"Турските актьори 24/7" (23): от 2 до 8 март 2015 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 8 март, честит празник на всички дами! На днешния ден предстои да прочетете деветото за годината и двадесет
и трето подред издание от рубриката ни "Турските актьори 24/7", в което както всяка седмица Ви очакват много изненади и новини и клюки около любимите Ви турски актьори и актриси от сериалите. През изминалите седем дни звездите отхвърляха слухове, честваха празници, сближаваха се, споделяха за свои недостатъци, празнуваха рождени дни, разкриваха половинките си, самоиронизираха се, нямаха търпение да се завърнат на екран, подкрепяха благотворителни кампании, предлагаха си бракове, имаха нови визии, забавляваха се заедно, замиваха за чужбина, всяваха смутове и още много друго, които четете в следващите абзаци! 

1) Наскоро една от младите надежди на турското кино Хазар Ергючлю, която сме гледали у нас в "Север-Юг" и която в момента участва в хита на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), бе заснета от турските папараци да се разхожда късно вечерта в компанията на млад мъж. На въпросите на журналистите кой е той чаровната брюнетка отговори, че това е неин много близък приятел, като се пошегува с тях, че не го виждат за първи път. Така Хазар уби всичките възможности на кръвожадните за интрига и скандал папараци да направят от нищото нещо и да изкарат нея и приятеля ѝ влюбени, каквато очевидно е била целта им. 

2) На 2 март (понеделник) бе излъчен юбилейният епизод номер 100 на една от най-успешните турски мелодрами "Справедливостта на Кара" (Karadayi) по турската телевизия ATV. По този повод актьорите и целият екип на продукцията се събра, за да отпразнува празника си в известна сладкарница в южната ни съседка, като по случая бе направена и специална огромна торта под формата на числото сто. Огромната компания не пропусна и да запечата прекрасния момент във фотос, който всички от екипа на сериала споделиха в социалните мрежи и на който се виждат всички актьори, режисьори, сценаристи, продуценти, оператори, фризьори, дизайнери, PR-и и другите членове в него. Вижте го на снимката вляво! Напомняме, че в момента в Турция се излъчва третият сезон от "Справедливостта на Кара", който ще бъде и последен. 

3) Нова любовна афера предстои да се разрази съвсем скоро в южната ни съседка! Женският сърцеразбивач Ибрахим Челиккол, познат у нас чрез ролите си в "Ифет" и "Милост", който до преди няколко месеца бе в интимни отношения със своята колежка и актриса Синем Кобал ("Малки тайни" и "Работа на Гьонюл"), очевидно в момента си турси нова половинка и се е спрял на турската звезда Ивана Серт. Наскоро в социалните мрежи се появи тяхно общо selfie, на което са прегърнати и се намират в бар, като тези им отношения карат феновете и медиите да се замислят все повече и повече за интимност между двамата. Близки до Ибрахим също разкрива, че през последните няколко седмици той прекарва все повече и повече време заедно с Ивана. На въпросите на журналистите дали има връзка между двамата, Серт отговори, че са само приятели и нямат връзка. Дали е така обаче предстои да разберем!

4) Една от най-харесваните турски актриси Нюргюл Йешилчай, която у нас сме гледали в хитовете "Вярна на себе си", "Имението с лозите", "Ангелският остров" и "Любов и наказание", се оказа много суеверна! Това сподели самата тя в интервю за известно турско списание, като сподели, че суеверието ѝ с годините става все по-голямо и по-голямо и дори например, ако облече дреха наопаки, след това цял ден се притеснява, че няма да ѝ върви и ще се провали в работата си. От тази нейна лоша черта в момента страда целият екип на хита с нейно участие, излъчващ се всяка понеделник вечер по StarTV - "Парченцата" (Paramparca), които разкриват, че доста често заради суеверието си Нюргюл забавя снимачния процес и дори понякога забравяла репликите си. Напомняме, че Йешилчай ще се включи в "Любима турска звезда 2015", стартиращ на 13 март (петък). 

5) Наскоро една от най-харесваните турски актриси Берен Саат, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози" и класирала се на почетното второ място в първия сезон на състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г., отпразнува своя тридесет и първи рожден ден! Празненството се състоя в тесен семеен и приятелски кръг в дома на чаровницата, като по повода съпругът ѝ Кенан Доулу - известен турски певец, ѝ подари домашно приготвена от самия него торта със сметана и ягоди - любимата на съпругата му. Двамата влюбени, които се бракосъчетаха миналата година в САЩ, не пропуснаха да запечатат хубавия момент във фотос, който Кенан сподели в социалните мрежи и честити рождения ден на Берен. 

6) Най-сетне след няколко месеца упорито криене от медиите половинката на един от най-харесваните турски млади актьори Сарп Апак, познат у нас чрез ролята си в тийн-хита "Мечтатели", бе заснета от турските папараци! Това се случи през изминалата седмица, когато двамата влюбени се разхождаха из квартала, в който живеят, хванати за ръце. В този момент Сарп забеляза обективите на фото-апаратите на журналисти и очевидно бе много стреснат, не очакващ точно в този момент дълго пазената му от медиите половинка да бъде заснета и разкрита. Това обаче се случи той го прие повече от спокойно, като дори сподели пред напористите папараци, че са заедно с младата дама вече 5 месеца. 

7) Въпреки че се стреми да поддържа здравето и външния си вид в идеална форма, възрастта дава своето отражение върху ветеранката на турското кино Небахат Чехре, която у нас познаваме чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век". Наскоро нейният личен лекар, на когото тя изцяло се е доверила за здравословното си състояние - професор Джанан Каратай, разкри пред турските медии, че през изминалата седмица в кабинета му чаровницата е пристигнала с оплаквания за болки и неразположение. На въпросите на журналисти по случая, Небахат отговори, че е имала сърцебиене и след дадена проба кръв се е установило, че нивата ѝ на калий в организма са понижени, като успокои всички, че вече е добре и шеговито се самоиронизира, обвинявайки възрастта си за случилото се. 

8) Един от най-харесваните турски актьори Къванч Татлъту, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод" и "Север-Юг", се оказа голям любител на животните и най-вече - на котките! Това стана ясно, след като наскоро чаровният любимец на милиони зрителки по света посетил голям зоомагазин в южната ни съседка с желанието да си купи мъркаща приятелка. Той обаче си харесал такава порода, каквато е може би най-скъпата в света, а чувайки за цената ѝ в магазина - близо 40 000 турски лири, направо щял да припадне. Въпреки това обаче Къванч е решен да си купи котка и то точно тази, която си е харесал, като след шока размислил и осъзнал, че я иска много. Любопитна подробност е, че за отглеждането на такава порода котка у дома в САЩ се изискват специални документи, а и тя трябвало да се храни със специална храна, която струвала цели 20 турски лири за 2-3 дни. Напомняме, че Татлъту ще участва в стартиращия на 13 март (петък) втори сезон на състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! 

9) Въпреки че само преди два месеца и половина роди първородния си син Али-Демир, младата надежда на турското кино Пелин Карахан вече няма търпение да се завърна на снимачната площадка! Според близки до актрисата, която имаше планове след раждането на рожбата си да се отдаде изцяло на грижи за нея, в момента тя изгаря от желание да се снима в нова филмова продукция и дори вече е получила няколко предложения за участие в такива, като само чакала синът ѝ да поотрасне още малко, след което ще се завърна не големия екран в южната ни съседка. Така се очаква грижите по сина ѝ да поеме съпругът ѝ и баща на бебето Бедри Гюнтай или бабите и дядовците на малкия Али-Демир. 

10) Любимата турска звезда на България за 2014 г. Туба Бююкюстюн, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", продължава активно да се занимава с благотворителност. Наскоро посланичката на добра воля в организацията УНИЦЕФ посети арабската страна Йордания и лагерите, в които са настанени бежанците от войните в Сирия и другите арабски държави. Там тя бе посрещната повече от радостно от всички, тъй като в момента в Йордания се излъчва хита с нейно участие "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Според проучване на Арабския полустров, именно Туба Бююкютюн е най-известната актриса там. В ТОП 10 попадат още Фахрие Евджен (2 място), Бергюзар Корел (3 място), Хазал Кая (4 място), Мерием Узерли (5 място), Нюргюл Йешилчай (6 място), Берен Саат (7 място), Бирче Акалай (8 място), Йойкю Карайел (9 място) и Джейда Дювенджи (10 място). 

11) Една от най-сексапилните германски актриси Вилма Елес, която обаче стана световно-популярна след ролята си на злодейката Каролин в най-успешната турска семейна мелодрама "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), в момента участва в поредицата на по-малко гледаната турска телевизия TRT1 "Въглехидрати" (Filinta). Тя е историческа и разказва за подвизите на Османската империя. В нея Вилма изиграва ролята на германската певица и танцьорка Анита, като споделя, че за самата нея е много интересно и любопитно да научи повече за историята на днешна Турция, за подвизите на османските владетели и за премеждията, трусовете, но и триумфите, през които преминават. Разкрива още, че е много заинтригувана самата тя да участва в пресъздаването на тази епоха, като по този начин още повече я съпреживява и усеща. "Въглехидрати" се излъчва всяка вторник вечер, като за съжаление постига доста ниски рейтинги.

12) Нова светска двойка се роди в Турция! След като от доста време се носят слухове, че актьорите, изпълняващи главните роли в хита на KanalD "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) - Илкер Калели и Бурчин Терзиоулу ("Милост"), имат връзка помежду си, то вече те стават толкова упорити, че се превърнаха в почти факт! След като преди два месеца прекрати взаимоотношенията си с вече бившата си съпруга Башак Бозтепе, от която има и дете, Илкер вече прави планове за брак с... отскорошната си екранна партньорка, която също през изминалата 2014 година се разведе със съпруга си и актьор Мурат Йълдъръм. Наскоро отношенията между Калели и Терзиоулу се влошили, но този път чаровникът не желал да загуби отново любовта и за да се сдобрят, той предложил брак на чаровницата, която пък не се двоумяла много-много и приела предложението му!

13) Наскоро един от най-харесваните турски актьори Халит Ергенч, който у нас сме гледали в хитовете "1001 нощ", "Готова на всичко" и "Великолепният век", замина за азербайджанската столица Баку, където все специално участие в нов филм, който се очаква огромен успех. Заради повода любимецът на милиони зрителки по света избръсна почти изцяло брадата, която заради участието си във историческата мелодрама "Великолепният век" пускаше цели 4 години и от която в момента е останало само малка част, оформена като "катинарче". Халит също така избръсна главата си и така коренно промени външния си вид. През изминалата седмица Ергенч се завърна в родния си Истанбул, където на летището бе посрещнат от съпръгаа си и актриса Бергюзар Корел, участваща в момента в хита "Справедливостта на Кара" (Karadayi). На въпросите на журналисти чаровницата отговори, че много ѝ допада новата визия на съпруга ѝ, която пък можете да видите на снимката вдясно!

14) Две от най-харесваните турски актриси Йозге Йоздер, която у нас сме гледали в хитовете "Мелодията на сърцето" и "Другите отчаяни съпруги", и Айча Върлъер, позната в България чрез ролите си в "Перла" и "Любов назаем", се възползваха от последните зимни дни в Турция и избраха да ги прекарат заедно с приятелите и съпрузите си в планината, карайки ски и сноуборд. Заедно с тях бяха мъжът на Йозге Баръш Манисъла и този на Айча - Ахмет Чилезис, както и още семеен приятел на семействата. Компанията не пропусна да сподели щастливия момент с всичките си фенове в социалните мрежи, където снимките събраха хиляди харесвания. Напомняме, че в момента и Йозге, и Айча са се отдали на заслужени почивки и са оставили актьорскитеси кариери в пауза.

15) След като преди няколко седмици Ви информирахме, че турската актриса Саадет Ъшъл Атиксой, позната у нас чрез ролята си в историческата мелодрама "Великолепният век", е заминала за САЩ, за да продължи актьорската си кариера там, то още други турски звезди са последвали примера ѝ. Наскоро чаровната Бегюм Биргьорен, която у нас гледахме преди няколко години в сериала "Цената на живота" (Omre Bedel) по БТВ, също е заминала за Лос Анджелис, като това съдбовно решение е взела след дълъг и съкровен разговор със своята приятелка, вече установила се от няколко седмици там - Саадет Ъшъл Атиксой. Бегюм обаче е решила да не продължава веднага актьорската си кариера, а да започне да следва актьорско майсторство в един от най-добрите американски университета по специалността. По повода Биргьорен дори наскоро е организирала прощално парти, в което се е сбогувала със своите приятели и близки.

16) В четвъртък, 5 март, премиерите си в Турция направиха две от най-дългоочакваните продукции тази пролет - "Марал" на TV8 и "Дворец на врабчето" на StarTV. Коя от двете е била по-гледана, ще разберете довечера в изданието на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". Лошо впечатление на доста зрители в социалните мрежи обаче направи визията на протагонистката във втората мелодрама Сюнгюл Йоден ("Перла" и "Другите отчаяни съпруги"), чийто нос е неузнаваем, след като наскоро чаровницата, класирала се на 6 място в "Любима турска звезда 2014", си направи преди няколко месеца пластична операция на него. Любимката на цял свят определено не изглежда добре и ефектът, който се е старала да постигне чрез корекцията, се е превърнал в дефект. Сравнение между Сюнгюл Йоден по време на "Перла" и в момента можете да направите чрез снимката вляво!

17) За следващата информация желаем да благодарим искрено на Михаела Станчева, която ни я изпрати по имейл! В следващите два абзаца предстои да прочетете любопитна информация относно актьорите от излъчващия се в момента всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ турски сериал "Завръщане" (Sila) Джемал Токташ и Бонджук Йълмаз.

Джемал Токташ е многопластов актьор, който е способен да изиграе ролята и на безумно влюбен мъж, и на безскрупулен убиец. Израства в бедно семейство в малко градче и от малък се научава как да се справя с трудностите на живота. След като завършва гимназия, той се записва в истанбулската държавна консерватория, като родителите му подкрепят решението му да стане актьор безрезервно. В университета не се чувства комфортно заради бунтарския си дух и независим характер, но успява да го завърши само заради борбената си психика. През 1996 г. изиграва първата си професионална роля във филм. В момента се снима в хита на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) с главна роля. За участието си във филма "Лаят на черните кучета" получава отличие за най-добър актьор. От широката зрителска аудитория бива забелязан обаче след ролята си в хита "Завръщане" (Sila). В него той изиграва ролята на безразсъдно смелия Азад, по-големият брат на главната героиня Съла. Джемал споделя, че популярността не е променила с нищо живота му. Разкрива, че често получава ценни съвети от феновете си. Работи с хъс и желание и влага много любов във всеки един свой персонаж, независимо дали главен или епизодичен. Страстта му и хобито му са старите модели автомобили, с които докато е бил дете се е занимавал баща му.

Бонджук Йълмаз завършва журналистика в Анадолския университет. Докато търси работа по специалността си, през 2004 г., пътувайки във влак за поредното интервю, получава предложение за роля от режисьора и сценарист Ахмет Улучай. Тя е въодушевена и приема предложението, изпълнена с неудържим авантюризъм. Така участва във филма "Лодка от динени кори", изигравайки персонажа на Нихал, влюбена в продавача на дини Мехмет. Талантът ѝ бързо е забелязан и няколко месеца след участието си във филма получава отличието за най-обещаваща млада актриса. Когато се е родила през лятото на 1980 г. в Истанбул, баща ѝ е пленен от погледа ѝ и оприличава очичките на новородената си дъщеря като перли, затова и е кръстена Бонджук, което в превод от турски означава "мъниста". Йълмаз споделя, че обича името си и се гордее с него. През 2006 г. получава интригуващата роля на Наарин в хита "Завръщане" (Sila). Героинята ѝ е влюбена в Азад (Джемал Токташ), като двамата загърбват всичко и избягат от семействата си. По време на снимките в сериала се запознава със Зейнеб Еронат (Бедар) и Мендерес Саманджълар (Джелил), от които получава ценни съвети за актьорската професия, сприятелява се и с Джансу Дере (Съла). Днес не съжалява, че се доверила на вече починалия Ахмет Улучай. Не обича да наблюдава своите превъплъщения, защото винаги намира недостатъци в играта си и смята, че може да се справи по-добре. Определя се като неспокойна личност, която не може да седи дълго време на едно място. Отскоро е майка и заради това временно е прекратила актьорската си кариера, отдавайки се изцяло на майчинските вълнения и грижи.

Информацията е от вестник "ТВ Сага", по материалите на Стефка Коева. 


18) Тази седмица стартира пролетният сезон за СЕРИАЛИ в България! В петък, 13 март, стартира новият втори сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., в който ще се включат осемнадесет Ваши любими актьори и актриси от турските сериали. Още тогава ще бъде обявено началото на първите номинации в проекта, в които чрез специална анкета ще можете да определите кои са състезателите, които според Вас трябва да бъдат първите застрашени от отпадане, явяващи се на първите елиминации от вторник, 17 март. За да бъдете в течение с всичко случващо се около "Любима турска звезда 2015", следете специалния сайт на проекта от тук, на който всяка седмица ще се публикуват статиите, оповестяващи кои са номинираните за изгонване и отпадналите участници в проекта. Първите номинации по традиция ще бъдат по двойки, а как ще бъдат разпределени те ще разберете в петък, 13 март, със старта на формата. Специалните анкети, в които ще можете да гласувате през целия сезон, ще можете да откриете както в специалния сайт на проекта, така и тук, в главния блог СЕРИАЛИ в България. Кои са Вашите фаворити?

19) Стартът на пролетния сезон за СЕРИАЛИ в България продължава в събота, 14 март, когато ще се състои дългоочакваната премиера на най-обещаващия ни проект тази пролет - "Ифет": Продължението! Епизодите от него ще се публикуват всяка събота и неделя в специалната страница на проекта, която можете да посетите от тук! В първите два дни, на 14 и 15 март, само заради премиерата, ще можете да прочетете цели два епизода, като на първата дата ще бъдат публикувани първите два, а на втората - следващите два. От следващата седмица обаче всяка събота и неделя ще се качва по една серия дневно. И като стана дума за епизодите, важно уточнение, което за пореден път ще направим, е че те ще бъдат под формата на писмени разкази, създадени от нашия екип, които ще се качват единствено и само в страницата на "Ифет": Продължението, и няма да бъдат излъчвани по телевизията. Очакват Ви много изненади в новите епизоди, които определено ще Ви оставят без дъх, не пропускайте старта на най-очаквания и обещаващ наш проект тази пролет - "Ифет": Продължението, на 14 март (събота)!

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: на 9 март, понеделник, предстои да прочетете издание №49 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват изключително интересни рейтинги, като в него ще можете да разберете резултатите от ожесточената битка между цели 6 сериала, която се състоя в четвъртък, 5 март, както и кой от новите сериали, направили премиерата си тогава - "Дворец на врабчето" и "Марал", е бил по-гледан. В четвъртък пък Ви очаква ексклузивно интервю със звездата от хита "Завръщане" (Sila), излъчващ се всяка делнична вечер по БТВ - Мехмет Акиф Алакурт, изпълняващ ролята на Боран. И в неделя, 15 март, Ви очаква двадесет и четвъртия брой от рубриката ни "Турските актьори 24/7"! Не забравяйте, че от следващата седмица започват новите ни рубрики "Пътят на живота" и "Успехът на...", както и новият сезон на "Музиката от турските сериали". Припомнете си какво още да очаквате от пролетните ни рубрики от тук

2 коментара:

Анонимен каза...

"Наскоро една от младите надежди на турското кино Хазар Ергючлю, която все още не сме гледали у нас..."

Как да не сме я гледали като участваше в "Север-юг". Играеше в ролята на Симай.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Видяхме грешката си и вече е поправена!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.