"Турските актьори 24/7" (25): от 16 до 22 март 2015 г.

Здравейте, приятели! Днес е неделя, 22 март, и е време да се срещнем за двадесет и пети пореден път в рубриката "Турските актьори 24/7"!
Пролетният сезон вече настъпи и в южната ни съседка почти всички пролетни сериали вече започнаха, като всички актьори в тях са в усилена подготовка за новите им епизоди всяка седмица. През изминалата седмица любимите Ви звезди от турските сериали постигаха големи успехи в чужбина, криеха новите си половинки, спортуваха, получаваха престижни признания, бяха покрусени от много лоши новини, развиваха благотворителните си дейности, мечтаеха, шегуваха се, подготвяха им се изненади, нямаха търпение да се завърнат на екран и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Любовта между младите надежди на турското кино Неслихан Атагюл ("Листопад") и Кадир Доулу ("Малки тайни"), които се срещнаха и влюбиха на снимачната площадка на вече приключилия провал на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), върви повече от добре! Това сподели самата Неслихан, която преди дни в интервю за известно турско списание сподели, че взаимоотношенията ѝ с Кадир са повече от прекрасни и двамата се разбират чудесно. Атагюл, която тази пролет турските зрители предстои да гледат в новия сериал "Градината на мечтите" (Düş Bahçesi) заедно с Бурак Йозчивит, разкри още, че за нея в момента любовта е всичко и че никога досега не е обичала някого толкова силно, колкото Кадир. От скоро усилено се спекулира, че Неслихан и Доулу ще се сгодят, но дали слуховете ще се окажат верни или не, предстои да разберем.

2) Въпреки че с първите си три епизода в Турция новата мелодрама на StarTV с участието на Сюнгюл Йоден "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) постигна пълен провал, то в страните от Арабския полуостров сериалите на чаровницата постигат небивал успех. В момента там се излъчва турската адаптация на американския хит "Отчаяни съпруги" - "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari) с нейно участие, като тя постига невероятен успех и оглавява всички рейтинг-класации. Именно заради огромния интерес на арабите към Сюнгюл, сега те са започнали преговори с турските продуценти за закупуване на най-новия ѝ сериал - "Дворец на врабчето", въпреки че съдбата му все още е неясна и че е излъчил доста малко епизоди - едва три. Според по-запознати дори се подготвя визита на Сюнгюл Йоден в арабските страни, където е любимка на всички след участието си в "Перла" (Gumus).

3) Връзката между младата надежда на турското кино Мерве Болуур, позната у нас чрез ролите си в "Малки тайни" и "Великолепният век", и турския актьор Мурат Далкълъч, който през есенния сезон се снимаше в провала на StarTV "Изтрий началото" (Sil Bastan), окончателно е приключила! Това стана ясно, след като турските папараци заснеха чаровната брюнетка в известно заведение в южната ни съседка, където показваше голяма и необичайна за приятелска близост с друг млад мъж, който очевидно е новото гадже на Мерве. Когато красавицата видя обективите на журналистите, тя изпадна в огромна паника и не можа да повярва на очите си от случилото се, тъй като явно е желала да запази новата си любов в тайна от медийното пространство, което обаче не се случи.

4) След като в края на изминалата 2014 г. младата надежда на турското кино Пелин Карахан роди първородния си син Али-Демир, в момента актрисата усилено тренира, за да свали качените по време на бременността килограми и да си възвърне старата форма. Именно заради това наскоро чаровницата и съпругът ѝ Бедри Гюнтай бяха забелязани от турските журналисти да пазаруват в марков спортен магазин в известен търговски център, като Пелин дълго време се чудеше между няколко артикула, които да закупи. Така става ясно, че освен да свали излишните и натрупани по време на бременността килограми и да възвърне старата си форма, Карахан желае докато спортува да изглежда добре и да ѝ е удобно и комфортно.

5) След като се отдаде на дълга и заслужена почивка от професионални ангажименти, един от най-харесваните турски актьори Бурак Хаккъ, познат у нас чрез ролите си в "Мелодията на сърцето" и "Изгубени години" и участващ в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015", се стреми да прекарва свободното си време заедно с най-близките си хора. Отскоро любимецът на милиони зрителки по света има нова приятелка, която за първи път обективите на турските папараци заснеха едва преди дни, когато двамата влюбени се връщаха от нощен клуб към 05.00 часа сутринта! Очевидно на Бурак не му стана приятно от този факт, но въпреки това запази спокойствие и на въпросите на напористите журналисти отговори, че двамата с новата си половинка са много щастливи заедно и в момента връзката им върви повече от добре.

6) Въпреки че е на достолепната възраст от 71 година, турската актриса-ветеран Небахат Чехре, която родните зрители познават чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век", продължава да получава признания от зрителите и феновете си. През изминалата седмица в южната ни съседка се състояха престижните филмови награди "Сияд", на които възрастната актриса присъства и от които си тръгна със статуетка и признание за най-добра ветеранка в своята област. На награждаването Небахат бе облечена в елегантна златиста дълга рокля, с което обра точките на всички присъстващи и както винаги остави много добро впечатление за себе си у тях. На въпросите на журналисти относно скорошните ѝ здравословни проблеми, за които Ви информирахме преди няколко седмици в "Турските актьори 24/7", Чехре отговори, че причина за тях е било хранително натравяне.

7) На престижните филмови награди "Сияд" освен Небахат Чехре присъства и друга много популярна турска актриса - Мелиса Сьозен, позната у нас чрез ролята си в "Златната клетка" и участваща в момента в комедийната драма на KanalD "Петима братя" (Bes Kardes). На тях вечно усмихнатата чаровница също получи завидно признание - за най-добра актриса, като очевидно бе много радостна от този факт. На церемонията по награждаването заедно с нея присъстваше и приятелят ѝ Харун Текин, като след получаването на мечтаната от всяка актриса награда, той я целуна радостно по бузата. Според упорити слухове дори двамата влюбени съвсем скоро предстои да сключат брак.

8) След като проблемите с рейтингите на новия сериал на StarTV "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) продължават, то такива вече има и на снимачната площадка. Този път причина за главоболието на целия екип на поредицата с участието на Сюнгюл Йоден, Мерт Фърат и Алиджан Юджесой бе кражба на камери на стойност от 200 000 турски лири! По тази причина снимките на новия епизод от сериала бяха възпрепятствани, докато екипът от оператори не нае временно нова техника, с която да продължи снимачния процес. Очевидци на наглата кражба разказват, че камерите много бързо са били взети и вкарани от маскирани лица в автобус, който след това потеглил с бясна скорост. Наглеците освен това са се полакомили и са си присвоили и няколко дамски чанти на жени от екипа. Така по-запознати споделят, че настроението на всички се развалило и след набавянето на нова техника то продължило да бъде лошо. Очевидно на "Дворец на врабчето" не ѝ върви, като мнозина заподозряха за наглата кражба екип на конкурентен сериал...

9) След като наскоро стартира в южноамериканската страна Аржентина, хитовият турски сериал "1001 нощ" (Binbir Gece) не спира да постига успехи и да чупи рекорди, превръщайки се в най-гледаната телевизионна програма в страната! По този повод чаровницата Бергюзар Корел, която изпълни главната роля в него, даде специално и ексклузивно интервю за едно от най-четените аржентински списания, в което разказва повече за себе си, както и спомени от снимачния процес на хитовата мелодрама, на снимачната площадка срещна и любовта на живота си Халит Ергенч. Отскоро "1001 нощ" се излъчва и в Бразилия, където също чупи всякакви рейтинг-рекорди и общо взето превзе цяла Южна Америка! Напомняме, че вчера стартира новата рубрика на СЕРИАЛИ в България "Успехът на...", в първото издание на което разгледахме именно успеха на "1001 нощ" по света, като него можете да си припомните от тук! Хареса ли Ви?

10) През изминалата седмица младата надежда на турското кино Керем Бурсин, който в Турция познават чрез ролите му в "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) и "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), е покрусен от изключително лоша вест! В края на миналата седмица е починал дядото на любимеца на милиони зрителки по света Али Гюнай, като погребението му се е състояло в понеделник. Според по-запознати и близки до Керем, в момента чаровникът е изпаднал в дълбока депресия и именно заради това много трудно биват осъществявани снимките по новите епизоди от излъчващата се в момента мелодрама с негово участие "Въпрос на чест". Приятелите и роднините на Бурсин разказват още, че той е имал много силна емоционална връзка с дядо си Али и сега му е много трудно да приеме, че него вече го няма.

11) Въпреки че е изключително зает по снимките на последния трети сезон от криминалната драма "Справедливостта на Кара" (Karadayi), Кенан Имирзалъоулу активно се занимава и с благотворителност, която обаче е по-различна от общоприетата. От няколко години насам чаровният актьор влага част от спечелените си средства в наемането на старинни или изоставени сгради, които ремонтира и след това превръща в културен или социален център, като художествени галерии, музеи, общежития и домове за изоставени от родителите си деца. Наскоро любимецът на милиони зрителки по света, класирал се на трето място в първия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г., е наел две старинни и необитаеми от скоро здания, като вече е решил и в какво ще превърне едната - в художествена галерия. Имирзалъолу инвестира своите благотворителни идеи главно в кварталите Таксим и Джихангир.

12) Турският актьор и певец Емрах, който у нас е познат чрез ролята си в хита "Голямата лъжа" (Buyuk Yalan), ще участва в нов сериал съвсем скоро, който ще се излъчи по StarTV. За новата си роля и триумфалното си завръщане на екран след шест-годишна пауза в актьорската си кариера, любимецът на милиони зрителки по света има за цел да свали цели 13 килограма от теглото си, тъй като такова било едно от условията на продуцентите - чаровникът да изглежда добре и младолик пред камерите. За целта отскоро Емрах усилено спортува и често може да бъде забелязан или сутрин, тичайки в парка, или във фитнес залата, бягайки на пътеката. Певецът пък тайно споделил пред свои приятели и близки, че мечтата му е в новия си сериал да си партнира с мега-звездата и любима турска звезда на България за 2014 г. Туба Бююкюстюн, снимаща се в момента във финалния втори сезон на мелодрамата "Черни пари за любов" (Kara Para Ask).

13) Една от младите надежди на турското кино Джерен Морай, която зрителите у нас познават чрез ролята ѝ в най-харесвания младежки сериал "Мечтатели" и която в момента се снима в хита на FOX "Този живот е мой" (O Hayat Benim), има нова любов! Интересното и любопитно в случая обаче е, че чаровницата има връзка с млад италианец! Това заснеха обективите на турските папараци, които уловиха двамата млади влюбени късно вечерта, прибирайки се от парти в нощен клуб. Когато приятелят на Джерен видял любопитните погледи на журналистите, се вбесил и дори за малко не отишъл да се саморазправи с тях. Благодарение на молбите на Морай обаче до там за щастие не се е стигнало. Според по-запознати и близки до двамата влюбени обаче тук става дума за любовен триъгълник, тъй като въпросният италианец имал своя приятелка, на която обаче изневерявал с Джерен и именно заради това реагирал така остро на папараците.

14) Въпреки че до есенния сезон все още има доста време, една продукция, която ще стартира тогава, вече предизвиква огромен интерес. По-запознатите може би се досещат, че става въпрос за историческата мелодрама "Кьосем султан" (Kosem Sultan), която ще се опита да подобри безапелационния успех на най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) и ще стартира от септември по StarTV. В момента изключително много се спекулира за това коя актриса ще изиграе главната роля в сериала, тази на Кьосем султан, като през последните седмици най-много се споменаваха имената на Туба Бююкюстюн, Берен Саат, Бергюзар Корел и дори Мерием Узерли, напуснала "Великолепният век" в края на третия му сезон. Вече обаче е почти сигурно коя ще се превъплъти в мистериозната роля - няма да е нито една от горе-споменатите, а ще е неизвестната за почти никого млада актриса Сибел Кекили. Това стана ясно, след като вътрешни лица от екипа на продукцията ексклузивно разкриха, че в момента се водят преговори именно с нея, които са във финален етап и ако всичко върви нормално ще са успешни. Странна стратегия от страна на продуцентите, нали?

15) Младата надежда на турското кино Енгин Йозтюрк, който зрителите в България познават чрез ролите му в хитовете "Пепел от рози" и "Великолепният век" и който през изминалата есен се снима в медицинската драма на KanalD "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чийто епизоди тази пролет СЕРИАЛИ в България всеки петък ще преразказва в едноименната си рубрика, участва в нова реклама в Турция. По-интересното и любопитно в случая е, че Енгин не е позирал за някоя модна или пък козметична марка, а за... специална паста за зъби за мъже! Любимецът на милиони зрителки по света блесна с усмивката си от екраните и за отрицателно време бе определен за турски актьор с най-хубава усмивка. Освен това Йозтюрк е сред първите, изпробвали специалната паста за мъже, с която се шегува, че всеки един би могъл да завладее сърцето на една жена.

16) Въпреки че последният ѝ проект постигна пълен провал и бе свален от ефир, Айча Бингьол от "Млечният път" и "Времето лети" ще се включи в нов сериал на KanalD тази есен. Това стана ясно наскоро от близки до чаровната актриса, които разкриха, че въпреки неуспеха на "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), в който се включи през есента на изминалата 2014 г., тя продължава да работи и то отново за KanalD. Според неофициална информация този път в сериала, който Айча ще протагонизира, ще се разказва за самотна майка, изиграна именно от нея, и нейното семейство, които от малкия град Адана се местят да живеят в огромния Истанбул и се сблъскват с трудностите на големия град. Към момента обаче всичко това не е сигурно и поне засега текат само преговори с Бингьол.

17) Туба Бююкюстюн е една от най-харесваните турски актриси и любимата турска звезда на България за 2014 г. През юли тази година любимката на милиони зрители по света ще навърши тридесет и три години и по повода нейни фенове от цял свят са се организирали да направят картичка с пожелания по повода, която да е дълга 50 метра! В кампанията-изненада за Туба са се включили милиони нейни почитатели от цял свят, събрали се в група в социалните мрежи, но най-вече от САЩ, Канада, Германия, Азербайджан, Египет, Франция, Англия, Дания, Швеция, Гърция и дори България! Организаторите на идеята обмислят през юни постепенно всички да се съберат в Турция, като всеки поотделно преди това да е написал своето пожелание за рождения ден на любимката си и след това заедно в Истанбул да съберат картичките, които общо да са дълги 50 метра, и лично да ги дадат на Туба.

18) Една от най-харесваните турски актриси Бааде Ишчил, която родните зрители познават чрез ролите ѝ в хитовете "Езел" и "Север-Юг", наскоро сподели пред турските медии, че вече няма търпение да се завърне на екран с нова роля в сериал. След като в началото на изминалата 2014 година роди, от дълго време насам чаровната блондинка е в майчинство и се грижи за малкия си вече едногодишен син. Любимката на милиони зрители по света разкри и успокои турските продуценти, че напълно е възвърнала старата си форма, тъй като постоянно докато се е грижела за новороденото си, е била в движение и именно така е свалила качените по време на бременността килограми. Тъй като обаче пролетният сезон вече започна, Бааде, която в момента участва във втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г., сподели, че желае да се завърне на екран през есенния сезон и е в очакване на предложения от страна на продуцентите.

19) Турският актьор Енгин Алтан Дюзятан, който българските зрители познават чрез ролите му в хита "Край или начало", в момента се снима в изключително успешната историческа поредица "Дирилис Ертугрул" (Dirilis Ertugrul), която се излъчва всяка сряда вечер по TRT1 и постига невероятно високи рейтинги. По повода любимецът на милиони зрителки по света, който изпълнява и главната роля в хитовата мелодрама, трябва да се научи на доста умения, за да изпълнява перфектно образа си на султан Ертугрул. Отскоро Енгин е започнал да се обучава на стрелба с лък при едни от най-големите професионалисти в Турция. Самият Дюзятан споделя, че покрай работата си в сериала се е научил на много странични и интересни неща, от което е много щастлив.

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в българия очаквайте: в понеделник, 23 март, Ви очаква издание №51 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват резултатите от изключително интересни сблъсъци между сериалите в южната ни съседка. В сряда, 25 март, пък идва ред на втория за сезона и двадесет и първи подред брой от "Музиката от турските сериали", в който ще анализираме и представим музикалните теми в "Завръщане" (Sila). В четвъртък, 26 март, ще бъде публикувано интервю с първия отпаднал от "Любима турска звезда 2015" състезател Ийт Йозшенер. В петък, 27 март, идва ред на второто издание от новата ни рубрика "Пътят на живота", в което ще преразкажем първия епизод от едноименния турски медицински сериал. В събота, 28 март, предстои да представим и разгледаме успеха на историческата драма "Великолепният век" във втория брой на другата ни нова поредица тази пролет - "Успехът на...". И в неделя, 29 март, идва ред на двадесет и шестото издание от рубриката ни "Турските актьори 24/7"!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.