"Турските актьори 24/7" (29): от 13 до 19 април 2015 г.

Здравейте, приятели! Днес, 5 април (неделя), се срещаме за двадесет и девети пореден път в любимата на мнозина от Вас рубрика на СЕРИАЛИ в
България "Турските актьори 24/7", която и през пролетния сезон продължаваме да публикуваме! През изминалите седем дни, в периода от 30 март до 5 април, любимите Ви турски актьори и актриси от сериалите се подготвяха за сватбите си, сбогуваха се с екипите на сериалите си, бяха много заети, осмеляваха се на промени във външния си вид заради свои роли, изненадваха с визиите си, мечтаеха да развият другите си таланти, криеха връзките си, рискуваха, раждаха и предизвикваха с това бурни дискусии, бяха обществено отговорни, разкриваха тайни, ревнуваха бившите си половинки и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) След като миналата седмица в изданието на "Турските актьори 24/7" Ви информирахме, че в края на следващия месец май турските актьори Хатидже Шендил ("Дила" и "Черни планини") и Бурак Саяшар ("Малки жени" и "Черни планини") ще сключат брак и дори първата е направила скъп подарък на втория - часовник на стойност 86 000 турски лири, подготовката за празничното събитие продължава с пълна сила! Наскоро чаровницата, снимаща се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), сподели свои снимки в социалните мрежи, на които позира пред огледало в бутик за булчински рокли, като на едната дори в ръката си държи булченски воал. На снимките Хатидже изглежда повече от щастлива и усмихната. 

2) Снимачният процес на последния трети сезон от успешната мелодрама на ATV "Справедливостта на Кара" (Karadayi) е на финалната фаза и до дни ще бъде заснета последната серия от поредицата, която ще бъде показана в началото на юни месец в ефир. След две години и половина заедно сега екипът на продукцията ще се раздели и всеки ще поеме по своя път. Актрисата, изпълняваща главната роля в нея - Бергюзар Корел ("1001 нощ") реши да събере всички от екипа, който да си направи общо selfie, което чаровницата качи в профилите си в социалните мрежи и което можете да видите на снимката вляво. Бергюзар сподели, че всички много ще ѝ липсват, а продуцентът на "Справедливостта на Кара" Улуч Байрактар благодари на всички актьори, оператори, монтажисти и т. н. за добрата работа през всички тези над 100 излъчени епизода. 

3) Младата турска актриса Неслихан Атагюл е изключително заета през този сезон. Чаровницата, която у нас сме гледали в "Листопад" и която доскоро се снимаше в провала на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), от началото на тази година се подготвяше усилено за две роли, като наскоро в турските кина премиерата си направи новият филм с нейно участие в главна роля и със също младия Екин Кочч ("Моето име е Гюлтепе") "Потомците" (Senden Bana Kalan). Освен това обаче, паралелно със снимките на тази кино-лента, Неслихан снимаше и продължава да се снима в новия сериал на StarTV "Градина на мечтите" (Düş Bahçesi), който трябваше да направи премиерата си тази пролет, но в последствие тя бе отменена за есенния телевизионен сезон тази година. Напомняме, че в новата си мелодрама Неслихан си партнира с любимеца на зрителите Бурак Йозчивит, като се очаква новата поредица да постигне огромен успех. 

4) Турският актьор Исмаил Хаджъоулу, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса" и който наскоро се разведе със съпругата си и актриса Вилдан Атасавер ("Златната клетка" и "Млечният път"), наскоро приключи снимките по новия филм с негово участие в главната роля "Безкрайна любов" (Sonzus Bir Ask), който предстои да направи премиерата си съвсем скоро в турските кина. Заради ролята си на болен от рак човек, подлагащ се на химиотерапия, Исмаил трябваше пред камерите сам да се подстриже, за да пресъздаде и външно персонажът на заболял от коварната болест мъж на име Волкан. Хаджъоулу обаче споделя за образа си, че въпреки заболяването си е забавен и жизнерадостен човек, но и че по време на снимките е имал доста трудни моменти, един от които е бил именно подстригването на косата му от самия него.

5) Наскоро станаха ясни трите най-продавани турски сериали за 2014 г.! Това са хитовете "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) и "Север-Юг" (Kuzey Guney), които са били най-купувани от чужбина и са донесли най-много приходи на продуцентите и компаниите-дистрибуторки през изминалата година. На пресконференцията, на която бяха обявени те и на която присъстваха някои от актьорите и продуцентите на тези продукции присъстваха протагонистите в "Черни пари за любов" Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек и екранният султан Сюлейман - Халит Ергенч от "Великолепният век", на които бяха връчени специални статуетки за най-харесвани актьори. Голямо впечатление направи визията на любимата турска звезда на България за 2014 г. и чаровница от "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", която бе облечена в дълга черна рокля с дълги ръкави и яка и бе сложила очила.

6) Младата надежда на турското кино Серенай Саръкая, която у нас сме гледали в сериала "Сезони на любовта" и която в момента се снима в хита на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), е всестранен талант. Освен че се занимава активно с актьорската професия и талантът ѝ е признат от всички критици, чаровната блондинка притежава и певчески талант, на който нейните фенове са ставали свидетели в един от епизодите на "Приливи и отливи", където Серенай, изпълняваща ролята на Мира, изпя баладична песен и разтопи сърцата на всички. Според близки на Саръкая в момента тя много иска да се развие и като певица и дори да издаде свой собствен албум с песни, но пред медиите самата тя сподели, че поне към този момент пеенето е само нейно хоби и че желае да се занимава активно най-вече с актьорската професия. Въпреки това обаче Серенай сподели, че една от мечтите ѝ е да издаде съвместен албум с известната турска певица Айда Пеккан.

7) Наскоро турската актриса Нюргюл Йешилчай, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в сериалите "Вярна на себе си", "Имението с лозите", "Ангелският остров" и "Любов и наказание" и която в момента се снима в тоталния хит на StarTV "Парченцата" (Paramparca), бе забелязана да вечеря със своя предполагаем приятел и бъдещ съпруг в малък турски ресторант. Папараците ги заснели, когато двамата се разхождали, но завалял силен дъжд и били принудени да се скрият някъде, а същевременно използвали и ситуацията да вечерят. На въпросите на журналистите дали това е нейният нов приятел, който е с четири години по-млад от нея, Нюргюл отговори, че не е сега моментът да говори за личния си живот и че ще го направи тогава, когато му дойде времето. Папараците обаче бяха по-напористи и дори я попитаха дали ще се омъжи за приятеля ѝ, като на този въпрос тя не отговори, а се изсмя.

8) Германската актриса Вилма Елес, която обаче придоби световна популярност след участието си в изключително успешната семейна драма "Времето лети", изигравайки ролята на злата Каролин, е в петия месец от бременността си. Чаровната блондинка обаче очевидно все още не иска да се отдава изцяло на майчинството и да си почива у дома, чакайки първото си дете, а даже напротив - почти всяка вечер излиза на вечери със свои приятелки в елитни турски ресторанти и след това се връща сама от тях, карайки автомобила си, въпреки че за етапа ѝ на бременност шофирането вече е рисковано. Наскоро турските папараци заснеха Вилма да се прибира от една от вечерите, като шофирайки обаче на чаровницата ѝ прилоша заради бременността и тя спря за малко колата. Очевидно Елес иска още малко да се отдаде на живота, но това застрашава както нейния, така и живота на бебето си, като след случая близките ѝ я посъветвали да не шофира повече сама, докато не роди.

9) И отново новина за бебе! Турската актриса Йозгю Намал, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Долината на вълците" и "Милост", стана майка! Чаровната брюнетка е родила в нощта на 11 срещу 12 април, точно когато в България празнувахме Великден, като красавицата роди първородния си син, който тежи цели 3 килограма и 500 грама. Съпругът на Йозгю - рекламодателят Сердар Орал, споделя пред турските медии, че изведнъж Намал е започнала да има големи болки и водите са ѝ изтекли, като въпреки че е било планирано раждането да се осъществи в болница под професионалния контрол на най-добрите лекари, Йозгю е родила сина си у дома с помощта на позната на семейството акушерка. След това разбира се майката и детето са били откарани в болница, но вече са напълно добре и до дни ще ги изпишат.

10) Турският актьор Илкер Калели, който у нас все още не сме го гледали в сериал, но който преди две години се снима в провала на KanalD "Загуба" (Kayip), е истински отговорен човек. Това стана ясно наскоро, след като чаровникът, участващ в момента в новия хит на KanalD "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) бе засечен от турските папараци да се прибира късно вечерта от бар, където се е веселил със свои приятели. Илкер обаче показа, че е загрижен не само за своето, но и за здравето на всички останали хора и най-вече шофьори, тъй като не избра да се прибере у дома си със собствения си автомобил, с който бе дошъл, а с такси, защото самият той пред журналистите сподели, че е доста подпийнал и не иска да рискува както своята безопасност, така и тази на останалите хора. Така Калели спечели още повече симпатии към себе си.

11) Турската актриса Нур Фетахоулу, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век", а отскоро читателите на СЕРИАЛИ в България я познават и като Шафак в медицинската мелодрама "Пътят на живота", чиито епизоди преразказваме всеки петък в едноименната ни рубрика, има проблеми с очите и наскоро посети известна турска оптика, откъдето най-сетне си купи очила с диоптър, за да вижда по-добре, като снимка на Нур с новия ѝ аксесоар, която тя сподели с феновете си в социалните мрежи, можете да видите вдясно! Фетахоулу, подобно на своите колежки Берен Саат и Туба Бююкюстюн, които отскоро също се появяват все по-често и по-често с очила, се присъедини към групата на известните личности, носещи диоптри в южната ни съседка, като поне според нас новият ѝ аксесоар доста ѝ отива. Вие как мислите?

12) Както сигурно повечето от Вас знаят, турската актриса Джейда Дювенджи, позната у нас чрез ролите си в хитовете "1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги", от дълги години насам води упорита битка с килограмите и наднорменото си тегло. Чаровницата обаче отскоро буквално е засияла и постепенно започва да изглежда все по-добре и по-добре, като именно заради това наскоро турските журналисти се свързаха с нея, за да я попитат как успява най-сетне да свали излишните си килограми. Вечно усмихнатата Джейда им споделила, че подобно на други свои колеги, успешно преборили се с наднорменото тегло, е стигнала до извода, че не са нужни никакви диети, а е най-важно човек да промени начина си на мислене и да не е под постоянен стрес и да не се притеснява какво яде и дали то ще му се лепи. Именно заради това и чаровницата, която до преди се е притеснявала и лишавала от всякакви изкушения, вече похапва каквото ѝ се яде, а резултатът от щастието ѝ вече е налице, защото според нея когато човек е вътрешно щастлив, той изглежда добре и външно.

13) Отскоро доста турски актьори откриват свои нови таланти и си спомнят за свои детски мечти, които сега отново искат да осъществят. Мнозина вече се замислиха да професионализират кулинарните си способности. Както съобщихме наскоро в изданията на "Турските актьори 24/7", актрисата Бергюзар Корел е решила да си отвори малко магазинче, в което да продава всякакви сладки вкусотийки, направени от самата нея, но най-вече любимите ѝ бисквитки. Чаровната Хазал Кая също е решила да отвори ресторант, в който да покаже своите умения в кухнята на всичките си фенове, след като преди време взе от курсовете си по кулинария, които посещаваше. Еркан Петеккая също има свое хоби, с което вече се гордее - той и няколко други негови приятели държат малък ресторант, но заради актьорските си професионални ангажименти актьорът все по-рядко се отбивал там, където готвел любимия на всичките си близки кебап. Младата надежда на турското кино Пелин Карахан, която наскоро роди, също мечтае да открие свое заведение - кафене, в което да приготвя от тортата, която се е научила да прави още от малка.

14) Дни след като роди, в интернет пространството вече изтекоха снимки на турската актриса Йозгю Намал, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Долината на вълците" и "Милост", заедно с нейния първороден син! Както съобщихме в новина №9, чаровницата роди у дома си, като чак дни след това стана ясно, че това не се е случило инцидентно и неочаквано, а е било отдавна планирано от Йозгю и нейния съпруг и баща на момченцето Сердар Йонал. Тази новина предизвика бурни емоции сред цялото общество както в социалните мрежи, така и дори в телевизиите, където доскоро не се беше водила дискусията "за" или "против" раждането в домашна обстановка. По повода мнозина турски известни личности изказаха позицията си, като сред тях беше и приятелката на звездата Къванч Татлъту и дизайнерка Башак Дизер, която сподели, че подобно на Йозгю би предпочела да роди у дома си. Това веднага от своя страна провокира спекулации и мнения, че е възможно любимият на милиони зрителки по света актьор също да чака бебе от любимата си. Ще следим случая за повече подробности!

15) Голямо напрежение се заражда сред младите надежди на турското кино Серенай Саръкая, Керем Бурсин и Чаатай Улусой. Отскоро първите двама са лицата на рекламна телевизионна кампания, като наскоро се проведе и нейната пресконференция, на която съвсем естествено присъстваха двамата любимци на зрителите, снимащи се в момента в сериалите "Приливи и отливи" и "Въпрос на чест". На събирането Серенай и Керем бяха неразделни и постоянно се усмихваха и шегуваха един с друг, като неочаквано на него е присъствал и любимият актьор на тийнейджърките Чаатай Улусой, който според останалите гости и поканени бил много нервен и видимо ревнувал бившата си половинка и екранна партньорка в "Medcezir" Серенай от нейния нов телевизионен партньор Керем Бурсин. Дали ще станем свидетели на нов любовен триъгълник, предстои да разберем! 

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 20 април, прочетете издание №55 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват изключително интересни обрати в рейтингите на сериалите в южната ни съседка. В сряда, 22 април, пък идва ред на шестия за сезона и двадесет и пети подред брой от "Музиката от турските сериали", в който предстои да анализираме музикалните теми от новостартиралия у нас хит "Прости ми". В четвъртък, 23 април, предстои да прочетете интервю с петия отпаднал участник от онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" Бурак Хаккъ. В петък, 24 април, идва ред на шестия брой от новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в който ще преразкажем петия епизод от едноименната турска медицинска мелодрама. В събота, 25 април, предстои да прочетете шестото издание от също новата ни поредица тази пролет "Успехът на...", което ще бъде посветено на хита "Забраненият плод". И в неделя, 26 април, идва ред на юбилейния тридесети брой от рубриката "Турските актьори 24/7"! 

5 коментара:

Анонимен каза...

E izlagate se veche,postoqnno zabavqte statiite ,kato neshto ne vi e po silite ne go pravete,samo razocharovate fenovete si

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Тази седмица забавихме само интервюто със Селен Сойдер и изданието от "Пътят на живота", всички други рубрики се качиха навреме. Не можем да публикуваме всичко сутринта, неслучайно не сме и посочили точен час, в който да се публикуват всички рубрики. Очаквайте изданието пълно тази вечер, както е упоменато и в самата статия, в случая нищо не забавяме, имайте търпение!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Tova naposleduk vi e navik ne mi govorete samo za tazi sedmica.... i vse taka se opravdavate samp edi si kvo zabavihme tazi sedmica

Анонимен каза...

За мен няма голямо значение забавянето на рубриките.По-важно е че ги има и са много интересни,за което благодаря на екипа.Успешна седмица.

Анонимен каза...

И аз мисля, че се справяте много добре с тази рубрика, по принцип турските сериали са ми хоби и от вас научавам нови неща!
Може да включите и новината, че Берен Саат заедно със съпуга й Кенан Доулу, отвориха свой собствен пиано бар-заведение в Анкара. И също така, че Фахрие Евжден стана рекламно лице на Лореал за много голяма сума пари(в момента не мога да цитирам)

Предоставено от Blogger.