"Турските актьори 24/7" (24): от 9 до 15 март 2015 г.

Здравейте, приятели! Днес е неделя, 15 март, и се срещаме за десети за годината и двадесет и четвърти път в рубриката "Турските актьори 24/7"!
През изминалата седмица в южната ни съседка се случиха изключително интересни събития, свързани с Вашите любими актьори и актриси от турските мелодрами. Звездите през изминалите седем дни обявяваха какви са плановете им за бъдещето, пристигнаха отдалече на премиерите на нови филми, възстановяваха се след травми на снимачната площадка, бива заснемани с дълго пазените си половинки, купуваха си нови жилища, получаваха големи подаръци за рождените си дни, всяваха смутове и съмнения сред феновете си, потвърждаваха бременности, бяха много заети, развеждаха се, отричаха слухове и още много други, които четете в следващите абзаци!

1) Бергюзар Корел определено е една от най-красивите турски актриси. Наскоро чаровницата, която у нас сме гледали в хитовете "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", стана лице на нова рекламна кампания за козметични продукти. На специалната пресконференция по повода се бяха събрали много журналисти и естествено те не пропуснаха да зададат на красавицата своите въпроси. На един от тях затова дали е изморена и желае да си почине, Бергюзар отговори, че е доста изтощена от снимките на излъчващия се в момента трети и последен сезон на криминалната мелодрама с Кенан Имирзалъолу "Справедливостта на Кара" (Karadayi) и сподели, че след финала му, който се очаква да бъде през юни месец, има планове да си почине през летния сезон със семейството си, а след това през есенния да не се завръща отново на екран, а да започне отново да играе в театъра, където за нея е много по-спокойно, неангажиращо и леко. 

2) Наскоро в южната ни съседка се състоя премиерата на дългоочакваната филмова продукция "Нов свят" (Yeni Dunya), създадена от актьора Еркан Петеккая ("Любов назаем", "Времето лети", "Памуковата принцеса" и "Дила"), снимащ се в момента в хита на StarTV "Парченцата" (Paramparca). В нея главните роли изиграха именно Еркан и младата надежда на турското кино Шукран Овалъ, снимаща се пък в поредицата на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), които в нея са родители на дете, страдащо от синдрома на "Даун". По случай премиерата на кино-продукцията чак от Лондон в Турция пристигна друга млада надежда на турското кино Фарах Зейнеб Абдулах ("Времето лети"), която доскоро се снимаше в провала на StarTV "Кърт Сеит и Шура" и която доста хареса филма.

3) След като заради ниските си рейтинги новата мелодрама тази пролет на ATV "Преобръщане" (Sevdam Alabora) бе свалена от ефир и снимките ѝ приключиха, в момента актьорите от нея са се отдали на дълга и заслужена почивка. Сред тях е и актьорът, изпълнил главната роля в поредицата - Кадир Доулу ("Малки тайни"), който обаче се и възстановява след тежка травма по време на снимките на преустановения сериал, причинена от падане от кон. В момента половинката на Кадир и негова бивша екранна партньорка в провала на ShowTV "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) Неслиан Атагюл ("Листопад") се грижи за него и въпреки болките, двамата не пропуснаха да си направят selfie и да го споделят с феновете си в социалните мрежи. Добавяме, че съвсем скоро Неслихан ще се завърне на екран в новата поредица на StarTV "Градината на мечтите" (Düş Bahçesi), в която ще си партнира с друга звезда - Бурак Йозчивит, участващ в момента в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015".

4) Преди седмица стартира новата турска поредица на TV8 "Марал" (Maral) с участието на Хазал Кая и Арас Булут Ийнемли, като въпреки звездния си каст първите два епизода отчетоха доста ниски рейтинги. Въпреки това обаче младата надежда на турското кино от "Забраненият плод" и "Огледален свят" не спира да се забавлява и дори наскоро бе засечена от турските журналисти да се отива заедно с голяма компания късно вечерта в нощен клуб. Сред приятелите ѝ беше и половинката ѝ, която тя вече година крие от медиите - Али Атай, като най-сетне папараците успяха да заснемат двамата влюбени заедно. Али е с 14 години по-голям от двадесет и четири-годишната Хазал, но въпреки това според близките им любовта между тях е много силна.

5) Наскоро голяма част от екипа на новостартиралия турски сериал с участието на Сюнгюл Йоден, Мерт Фърат и Алиджан Юджесой "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) се събра заедно, за да отпразнува началото на продукцията, която обаче с първите си два епизода постигна ниски рейтинги. Заради големите хвалби в социалните мрежи относно актьорската игра на всички актьори в сериала, но най-вече на Сюнгюл, на въпросите на журналисти дали тя получава помощ, за да изиграе ролята си на вдовицата, бореща се сама срещу съдбата, чаровницата от "Перла" и "Другите отчаяни съпруги" отговори, че не няма такова нещо и се старае сама да пресъздаде образа на всъщност изоставената от непочиналия си съпруг жена, бъдейки съпричастна със съдбата ѝ. Подобно отговориха и останалите актьори, които също споделиха, че всички от екипа са като едно голямо семейство и именно заради това актьорската им игра е толкова хвалена.

6) След като наскоро се включи в телевизионна рекламна кампания на козметични продукти за коса, турската актриса с германски корени Мерием Узерли ("Великолепният век"), която живее в Берлин, е решила да си купи нова къща, в която да живее заедно с дъщеричката си Лара, докато текат снимките по новия ѝ сериал, който се очаква да стартира на есен по StarTV и в който да си партнира с друга мега-звезда - Мурат Йълдъръм, участващ пък в момента в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015". Чаровницата е стигнала до това си решение, след като за рекламирането от своя страна на известна козметична марка за коса е получила огромен хонорар на стойност 1 500 000 лири, с които ще си купи и нов луксозен дом в Турция с изглед към Босфора. Сделката от покупко-продажбата вече е направена и в момента текат ремонтите на новото жилище на Мерием и дъщеря ѝ.

7) Семейството на една от най-известните турски актриси Сюнгюл Йоден, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Перла" и "Другите отчаяни съпруги", в момента е много добре финансово осигурено. Както повечето от Вас знаят, сега - през пролетния сезон, чаровницата се снима в провалилия се с първите си два епизода сериал на StarTV "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi), но пък повечето не знаят, че и нейният съпруг Керем Алъшък също се снима в сериал. В момента звездният съпруг участва в стартиралата този вторник криминална мелодрама на KanalD "Черна кутия" (Kara Kutu), чийто рейтинг пък ще разберете във вторник в специалното издание на "Какво гледат в Турция?". Така двамата в момента припечелват доста добре, като за един епизод от "Дворец на врабчето" Сюнгюл получава по 50 000 лири, а за един от "Черна кутия" Керем - 25 000 лири.

8) През изминалата седмица най-чаровният малък турски актьор Емир Берке Зинчиди, който у нас помним като Осман в първите два сезона на семейната драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki) и който в момента се снима в хита на KanalD "Малкият господин" (Kucuk Aga), навърши 11 години! Рожденият си ден както винаги любимецът на милиони зрители по света отпразнува повече от пищно и грандиозно на голямо парти със своите приятели, но голямата изненада за малкия чаровник бе подаръкът му - един от последните модели на известната марка автомобили "Мерцедес", на стойност 10 000 турски лири. Емир не пропусна да сподели щастливия момент в социалните мрежи, снимайки се позирайки пред возилото, като последователите му веднага заляха мрежата със съмнителни коментари дали наистина скъпата кола е негова. Е, дори и да не е, едно е сигурно - Емир ще може да я кара чак след 7 години, когато навърши пълнолетие.

9) Младата надежда на турското кино Серенай Саръкая, позната у нас чрез ролята си в повтарящия се в момента всеки уикенд по Диема Фемили хит "Сезони на любовта" (Lale Devri), за пореден път постави рекорд в социалните мрежи. Чаровницата, снимаща се в момента в мелодрамата на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), наскоро качи в профилите си в социалните мрежи selfie, което за отрицателен период от време събра рекордните 90 000 харесвания от последователите ѝ. Доста от тях обаче го приеха като доста провокативно, тъй като роклята, с която се беше облякла Серенай, бе с доста изрязано деколте и мнозина останаха с мнението, че този си фотос има скрит подтекст и с него любимката им иска да им покаже нещо, а още повече се усъмниха, че това нещо е бил силикон в гърдите. Дали обаче това е така, можем само да гадаем.

10) Един от най-коментирания слух в южната ни съседка вече е официално потвърден! Чаровната Берен Саат, която у нас сме гледали в хитовете "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози" и която се класира на второ място в "Любима турска звезда 2014" миналата пролет, е бременна! След като през изминалите няколко седмици упорито се въртеше слух, че любимката на милиони зрители по света чака дете, то тази новина вече е факт! Самият Кенан Доулу - съпругът на Берен, наскоро разкри пред турските журналисти, че със съпругата си имат изключително добра новина, но все още ще я държат в тайна, докато нещата не се потвърдят. Странното, което предизвика смут и учудване у всички, е какво е това, което все още не е потвърдено. Според по-запознати и близки до звездното семейство, заради процедурата "инвитро", на която се е подложила Берен, голяма вероятност има тя да роди близнаци, но това все още не е било напълно сигурно, като до няколко седмици обаче вече ще е. Честито на бъдещите родители!

11) След като си взе заслужена няколкогодишна почивка след края на хита "Мълчаливите" (Suskunlar) през 2012 г., турският актьор Мурат Йълдъръм от началото на тази година е изключително зает. Любимецът на милиони зрителки по света, който освен с актьорската професия се занимава активно и с благотворителност, отскоро е със запълнен график, тъй като участва и във филм, и в сериал. Кино-продукцията със заглавие "Говори вашият съпруг" (Kocan Kadar Konuş), в която взема главна роля, предстои да направи премиерата си в турските кина на 20 март, като комедийната лента се очаква да постигне огромен успех. От няколко месеца насам пък Мурат се подготвя усилено и за ролята си в дългоочаквания сериал, в който ще си партнира със също завръщащата се на екран Мерием Узерли и който се очаква да стартира в южната ни съседка тази есен по StarTV. Според по-запознати снимките по него вече са започнали и в момента те текат усилено.

12) Въпреки всичките спекулации през изминалите години за вражда между двете най-харесвани турски актриси Туба Бююкюстюн и Берен Саат, наскоро техни фенове установиха доста прилики между чаровниците от сериалите. Първо, че и двете са се омъжили за своите половинки - Туба за Онур Сайлак и Берен за Кенан Доулу, в края на месец юли, съответно на 28-и и 29-и. Второ, че сватбите и на двете са се състояли в чужбина - тази на Туба в Париж, а на Берен - в Лос Анджелис. Третата прилика обаче стана ясна съвсем наскоро - Туба има близначки (Мая и Топрак), а според думите на съпруга на Берен Кенан Доулу тя е временна с близнаци, като повече за това прочетохте в новина №10. Друга прилика, която ние пък намираме, е участието и на двете в миналогодишния първи сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г., което Туба и Берен буквално превзеха и се класираха съответно на почетните първо и второ място!

13) Още една турска звездна двойка се разпадна! През изминалата седмица се състоя делото по развода на актьорите Вилдан Атасавер ("Млечният път") и Исмаил Хаджъоулу ("Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса"). След четири години и половина съвместен и щастлив живот, двамата любимци на зрителите от екраните избраха да продължат пътищата си отсега нататък отделно и вече официално и съдебно са разделени. Напомняме, че двамата се ожениха през 2009 г., а през лятото на изминалата 2014 г. за първи път имаше трусове във връзката им, като тогава все още и двамата не желаеха да се разделят, а да заздравят отношенията си, което обаче вече половин година по-късно явно не са успели да направят и именно заради това се е стигнало до развода. Двамата обаче винаги ще бъдат свързани, тъй като вместо пръстени, по време на сватбата си са решили да татуират на пръстите си имената си един на друг.

14) След като направи опити да възроди връзката си със младата надежда на турското кино Синем Кобал ("Малки тайни"), които обаче се оказаха неуспешни, сега любимецът на милиони зрителки по света от хитовете "Ифет" и "Милост" Ибрахим Челиккол има желание да се събере отново с друга своя бивша половинка, с която се разделиха отдавна - Дениз Чакър, с която пък се снимаха заедно през 2011 г. в "Ифет" (Iffet), чието писмено и продуцирано изцяло от екипа на СЕРИАЛИ в България продължение можете да следите всеки уикенд тук, в блога. Именно и заради това наскоро в социалните мрежи женският сърцеразбивач сподели лирично и баладично стихотворение, в което загатва, че то е именно за бившата си любов Дениз. На въпросите на журналисти дали има планове отново да се събере с Ибрахим, Чакър категорично отговори с "не".

15) Победителката в миналогодишния сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2014 г. Туба Бююкюстюн, която у нас сме гледали в хитовете "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце", е изключително популярна в страните от арабския свят. Чаровната актриса стана лице на мартенския брой на арабското издание на известното модно женско списание "Marie Claire", за което тя дава интервю, в което споделя интересни подробности относно семейството си, участието си на престижните награди "Еми" миналата есен и модата. В интервюто силно се засяга и темата за благотворителността, тъй като Туба е един от най-известните посланици "на добра воля" на световната организация УНИЦЕФ.

16) Следващата седмица очаквайте стартът на пролетния сезон за рубриките на СЕРИАЛИ в България! Извънредно във вторник, 17 март, Ви очаква юбилейното издание №50 от "Какво гледат в Турция?", което ще бъде наистина специално заради навършването на 1 година от създаването на поредицата! В сряда, 18 март, пък с трети сезон се завръща рубриката ни "Музиката от турските сериали", като в първия за сезона и двадесети подред брой ще представим музикалните теми от "Дила". В четвъртък, 19 март, пък идва ред на интервюто с победителката в "Любима турска звезда 2014" Туба Бююкюстюн, което се публикува седмица преди старта на интервютата с отпадналите участници в стартиралия преди дни втори сезон на онлайн-състезанието ни. В петък, 20 март, ще можете да прочетете първото издание от новата ни рубрика тази пролет "Пътят на живота", в което Ви очаква запознаване със сюжета и героите в сериала. В събота, 21 март, идва ред на премиерата на втората ни нова рубрика за сезона - "Успехът на...", в който ще разгледаме успеха на "1001 нощ" по света. И в неделя, 22 март, идва ред на брой №25 от поредицата ни "Турските актьори 24/7"! 

3 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте,

Мисля , че сте допуснали грешка относно Емир Берке Зинчиди. Той е роден на 04.10. 2005. Тази година трябва да навърши 10, а не 11.

Леки и успешни дни.

Анонимен каза...

Серенай не си е сложила силикон,още в Сезони на любовта актрисата се вижда,че е надарена,и снимката е докато се е снимала за списание Grazia

Анонимен каза...

Да коригирам една неточност - Керем Алъшък не е съпруг на Сонгюл Йоден. Двойка са, но не са сключвали брак

Предоставено от Blogger.