Ийт Йозшенер: "Спокойствието е най-важното нещо за актьорите"

Здравейте, приятели! От днес, 26 март (четвъртък), всеки четвъртък предстои да публикуваме интервюта с всеки един от отпадналите
участници от стартиралия преди две седмици втори сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г. Миналия петък, 20 март, отпадна първият състезател от формата - Ийт Йозшенер! Той е роден на 6 април 1972 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 42 години, зодия овен. Завършва технически университет със специалност "електроника и комуникационна техника". На 22 години започва обучението си по актьорско майсторство. По време на обучението си играе в различни постановки и изнася театрални фестивали в Гърция, Македония, а дори и в България! Изиграл е близо 40 роли във филми и сериали, но голямата и световна популярност го застига през 2007 г., когато протагонизира един от най-големите хитове в южната ни съседка, излъчен и у нас и постигнал невероятен успех - "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe). Две години по-късно, през 2009 г., пък взема участие в най-скъпия турски сериал, създаван някога - "Езел" (Ezel), също излъчен у нас и постигнал страхотни резултати. През 2012 г. пък протагонизира друга криминална мелодрама - "Край или начало" (Son), показана у нас преди две години по Диема Фемили. През 2013 г. пък взе участие в едноименната турска адаптация на хитовия американски сериал "Отмъщението" (Revenge) - "Intikam", партнирайки си със звездата Берен Саат. Време е да започваме!

През новия сезон на сериала „Отмъщението” Вие се присъединихте към актьорския състав. Как Ви приеха на снимачната площадка?
Постлаха ми червен килим. Всички ме чакаха с нетърпение (смее се). Шегувам се.  Много топло ме приеха всички. Някой ми каза предварително, че с този екип един месец ще ми се стори като един ден. Така и стана. Искам да използвам възможността да благодаря на всеки един от нашия екип. За мен е много важно да работя на спокойствие, а с тях съм изключително спокоен.

Безпокойството силно влияе на актьорите,нали?
Разбира се. Много е трудно да се работи в напрегната обстановка. Дори човек да е добър професионалист, той не може да издържи дълго при такова положение. Този екип облекчава работата ми и аз разбрах това още от първия си ден на снимачната площадка.

Бързо ли свикнахте с новия персонаж - Рюзгяр?
Да, вече свикнах. За първи път ми се случва да заменя друг актьор в сериал, в случая беше Неджат Ишлер. Затова в началото много се вълнувах, но и притеснявах как ще приемат това зрителите.

Срещахте ли се предварително по този повод с Нежат Ишлер?
Разбира се, че разговаряхме предварително. Много се вълнувах и му звъннах. В крайна сметка ние станахме приятели. Едва след това започнахме снимките.

Получихте ли съвети по отношение на персонажа си от колегата си?
Не, ние не сме разговаряли за ролята. Това не е нужно. Мисля, че двама различни актьори не могат да изиграят една роля по един и същ начин. 

Гледали ли сте сериала преди това?
Гледах американската версия. Запознат съм с персонажите и с проекта като цяло.

Вече видяхте ли се на екрана и хареса ли Ви това, което видяхте?
Да, вече се гледах. Предварително много се вълнувах, но когато видях какво се е получило, въздъхнах с облекчение. Хареса ми.

Имахте ли предложения и за други роли през този телевизионен сезон, освен за „Отмъщението”?
Разбира се, имах и други предложения. Четох много сценарии, но в крайна сметка избрах „Отмъщението”.

Е, харесва ли Ви Рюзгяр?
Рюзгяр е малко наивен персонаж. Той е най-чистият от всички герои в сериала. Той е като свежа глътка въздух сред останалите персонажи. Каквото и да му се случи, той го приема. Харесвам го.

Как минават снимките Ви с Берен Саат?
Много леко се работи с Берен и в това отношение съм голям късметлия. Толкова много серии са заснети с друг актьор и между тях са се създали някакви отношения, които са стигнали до определена точка и изведнъж го сменят. Не е лесно за никого, но Берен много ми помага и много лесно се работи с нея, за което ѝ благодаря!

Какво да очакваме от Рюзгяр през новия сезон?
Животът на Рюзгяр ще става все по-сложен. Онова, което ще му се случи, ще бъде голямо изпитание за него. Но аз се надявам, че той ще се справи с всичко.

Берен Саат играе ролята на Ямур, любовта от детството на Вашия Рюзгяр. А Вие самият имали ли сте детска любов?
Разбира си, кой не имал детска любов!

Може би сега ще ни разкриете тайната коя е била тя?
О, не! Няма да ви кажа!

Вие и преди не искахте да ни кажете коя е тя, защо?
Много смешна ситуация. Да се срещнеш отново с този човек и да се запознаете наново. Но аз не бих искал да започвам отначало. Нищо не искам да променям. 
_________________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето в края на 2013 г., в началото на втория сезон от "Отмъщението" (Intikam)!

8 коментара:

Анонимен каза...

Veche 3 dena ne vlizate v ask profila si,kakvo stava?

Анонимен каза...

Този профил с въпросите за украса ли е ? Като няма да отговаряте често го изтрийте.

Анонимен каза...

Кога ще влезете в аск профиля си?

Админ каза...

До 1, 2 и 3 коментар:
Здравейте,
Ще отговаряме тогава, когато можем!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

каква ще е програмата за великденските празници?

Админ каза...

До 5 коментар:
Здравейте,
На кое?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ami dali shte ima osobenosti v programata na televiziite povreme na velikdenskite praznici

Админ каза...

До 7 коментар:
Здравейте,
Промени със сигурност ще има, но за тях ще Ви информираме съвсем скоро!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.