводителят на болницата, който съобщава на Йелда, че има желаещ човек, който да спонсорира болницата и да я възстанови. Счетоводителят ѝ казва, че ако той получи 51% от акциите на болницата, ще изплати целия ѝ дълг към банката и че в момента я чака в кабинета ѝ. Шафак я окуражава и я приканва да отиде. Дъщерята на доктор Вейсел незабавно отива в кабинета си е шокирана, когато вижда не кого да е, а... Алп!

В следващия епизод 3 очаквайте: докторите Шафак и Джем разбират, че съпругът на първата е новият акционер в болницата на доктор Вейсел. Според Йелда с този си жест бизнесменът се разкайва и показва, че иска да се сдобри с Шафак, но тя не мисли така. Любовницата му Мелис е ядосана и ревнува от постъпката на Алп, като смята, че той го прави, за да не остане Шафак без работа и да се грижи добре за дъщеря им Едже. Алп обаче има други намерения - да покаже, че е по-силен от съпругата си, и за това взима неочаквано и изненадващо решение, като прави любовницата си Мелис главен лекар в болницата на доктор Вейсел. Всички са шокирани, но най-вече Шафак, а дали тя ще превъзмогне егото си ще продължи да се бори за спасението на болницата или гордостта ѝ  ще надделее и няма да позволи да бъде ръководена от любовницата на съпруга си, разрушила цялото ѝ семейство, ще разберем в следващия трети епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)! 
_________________________________________________________________________________

E, това беше всичко от тазседмичното трето издание на новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната медицинска турска мелодрама. Очаквайте следващото четвърто издание, в което ще преразкажем третия епизод от "Hayat Yolunda" следващия петък, 10 април! А дотогава можете да си припомните предишните ѝ броеве чрез архива на рубриките ни от тук

5 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Добър ден,

Ние сме легитимни, уважавани правителство регистриран пари заемодателя. Ние сме компания, която предложи финансова помощ. Ние отпускат средства, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна история или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние направи надеждна помощ бенефициент, както аз ще се радваме да ви предложим заем при 2%, така че не се колебайте да кандидатствате за кредит, тъй като ние ще ви предоставим най-доброто от нашата услуга.

Оказани услуги включват *
рефинансира *
Подобрение на дома*
Инвестиционен кредит *
Авто кредити *
Консолидиране на дълг *
Линията на кредит *
Втора ипотека *
Бизнес кредити *
Лични заеми *
Международните заеми.

Кредитополучателите ИНФОРМАЦИЯ:

Пълно име:
Пол:
Семейно положение:
Адрес:
Пощенски код / ​​Град:
Държава:
Дата на раждане :
финансиране:
Необходимото количество:
Заем Дължина:
Заплата / годишен доход:
Професия :
Целта на кредита:
Телефон:
Fax:

Мото: Ние предоставяме на нашите клиенти с осигурен кредит и гарантиране на програмата ще получи.

С Най-Добри Пожелания.

Г-н Daniel Walls / MD /

Свържи се с имейл: danielwallsloancompany@gmail.com

George Clydesdale каза...

Внимание всички, за да Clydesdale ЗАЕМИ,

Имате ли лош кредит? Имате ли нужда от пари, за да плащат сметките? Имате ли нужда да се започне нов бизнес? Имате ли незавършен проект на ръка поради лошо финансиране? Имате ли нужда от пари, за да инвестират в някои области на специализация, която ще ви ползва? и не знам какво да правя? Ами вие сте на правилното място и ние сме тук, за да осъществи мечтата си да дойде до реалността, ние предлагаме лични, бизнес кредити, комбинирани кредити, студентски заеми, заеми консолидация и толкова повече [сигурни и необезпечени]. Ние даваме заем с нисък лихвен процент от 3% Така че не ни посетите сега чрез {Clydesdaleloancompany@yahoo.com или Clydesdaleloancooperation@hotmail.com} или Тел: (347) 708-8926 или посетете нашия сайт HTTP: // georgeclydesdaleloans. bravesites.com/

Благодаря за съдействието
Джордж Clydesdale ...

stella каза...

Holen Sie sich ein Darlehen heute bei 3% Zinssatz, kontaktieren Sie uns unter: stellamorrisloanfirm@gmail.com

Willkommen bei STELLA MORRIS LOAN FIRM, Dies ist ein legitimes Darlehen Unternehmen, gegründet, um Personen, die in der Notwendigkeit von finanziellen Krisen zu helfen und ihnen helfen, ihre Ziele im Leben zu erreichen.

Verfügbare Darlehen bieten wir sind,

1. Persönliche Darlehen (Sicher und ungesichert)
2. Business-Darlehen (Sicher und unbesichert)
3. Kombinationsdarlehen
4. Konsolidierung Darlehen und viele mehr:

Interessierte Kunden sollten bitte Anfrage zu unserer E-Mail für Antragsformular und Bedingungen. Versuchen Sie und sehen für Ihr Selbst, unsere wunderbaren Dienstleistungen, die nicht mehr als Arbeitstage für Darlehen Verarbeitung und nur nur (1) Stunde 35 Minuten Darlehen Transfer.

EMAIL --- [stellamorrisloanfirm@gmail.com]

Herzliche Grüße

Unknown каза...

Кои сме ние?

Ние предлагаме всички видове кредити, като например потребителски кредити за автомобили, консолидиране на дълг, USDA 100% финансиране, FHA и Вирджиния. Ние също така ще подпомага кредитополучатели търсят HomePath заеми, кредити, Конвенционални Jumbo финансиране, лични заеми и стартиране на бизнес кредит. Ние също така финансира договори от авто-мото, търговци на лодки, магазини за мебели и други източници.

Свържете се с нас днес, за INFO (в) INSTANTGROUPLLC COM

Посетете нашият сайт: INSTANTGROUPLLC COM

Предоставено от Blogger.