Дамла Сьонмез: "Любовта е една огромна жертва"

Здравейте, приятели! Днес е 5 март, четвъртък, и това означава, че предстои да прочетете четиридесет и третото интервю с Ваша любима
турска звезда от сериалите. Преди да започнем с днешното интервю обаче, е важно да съобщим и тук, че от 26 март (четвъртък) всеки четвъртък ще се публикуват интервюта с отпадналите участници в стартиращия на 13 март (петък) втори сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! И така, интервюто тази седмица ще бъде с младата надежда на турското кино Дамла Сьонмез! Тя е родена на 3 май 1987 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 27 години, зодия телец. Започва актьорската си кариера през вече далечната 2004 г., когато е едва на 17 години. Първоначално участва в редица игрални филми и сериали, но с малки и епизодични роли, които не разкриват безспорния ѝ талант и не дават шанс на младата звезда да изгрее. Това обаче се случва едва през 2013 г., девет години по-късно, когато изиграва най-успешната си към този момент роля - тази на Джейлян в излъчения миналото лято по БТВ турски сериал "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi), където си партнира със звездата Сечкин Йоздемир. От лятото на изминалата 2014 г. пък се снима в хита на KanalD, излъчващ се всяка събота - "Войната на розите" (Gullerin Savasi), който също ѝ донесе много голяма популярност навсякъде по света. Време е да започваме!

Мнозина твърдят, че сте много амбициозна, вярно ли е това?
Всеки човек има цели и естествено иска да ги постигне. А и всеки малко или много, тайно или открито, иска да успее. В това няма нищо лошо, но въпросът е в това амбицията на човек да не вреди на някого друг и най-вече - на самия него, защото тогава тя е свръх-амбиция и не е полезна за никого. С възрастта обаче всеки осъзнава, че не това е най-важното, истинските неща в живота, смисъла му, са здравето, мирът, семейството и щастието, по-важно от тези неща няма.

Имате ли общи прилики с героинята Ви в "Една любовна история" Джейлян? 
Да, има доста прилики между нас, една от общите ни черти е, че все още сме млади и наивни, но пък и целеустремени към постигането на мечтите си. Аз, за разлика от нея обаче, не съм чак толкова голям инат.

Занимавате с актьорската кариера от 2004 г. и чак девет години след това придобихте популярност. Как го постигнахте?
Да, доста време чаках този момент и за щастие след девет години усърдна работа резултатите са налице. Истината е, че съм много упорит и целеустремен човек, знам какво искам от живота, а това е най-важното за един човек и неговото бъдеще. А и през този период от време се научих, че животът е твърде кратък и трябва да се радваме еднакво и на малките, и на големите щастия.

Какво е за Вас любовта?
О, нещо много хубаво. Целя се обаче винаги, независимо дали от добра или лоша случка, да си взимам поука и да се уча от нея. С участието ми в "Една любовна история" разбрах, че любовта е най-вече една голяма жертва, която когато сме влюбени, сме готови да направим със самите себе си, без дори да сме подозирали преди, че сме склонни на подобно нещо. По този начин любовта изкоренява от човека егоизма му, кара го да мисли и за другите и то дори понякога повече от себе си. Това е любовта за мен.

Страдала ли сте някога заради любов? 
Колкото и абсурдно да звучи - не. Както казах, научих се, че животът е твърде кратък, за да тъжим и да се ядосваме. А и се опитвам да приемам всичко - и добро, и зло, от философската му страна. Ако някъде не съм успяла или връзката ми се е разпаднала, то това не значи, че трябва да изпадам в депресии и подобни състояния. А и както са казали бабите и дядовците ни - всяко зло за добро.

Е, все някога сте била натъжена като всеки един нормален човек, нали?
Естествено, това е напълно нормално. Мнението ми е обаче, че не трябва да изпадаме в подобни настроения за дълго време. Когато не се чувствам добре психически, предпочитам не да се затворя у дома и да се самосъжалявам, а да изляза навън с приятели да се разсея, така и проблемите изчезват.

Ако сега пред Вас е машината на времето, в кое времево пространство ще изберете да се транспортирате - в миналото или в бъдещето?
Бих казала, че в нито едно от двете. На мнение съм, че човек не трябва да съжалява за миналото, нито пък да се притеснява за бъдещето си. Опитвам се да живея за момента и да се радвам на това, което имам сега. Изминалите хубави събития винаги остават в съзнанието ни, а лошите трябва да се опитаме повече да изкореним от него. Същото е и за бъдещето - трябва да мислим положително за него, а не отрицателно.

Завършила сте музикално образование, защо не се реализирахте в тази сфера?
Когато започнах да следвам музика, бях все още много малка и все още не бях осъзнала с какво исках да се занимавам. По-късно вече разбрах, че актьорството е моето призвание и нещата се случиха след това много лесно. Но има моменти, в които музикалното ми образование ми помагат доста. Например в сериала "Тюркян", в който участвах преди няколко години, играех ролята на пианистка и се справях доста добре. А и въпреки че вече не практикувам често, се интересувам сериозно от развитието на музиката ни.

Мнозина млади момичета завиждат на великолепния Ви външен вид, как го постигате?
За да бъде човек красив външно, трябва да е красив и вътрешно. Когато си в хармония със себе си, тогава и външно си хубав и щастлив. Не правя нищо особено относно поддръжката на външния ми вид. Но съм си създала комфорт у дома, който ми действа добре психически, а съответно - и физически. Предпочитам нежните и неярки пастелни цветове и затова домът ми е с най-много преобладаващи такива. Така се чувствам добре, а и изглеждам по този начин.

Как се представяте след 5 години?
Не мога да преценя как се представям, както казах живея за мига и момента. Но знам каква искам да съм - спокойна. Това за мен е най-важното, когато човек с спокоен, нищо не може да го изплаши. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.