"Турските актьори 24/7" (28): от 6 до 12 април 2015 г.

Здравейте, приятели! Днес е неделя, 12 април, честито Възкресение Христово! Въпреки големия празник, за нас почивка няма и продължаваме
да Ви радваме всекидневно с нови издания от пролетните ни рубрики. Днес предстои да прочетете новото двадесет и осмо издание от любимата на мнозина от Вас поредица "Турските актьори 24/7" и предстои отново да Ви потопим в света на Вашите любимци от сериалите. През изминалите седем дни, за периода от 6 до 12 април 2015 г., се случиха изключително интересни събития, свързани с турските актьори и актриси от мелодрамите, като те намираха своите двойници, превъзмогваха разделите, бяха щастливи от получени признания, изненадваха българските си фенове, бяха потайни, изпадаха в депресии заради провали в кариерите си, бяха напрегнати заради работата си, придобиваха световна популярност, продължаваха с благотворителните си каузи, грижеха се за външния си вид, правеха подаръци на половинките си, установяваха се в чужбина, подготвяха се за новите си проекти и още много други, които четете сега! 

1) Турската актриса Мерием Узерли, позната у нас чрез ролята си в най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век", си има двойничка! Младата 17-годишна актриса Алина Боз, която в момента се снима в рейтинг-разбивача "Парченцата" (Paramparca), излъчващ се всяка понеделник вечер по StarTV, бе оприличена от хиляди фенове именно на екранната Хюррем султан, тъй като имат еднакви по цвят и форма коси, очи, нос и усмивки. Освен външно, двете красавици си приличат и по произход, тъй като бащите им са турци, а майките им - германки. Именно на това се дължи и светлият им цвят на кожата и рижавата им коса. По талант обаче също си приличат - и двете са невероятни актриси, въпреки малкия си опит на снимачната площадка. Сравнение между Мерием и Алина можете да направите чрез снимката вдясно!

2) Турската актриса Нур Фетахоулу, която у нас сме гледали в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век", а от скоро читателите на СЕРИАЛИ в България я познават и като Шафак от турската медицинска драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказваме всеки петък, се разведе със съпруга си Левент Везироулу. Чаровницата обаче не е изпаднала в депресия или унилост, а даже напротив - наскоро бе забелязана от турските папараци да се разхожда из голям турски търговски център, от където си купи спортни обувки, а след посети и магазина за козметика. По техните думи, Нур е била облечена в бохемски стил с шапка и без грим именно заради тъгата си след развода с втория ѝ съпруг. Въпреки това обаче тя изглеждаше усмихната и това можете да видите на снимката вляво!

3) След като получи приза за най-добра турска актриса на престижни награди, Мелиса Сьозен, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Златната клетка" и "Забраненият плод" и която до скоро се снимаше в преустановената към този момент комедия на KanalD "Петима братя" (Bes Kardes), е повече от щастлива след завидното признание. Наскоро тя бе забелязана от турските папараци да се прибира след покупки в голям търговски център, като пред журналистите тя сподели, че е изключително радостна и благодарна на всички свои фенове, че е спечелила титлата. Пред тях тя сподели още, че спрения преди няколко седмици сериал с нейно участие ще се завърне на екран през летния сезон и по-точно през юни месец, когато от екипа на "Петима братя" се надяват да постигне значително по-голям успех. Мелиса разкри, че според нея провала на първите му епизоди се е дължал най-вече на лош късмет.

4) Наскоро един от най-харесваните турски млади актьори Чаатай Улусой, който у нас познаваме като Емир от най-харесвания турски сериал, излъчван в България - "Огледален свят" и който в момента се снима в хита на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), бе забелязан в Париж! За това информираха колегите ни от Теленовелас Новини във фейсбук страницата си, след като администраторката им Стаси се бе снимала заедно със своята компания. Тя споделя, че докато са чакали пред кметството на френската столица в чакане на автобуса си, пред тях е минал самият той и тогава всички са изтичали след него с молбата да се снимат. Той е бил любезен и учтив, като ги е попитал от къде са, и се е съгласил на снимка, която можете да видите вляво!

5) Турската актриса Бурчин Терзиоулу, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете 'Езел" и "Милост" и която в момента се снима в успешния сериал на KanalD "Пойраз Карайел", се оказа доста притеснителна и уединена личност. Наскоро бившата съпруга на актьора Мурат Йълдъръм бе забелязана от турските папараци да се разхожда в голям истанбулски парк, говорейки по телефона с някого. Щом видяла обективите на журналистите, Бурчин казала на своя събеседник за това и го помолила да я изчака малко, за да не чуят напористите папараци за какво си говорят. Тя се отдалечила на по-усамотено място и продължила разговора със събеседника си, за когото се предполага, че е не кой да е, а екранният ѝ партньор в новия ѝ сериал Илкер Калели, с когото не отскоро се спекулира в турските медии, че има връзка.

6) Младата турска актриса Аслъ Енвер е изпаднала в депресия след провала на сериала с нейно участие "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artic Hicran De), който стартира през есента на миналата година по KanalD, но заради незадоволителни резултати бе преустановен след едва 4 излъчени епизода. Чаровницата, позната у нас чрез ролята си в младежката поредица "Мечтатели", е споделила наскоро пред турските медии, че е разочарована от последния си проект, защото с месеци се е готвила за героинята си Хиджан и е била много въодушевена от нея. Освен това Аслъ е разкрила още, че заради ролята си е трябвало да свали 5 килограма, като се е лишавала от редица удоволствия, а сега е силно натъжена, че всичко е било напразно. Въпреки това обаче Енвер, за да се отърси от депресията, отскоро се снима в комедийната драма на ATV, стартираща тази вечер - "Просто бъдете щастливи" (Mutlu ol Yeter), като се надява тя да постигне по-добър успех и да се задържи за по-дълго време на екран.

7) Трусовете в екипа на новия сериал на ShowTV "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmen), излъчващ се всяка четвъртък вечер и постигащ високи рейтинги, продължават! След като миналата седмица Ви информирахме, че протагонистът Толгахан Сайъшман ("Сезони на любовта") не може да се сработи с екранната си партньорка Амине Гюлше и е помолил продуцентите да я сменят с друга актриса, то проблемите и напрежението стават още по-големи, след като хонорарът на чаровния актьор е бил намален с 25 000 турски лири, като вече не получава по 55 000 на епизод, а 30 000. Именно заради това Толгахан бил още по-ядосан и нищо чудно подобно на други свои колеги, напуснали поредицата, да се оттегли от нея. Ще следим подробностите по случая и ще Ви информираме при интересни новини!

8) Турската актриса и манекенка Саадет Ъшъл Атиксой, позната у нас чрез кратката си роля в първия сезон на най-успешната турска историческа драма "Великолепният век", жъне невероятни успехи в чужбина! След като чаровната брюнетка преди няколко седмици се установи в големия американски град Лос Анджелис заедно с най-близките си роднини и приятели, за да продължи там актьорската си кариера, красавицата за отрицателно време придоби огромна популярност заради ролята си в италианския филм "Преди да се родиш" и вече всяко второ светско списание в големия град желае да вземе интервю от нея. Саадет сама се похвали с едно свое такова в едно от най-известните модни издания, публикувайки негова снимка в профилите си в социалните мрежи и благодарейки на всички свои почитатели за подкрепата.

9) Турската актриса и певица Айча Върлъер, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Перла" и "Любов назаем", обмисля в скоро време да изненада феновете си по изключително приятен начин! Наскоро чаровницата е споделила пред свои близки приятели, че след едногодишната пауза в актьорската си кариера смята да се завърне на телевизионния екран в нов сериал или на театралната сцена в нова постановка. Айча, която за последно се снима в хита на KanalD "Маслината на хълма" (Zeytin Tepesi) през изминалата 2014 година, вече в очакване на предложения от телевизионните и театрални продуценти. През едногодишната си почивка Върлъер е посетила много екзотични и интересни за нея държави, като е споделила още, че е презаредена с нови сили и няма търпение да започне работа отново.

10) Любимата турска звезда на България за изминалата 2014 г. Туба Бююкюстюн, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", продължава с благотворителната си дейност като посланик на добра воля на световната организация УНИЦЕФ, като наскоро тя посети общежитие на сирийски бежанци, за което Ви информирахме и преди няколко седмици в издание на "Турските актьори 24/7". Сега обаче изстрадалите чужденци са приели чаровната актриса буквално за свой спасител, като десетки такива са я посетили изненадващо на снимачната площадка на сериала с нейно участие "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) с молба да направи нещо относно общественото насилие, тероризиране и обиди срещу тях. Бююкюсстюн обаче учтиво и разтревожено им обяснила, че тя няма власт, но е готова да им даде своята морална и духовна подкрепа. Заради бежанците дори снимачният екип на сериала не прояви толеранс, което ядоса актрисата и тя избухна на снимачната площадка.

11) Въпреки че пролетният телевизионен сезон е в разгара си, телевизиите вече направиха равносметките си след него и вече се подготвят усилено за есенния, който още от сега се очертава да бъде изключително интересен и вълнуващ. Първа сред всички подготовката направи StarTV, по която през септември се очаква да стартират две изключително обещаващи и очаквани мелодрами - историческата "Кьосем султан" (Kosem Sultan) и новата драматична с участието на мега-звездите Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм. KanalD, която с последните си два есенни сезона през 2013 и 2014 г. претърпя тотален провал, вече обмисля как през предстоящия тазгодишен това да не се повтори и вече е ясна първата ѝ и може би най-обещаваща поредица, в която главната роля ще бъде поверена на един от най-известните турски актьори Халит Ергенч ("1001 нощ", "Готова на всичко" и "Великолепният век"), който според близки до актьора се е договорил с арабските продуценти O3 да получава рекордните 150 000 турски лири за епизод!

12) Младата надежда на турското кино Фахрие Евджен, позната у нас чрез ролята си в семейната драма "Листопад", обръща изключително голямо внимание на външния си вид. Наскоро чаровната актриса, която за последно се снима във втория сезон на историческия провал на StarTV "Кърт Сеит и Шура" през изминалата есен, бе забелязана от турските журналисти да излиза от известно и скъпарско студио за красота напълно преобразена, красива и грееща като слънце. Пред тях Фахрие, която вероятно скоро предстои да гледаме отново у нас в хита "Чучулигата" (Calikusu), сподели, че актьорите и изобщо всички известни личности носят голямата отговорност пред обществото да изглеждат по възможно най-добрия начин, за да дават добър пример на своите почитатели.

13) Турската актриса Хатидже Шендил, която гледаме у нас всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили в хита "Дила" (Dila Hanim) и която в момента продължава да се снима в успешната продукция на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), е влюбена до уши в своя годеник и колега Бурак Саяшар ("Малки жени"). Наскоро чаровницата е подарила доста скъп подарък на своя любим - часовник на една от най-скъпите марки, за който се е изръсила с цели 86 000 турски лири! Оказа се обаче, че това е сватбеният подарък на Хатидже към Бурак, тъй като вече е ясно и кога двамата годеници, които предстои да гледаме в новия сериал по БТВ Лейди "Черни планини" (Karadaglar), ще сключат брак - на 29 май тази година, т. е. след месец и половина. Вече усилено тече подготовката по сватбата.

14) Турската актриса Нехир Ердоан, позната у нас чрез ролята си в хита "Край или начало", показан през есента на 2013 г. по Диема Фемили, окончателно се е установила в Париж! Наскоро чаровната брюнетка сподели в профилите си в социалните мрежи свое selfie, на което е широко усмихната и изглежда повече от щастлива, а малко след това и снимка на себе си и съпруга си, които са карали кану по известната парижка река Сена. Очевидно след провала на сериала с нейно участие "Реакцията" (Reaksiyon) през есента на изминалата 2014 г. и след съдебните дела, които се водеха срещу нея за употреба и разпространение на наркотици, Нехир се е отдала на дълга почивка, установявайки се със семейството си във френската столица отдалечена от медиите, които не я оставяха на мира в родината ѝ Турция.

15) Наскоро екипът на новата турска поредица с участието на любимците на зрителите Мерием Узерли от "Великолепният век" и Мурат Йълдъръм от "Гордата Аси", "Голямата лъжа" и "Любов и наказание" замина за родния град на първата Берлин, където ще бъдат заснети първите рекламни клипове към мелодрамата, стартираща тази есен по StarTV, която се очаква да счупи всички рекорди по гледаемост. Протагонистите в сериала не пропуснаха да си направят selfie и да го споделят с милионите си фенове по света в профилите си в социалните мрежи, като на него изглеждаха повече от щастливи и усмихнати. Вече е ясен и хонорарът, който Мурат Йълдъръм ще получава за участието си от арабската продуцентска компания O3 - 80 000 турски лири на епизод. 

16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 13 април, предстои да прочетете новото издание №54 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което както всяка седмица Ви очакват изключително интересни рейтинги. В сряда, 15 април, идва ред на петия за сезона и двадесет и четвърти подред брой от "Музиката от турските сериали", в който ще анализираме мелодиите от хита, приключил преди два месеца - "Милост". В четвъртък, 16 април, предстои да прочетете интервю с четвъртата отпаднала участничка в "Любима турска звезда 2015" - Селен Сойдер. В петък, 17 април, идва ред на петото издание от новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което предстои да преразкажем четвъртия епизод от едноименната турска медицинска мелодрама. В събота, 18 април, пък ще прочетете петия брой от също новата ни рубрика тази пролет "Успехът на...", в което ще Ви запознаем с успеха на хита "Огледален свят" по света. И в неделя, 19 април, идва ред на новото издание №29 от поредицата ни "Турските актьори 24/7"! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Майката на Алина Боз е рускиня, а не германка. Самата Алина е родена в Москва

Предоставено от Blogger.